• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bana bir akıl verin... son adet tarihim 1 aralık normalde 8 haftalık olması gerekirken bugün ultrasonda 6 haftalık çıktı ve 192 mm geç döllenme muhtemelen dedi doktor....vajinal ultrasonla baktı ve bu haftada kalp atışı vajinalde duymam lazımdı dedi...perşembe tekrar bakalım duyamazsak kürtaj dedibeklemelimiyim ...başka doktoramı gitmeliyim...8. haftada kalp atışı duyanlar kürtaj kapısından dönenler olmuş....ne yapmalıyım çok üzgün ve karışığım

Geç döllenme olabilir adete göre gitme bence ultrasonda görünen doğrudur canım.
6 haftalıkken ayrıca kalp atışı duymamak çok normal ben gittim 6.hafta bitiyodu
bakarken daha ultrasona geçmeden kalp atışını duyamayabiliriz çok normal küçük dedi
aradı baktı çok az derinden duyduk ama 10 gün sonra daha da netleşir dedi öyle de oldu
rabbim sonunu hayır etsin bence de biraz daha bekle en azından aklında soru işareti
kalmaz ben 9.haftaya girdim geçen pazartesi tam olarak net duyduk yani.

Günaydın bayanlar. Benin de son adet tarihim 21 Aralık. Hesaplarıma göre 5+4, Henüz doktora gitmedim .Çarşamba günü için randevu aldım . Geçen hafta çok az açık pembe arkasından kahverengi akıntım oldu. Şehirdışında olduğum için telefon ile doktora ulaştım. Normal şeyler dedi. Çok şükür de geçti. Mide bulantısı falan hiç yok. Sadece göğüslerim acıyor. Sizlerde durum nasıl?

evet normal denilebiliyor sen yine de en kısa sürede kontrole git
herkesde belirtiler olmayabilir benim 2.gebeliğim ve aşırı derece mide bulantısı
yaşıyorum göğüslerim çok acıyor halsizlik baş dönmeleri falan felaket ama keşke olmasa
çok kötü bir durum.rabbim herkese hayırlısını versin inşallah.

Selam kızlar bişey sorucam ben her kontrole gittiğimde bebekler daha büyük çıkıyo yani 5 haftalıkken gittim sonraki randevu tam 2 hafta sonraydı 7 hafta olması lazımdı kontrole 2 gün kala kanamam oldu çok fazla.doktora gitmek zorunda kaldım o gün 6+5 olması gerekirken 7+1 çıktı sonra tekrar randevu günümde gittim yani iki gün sonra 7+3 olması gerekirken 7+5 çıktı hep ileri çıkıyo karışık anlattım sanırım umarım anlatabilmişimdir bu durum normal mi bileniniz var mı

Selam kızlar bişey sorucam ben her kontrole gittiğimde bebekler daha büyük çıkıyo yani 5 haftalıkken gittim sonraki randevu tam 2 hafta sonraydı 7 hafta olması lazımdı kontrole 2 gün kala kanamam oldu çok fazla.doktora gitmek zorunda kaldım o gün 6+5 olması gerekirken 7+1 çıktı sonra tekrar randevu günümde gittim yani iki gün sonra 7+3 olması gerekirken 7+5 çıktı hep ileri çıkıyo karışık anlattım sanırım umarım anlatabilmişimdir bu durum normal mi bileniniz var mı
iki gün önden gidiyor demmek ki bu tarz şeyler çok oluyor geriden gelme yada önden ilerleme gayet normal

Bir sorun olmadığı sürece çok sık gitmeyi düşünmüyorum.Ben açıkçası 3.yu normal istiyorum ilk ikisi sezeryan oldu malesef ve çocuklarımın ikiside allerjik.dogdujlarindan beri hastane yollarını arşınladık.hep sezeryana buldum sucu o yüzden bunda şansımı denemek hiç olmazsa sancimin başlamasını beklemek istiyorum.
Hamilelikte tsh bakılmış mıydı? 2,5 üzerine çıkmamalı diyorlar, benimki 3'ün üzerinde ama doktorum önemsemiyor.

