• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesinde doğum malesef eziyet gibi çoğu yerde, sen bilirsin iyice düşün tart. Sonradan pişman olma. Ben ablamın doğumlarında gördüm farkı, ilki devlet ikincisi özelde oldu, devlet hastaneleri çok kalabalık şuan, eskiden yine iyiydi. Ben bir defa gittim kadın doğum hastanesine, bekleyen ve muayene olanlar arasında kendim gibi birini görmedim hiç, ne işim var benim burda dedim sonra. Doktorların tavırları insalcıldı ama ultrason cihazından kaynaklı olabilir, pko olduğumu göremediler. Doktorlar hakkında olumsuz bir şey diyemem ama malesef hastaneler tıklım tıklım dolu.
Benim ilki devlet hastanesindeydi. Iyiydi çok şükür. Birçok kişi sezeryan kesigi için kac yıl oldu hala sızlıyor falan gibi yorumlar yapıyor. Benim çok şükür öyle bir sıkıntım olmadi. Hemşireler özel hastanede gibi ilgiliydi. Aklımı çeken biraz da o.
Fakaaat hastaneler suriyeli kaynıyor. Ve çekiniyorum değişik hastalıklardan.
Devlet hastanesindeki doktor da baya iyi ve sempatik geldi.

Down sendromu ihtimalini yüksek oranda anlıyorlar. Ense kalınlığı ölçümü de yapılıyor bu haftalarda. Ama ben değişen birşey olmaz hususunda sana katılmıyorum canım. Özürlü bir çocuk dünyaya getirme kararı çok zor bir karar. Umarım hiçbirimiz seçim yapmak zorunda kaldığımız bir konuma gelmeyiz ama sanırım ben seçim yapmak zorunda olsam dünyaya getirmeyi tercih etmezdim.Bir yere gitmiştim karı kocanın down sendromlu bir kızı vardı. Anne ölmüş, baba yaşlanmış. Adamcağız hüngür hüngür ağlıyordu ben ölünce bu kıza ne olacak diye. Bakıma muhtaç bir çocuğu bile isteye dünyaya getirmek ciddi sorumluluk ve vebali beraberinde getirir. Evet çok duygusalız, ne olursa olsun çocuğumuzdan vazgeçmek istemeyiz ama mantık devreye girince...
Ama test yüzde yüz değilki
Bu forumda bile yazanlar buldum hem ikilide hem üçlüde down demişler ama değilmiş
Uzmanlarda yorum yapmıs tanı testi değil tarama testi diye
Nasıl güvenip kıyabilirsin ki ya değilse ?

Merhaba kizlar benim sat 29 aralik simdi 4+3 gunluk hamileyim Rabbim isteyen herkese nasip etsin bende araniza katilmak istedim insallah nasip olursa ilk bebegim olucak

Bu forumda bile yazanlar buldum hem ikilide hem üçlüde down demişler ama değilmiş
Bir yerde okudum. 30 gebeden 1 kişide yanlış pozitif sonuç veriyormuş. Ayrıca 23 kişide yüksek risk çıkıp; 23 sağlıklı bebek dünyaya gelmiş. Açıkçası ben sadece formaliteden yaptıracağım. Üçlü, dörtlü tarama yaptırmayı düşünmüyorum.

Onu net bir şekilde öğrenmenin tek yolu amniyon testi. İkili dörtlüde yüksek ihtimal down çıkarsa amniyon sıvısını alıp test ediyorlar o kesin sonuç veriyor. Benim bir tanıdığım yaptırdı down yüksek çıkmıştı ikilide diye amniyonda olmadığı anlaşıldı ve şükür sağlıklı bir çocuğu var

Bir sorun olmadığı sürece çok sık gitmeyi düşünmüyorum.Ben açıkçası 3.yu normal istiyorum ilk ikisi sezeryan oldu malesef ve çocuklarımın ikiside allerjik.dogdujlarindan beri hastane yollarını arşınladık.hep sezeryana buldum sucu o yüzden bunda şansımı denemek hiç olmazsa sancimin başlamasını beklemek istiyorum.
Benim 2 çocuğumda normal doğru ikisi de alerjik
Hele oğlum çoklu gıda
Et süt yumurta buğday tavuk balık hindi tüm Çerez’lere çoğu meyve patatese alerjisi vardı

