• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Cnm al marketten günlük şişe süt mayala mis gibi ver bebeğine. Bir yaşına kadar hergün mayalaman lazım Yani mayaladigin yoğurdu 1 gün verebilirsin ikinci gün değil. Ben hergun küçük bi kavanoz mayaliyorum. 6 buçuk aylık oldu benim kızım. Baya baya ek gıdaya geçtik biz. Corba yoğurt meyve kahvalti şeklinde. Çok şükür tadimlar bitti. Öğün olarak veriyorum herşeyi.
Küçük kavanoza hangi ölçüyle mayaliyosun

Daha yumurta sarısına geçmedik yarın dr kontrolü var bakalım ne verecek yiyecek olarak.. 5.ay için yoğurt ve sebze çorbası demişti, bugün azcık lor verdim ki aslında veremedim :)))

İnşalah yarın detaylı anlatır, uzmana gidiyoruz bi ton para veriyoruz ama nafile 5 dk da gönderiyorlar özel hastaneler bile devlet gibi artık, boy kilo bakıp yolluyorlar sinir oluyorum.
bizde de ayni, ama loru tadimlik yese de olur, iletleyen zamanlarda omlet yapilir lorlu kek yapilir, onemli olan mama ya da anne sutunu yeterli almasi, ek gidalar tadimlik, yogurt sebze meyve yemeleri bile yeterli.zaman gectikce artacak.

yogurt icin pratik bir bilgi vereyim arkadaslar, yogurtlari gunluk yapiyoruz.
yanan kalorifer peteginin uzerinde mayaliyorum ben kisa surede oluyo 2 saate kalmiyor. mama kavanozlarinda mayaliyorum uzerine bir mutfak havlusu ortuyorum.sabah kalkinca mayaliyorum.tutunca dolaba kaldiriyorum oglene hazir oluyo.

Aynen canım hazır yoğurttan 90 cc suyu kaynat 5 sn parmağını tut yanmazsa 5 ölçek mama koy normal şekilde mayala. Dışarda 4 saat sonra sallamadan dolaba ertesigün hazır normal yoğurta göre biraz tatlı :) ben kavanoz mamasının kabında mayalıyorum 3 gün içinde tüketmelisin
Canim çok teşekkürler:KK200:

Kizim sezbe yemiyo cildircam :kızgın: havuç puresi yaptım yemedi. Kabak corbasi pirasa puresi hicbirini yemiyo öğürüyo:110: napmak gerek

Kizim sezbe yemiyo cildircam :kızgın: havuç puresi yaptım yemedi. Kabak corbasi pirasa puresi hicbirini yemiyo öğürüyo:110: napmak gerek
corba seklinde yap patatesli havuclu cok koyu da olmasin cok sivi da..yerken icine azicik da yogurt koyabilirsin tatlandirir.alisir.kizim da asla pureleri yememisti, corba haline geldikce icine et suyu et girince yemeye baslamisti, igrenc zaten pureler tatsiz tuzsuz :) haklilar bebekler.
tadimlik yemeleri yeterli.

Kızlar bebeği desteksiz oturan varmı
Bnmki destekli kısa süre oturdu. Şimdi koltuğa bırakıyorum desteksiz de oturuyor yavaştan. ama önlem alıyorum yine de. Bnmki hantal olcak. Yere bırakıyorum bakayım emekleme ye çalışacak mi diye. Kendini çeviriyor sırtüstü hemen

yeni mi başladınız canım? emme refleksi olduğu için öğürüyor gibi olur zamanla yutkunmaya döner.. çok ısrar etmeden arada dene.. bizde ilk başlarda 1-2 çay kaşığı veriyorduk çoğu dışarı çıkıyordu öyle öyle ilerledik..

tecrübeli anneler daha iyi bilir :) biz acemi anneler deneye yanıla ahhh ahhh :)

yogurt icin pratik bir bilgi vereyim arkadaslar, yogurtlari gunluk yapiyoruz.
yanan kalorifer peteginin uzerinde mayaliyorum ben kisa surede oluyo 2 saate kalmiyor. mama kavanozlarinda mayaliyorum uzerine bir mutfak havlusu ortuyorum.sabah kalkinca mayaliyorum.tutunca dolaba kaldiriyorum oglene hazir oluyo.
çok mantıklı,deneyeceğim, teşekkürler.

Benim oğluşum çorbayı sevmedi geri çıkarıyor. Kabak havuç patates zeytinyağı yapmıştım. Daha yoğurt mayalamadim. Yumurta sarısı veriyorum onu yiyor
Canım çorbanın içeriğini değiştir illa sevdiği biseyi yakalarsın. Azcık pirinç koy. Balkabağı da koyabilirsin birde bizim doktorumuz kıyma ekletti. Yani yarim ceviz büyüklüğünde kıyma da koyuyorum o da lezzet katıyor. Brokoli karnabahar bunlarida deneyebilirsin.

Doktora gittik ve sabah meyve öğlen sebze çorbası akşam yoğurt olarak devam edin, 7.ayda yumurtaya ve kahvaltıya geçeceğiz dedi.
Bende sesimi çıkarmadım, başka doktorlar et suyu, kıyma bile veriyor.
Hangisi doğru bilemiyorum ama sebze çorbasıyla yoğurtla doymuyor ki, protein yönünden zengin tok tutacak ve tahıllı beslenmesi gerek diye düşünüyorum.
Analık delilik!!!

yeni mi başladınız canım? emme refleksi olduğu için öğürüyor gibi olur zamanla yutkunmaya döner.. çok ısrar etmeden arada dene.. bizde ilk başlarda 1-2 çay kaşığı veriyorduk çoğu dışarı çıkıyordu öyle öyle ilerledik..

tecrübeli anneler daha iyi bilir :) biz acemi anneler deneye yanıla ahhh ahhh :)
Yeni başladık sayılmaz canım meyveleri falan hapur hupur yiyo sebzeye gelince öyle yapiyo sanırım sekerli tatlar istiyo

Back