Arkadaşlar bi sorum olacak, ben özel hastanede 2 kere aşılama yaptırdım , ikisi de negatifti. Aşılama çok cüzi bi miktardı devlet memuru olduğum için ( mesela hastaneye kayıt sırasında ücret 75 tl ise benim 45 tl idi gibi) klomen ve iğnelerde yine bi miktarını devlet karşıladı. Sadece sperm yıkanmasını karşılamadı.
Şimdi bulunduğum şehiden başka bi şehre tüp bebeğe gidecem,
tüp bebek merkezinde ön görüşme sonrası aşağıdaki testleri istediler. Herhangi biyerde yaptırabilirsin , bi dahaki gelişinde sonuçlarla gel dediler. Kendi şehrime döndüm aşılama yaptırdığım hastaneye gittim , ancak doktor bu testleri isteyemiyormuş hastaneden, istese bile hastanede olmuyormuş dışarı gönderiyorlarmış kan vs neyse, sonuç hastaneye geliyormuş, bize veriyorlarmış. Ve 700-800 tl tutacakmış. Ben de hafta içi devlet hastanesine gidip soracam bu testleri yapıyorlar mı. Yapıyorlarsa devlet destekler mi bi kısmını acaba. Sonuçta bulunduğum yerde tüp bebek yapılmadığı için başka şehre gidiyom keyfimden değil. İnşallah yapıyorlardır. Tüp bebek öncesi bu testleri yaptıran varmı , yaptırdıysanız nerede yaptırdınız ve nekadara mal oldu ?
Alanin aminotransferaz (ALT)
Anti HBS ab
HEMOGRAM
Hepatit B s Antijeni ( HBsAG)
Hepatit C Antikoru ( anti-HCV)
HIV antikoru (1-2)
Kan grubu ( ABO) tayini
Kan şekeri
Kreatinin
Prolaktin (PRL)
Rubella Antikoru lgG
Tam idrar