Benim ilki devlet hastanesindeydi. Iyiydi çok şükür. Birçok kişi sezeryan kesigi için kac yıl oldu hala sızlıyor falan gibi yorumlar yapıyor. Benim çok şükür öyle bir sıkıntım olmadi. Hemşireler özel hastanede gibi ilgiliydi. Aklımı çeken biraz da o.
Fakaaat hastaneler suriyeli kaynıyor. Ve çekiniyorum değişik hastalıklardan.
Devlet hastanesindeki doktor da baya iyi ve sempatik geldi.
Ben de aynen bunu demek istedim ama ırkçı vs derler diye çekindim. Ben sıra beklerken doğum yapanların isimleri geçiyordu ekrandan, abartısız yarısı Suriyeli. Adım atacak yer yok. Kendi ülkemizde gariban kaldık. Önceden devlet hastaneleri hiç böyle değildi, halamın doğum yaptığı günü hatırlıyorum mesela devlet hastanesi mis gibiydi. O da sezeryan olmuştu. Şimdi bir de normal doğum başlayana kadar bekletiyorlar devlet hastanesinde, bir tanıdığımın ikizlerinden biri karnında ölmüş bu sebepten :(

Bir yerde okudum. 30 gebeden 1 kişide yanlış pozitif sonuç veriyormuş. Ayrıca 23 kişide yüksek risk çıkıp; 23 sağlıklı bebek dünyaya gelmiş. Açıkçası ben sadece formaliteden yaptıracağım. Üçlü, dörtlü tarama yaptırmayı düşünmüyorum.
Bende bugun o kadar cok sey okudum ki üstüne basa basa direk bu testlere güvenip hareket etmeyin demişler bilmiyorum ya
İnşallah sorun cıkmaz hic birimizde gönül rahatlıgıyla ikili testimize sıgınırız bende üc ve dördü kesinlikle istemiyorum

Mantıklı ama yüzde yüz gecerli sonuc vermiyor ki
Ardından üclü dörtlü devam ediyor testler
Yaptırmayın derim ben de
Ablama şimdi adını unuttum çapadaki hocaların hocası özel muayenehanesi var adamın yaşlı bi dr
Bu çocuk normal doğsun gelin yüzüme tükürün demişti
Yeğenim bi doğdu ,turp gibi maşallah
Boşu boşuna stres gerginlik

Onu net bir şekilde öğrenmenin tek yolu amniyon testi. İkili dörtlüde yüksek ihtimal down çıkarsa amniyon sıvısını alıp test ediyorlar o kesin sonuç veriyor. Benim bir tanıdığım yaptırdı down yüksek çıkmıştı ikilide diye amniyonda olmadığı anlaşıldı ve şükür sağlıklı bir çocuğu var
Maşallah Allah bagıslasın
Zaten üclü de öyle bi sonuc cıksa ve amniyo testine gitse aldırmak icinde gec kalınmıs oluyor diye düşünüyorum
Rabbim yaşatmasın sınamasın hic birimizi

Yaptırmayın derim ben de
Ablama şimdi adını unuttum çapadaki hocaların hocası özel muayenehanesi var adamın yaşlı bi dr
Ablamada yasından kaynaklı down dediler dörtlü test yaptırman lazım dediler yaptırmadı inatla agla agla bi hal olmustu ama aşırı zeki bi cocugu var simdi
Zaten doktorlar bile demiş tanı değil tarama testi diye tanıyı onlar bile koyamazken kıymak cana bilemedim

Yaptırmayın derim ben de
Gidip yüzüne tükürseydiniz. Bir de utanmadan net teşhis koyuyorlar. Ay resmen insan sevemez oldum....
Sen nasılsın canım? Ne zamandı kontrolün?

Back