2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Hoşbulduk
Çok teşekkür ederim

Merhaba hoşgeldiniz size diğer ekonomi ve minimal yaşam topiklerinde sık sık rastlıyordum çok bilinçli çok birikimli biri olduğunuzu düsündüm hep simdi aramızda görmek ne hoş
Genelde vaktim oldukça o topikleri geziyorum.
Böyle güzel izlenimler yaratabildiysem ne mutlu bana. Çok teşekkür ederim

Kesinlikle ben de internetten aliyorum her şeyimi o yüzden lazim.Ben de 3 taksitten fazla taksit yapmiyorum.500 liralik da bir harcamam olsa 3, 100 lira da olsa 3.Bu şekilde de haliyle dönem borcum biraz yüklü oluyor ama ödüyorum genelde.

Ben eskiden taksit yapar amaan derdim nasil olsa odeniyor.
Eylulden beri sadece aofyi takside boldum.
Geri kalan ihtiyaclarimin tamamini tek cekim yada nakit aldim
Son 1,5 ay emeklerimin karsiligini alacagim insallah.
Tatil ve ucak bileti, buyuk ihtiyaclar icin taksit sinirim ve limitim yok.

Ben de 100 lira alti taksit yapmıyorum.Tek geçiyorum.Birikimi nasıl yapıyorsun?Nakit, altın, döviz ya da bes?

8 seans 2 de kontrol seansı olmak üzere 1p seans gittim. 5 yil once falan
hamilelik cocuk derken bir daha gidemedim. ama gidecegim bikac kez daha

Ben de 100 lira alti taksit yapmıyorum.Tek geçiyorum.Birikimi nasıl yapıyorsun?Nakit, altın, döviz ya da bes?

Bes e karsiyim. Zorunlu olmasi ve Tl nin dunya piyasalarindaki degeri, tum sirketlerin tek havuzda toplaniyor oldugu gercegi sebeplerimden

Bir kismi ile altin ( hediye icin de kullaniyorum gecen yil kardesime 20 gr bilezik aldim mesela)

Banka da dolar hesabim var ay bu hafta az harcadim ay dolar dusmus ay hesapta kaldi derken bsyler birikti

Birde cuzdanimin derinliklerinde tatilde yada hareketli donemlerde harclik yapmak icin eurolarim var.

Hepsinden yapiyorum :)

Amaa Turk Lirasina alerjim var illa bi yer bulurum harcarim o yuzden pek cekmemeye calisiyorum

Yolda izde basima is gelse euro var Tl yok

Aynı benim kafadansınız Ben de Tl biriktirmiyorum, onu hemen dolar'a çeviriyorum. Eğer TL kalırsa hemen harcarım onu, cebime batıyor yahu Dolar alıyorum düştü zarara girdim ama olsundu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…