-
- Konu Sahibi Maleficent2012
- #1.761
bende farlı topikleri okur ilgilenirdim ekonomi topigi bana çok iyi geldi kendimizi toparladıkEvet çalışıyorum. 40 yaşındayım. Bir tane oğlum var.
Seyahat etmeyi çok seviyoruz. Maddi anlamda bizi zorlamadığı sürece sık sık geziyoruz.
Yaz dönemi için genelde kıştan para biriktirerek hazırlık yapıyoruz ama bazen ipin ucu kaçabiliyor.
Okuduğum ve zaman zaman katıldığım birikim topikleri var. Emin’im bana çok şey katacaksınız.
İnşallah. Çok teşekkürler.bende farlı topikleri okur ilgilenirdim ekonomi topigi bana çok iyi geldi kendimizi toparladık
bu zamana kadar çok gezdik çok yedik içtik artık bir şeylerin olsun istiyorum ınsallah sende güzel hedeflerine ulasirsin
Bana mı sordun ?birikimlerinle ulaşmak istediğin hedefin nedir
ben ya ev çok zor görünüyor ya da öncesinde arsa sahibi olmak
evet sana sordum cnm aa evet minimal yaşam hatırladımİnşallah. Çok teşekkürler.
Ben minimal hayat ile ilgili topikleri takip ediyorum. Bir de kitapla ilgili olanları. Diğerlerine hiç bakmıyorum.
Bana mı sordun ?
O zaman yazayım birşeyler. 18 yıllık evliyim. Çok şükür oturduğumuz bir eviniz ve 2 arabamız var. Ev değiştirmek gibi bir niyetimiz Yok. Belki 3-4 yıl sonra eşimin arabasını değiştiririz.evet sana sordum cnm aa evet minimal yaşam hatırladım
Çok teşekkür ederim.inan cnm çok güzel anlattın kendini ve her şeyi
öncelikle ailenle mutlu sağlıklı yılların olsun biriktirdiğin paralarla da güzel yerlere gidip görün ıns.
hastalıklar yuvadan uzak olsun
senden şimdiden bikac şey öğrendim bile kendi hayatıma uygulayabileceğim.
bende 31 yaşımdayım 1 oğlum var oğlumun hiç parasına dokunmadım hep gr yaptim yok saydım. 4 aya yakın zamandır bu topiklere takiliyorum
inşallah ev peşinatı oluşturup ev sahibi olabilirim
ödemelerim harcamalrim düzene girdi.
7 yıl çalıştım deli gibi yedik içtik gezdik artık toparlanma zamanı geç kaldık ama inşallah olacak
Dünyayı gezme kısmına bayıldım. Yaptıklarınız çok güzel.Çok teşekkür ederim.
Amin inşallah. Rabbim hepimizin yuvasına huzur bizlere sağlık Sıhhat versin inşallah
Biz de tam tersini yaptık. Evlendik. Eşya vs borcu ödedik. Eşim çok savurgan bir insandı. Evliliğimizin ilk yıllarında pek birşey yapamadık. 2. El bir araba aldık. Onu ödedik. Sonra ev aldık. 10 yıl kredi çektik. Onu öderken eldeki arabamızı satıp, kredi çekip sıfır araba aldık. Hem ev hem araba zorladı bizi. Ev bitirip (faizler düştükçe yapılandırma yaptırdık, 7 yılda bitirdik) hemen o ay 2. Sıfırı aldık. Çünkü 2 arabaya ihtiyacımız vardı. Bir süre 2 arabayı birden ödedik. 1. Araba da bitti. Şimdi sadece 2. Arabanın borcu var.
Hem benim hem de eşimin büyük hırslarımız Yok. 2. Ev alalım, arsa alalım gibi. Belki ilerde vakit geçirebileceğimiz bir bahçe alırız o kadar.
2013 yılından beri dünyayı gezmeye çalışıyoruz. 3 kişilik çekirdek ailemizle pek çok ülke gördük. Rabbim izin verirse oğlumuzla pek çok anı biriktirmek istiyoruz.
