• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Yogurdu inek sütü ile mi mayaladin. Bir yaşından önce vermeyin diyorlar neyle yapcam yoğurdu ben
ben de merak ediyorum, yogurt icin ne sutu kullanilmali. inek mi keci mi devam sutu mu ? hos zaten daha yogurt mayalamayi da beceremedim, sut gibi oluyor yogurdum.

Yogurdu inek sütü ile mi mayaladin. Bir yaşından önce vermeyin diyorlar neyle yapcam yoğurdu ben

Evet canım inek sütü ile mayaladım, mayalandıktan sonra içeriği değişiyormuş verebilirsin dedi doktor.

Bir de aslında süt vermeyin dedikleri yani 1 yaşa kadar kutu süt vermeyin diyorlar.. normal inek sütünü iyice kaynattıktan sonra yarı yarıya su ile sulandırıp muhallebi bile verebilirsin. Sadece içirmemek gerek, ama yarım çay bardağı gerçek inet sütü yarım çay bardağı su ile muhallebi yapılıyor.

Sadece artık eskisi gibi SÜT diyince inek sütü algılanmıyor, kutu süt mü devam sütü mü yok keçi sütü vs vs derken kafalar karışıyor.

Hoş inek sütünün besleyici hiç bir özelliği yok, yoğurt hali faydalı ama yine de aklında olsun belki zor durumda kalırsan yarısına su ekleyip muhallebi yapıp verebilirsin.

Ben yaptım çok şükür bir şey olmadı yine de doktorunuza danışın malum her bebek bir değil.

Doktora gittim bir kere doğru dürüst yüzüme bakıp ta ilgilenmedi sordum ek gıdayı falan. Devlette oluyo tabi bunlar. Peki su ne kdr veriyosunuz

Merhaba canımm:) valla hi çok zorlanıyorum ilerde inşallah iyiki derim. Evet 15 hf hissettim ama bir ara durdu şimdi ara ara hissediyorum :)
1 hafta sonra ayrıntılı ultrasona giricem çok stresliyim ilk gebeliğimde erken akım kaybı görülmüştü inşallah bundada olmaz diye dua ediyorum :KK200::KK200:
Saglikla kucaklarsin insallah canim bebegini:KK200:ne guzel ikiz gibi buyuyecekler insallah:anne:

Devam sutunden mayalayinca cok sulu olmuyo mu canim bende acik sut bulamıyorum hiçbir yerde. Devam sutunu mayalamayi düşünüyorum daha hic yogurt yediremedim kuzuma :KK43:

Kaskatı olmuyo ama daha besleyici sanki açık süt tavsiye etmem malüm şarbon vs güven olmuyor. Valla bnmki yoğurt seviyo bazen meyveli veriyorum mutlaka yoğurt sebze meyve yemeli sanki öğünlerde

Devam sutunden mayalayinca cok sulu olmuyo mu canim bende acik sut bulamıyorum hiçbir yerde. Devam sutunu mayalamayi düşünüyorum daha hic yogurt yediremedim kuzuma :KK43:
Cnm al marketten günlük şişe süt mayala mis gibi ver bebeğine. Bir yaşına kadar hergün mayalaman lazım Yani mayaladigin yoğurdu 1 gün verebilirsin ikinci gün değil. Ben hergun küçük bi kavanoz mayaliyorum. 6 buçuk aylık oldu benim kızım. Baya baya ek gıdaya geçtik biz. Corba yoğurt meyve kahvalti şeklinde. Çok şükür tadimlar bitti. Öğün olarak veriyorum herşeyi.

Cnm al marketten günlük şişe süt mayala mis gibi ver bebeğine. Bir yaşına kadar hergün mayalaman lazım Yani mayaladigin yoğurdu 1 gün verebilirsin ikinci gün değil. Ben hergun küçük bi kavanoz mayaliyorum. 6 buçuk aylık oldu benim kızım. Baya baya ek gıdaya geçtik biz. Corba yoğurt meyve kahvalti şeklinde. Çok şükür tadimlar bitti. Öğün olarak veriyorum herşeyi.
Canim bizde ek gidadayiz meyveler sebzeler falan ama su yoğurt meselesini halledemedim bi tturlu. Oyle bi denicem tesekkur ederim

Kaskatı olmuyo ama daha besleyici sanki açık süt tavsiye etmem malüm şarbon vs güven olmuyor. Valla bnmki yoğurt seviyo bazen meyveli veriyorum mutlaka yoğurt sebze meyve yemeli sanki öğünlerde
Devam sutunu nasil mayaliyosun canim hazir yogurtla mi

Sütten lor peynir yaptım ama yediremedim daha doğrusu ağzında dağıldı.
Siz neyin içine koyup yediriyorsunuz özellikle kahvaltıda? Öğlen çorba içine eklerim ama sabahları kuru kahvaltı gibi oldu?

Sütten lor peynir yaptım ama yediremedim daha doğrusu ağzında dağıldı.
Siz neyin içine koyup yediriyorsunuz özellikle kahvaltıda? Öğlen çorba içine eklerim ama sabahları kuru kahvaltı gibi oldu?
loru az süzdurursen yumusak olur, sonra yumurta sarisiyla tavada pisirip kucuk kucuk verebilirsin, kasikla vereceksen icine anne sutu yada mama koyup ezip kasikla verebilirsin.

Devam sutunu nasil mayaliyosun canim hazir yogurtla mi

Aynen canım hazır yoğurttan 90 cc suyu kaynat 5 sn parmağını tut yanmazsa 5 ölçek mama koy normal şekilde mayala. Dışarda 4 saat sonra sallamadan dolaba ertesigün hazır normal yoğurta göre biraz tatlı :) ben kavanoz mamasının kabında mayalıyorum 3 gün içinde tüketmelisin

loru az süzdurursen yumusak olur, sonra yumurta sarisiyla tavada pisirip kucuk kucuk verebilirsin, kasikla vereceksen icine anne sutu yada mama koyup ezip kasikla verebilirsin.

Daha yumurta sarısına geçmedik yarın dr kontrolü var bakalım ne verecek yiyecek olarak.. 5.ay için yoğurt ve sebze çorbası demişti, bugün azcık lor verdim ki aslında veremedim :)))

İnşalah yarın detaylı anlatır, uzmana gidiyoruz bi ton para veriyoruz ama nafile 5 dk da gönderiyorlar özel hastaneler bile devlet gibi artık, boy kilo bakıp yolluyorlar sinir oluyorum.

Benim oğluşum çorbayı sevmedi geri çıkarıyor. Kabak havuç patates zeytinyağı yapmıştım. Daha yoğurt mayalamadim. Yumurta sarısı veriyorum onu yiyor

Back