2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

B
Bekar olup da kredi kartı kullanan birikimci arkadaşlar; aylık ne kadar yatırımınız oluyor kredi kartına?Ya da her ay oluyor mu mesela borcunuz harcınız?Ben kredi kartına yatırdığım dönem borcunundan ne kadar döviz alabilirdim diye akıldan bir hesap yapip, kredi kartı kullanımını dizginlemeye çalişir oldum
benimde bu ay kart ödemem gelmiş toplam borc 2000 diyor ama asgarisinin biraz üstünde öderim genelde bu ay 700yatırıcam kartıma eger tüm paramı kredi kartıni borcuma yatırırsam birikim yapma hevesim kalmıyor kalan paramlada genelde euro almaya calısıyorum

B

benimde bu ay kart ödemem gelmiş toplam borc 2000 diyor ama asgarisinin biraz üstünde öderim genelde bu ay 700yatırıcam kartıma eger tüm paramı kredi kartıni borcuma yatırırsam birikim yapma hevesim kalmıyor kalan paramlada genelde euro almaya calısıyorum
Ben de geçen ay asgari yatırdım.Bu ay tüm dönem borcunu ödedim.Asgariyle gidersem limit açılmıyor.Lazım olduğunda da limit olmadığı için limit yükseltiyorum sürekli.

Merhabalar beni de aranıza alır mısınız :)
Daha önce kısa bir süre birikimci hatunlar topiğindeydim ama araya hamileliğim girince çok ayrı kaldım :)
aylık 1000 tl hedeflemek istiyorum ama üstüne de çıkabilirim diye ümit ediyorum tabi benim minnakların ayrı bir masrafı çıkmazsa :)

Hoşgeldin canim ekliyorum hedefini ay icerisinde girip birikimin ile bilgi verebilir misin :)

M Maleficent2012 yazdım cnm gözden kaçmiş sanrm hedefimi gerçekleştirdim mart ayı hedefim ise 300 tl :)

M Maleficent2012 güncel liste nerde ben var miyim:)

Canim hedefin ne mart icin ? Ekleyeyim seni her ayın son gunu diger ay icin heded koyman gerekiyor .

M Maleficent2012 canım benim de mart hedefime 1 tam altın yazabilirsin. Şu an için çok zor ama belki ay sonuna Allah kısmet eder.

Insallah alabilirsin canim bi bakmissin kapmissin kupayi :))

M Maleficent2012 Canım Mart hedefim yine 1 tam altın almak. Kısmetse yarın almayı düşünüyorum fiyatlar düşmüşken.

Tamam ekliyorum canim hedefini

Merhaba Kızlar
Beni de alın aranıza olur mu? Hedef mi koyuyorsunuz? Neler yapıyorsunuz ?

Hosgeldiin ben bir kac gun giremedim kusura bakmayin arkadaslarim yazmudlar size :) hedefinizi belirleyip ay sonuna kadar gerceklestirmeniz gerekiyor motive amacli gerçekleştirenlere sanal kupa veriyoruz :))
Birikim adina neler yapiyorsun bunlarla ilgili de aradabir girer yorumunu yaparsin bizler böyle ilerloyoruz :)

Çok teşekkür ederim...
O zaman ben mart ayından itibaren hedef yazayım. Yıllık da 10 aylık olur artık.
Mart ayında hedefim 1500 tl olsun. Ben tl ti farklı şekillerde değerlendiriyorum. Tl tutmuyorum hiç.
Yıllık hedefim de 8000 olsun. Malum yazın daha çok para harcanıyor.

Yaziyorum canim hedefini .

Günaydın kızlar :KK54: hepinize mutlu huzurlu bereketli bir hafta diliyorum :KK52:

Aylık kazancınin canım % 45 ini birikime ayırmaya çalısıyo T tatlu ama kendi kazancı mı haneye giren toplam kazanç mı ondan emin değilim hatırlıyamadım :olamaz:
Gunaydin canım :) cok tesekkur ederim kacirmisim ben o kismi demekki :)

Kızlar bu arada mart hedeflerini ve subat birikimlerini yazdım kontrol edebilirmisiniz kendinizinkileri . Gozden kaçırdığım, eksik yada yanlış yazdıklarim var ise düzelteyim.

canım o hedef asil mart ayı için geçerli bir aksilik olmazsa...
şubatta %45 ı tam tutturdum ama promosyon aldığım için bir an evvel birikim yapıp bir şey almam gerekli yaş gidiyor zaman geciyor

Tamam bakalım martta ayrıntılı hesabını yap. Aydınlat bizi, takipteyim. Bende bu ay giderlerimi yazmaya başladım. Harçlıklarımı eşimden almaya çalıştım :) aynen canım yaş gidiyor bir ev alsak benimde derdim o.
Annem iyi çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Sorma baya yoğundum bu aralar. Nöbetlerde çok yoğun geçiyor.
Sosyal hizmetler okuyorum açıktan. Son dönemim bu dönem. Stajlar var. Önümüzdeki haftadan itibaren birde onlar eklendi. 1,5gün de staja gideceğim. Off valla yoğunluğum bitmez artık benim.
Kesinlikle kızlar aynı fikirdeyim ve bende aynı durumdayım kaç yıldır calışiyorum elde dogru düzgün bişey yok :KK43: henüz çocukda yokken bi ev arsa alıp koyalım istiyoruz eşimle biraz geç oldu ama akıllandık :olamaz: bundan sonraki hedefimiz benim maaşa olabildiğince dokunmadan birikime aktarmak nasipse :dua:

