2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kahvalti sorunu bizde de var .Daha doğrusu ek gida .2 haftadir ek gidayi reddediyor .Sadece 2 yemek kaşığı muzlu yoğurt yiyor gun icinde.
Kahvaltida standart avokado +yumurta +peynir
Dun biraz yemisti .Bugun annem hazirladi .Yumurta sarisini cok avokadosu az olmus .Agzini kitledi yemedi .
Bugun yer elmali püre yaptim hiç beğenmedi.
Bizle beraber yer sofrasına oturup sofrayi alt üst ediyor .Bugun zeytinleri döktü aşırı mutlu oldu . :olamaz:

Kahvalti sorunu bizde de var .Daha doğrusu ek gida .2 haftadir ek gidayi reddediyor .Sadece 2 yemek kaşığı muzlu yoğurt yiyor gun icinde.
Kahvaltida standart avokado +yumurta +peynir
Dun biraz yemisti .Bugun annem hazirladi .Yumurta sarisini cok avokadosu az olmus .Agzini kitledi yemedi .
Bugun yer elmali püre yaptim hiç beğenmedi.
Bizle beraber yer sofrasına oturup sofrayi alt üst ediyor .Bugun zeytinleri döktü aşırı mutlu oldu . :olamaz:
Benim kı avokado ağzına değdiği anda öğürdü hiç kabul etmedi 😖 Allah izin verirse bikaç ay sonra yedikleri daha da çeşitli olur sağlıklı olsunlar da yeter ki

Sut urunlerine yok cnm alerjisi, surekli ayni seyleri yiyor elbet bikacak. Zeytinde eziyorum yemiyor, peyniri yiyor onda sikinti yok. 1 yasina gelsede en azindan belki yumurta alerjisi gecer. Yani en azindan oyle umuyorum cnm.
İnşallah canım , 1 yaşından sonra tarçınlı sütlaç falan da yaparsın :)

Teşekkür ederim canım bnde bu şekilde veriyorum az az yıyo ama yıyo bi şekilde ama niyeyse bana hep az gelıyo 😊 sebzelerin bi kısmını yemek istemiyo bu ara kurtarıcm tarhana oldu makarnavitmadan. sebzeleride deniyorum baklm pes etmek yok 😊
Rica ederim canım ne demek 😘 midesinin aldığı kadar yesin canım 2 tatlı kaşığı bile olsa olsun o günlük de öyle olmuş olsun , tarhana çok faydalı yarasın kuzucuğa inşallah ❤️

Biz 38. Haftadayiz, çok şükür 3 gündür düzene girdiler. Zaten takvime göre de atak haftasını atlatmışız. Benimkilerin doğması gereken tarih 7 temmuz ama 4 haziranda doğdular. Gerçektende 7 temmuza göre hesaplayınca bütün ataklar tuttu.
Benimki de sanki iki gündür nispeten iyi gibi
İnşallah bitmistir

Kızlar bu aylarda ayrılık kaygısı vs oluyor diyorlardı ya ben de bekliyordum ama bizimki anneye değil memeye ayrılık kaygısı duyuyor sanırım istediği kadar da veriyorum halbuki geceleri harap olma pahasına bile ama yine de yaranamıyorum biraz ayrı kalalım acındıran gözlerle bana bakıp meme istiyor aç falan olmadığı halde yenidoğan dönemlerimizden beter olduk benimle aynı durumu yaşayan var mı ?
Sanırım seninki de atağa girmiş. Bu atağın özelliği bebekligine donmesymiş. Benimkinin ayrılık kaygısı da bir karışık. Bazen odadan çıktığım an ağlıyor. Bazen sabah işe giderken hiç suratıma bakmayın tirip atıyor. Bazen el sallıyor gülücük atıyor. Ama geceleri sizde meme bizde boyun kokusu istiyor

Kizlar ben genelde yulaf ezmeli gece mamalari filan yapiyorum ogluma .Her seferinde farkli seylerle deneyerek .Bugun yaptığımı çok beğendi .Yemez diye cok az yapmıştım yedi sukur.
Sizle de paylaşayım fikir olsun.
Yulaf Ezmeli Gece Mamasi
*1 ymk kaşığı yulaf ezmesi
*1 Medine hurması
*Yarim kuru incir
*2 çay kaşığı elma rendesi
*1/2 cekilmis ceviz
Yulaf ezmesini suda pisiriyoruz.Onceden suya islatilmis hurma ve inciri minik minik dograyip elma rendesi ve cevizle karistiriyoruz .Yulaf ezmesi pisince karıştırıp blender yapiyoruz .Ben blender yapmadim .Catalle ezdim .(Hurma inciri 2 3 saat sicak suda bekletirseniz daha yumuşak olur ).Kivami koyu olursa açmak icin yogurt kullanabilirsiniz .Ya da yulafi biraz sulu bırakabilirsiniz .
Koyduğum tum malzemelerin tadimini yaptirdim. Daha once denemediklerinizi koymayin alerji yapabilir .

