• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ya sizler böyle yazdıkça ben doktora gitmeye daha da çok korkar oldum. Çünkü biliyorum insanları düşünmeden nasıl kırdıklarını üzdüklerini. Göğsümde ki kist için gittiğimde pat diye sen kansersin dedi bana doktor. Bşka bi doktor ise şuan kanser demek için çok küçük nasıl öyle dedi kafasına göre dedi. Doktorların bu tavrından ötürü hastanelerin önünden geçmek bile istemiyorum... :KK43: bebeğimle ilgili kötü bi haber verirler diye korkuyorum hiç gitmedim daha...

Kızlar Birsel sorucam bu sabah kalktım üzerimde inanılmaz bir kırgınlık halsizlik Boğaz agrısı akşam üzeri İnan’ın 3-4 kat giyinip yorgana sarıldım üşüme tuttu neyse şimdi az daha iyiyim ama grip mi oluyorum ne anlamadım ki dün gayet iyiydim oysa neyse baya uzun uzun anlattım ama bu gibi durumlarda nane limon yada başka bitki çayı içebilir miyiz hangi çaylar yasak bilgisi olan var mı

Adaçayı kekik içme canım. Bana doktorum nane ıhlamur içebilirsin demişti. Ancak tüm bunlar bana çare olamadı. Şu anda antibiyotik kullanıyorum maalesef. Doktora git sakın aksatma o kadar ağır ve zor oluyor ki hastalık burnumdan geldi resmen inşallah hemen iyileşirsin ve kimse de hasta olmaz

[QUOTE="Ceres2310, post: 58250010, member: merhaba aynı şey bende de var ama neden kaynaklandığını çözemedim, sizin neden orda ağrı olduğu konusunda fikriniz var mi
Mesaj tam çıkmamış göbek çevresindeki ağrıyı mı soruyorsunuz? Gerçi benim hiç bir ağrım konusunda fikrim yok hepsini doktoruma sordum her birine de normal dedi:)

Kızlar keseyi gördük cok şükür net olarak 10- 15 gün sonra çağırdı bir daha folik asit + içinde demir falan olan bi hap verdi benim kullandığım folib.. dandik dedi omega 3 sordum gerek yok balık ye dedi her balıkta omega3 olmadığını biliyorum ceviz ye dedi ama ben araştıemıştım sadece balıkta EPA DHA var cevizdeki ALA size omega 3 verdimi ben vanda yaşıyorum burdaki doktorlara pek güvenemiyorumm
Ve kızlar soda aldım bol mineral hergün 1 tane içicem sizde için
Canım benim doktorum balık falan hiç söylemedi. Her sabah mutlaka 1 tane yumurta yemelisin dedi. Onun dışında ceviz badem ve özellikle semizotunu çok ye omega3 için dedi. Balık internetten okuduğum kadarıyla çok yememek gerekiyormuş. Çünkü içinde civa bulunuyormuş galiba. Özellikle bazı balıkları hiç yememek gerekiyormuş. Doktorum da belki bunu düşünerek söylemedi semizotunu çok ye dedi sadece ve yememem gerekenleri söyledi :KK12:yasak olanlar hep sevdiklerim :kk77:

Bana daha vermediler folik asit sinir oluyorum 3 dur kan veriyorum istiyorum ama yazmiyo doktor erken diyo allah askina ilk 3 ayi kullaniomayacakmi bu b9 vitamini
Ben gebelik öncesi 3 ay kullandım. Şimdi gebelik olunca doktor kullandığımı değiştirdi. Belki içmemenin bi zararı yoktur canım. Ama genelde doktorlar veriyor.

Işte her doktor farklı bazıları da pat diye insanin moralini bozuyo hamilelikte en önemli şeylerden biri stresten uzak durmak ama böyle insanlar yüzünden daha çok stres yapılıyo malesef
İyi doktora denk gelmek gerçekten en önemli şeylerden biri. Kuzenim hamile ve ilk gebeliği düşükle sonuçlanmıştı. İkinci kez hamile kaldı ve gittiği doktor ‘anne olmayı hayal etme bence bu da düşer’ demiş. Kız kendini harap etmiş ağlamaktan. Ertesi gün hemen başka doktora gitmişler. Yeni doktoru da bebeğinin sağlıklı doğması senin mutlu stressiz olmana bağlı ekstra dinlen yorulma demiş. Çok şükür bebeği günden güne büyüyor. :anneadayı:Merhametli ve iyi insanlara denk geliriz inşallah hepimiz :dua:

Canım ben şimdi içtim bi tane 5 dk sonra onu da kustum deliricem!!
Yaa çok üzüldüm canım :( hiç hareket etmeden yattım ben bi yarım saat filan açıklamasında öyle yazıyor hareket etmeden yarım saat önce için diyor. Benim de sabahları hareket edince kusma oluyor çünkü.