Oğlunu allah bağışlasın inşallah
Henüz bizimle vakit geçirmekten hoşlanıyor iken mümkün olduğunca çok yer görelim, güzel şeyler paylaşalım istiyoruz. Bir sonraki günün bile neler getireceğini bilemiyorken imkanlar ölçüsünde bazı şeyleri ertelememek lazım. Oğlumuz evden ayrılıp eşimle kaldıktan sonra belki gezmeye mecalimiz olmayacak. Allah izin verirse o zaman alırız belki birşeyler.Dünyayı gezme kısmına bayıldım. Yaptıklarınız çok güzel.
Bende bir ev almak istiyorum inşallah peşinatımı ayarladıktan sonra.
Hoşgeldiniz bu arada :)
Canım sen ne yaptın bu arada %45 yapabildin mi sıkışmadan? İdolümsünyurt dışı gezme olanları bizde de var hep çeşitli sebeplerle ertelendi . oğlum en azından okula başlasin ancak o zaman gideriz o da hatırlar keyif alır. o zaman a kadar oturacağım evim olsun en azından.
M maviduvar1 yurt dışı gezisi için döviz mi birikim yapsam fiziki olarak azar azar acaba .
canım o hedef asil mart ayı için geçerli bir aksilik olmazsa...Canım sen ne yaptın bu arada %45 yapabildin mi sıkışmadan? İdolümsün
Tamam bakalım martta ayrıntılı hesabını yap. Aydınlat bizi, takipteyim. Bende bu ay giderlerimi yazmaya başladım. Harçlıklarımı eşimden almaya çalıştım :) aynen canım yaş gidiyor bir ev alsak benimde derdim o.senden nbr cnm annen nasil sanirim nöbetlerin sıklaştı görünmüyorsun pek
Biz her ay döviz alıyoruz. Gideceğimiz zaman da bankadan döviz olarak çekiyoruz. Elimizd geçen her kuruşu döviz ya da altın olarak değerlendirmeye çalışıyoruz.yurt dışı gezme olanları bizde de var hep çeşitli sebeplerle ertelendi . oğlum en azından okula başlasin ancak o zaman gideriz o da hatırlar keyif alır. o zaman a kadar oturacağım evim olsun en azından.
M maviduvar1 yurt dışı gezisi için döviz mi birikim yapsam fiziki olarak azar azar acaba .
yani internetteki döviz sonra fiziki olarak alabiliyor muyuz ...Günaydın
Biz her ay döviz alıyoruz. Gideceğimiz zaman da bankadan döviz olarak çekiyoruz. Elimizd geçen her kuruşu döviz ya da altın olarak değerlendirmeye çalışıyoruz.
kolaylıklar diliyorum sana. sabret bitir hallet her şeyi bebek olunca iş hayatı asıl o zaman zor sanki. ben vardiyalı çalışan annelere allah kolaylık versin derim hepTamam bakalım martta ayrıntılı hesabını yap. Aydınlat bizi, takipteyim. Bende bu ay giderlerimi yazmaya başladım. Harçlıklarımı eşimden almaya çalıştım :) aynen canım yaş gidiyor bir ev alsak benimde derdim o.
Annem iyi çok şükür bi sıkıntımız kalmadı. Sorma baya yoğundum bu aralar. Nöbetlerde çok yoğun geçiyor.
Sosyal hizmetler okuyorum açıktan. Son dönemim bu dönem. Stajlar var. Önümüzdeki haftadan itibaren birde onlar eklendi. 1,5gün de staja gideceğim. Off valla yoğunluğum bitmez artık benim.
Ben yıllardır işbankası kullanıyorum. İnternet bankacılığından alıyorum. İhtiyacımız olduğu zaman da bankaya gidip çekiyoruz.yani internetteki döviz sonra fiziki olarak alabiliyor muyuz ...
ben bunu hiç araştırmadım
euro hesabı yeni açtım zaten aylık 20 euro hedefim var hep
o zaman bu ıyi olmus