Sanırım seninki de atağa girmiş. Bu atağın özelliği bebekligine donmesymiş. Benimkinin ayrılık kaygısı da bir karışık. Bazen odadan çıktığım an ağlıyor. Bazen sabah işe giderken hiç suratıma bakmayın tirip atıyor. Bazen el sallıyor gülücük atıyor. Ama geceleri sizde meme bizde boyun kokusu istiyor
Ne zaman geçiyormuş canım bu atak

Selam Kızlar ben bu aralar hiç giremiyorum, bebiş sürekli dolaşmak istiyor poposunu yere koyduğu yok. Emeklemeye dair birşey de Yok. Birlikte yürü allah yürü. Gören zayıfladığımı söylüyor :KK70: çok aşırı yoruluyorum.
Gece uykusunu soran olmuştu alıntılamamışım ama benimki de milyon kere uyanıyor. Geçen gece sayacağım dedim bir saatte 12 kez uyandı saymayı bıraktım ondan sonra. Biz de ataktayız şu an.
Ayrıca asla tek kalmak istemiyor tuvalete bile beraber gidiyoruz. En yapmam dediğim şeyi yapıyorum.
Ek Gıda konuşulmuş. Ben bu aralar pek birşey yapıp veremedim. Çünkü saniye durmuyor. :110: Kendim bile çoğu zaman birşey yiyemiyorum. Zaten yemiyor da. Biraz mola olsun ne yapayım.

Kızlar gece gece başımıza neler geldi :KK43: oğlumu yatırdım ablası daha uyanıktı diye salonda oturuyorduk kızım geç uyur da biraz benim oğlan uyanıp ayaklanmaya çalışmış burnunu beşiğin baş tarafına çarpmış bir ağlama sesi geldi ben hemen fırladım bir baktım oturmuş yatakta burnundan kan dökülüyor ömrümün yarısı gitti resmen elim ayağım boşaldı ağlamakla korkma arası bir şey yaşadım kalbim ağzımda attı babası hemen müdahale etti ben cığırma bağırma yapana kadar o hemen burnunu yıka tut derken kanamayı durdu bile çok şükür ama oğlum hem uyku sersemi hem acı hem korku nasıl ağladı bunca zamandır hiç böyle aglamamisti zor sakinleştirdim sonrasında emdi uyudu yavrum ama ben bu gece gözümü kirpamam artık Allah beterinden korusun yavrularimiz Allah'a emanet biz ne kadar tedbir de alsak olacak şey oluyor Allah'ım korusun bütün bebekleri , çok üzgünüm oğlum böyle bir durumu yaşamak zorunda kaldığın için lütfen anneni affet
Canım çok geçmiş olsun. Bugün ben de beşiğine bırakıp banyoya geçtim banyodan beşik görünüyor, bir yandan çamaşırları makineden çıkarıp bir yandan bakıyorum. Kafamı kaldırdım ayağa kalkmış beşiği dişliyor ve beşiğin koruması aşağıdaydı. Gittim oturttum ve korumayı en yüksek seviyeye aldım. Banyoya geçtim baktım yine tutunup kalkmış. Yine dişliyor. Neyse keşfetsin ben de o arada çamaşır sereyim dedim onun odasına. Baya da oyalandı ilk defa işime geldi ama sanırım sonra kolları yoruldu sağa sola yalpalamaya başladı. Sonra da düştü ve kafasını başlığa denk getirdi. Allahtan hafif çarptı çok da ağlamadı. İnsanın içi gidiyor. Sürekli gözümün önünde ama tutamadım düşerken işte. Allah büyük kazalar vermesin.
@Afilim92 canım geçmiş olsun nasılsın şimdi? Hala ailenin yanında mısın? Umarım alışmıştır bebiş

36. haftada pik yapıp 37 buçukta bitiyor gibi gozukuyor
Benim kız bugün çıkmış görünüyor. Ataktan çıktı bana tövbe neyse çok kızgınım herşeye. Yaklaşık 6 saattir ayakta kanguruda 45 dk zıplayıp uyuttum 10 dk uyumadan annemin 2 oda öteden mutfaktaki babama seslenesi geldi. Sonuç 10 dk uykuyla yine ayakta, ne kanguru ne emzirme hiçbir şekilde uykuya geri dönmedi. Şu an pet şişe didikliyor oyuncağı yok ya o yüzden

