2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Selam arkadaşlar bende katilabilirmiyim aranıza 2018 de sıfırdan başlamak üzere 32 yaşında 3 çocuk annesi ev hanimiyim 12 yıldır almanya'da yaşıyorum gelin olarak geldim buraya esiminde benimde ailemizden kimse yok burada maalesef o yüzden hicbsy sahibi olamadık şimdiye kadar yanliz olduğumuz için her sıkıldığımda Türkiye'ye ailemin yanına gidip geliyorum çocuklar ne istediyse elimden geldiğince almaya çalıştım zaten gurbette ve yanlizlar diye bsy den mahrum etmek istemedim ama baktim ki çocuklar hızla büyüyor elde avuçta bsy yok aklım başıma geçte olsa geldi çok bsy yapamam belki ama azda olsa köşede bişeyler olsun istiyorum neler yapabilirim fikirlerinize ihtiyacım var

Unuttum yazmayı eşimin maaşı 2300 birde çocuklarımın aylık 550 euro çocuk parası var yani buraya göre az değil aslında ufakta olsa bsyler yapılabilir ama bunalım anları çok harcıyorum ipin ucunu kacirdimmi toparlaması zor oluyo maalesef

Hoşgeldin aramıza. Ekonomi bölümündeki tüm topiklerde gezinebilirsiniz. Bu başlıkta ve altın biriktiriyoruz da aylık bir hedef belirliyoruz. Atıyorum gelecek ay bir çeyrek yapıcam gibi. Sonrasında listeye ekleniyorsunuz. Onun harici birçok muhabbet dönüyor. Tasarruf ve birikim, yatırımla ilgili.
Bu sayfalar sayesinde bende almayı azalttım, dışarda yemeği azalttım. Arkadaşlarla konuştukça bende yapabilirim diyorsun. Emin ol çok şey katacak.

hoşgeldin aramıza mümkün olduğunca aktif olup bilgi alışverişinde bulunmamız faydalı olur
eşinin maaşı tl mi
çocukların her biri için mi 550 euro

Hoş buldum inşallah bu saatten sonra bsyler yapmayı çok istiyorum çocuklarımın geleceği için çok endişeliyim burada ne olacağımız belli değil elin memleketi sonuçta kendi vatanimda bir evim olsa kapısını açıp girebilcegim yeter bana bunun içinde şimdiden başlamam lazım çok geç kaldım maalesef

hiç geç kaldım diye dusunme hemen bir gelir gider planı yap üzülme nereden başlasan kârdır

bizler döviz altın birikim yapıyoruz bak sana zaten döviz geliyor eşinin maaşı da kötü değil bence çok iyi birikim yaparsın

memleketin de ev fiyatları nasil nerelisin

Benim için aslında en iyisi altin biriktirmek yakınımda türk kuyumcu var arkadasim her ay ordan bir tam altin alıyormuş acaba bende ceyrekle baslasammi çünkü para olarak tutamayabilirim

Ben izmirliyim ev fiyatları hakkında bilgim yok hiç arastirmadim ama 1 yıl önce bir akrabamız 250 bine güzel bir daire almıştı şu anda nasıldır fiyatlar hiç bilgim yok

birikim hedefini yüksek tutmak faydalı ne kadar kısarsan daha çabuk birikir. Bende bikac aydır başladım pişmanım ama faydası yok inşallah basaracagiz

İnşallah kendi yasitlarima bakiyorumda tatile gittiklerinde kendi evimize gidiyoruz neden otele para verelimki diyorlar ben ailemin evine gidiyorum ama ginede buda benim diyebileceğim çocuklarıma birakabilecegim bir evim olsun diye dua ediyorum inşallah sizle birlikte yaparız birgun buraya yazariz

Kızım çok masraflı tek kız diye simartildi bide evin en büyüğü giyim alışverişini çok seviyor pahalı tel.merakı marka takıntısı var daha 12 yaşında buradaki çocukların çoğu böyle kızın masraflarindan kısmak bile bana çok şey katar diye düşünüyorum daha dün arkadaşlarıyla sinemaya ordanda mc.donaldsa gitti 30 euro harcadı birde hafta sonu için plan yapıyor nereye gidelim diye bunu hemen onlemem lazım çok boşladım herşeyi

tabiki gezecek eğlenecek ama bir düzen sınır olmalı bunları belirlerseniz ıyi birikim yaparsınız
birikim yaptıkça insan daha fazla çaba harcıyor
umarım huzurla yaşayacağımız şeylere de sahip oluruz

merhaba hosgeldınız yorumlarınızı okudum ben sızın yerınızde olsam euro bırıktırıdm suanda burda paranız 4.5 kat degerli cok avantaj olur.cocuklarada haftalık maksımum su kadar harclık nereye ıstersenız kullanın sonra devamı yok gbı sınırlamalar getırebılırsınız aklıma bunlar geldı
ytd..

Evet aslında bencede euro burda değerli o şekilde biriktirebilir fakat harcarım diye endişeleniyor.

Evet doğru aslında ama burada çok aktif bir hayatım olmadığı için biraz canım sıkılsın veya çocukların sıkıldığını görsem hadi biyerlere gidelim diyorum işte ozamanda elde ne varsa gidiyo maalesef onun için altın düşündüm keşke nakit olarak tutabilseydim çok daha iyi olur kendime güvenim yok

Dediğim gibi tek hayalim ev alabilmek Türkiye'de ama zor uzun yıllar sabırlı olmam lazım bu arada cocuklarda büyüyor onların evliliği ehliyeti veya okurlarsa masrafları derken hangine yetişirim bilmiyorum allah yardimcim olsun dediğim gibi çok geç kaldım

Yada acaba söylemi yapsam ev hayalini bir kenara bırakıp çocukların ilerideki masrafları icinmi birikim yapsam aslında şimdiye yapmış olmam lazımdı ama biz dugunumuzu kendimiz yaptık ailelerin durumları kötüydü onlara destek olduk birde her yıl izine gidip gelmeler elde ne varsa gidiyor zaten mesela temmuz ayında okullar tatile giriyo burda çocuklar şimdiden Türkiye'ye annemlere gidelim diye yalvarıyor uzuluyo insan zaten burda yanlizlar akraba es dost yok senede 1 kerede olsa mecbur gidiliyo buda bizim için bayağı maaliyetli oluyo uçak biletlerini sordum 1600 dediler birde burdan giderken azda olsa hediyelik bsyler aliniyo ordan donerkende burası için aliniyo derken 3veya 4 aylık birikim uçup gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…