Sağında benim valla hem takvim hem bu kız diyor hem de hislerm tabi
Benimki de sağda minicik :)))
Canım kan testlerin yapıldı mı? Tsh değeri 2,5 İ geçmemeliymiş gebeliğin ilk üç ayında ama benimki 3'ün üzerinde çıktı, doktorum sorun yok diyor ama ben endişeleniyorum.

Canım kan testlerin yapıldı mı? Tsh değeri 2,5 İ geçmemeliymiş gebeliğin ilk üç ayında ama benimki 3'ün üzerinde çıktı, doktorum sorun yok diyor ama ben endişeleniyorum.
Canm benm tsh 1.7 çıktı die endokrin doktor bana ilaç başlattı.1 in altında olmasını isteriz gebelik için vs demişti .Hamile kalmadan gitmiştim ben başlatmıştı
Hamileliğinin 6.haftasında gel dozajını ayarlicam demişti yarın gidicem işte
Ne doğru nE yanlış bilmşyorum fikrin olsın die deyim dedim
Gerçi çok güvenmiyorum bu doktor benmde kafam karışık

Tam 2,5 çıktı benim tsh. Sorun yok dedi. Değer aralığı 4,5 fln ama ya bence o yüzden sıkıntı yapmıyorlar

Canm benm tsh 1.7 çıktı die endokrin doktor bana ilaç başlattı.1 in altında olmasını isteriz gebelik için vs demişti .Hamile kalmadan gitmiştim ben başlatmıştı
Hamileliğinin 6.haftasında gel dozajını ayarlicam demişti yarın gidicem işte
Ne doğru nE yanlış bilmşyorum fikrin olsın die deyim dedim
Gerçi çok güvenmiyorum bu doktor benmde kafam karışık
Ya her doktordan farklı bir ses çıkıyor, sizinki iyice abartmış gibi geldi, bilemedim. Ne yapacağımı da şaşırdım. Endokrine direkt randevu da alamıyorum.

Ya her doktordan farklı bir ses çıkıyor, sizinki iyice abartmış gibi geldi, bilemedim. Ne yapacağımı da şaşırdım. Endokrine direkt randevu da alamıyorum.
Valla aynı durumdayım
Hepsi farklı bişi söylüyor
Ona bakılırsa bi ton ilaç yazdı şeker ilaç Bİle
Gebe kalsanda iç dedi
E hamile kaldım kadın Doğum doktorum nie yazmış ki içme değerlerin kötü değil dedi
Bıraktırdı şeker ilaç
Yani mecburiyetten gidicem yarın belki etkisi vardır bebeğe die ama nE doğru nE yanlış bende hiç bilmiyorum

Bir sorun olmadığı sürece çok sık gitmeyi düşünmüyorum.Ben açıkçası 3.yu normal istiyorum ilk ikisi sezeryan oldu malesef ve çocuklarımın ikiside allerjik.dogdujlarindan beri hastane yollarını arşınladık.hep sezeryana buldum sucu o yüzden bunda şansımı denemek hiç olmazsa sancimin başlamasını beklemek istiyorum.
Tatlım ailede alerji öyküsü varsa alerji ondan oluyor genelde. Paketli gıdaların da alerjiyi tetikledigini düşünüyorum ve deterjanlarin.

İnşallah
Peki yaptırmak zorunlu mu sanırım down sendromu icin yapılıyor yapılsada değişecek bi durum değil sonucta
Kafamda deli sorular
Down sendromu ihtimalini yüksek oranda anlıyorlar. Ense kalınlığı ölçümü de yapılıyor bu haftalarda. Ama ben değişen birşey olmaz hususunda sana katılmıyorum canım. Özürlü bir çocuk dünyaya getirme kararı çok zor bir karar. Umarım hiçbirimiz seçim yapmak zorunda kaldığımız bir konuma gelmeyiz ama sanırım ben seçim yapmak zorunda olsam dünyaya getirmeyi tercih etmezdim.Bir yere gitmiştim karı kocanın down sendromlu bir kızı vardı. Anne ölmüş, baba yaşlanmış. Adamcağız hüngür hüngür ağlıyordu ben ölünce bu kıza ne olacak diye. Bakıma muhtaç bir çocuğu bile isteye dünyaya getirmek ciddi sorumluluk ve vebali beraberinde getirir. Evet çok duygusalız, ne olursa olsun çocuğumuzdan vazgeçmek istemeyiz ama mantık devreye girince...