RYSA RYSA Mervikkkk Mervikkkk geçmiş olsun. Bizim hatunda park yatağa koyunca ayaklanıp etrafı izliyor kenarlar yastık dolu çarpmasın diye. Emeklemeye başladı bugün kapı araları sıkıntılı geçerken yalpalayarak kapıya vurdu bugün. Peşinden bende emekliyorum ellerim iki yanda korumalı geziyoruz
Size de geçmiş olsun. Kapılar gerçekten tehlikeli. Benimki de dolap kapaklarını açıyor parmaklarını sıkıştıracak diye korkuyorum ya. Kapıdan da aynı şekilde.

Benim kız bugün çıkmış görünüyor. Ataktan çıktı bana tövbe neyse çok kızgınım herşeye. Yaklaşık 6 saattir ayakta kanguruda 45 dk zıplayıp uyuttum 10 dk uyumadan annemin 2 oda öteden mutfaktaki babama seslenesi geldi. Sonuç 10 dk uykuyla yine ayakta, ne kanguru ne emzirme hiçbir şekilde uykuya geri dönmedi. Şu an pet şişe didikliyor oyuncağı yok ya o yüzden
Pet şişe bir ara bizim de favorimizdi, oyuncak ve Pet şişeyi yan yana koy seçimi şişe oluyordu :işsiz:

@minaaaako kraker bisküvi falan boğazına kaçmaz mı benimkiler sebze püresini bile pütürlü veriyorum diye öğürüyorlar

Krakerdeb bende endişeliydim ama arkadaş kızına verirken istedi benimkide o günden beri ağzında eritip yiyor :) hipp bisküviye gelince kolay parcalanmıyor canım ağzında emmesi gerekiyor ,yemeklerdeki pütürleri bizimki de yemiyor hatta çoğu şeyi yemiyor ama eline alıp birşey yemeye bayılıyo geçen elma kesip verdim baya bi kemirmiş :) ( tabi yanından ayrılmıyorum hiç, tehlikeli olduğu için )

Aynı şeyi düşünüyorum walla bizimki köfte kıyma falan da yemedi

Uzun bir süredir elinde meyve ,satalık,bisküvi yiyordu şimdi krakere heves sardı ,sofrada ekmek kıyı da kemiriyor, tehlikeli olduğu için kendi gözetimimde yapıyorum canım ama gelişimini desteklemek için iyi oldu.

Birşey soracağım bebekleriniz günlük 14 15 saat olan uykuyu tamamlıyor mu ? Bölük pörçük gece uykusu 6.30 saat
Yumurta alerjisi yok bizde ama kahvaltı sorun peynir ve yumurta sarısını süt ile karıştırıp veriyordum, tek tek ve sütsüz olunca öğürüp kusuyor, onu d artık yemiyor krep işine henüz girmedim yemez diye, meyveli yulaflı karışım olabilir sizin için ilk aklıma gelen, doktoruna danışınız mı önerisi var mı

Sut urunlerine yok cnm alerjisi, surekli ayni seyleri yiyor elbet bikacak. Zeytinde eziyorum yemiyor, peyniri yiyor onda sikinti yok. 1 yasina gelsede en azindan belki yumurta alerjisi gecer. Yani en azindan oyle umuyorum cnm.

Kızlar ben bazen peynirle haşlanmış patatesi ,sarımsak dövecince güzelce ezip tereyağıyla hafif karıstırıp püre olarak yediriyorum sizede fikir olsun 😘

RYSA RYSA Mervikkkk Mervikkkk geçmiş olsun. Bizim hatunda park yatağa koyunca ayaklanıp etrafı izliyor kenarlar yastık dolu çarpmasın diye. Emeklemeye başladı bugün kapı araları sıkıntılı geçerken yalpalayarak kapıya vurdu bugün. Peşinden bende emekliyorum ellerim iki yanda korumalı geziyoruz

Emekliyor demek tebrikler fıstığa 😍

Size de geçmiş olsun. Kapılar gerçekten tehlikeli. Benimki de dolap kapaklarını açıyor parmaklarını sıkıştıracak diye korkuyorum ya. Kapıdan da aynı şekilde.
Bizimkide yürüteçle hep çekmecelere gidiyor geçen gün bir çekmecede kalmış ufacık parmakları Allahtan çekmeceler akıllı stoplu da ezilmemiş :KK43:

X