• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
estherr estherr bugun doktorumuzla senin olayini konustum. Hatta direk mesajini okudum. Ozet olarak konusursak ne gunde 500 cc icti su kadAr kilo alacak 800 icti su kadar alacak diye bir rakam yada parametre yok dedi. Kimi bebegin metabolizmasi hizlidir ayrica hareketlidir. 1000 ccde icse gunde 10 gr alir kimisi 1000 cc icince 50 gr alir. Dedi. Onemli olan ay bazinda gelisimdir dedi.
Ne biliyim ben çok içince çok alacak sanmıştım. Aynen de dediğin gibi oldu gecen ay bundan az içiyodu hatta 10 gün yemeden içmeden kesildi daha çok almıştı. Dedim bu ay patlama yaşıcak herhalde :KK48: sonra 2 kere de grip yaptım oğlanı sonra dedim acaba sütüm ? neyse içecek sütü olsun hasta olmasında başka bişi istemem

:deli::deli::deli:
Evet canim o kahverengi sert kismi.

Hemen paranoya yap tabi pimpirik insan :KK70: sutun kalitesini bozan kardiyo tarzi spor sonucu olusan laktik asit. Ve spor sirasinda bir anda fazla terlemeden bahsediyor. Gun icinde kademeli terlemenden degil.

O biraz soyle bir sey. Nasil biz kulagimiz tikaninca yutkunuyoruz. Basinc farkindan kulagi tikanmasin diye yutkunma isini yaptiriyoruz bebise surekli. Sadece emmek sart degil. O ara biberonla mamada icebilir.

Evet sonra dedim ya hasta olmuyo dedim 2 saat sonra ateslendi. Hanginiz nazar etti :KK70: sen mi nazar ettin yoksa dogru soyle bak kizmiycsm bisi deniycem sadece :sopa:

Once oksurdu ve sasirdi sonra agladi biraz. Sonra sustu.
Laf ortada kalmış ben alayım
Merak ettim napçen, nazara nazar kaç yazar :)

NASİl yapılıyor kuzim karıştırıp mu kullanılacak macun olarak mi hemen bi şukulasan da yapsam yarın merak ettim heyecan yaptım kurtulayım su terden :)

Al bakam :)

Bacım git git az kafa dinle dinlenmiş olursun korkma her sey güzel geçecek iyi düşün iyi olsun

Ay koptum cay olayina
Bizim ki sadece kavun yer yatar
İftar geç olduğundan acıkmiyor bizim ki susatmadigi icin kavun yiyor sadece
Balyanakkkk maşallahh ay yüzlü buu:21::KK68:

Sahan Gökbakar bebesine öyle vermiş su en sert olan uyku eğitimi koyuyorsun istediği kadar agliyor elemiyorsun
Benim vicdanım kaldırmaz ya
Cocuk çaresizlikle uyuyir gibi ya da ağlamaktan helak olup da uyuyor gibi geliyor
Aynen dediğin gibi oluyor bence de şu anda ağlıyor geliyoruz ihtiyaçlarını karşılıyoruz o kadar süre ağlayıp müdahale etmeyince çocuk nasıl olsa annem gelmicek diye ağlamıyor aradaki bağı zedeler diye düşünüyorum. Tracynin kitabinda da önerilmiyordu. Ağladığı zaman sakinleştirip tekrar geri koyulması lazım ama benimki de öyle almayı birkaç saniye geçir kıpkırmızı olup nefessiz kalıyor zor sakinleşiyor böyle asabi bebeklerde zor uyku eğitimi baya sabır istiyor :)

Son düzenleme:
Maşallah ipeğe. Yanlız senden hiç gen almamış bu hep babaya bakmışsın heralde :KK48:
Hamileyken hep eşime baktım eşime benzesin istedim
Bencede eşime benziyordu ta ki benim küçüklük fotolarıma kadar
Gözler mavi olunca herkes eşime benzetiyor ama cocuk direk benim küçüklüğüm :D
Aynen dediğin gibi oluyor bence de şu anda ağlıyor geliyoruz ihtiyaçlarını karşılıyoruz o kadar süre ağlayıp müdahale etmeyince çocuk nasıl olsa annem gelmicek diye ağlamıyor aradaki bağı zedeler diye düşünüyorum. Tracynin kitabinda da önerilmiyordu. Ağladığı zaman sakinleştirip tekrar geri koyulması lazım ama benimki de öyle almayı birkaç saniye geçir kıpkırmızı olup nefessiz kalıyor zor sakinleşiyor böyle asabi bebeklerde zor uyku eğitimi baya sabır istiyor :)
Aynen morarıyor ağlamaktan sinir krizi geçirir gibi o yüzden artkk kendileri bırakana kadar onların istediği olacsk gibi