Merhaba allah nasip ederse benimde 11.08 doğum tarihi yakın diye sordum önümüzdeki hafta gel dedi doktorum o zaman gidicem kese boyutu neydi acaba fikir oluşsun diye soruyorum, ilk hamileligin bide burda okuduğum bazı şeyler var okudukça kalp atışlarını duyana kadar korkuyorum
Merhaba korkma hiç inşallah sağlıkla kucağına alırsın:) benim kese 5+3’te 13 mm idi. Daha sonra kese boyutu söylemedi çünkü bu defa bebek göründüğü için onu ölçtü o da dün yani 6+1’de 4mm idi. Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Canım benim doktorum balık falan hiç söylemedi. Her sabah mutlaka 1 tane yumurta yemelisin dedi. Onun dışında ceviz badem ve özellikle semizotunu çok ye omega3 için dedi. Balık internetten okuduğum kadarıyla çok yememek gerekiyormuş. Çünkü içinde civa bulunuyormuş galiba. Özellikle bazı balıkları hiç yememek gerekiyormuş. Doktorum da belki bunu düşünerek söylemedi semizotunu çok ye dedi sadece ve yememem gerekenleri söyledi :KK12:yasak olanlar hep sevdiklerim :kk77:
Semizotuna bayılırımm onu yiym bari sagol canımm

Çok mu iciyosun canım? birakamiyosan azaltmaya çalış bari evlatlarımız için fedakarlık yapmamiz gerekiyo. inan yaşadığımız vicdan azabına değmez ben artık hiç içmeyi düşünmüyorum gebeliğim boyunca inşallah sende bırakırsın
Normalde 1 pakete yakın içerdim öğrendiğimden beri 4 ü geçmedim ama başım gözüm heryerim ağrıdı 2 gün şimdi iyiyiym cnaım da cok istemiyor

Ben gebelik öncesi 3 ay kullandım. Şimdi gebelik olunca doktor kullandığımı değiştirdi. Belki içmemenin bi zararı yoktur canım. Ama genelde doktorlar veriyor.
Bugun aldim canim decavit e basladim.d vitaminim ve demirim dusukmus sıkıntı olur mu acaba

Normalde 1 pakete yakın içerdim öğrendiğimden beri 4 ü geçmedim ama başım gözüm heryerim ağrıdı 2 gün şimdi iyiyiym cnaım da cok istemiyor
Dayam canim sabrin sonu selamettir demekki vucudun duzene giriyor alisiyor dayan biraz atlatirsin ve sonrasinda tiksinirsin insallah sadece hamilelikte degil emzirirkende icmemelisiniz sutunuze geciyor unutmayin hic icmeyin insallaaaah

İyi doktora denk gelmek gerçekten en önemli şeylerden biri. Kuzenim hamile ve ilk gebeliği düşükle sonuçlanmıştı. İkinci kez hamile kaldı ve gittiği doktor ‘anne olmayı hayal etme bence bu da düşer’ demiş. Kız kendini harap etmiş ağlamaktan. Ertesi gün hemen başka doktora gitmişler. Yeni doktoru da bebeğinin sağlıklı doğması senin mutlu stressiz olmana bağlı ekstra dinlen yorulma demiş. Çok şükür bebeği günden güne büyüyor. :anneadayı:Merhametli ve iyi insanlara denk geliriz inşallah hepimiz :dua:
Amin insallah. Dusuk yapan neden anne olmayi hayal etmesin ki bir suru kisi dusuk yapip cocuk sahibi oluyo ben de bunlardan biriyim. Vicdan meselesi iste. kendi ailesinden birine bu kadar kolay söyleyebilir miydi acaba yada bu kadar rahat olabilir miydi ? hiç düşünmüyo bazıları karşılarında bi insan olduğunu