Kızlar bende bugün devlet hastanesinde doktora gittim. Kanama olmadan progestan kullanmana gerek yok bırak dedi.
Beni ve bebeği sağlıklı gördü. 2 hafta sonrası için çağırdı. Baya ilgiliydi.
Ozeldeki doktoruma devam etmesem mi diye bile düşündüm. Ama özel doktorumun da cihazları çok iyi. Fakat özelde doğum pahalı. Devlette ucuz. Devlette yaparsam hemsirelerden rica etsem fotoğraf çekerler. Özelde fotoğraf çekimine izin vermiyorlar çünkü doğu fotoğrafçıları var onunla anlaşmak lazimmis.
Ooofff kafamda deli sorular. bir taraftan 1 gece için o kadar cok para verme, bebeğe ayır doğumda vereceğim parayı diyorum. Bir taraftan rahat ferah ortamda olur bebis de sen de diyorum.
Buradaki özel hastaneye de hiç guvenemiyorum. 1 tane olduğunda fiyatlar uçuk.
Ama ozeldeki doktorum çok iyi bir doktor.
Bugün gittiğim devlet hastanesinin doktoru da cok iyiymiş hakkında çok iyi yorumlar duyup gittim. Ozeldeki doktorum da daha cok ilgilendi anlattı.
Kısaca kafam karıştı.

merhabalar;
ben de şans eseri 28 aralık da hamile olduğumu öğrendim SAT 24 kasımdı
ve şuan 7 haftalık hamileyim isteyen herkese rabbim versin inşallah benim sürpriz oldu
daha zamanım var diyodum ama kısmet bugüneymiş:anneadayı::anneadayı:
Benimde sat 24 Kasım ❤️

Hamilelikte tsh bakılmış mıydı? 2,5 üzerine çıkmamalı diyorlar, benimki 3'ün üzerinde ama doktorum önemsemiyor.
Evet canım ama belki 3ün üstüne çıkarsa ilaca başlatacaktır. Ben de hipotriodi hastasıyım ilaç kullanıyorum zaten tshı takip edicez yükselirse ilaç dozu arttırılacak

Kızlar bende bugün devlet hastanesinde doktora gittim. Kanama olmadan progestan kullanmana gerek yok bırak dedi.
Beni ve bebeği sağlıklı gördü. 2 hafta sonrası için çağırdı. Baya ilgiliydi.
Ozeldeki doktoruma devam etmesem mi diye bile düşündüm. Ama özel doktorumun da cihazları çok iyi. Fakat özelde doğum pahalı. Devlette ucuz. Devlette yaparsam hemsirelerden rica etsem fotoğraf çekerler. Özelde fotoğraf çekimine izin vermiyorlar çünkü doğu fotoğrafçıları var onunla anlaşmak lazimmis.
Ooofff kafamda deli sorular. bir taraftan 1 gece için o kadar cok para verme, bebeğe ayır doğumda vereceğim parayı diyorum. Bir taraftan rahat ferah ortamda olur bebis de sen de diyorum.
Buradaki özel hastaneye de hiç guvenemiyorum. 1 tane olduğunda fiyatlar uçuk.
Ama ozeldeki doktorum çok iyi bir doktor.
Bugün gittiğim devlet hastanesinin doktoru da cok iyiymiş hakkında çok iyi yorumlar duyup gittim. Ozeldeki doktorum da daha cok ilgilendi anlattı.
Kısaca kafam karıştı.
Devlet hastanesinde doğum malesef eziyet gibi çoğu yerde, sen bilirsin iyice düşün tart. Sonradan pişman olma. Ben ablamın doğumlarında gördüm farkı, ilki devlet ikincisi özelde oldu, devlet hastaneleri çok kalabalık şuan, eskiden yine iyiydi. Ben bir defa gittim kadın doğum hastanesine, bekleyen ve muayene olanlar arasında kendim gibi birini görmedim hiç, ne işim var benim burda dedim sonra. Doktorların tavırları insalcıldı ama ultrason cihazından kaynaklı olabilir, pko olduğumu göremediler. Doktorlar hakkında olumsuz bir şey diyemem ama malesef hastaneler tıklım tıklım dolu.

Back