Kızlar ya Gökçe ateşlendi ablası hasta idi sanırım koruyamadik ya da üşüttuk bilmiyorum doktora gidicem mesainin başlamasını bekliyorum premature bebekler de ağır seyreder hastalıklar diyorlar Allah im önemli bişey olmaz insallah

Sıçrama olayı sallanarak uyuduğu icin kuzum 4 aylık bebek çok sıçramaz çünkü
Sallanarak sarsılarak uyuyor ve uyku esnasında da hala sarsılacağını sanıyor bu sebeple sıçrıyorlar
Kuzum genelde memede uyyo günde belki 1 kez sallamak zorunda kalıyorum okadar dan kaynaklandığını sanmam her uykusunda sallanan bebekler var sıçrayan duymadım
Sese çok duyarlı bi bebek olduğu için wn ufak sesten alıyo

İpek huzursuz diyordum ya
Memede ağlayıp duruyor çıkıp duruyor diye bugün doktora gittk dedim bu bebe de bsy var belki de idrar yolu enfeksiyonu tekrar etti
Gittik ki Boğaz kızarık
Doktor nezle grip olmuş biriyle temas etmiş dedi
2 gün Ateş kontrolü yapalım ona göre karar veririm asiyi erteleyin suan icin 2 gün dedi
Boğaz’ı gıcıklanıyordur ondan emmek istemiyordur huzursuzluğu ondan dedi
İşin garibi hasta kimse de yok
Acaba @-nemesis- bizim ki de mi saman nezlesi gibi bsy polenlerden falan mi Boğaz’ı kızardı ki
Çok hapşırıyor çünkü dışarı çıkınca

Soguk hava nemlensiricisiyle odayı nemlendirin 2 saate bir 10 15 dk çalıştırın dedi su verin dedi ayni oranda bizde durumlar boyle
Kolik sancısı gibi ağlayarak uyaniyor gözleri kapalı sakinlestiremedim gözler kapalı katılarak ahladı emmiyor da beni tutuyor deli gibi sonra uykuya dalıyor
Yavrusunu kaybetmiş kedi gibi öyle içten agliyor ki boguk boguk boyle
Cidden anneden ayrılık korkusu mu basladi
Arkadaşmın doktorunun dediği anneden ayrılma rüyaları annenin öldugu ruyalari görürler demis
O olayı mi yaşıyoruz acaba
canım bak benim diğer gruptaki arkadaşlarımda çok araştırırlar. hatta içlerinde almanyada pedagoji okumuş arkadaşım var, bende araştırırım. hiç öyle bişi duymadım. bence öyle düşünme. şuan atak dönemleri. merve uyandıktan 2 saat sonra tekrar dalardı uykuya. son dönemde 3-4 saat hiç uyumaz oldu. 7 de uyumak için tuttururken geçen gece memeyle kavga ede ede 10 da zor uyudu.dün annem uyutamamış. nolmuş buna 10 günde eskiden böyle yapmazdı dedi. çok ağlamış uyuyacağında. havalarda değişiverdi birden.bi çok sıcak bi çok soğuk.bi çok sıcak. yavrularda şaştı

Aynen vicdanım
El vermez
Ama ısın garibi sahan gibi zengin bi adama hangi uyku eğitimcisi bu eğitimle bebeğinin uyumasını önermiş ona sasırdım
Yanı bu tarz zenginlerin tuttuğu eğitimciler son moda eğitimleri kullanır genelde daha pozitif seyler çıkar ortaya
Bu çok sert olmuş sasırdım doğrusu
kesinlikle öyle ağlatmam. tamam her ağladığında vah yavrııımmm diye koşmuyorum ellemiyorum ama ağlamanın derecesi artarsa sakinleştiririm.

Kızlar ya Gökçe ateşlendi ablası hasta idi sanırım koruyamadik ya da üşüttuk bilmiyorum doktora gidicem mesainin başlamasını bekliyorum premature bebekler de ağır seyreder hastalıklar diyorlar Allah im önemli bişey olmaz insallah
Hay allah ya. O kadar masallah dedim. Benim mi nazarim degdi acaba bu sefer :/ gecmis olsun cok gelismelerden bizide haberdar et.
bakalım efsun kime seçecek :)

Mavi boncuk kimdeyse :)

Ama yabancılar bu şekilde eğitim veriyor diye biliyorum ben oda ayrı karnını doyur kapıyı çek çik. O da öyle yabancı hayranı biridir herhalde
ama yabancılar en başta öyle alıştırıyorlar. yani ilgi sevgi şevkat adamlarda zaten yok bide göstermiyorlar. biz de ise sürekli sarılalım, dokunalım ilgilenelim durumları var biz alıştırıyoruz onları duygusallığa. düştüklerinde ayyyy diye panikleriz. diğerleri soğukkanlı takılır

Back
X