herkes mi bağışık çıkıyor merak ettim. Senin onlar nasıl çıktı?
Benimkinde anti cmv igg Y harfi var bide kizamikcik da Y var digerleri hep D doktor aciklama yapmadi aceleden soramadim da sizce cmv nedir?
Merhabalar yardımınıza ihtiyacım var...
Şuan SAT a göre 7+1 hamileyim. Cumartesi günü doktora gittiğimde doktor bebeğin haftasına göre 2 mm çok küçük olduğunu ve eğer bu hafta cumartesi de haftasına göre küçükse kürtaj yapacağını söyledi. Fakat ben geç döllenme olduğunu düşünüyorum çünkü adetim geçti 5 gün sonra beta 45 lerde çıktı. 10. Günde ancak beta 400 lere ulaştı.. Aynı durumu yaşayan ya da fikri olan varsa lütfen yardım edin..
Caim korkma sakin kurtaja gitme en az 2 doktora daha gorun oyle karar verilsin insan bi bekleyelim takip edelim der ne ilgisiz dokotrlar var sinir oluyorum
Ya sizler böyle yazdıkça ben doktora gitmeye daha da çok korkar oldum. Çünkü biliyorum insanları düşünmeden nasıl kırdıklarını üzdüklerini. Göğsümde ki kist için gittiğimde pat diye sen kansersin dedi bana doktor. Bşka bi doktor ise şuan kanser demek için çok küçük nasıl öyle dedi kafasına göre dedi. Doktorların bu tavrından ötürü hastanelerin önünden geçmek bile istemiyorum... :KK43: bebeğimle ilgili kötü bi haber verirler diye korkuyorum hiç gitmedim daha...
Kontrole gitmeyi ihmal etme eger domtor olumsuz yada ters bisey der de aksi bir durum olursa degistirirsin olur biter baska doktor mu yok sanki niye korkuyosun ki ben gitmek icin sabirsizlaniyorum rabbim yardimcimiz olsun hepimizin ama ihmal etme sakin lutfenn

Semizotuna bayılırımm onu yiym bari sagol canımm
Rica ederim canım :KK200: kilo almamak içinde çok iyi semizotu :KK76:
Bugun aldim canim decavit e basladim.d vitaminim ve demirim dusukmus sıkıntı olur mu acaba
inşallah olmaz canım. Doktorun ilaç verdi mi vitamin eksiklikleriyle ilgili? Decavitin içinde de Demir falan vardı galiba belki faydası olur canım. Yine de doktoruna sor eksikliği bi soruna yol açar mı falan diye?

Çok sevindim canm gözünaydın:) 2 heterozigot. Vardı değil mi? O zaman bebeği gördükten sonra başlattı doktor iğneye. Ben de tek heterozigot var. Sağlıkla alırız inşAllah kucağımıza.
İlk keseyi gördüğünde geçen hafta beta kaçtı hatırlıyor musun?
tesekkur ederim. ben de pai homozigot, mthfrc 677t heterozigot. iki gen hasta... aspirin kullaniyorum. kanama oldugu icin igneyi veremedi. onun yerine progestan hap ve igne birarada kullandim. bakti gidisat iyi igneyi de verdi. kanama olmasaydi basindan baslayacaktim igneye aslinda...

3+2 de kanda beta 18di.
3+4 de 92 idi.. sonra bakilmadi...
4+5 te karin usg de kese 2.2 mmdi.
5+3 yani bugun karin usg de kese 13mm be nokta kadar bebegim var ;)

Merhaba kızlar :KK200:

Herkes bebişini sağlıkla kucağına alır inşallah :) benim bir sorum olcaktı, benım son adet tarihim 7 kasım, adetten 3 gün sonra kan testimde bhcg degerim 360 cıkmıstı doktor 2 gün sonra tekrar ver dedi 800 çıktı ultrason için erken demişti , perşembe günü randevum var acaba kese olurmus mudur yada kalp atısını duyabılır mıyım sizce​

Rica ederim canım :KK200: kilo almamak içinde çok iyi semizotu :KK76:

inşallah olmaz canım. Doktorun ilaç verdi mi vitamin eksiklikleriyle ilgili? Decavitin içinde de Demir falan vardı galiba belki faydası olur canım. Yine de doktoruna sor eksikliği bi soruna yol açar mı falan diye?
Simdilik decavit kullan haftaya gene gelirsin bakariz dedi ama kadin dogumdaki sonuclara gore hareket edicem kolum delik desik oldu artik

Back