O zaman yazayım birşeyler. 18 yıllık evliyim. Çok şükür oturduğumuz bir eviniz ve 2 arabamız var. Ev değiştirmek gibi bir niyetimiz Yok. Belki 3-4 yıl sonra eşimin arabasını değiştiririz.
Almayı planladığımız herhangi birşey Yok. Ev yada arsa gibi.
Kenarda en az 10 bin lira kadar paramız olmalı. Üç günlük dünyada hastalık var ölğm var. Zor zamanlar ve ani çıkabilecek durumlar için.
Oğlum için yıllardır her ay 1 gr altın alırız . Ama o parayı hiç bizimmiş gibi düşünmüyoruz. Rabbim güzel şeyler için kullanmayı nasip etsin.
Her ay kurban için 1 gr altın alırız. Kurban zamanı gelince ne kadar ihtiyaçsa bozdururuz. Bu sayede kurbanın olduğu ay bizim bütçemize extra yük Olmaz.
Bunları sanki fatura ya da kredi ödemesi imiş gibi zorunlu her ay yapıyoruz.
Her şeyi ödeyip harçlığımızı da ayırınca kalan parayı döviz olarak değerlendiriyoruz genelde. Yurtdışına çıkacaksak gideceğimiz zaman hazır elimizd geliyor.
Ailecek dışarıda vakit geçirmeyi çok sevmiyoruz. Ancak haftada bir dışarıda yeriz. Sebze meyveyi pazardan almaya özen gösteririz. Hem ekonomik hem de daha lezzetli.
Kredi kartımız kesilince aylık toplu market alışverişi yaparız. Onun dışında zırt bırt markete inmeyiz. Bu da gereksiz alışverişten kurtuluyoruz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gerçi soruna çok geniş açıdan cevap vermiş gibi oldum ama
Merhaba hoşgeldiniz :KK52: size diğer ekonomi ve minimal yaşam topiklerinde sık sık rastlıyordum çok bilinçli çok birikimli biri olduğunuzu düsündüm hep simdi aramızda görmek ne hoş Hoppa

Gunaydin canım :) cok tesekkur ederim kacirmisim ben o kismi demekki :)

Kızlar bu arada mart hedeflerini ve subat birikimlerini yazdım kontrol edebilirmisiniz kendinizinkileri . Gozden kaçırdığım, eksik yada yanlış yazdıklarim var ise düzelteyim.
Rica ederim canım :KK66: bende yoğun dönemlerde kopuyorum burdan sonra toparlamakta zorlanıyorum :KK43: nasılsın bakiim nasıl gidiyo hayat :KK52:

Rica ederim canım :KK66: bende yoğun dönemlerde kopuyorum burdan sonra toparlamakta zorlanıyorum :KK43: nasılsın bakiim nasıl gidiyo hayat :KK52:
Aynen ya bazen giremedigim oluyor. Valla borcum bu ay son ya haftasonu biraz abarttım ama kendim icin degil annem ve eve alisveris yaptım 500 tl harcama yaptım . Borc bitti diye uzerime rahatlama geldi sanirim . Onumuzdeki ay benim direk birsey almam lazim bankada altın hesabi açtım ama acaba sıkışınca ondan direk cekermiyim diye korkuyorum evde fiziki olarak tutmaktanda korkuyorum altını ne yapsam bilemiyorum kuyumcuda mi tutsam diyorum yillardir tanidigimiz kuyumcu birde tam altın mi alsam grammi kararsizim gram altında her gram basina 2 tl kesiliyordu galiba

Bekar olup da kredi kartı kullanan birikimci arkadaşlar; aylık ne kadar yatırımınız oluyor kredi kartına?Ya da her ay oluyor mu mesela borcunuz harcınız?Ben kredi kartına yatırdığım dönem borcunundan ne kadar döviz alabilirdim diye akıldan bir hesap yapip, kredi kartı kullanımını dizginlemeye çalişir oldum

Ben geçen ay 995 tl ödedim, içinde iki abiye taksidi, aof taksidi, altın taksidi, uçak bileti taksidi var. 200 TL kadar da aylık ufak tefek alışveriş, bir iki parça kışlık kıyafet var.

Bu ay dönem borcum 600 tl, 60 yine aof taksidi var, hediyelik eşya stokladım çünkü kalmamıştı, çalısınca anında almak zor oluyor, evde kullandığım kokular, bir tane bilet var.

Bir dahaki aya taksidim 180, sonra 60 tl kalacak.

Kk sız yapamam ztn neten çok alışveriş yapan biriyim. bana bu topiclerin faydası kendimi dizginlemek oldu.
Özellikle zor dönemlerde kurtarıcım ve sessiz desteğim, ama hiç bir zaman kendimi aşmadım hep tamamını ödedim.
Asgari ödeyip para biriktirmek bana göre değil, asıl o içime sinmez.

Hoşgeldin canim ekliyorum hedefini ay icerisinde girip birikimin ile bilgi verebilir misin :)

Canim hedefin ne mart icin ? Ekleyeyim seni her ayın son gunu diger ay icin heded koyman gerekiyor .

Insallah alabilirsin canim bi bakmissin kapmissin kupayi :))

Tamam ekliyorum canim hedefini

Hosgeldiin ben bir kac gun giremedim kusura bakmayin arkadaslarim yazmudlar size :) hedefinizi belirleyip ay sonuna kadar gerceklestirmeniz gerekiyor motive amacli gerçekleştirenlere sanal kupa veriyoruz :))
Birikim adina neler yapiyorsun bunlarla ilgili de aradabir girer yorumunu yaparsin bizler böyle ilerloyoruz :)

Yaziyorum canim hedefini .
inşallah canım benim, bu ay çok kararlıyım.ben kararlıyım ama hayat pahalı maalesef...bakalım aysonuna ne yapabileceğim

X