• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
ben de emel hanıma götürüyorum bıdışı. üç gün kuralıyla ilerliyoruz şimdilik.son iki ayda 300 er gr alınca başladık.
Öyle mi canım, çok memnunsun dimi çok tatlı bi doktor. Biz beşinci ayda yoğurt ve meyve başlamıştık, sebze falan da ekledik şimdi, karnı doymuyordu belli ki çok huysuzdu uyumuyordu. Maşallah kuzuya

Öyle mi canım, çok memnunsun dimi çok tatlı bi doktor. Biz beşinci ayda yoğurt ve meyve başlamıştık, sebze falan da ekledik şimdi, karnı doymuyordu belli ki çok huysuzdu uyumuyordu. Maşallah kuzuya
memnunum canım, hatta burada da önermiştim kendisini. yoğurt, havuç, patates ve kabak tattırdım, iki gün sonra da meyveye başlayacağım. inşallah bu ay kilo alır dicem ama çok hareketlendi, yine ümidim yok.

6aylik asimizi oldun bugün 7 kilo 65 cm kızım ebe bingildaginin normalden büyuk ve bombeli olduğunu söyledi bı çocuk doktoru girse iyi olur dedi varmı böyle biseyle karşılaşan

Canım selam bizimki de aynı geç kapanacakmış geç kapanması daha iyiymiş beynin gelişmesi için mazallah erken kapanma durumlarında Nadiren cerrahi müdahale gerekiyor dedi doktor

Beninde ailem zaten kucukden ayrildi sebebi annemin hasta olmasiydi zaten ailemin boyle olmasi beni daha kolay asalamalarina sebeb oluyor. suanlik kuzenimin dedini yapmaya calisiyorumm oda bana seni hep guler yuzlu gorsun hep sana gelmek istesin dedi kizlar bu oyle mumkun degil. ailemiz bizi ev ustune ev oturmakda zorluyolar ve bu durumda birbirimizin ozel zamanida olmuyor bi yere gitmek bile sorun. Surekli aile dairesi oldugu ici n herseyimiz karisiliyor ve cok yipratici butun hincini benden aliyor baskasiyla evlenmek bende dusunmuyorum. Cunku annemsizligi zaten kucukden beri yasiyorum babamsizligida evlendinden beri goruyorum. Bu yuzden boyke birsey yok esime gelince bos seyden oyle kiriyorki insanin icinde parca kalmiyor. Sanki hic birseyi haketmiyor gibim simdilik konusmiyoruz normal devam ediyoruz yani sohpetimiz yok ama kus gibi de degiliz zaman ne gosterecek bilmiyorum. Ama insan bazi seylere cok bosuna katlandigi icin uzuluyor.

6aylik asimizi oldun bugün 7 kilo 65 cm kızım ebe bingildaginin normalden büyuk ve bombeli olduğunu söyledi bı çocuk doktoru girse iyi olur dedi varmı böyle biseyle karşılaşan

6 aydır normaldi şimdi mi büyük olmuş? Yanlış ölçmüş olabilir mi? Dışa bombe olanı ilk defa duydum keşke aile hekimine de gösterseydin.

Merhaba anneler ek gidalara nasil basladini ilk yoğurt mu olcak mama aliyo ne kadar vermeliyim

Biz yoğurtla başladık 1-2 çay kaşığı yedi zaten istemeyince belli ediyor merak etme anlıyorsun. Öğleden sonra uyanınca açken ver daha iyi oluyor , karnı tokken istemiyorlar genelde.
Bizim ki 1 ayın sonunda yeni yeni 4-5 yemek kaşığı yemeye başladı.

Canım selam bizimki de aynı geç kapanacakmış geç kapanması daha iyiymiş beynin gelişmesi için mazallah erken kapanma durumlarında Nadiren cerrahi müdahale gerekiyor dedi doktor
Merhaba canim gebeligin nasil gidiyo bebekle? Allah kolaylik versin :) biseyi merak ediyorum ikinci gebelikte bebeğin hareketleri erken hissedilir derlerdi de sende oyle oldumu ? Alakasiz ama merak ettim:KK200:

biz de 5 aylik baslamistik yogurda, yememisti, simdi 5 bucuk aylik tekrar basladim yiyo ama kusuyo hep, acken verdim bir de, kizim delingubi yerdi, her cocuk farkli herhalde, bir de kasigi kendisi agzina goturmek istiyor, 6 ayi dolduran bebekler face te blw grubu var uye olabilirsiniz, kizima surekli ac kalmasin diye ben yedirdigim icin 5 yasina kadar yemedi kendi. direkt blw uygulamasam bile cogu seyi kendi yemesini sagliycam, sizin de aklinizda olsun.

Merhaba canim gebeligin nasil gidiyo bebekle? Allah kolaylik versin :) biseyi merak ediyorum ikinci gebelikte bebeğin hareketleri erken hissedilir derlerdi de sende oyle oldumu ? Alakasiz ama merak ettim:KK200:

Merhaba canımm:) valla hi çok zorlanıyorum ilerde inşallah iyiki derim. Evet 15 hf hissettim ama bir ara durdu şimdi ara ara hissediyorum :)
1 hafta sonra ayrıntılı ultrasona giricem çok stresliyim ilk gebeliğimde erken akım kaybı görülmüştü inşallah bundada olmaz diye dua ediyorum :KK200::KK200:

kızlar günde kaç tane çişli bez alıyorsunuz? oğlum birkaç kere çekip bırakıyor memeyi. gün içinde doğru dürüst emdiği yok. burnunu çekiyorum gazını da çıkarıyorum neden böyle oluyo anlamadım valla.
Benimde oyle bendende sut gelmiyomus gibi bissediyorum. Cisli bez sayisinida ne desemki. Sonucta bezin kapasitesi cok fazla. Brnde gunde 3 defa cisli bez aliyorum. Sabahki col dolu alsamki bombos mesela. Sabahkini 2 bez mi sayayim simdi.

Püre ama yine de pütür bırakıyorum ben içinde, mesela meyveyi cam rendeden geçirip veriyorum sadece suyunu hiç vermedim daha, sen de kademe kademe yap madem, önce tam püre yap sonra yavaş yavaş pütürlü bırak. Bizim doktorun YouTube da ek gıda bilgilendirme videosu da var, Emel örün ek gıda diye aratırsan çıkar, bi bak istersen
bakicam canim. Benim kiz hazir degil bence ek gidaya hala kasigi emiyo :/

Hic duymadim bence 6. Ayda cocuk doktoruna grnel kontrole gotur zatem. Onu da sormus olursun.

daha once bilmedigim ve 3 gundur test ettigim birseyi paylasmak istiyorum. benim kizimin son 1 aydir onceden saman sarisi olan kakasi nedense yesillenmisti. ben de netten yesil kaka varsa usutuyordur diye okudum ama ne yaparsam ne kadar giydirirsem giydiriyim yesil renk gecmedi. sonra bir yerde eger bebek on sutu cok alirsa kakasi yesil olur diye okudum. 3 gundur emzirmeden once eger gogsum cok dolu ise 50ml kadar sagdim, su gibi acik renge yakin sutu disari aldim bebegimi sonra emzirdim ve 3 gundur kakasi sariya geri dondu. benim gibi bilmeyen varsa diye paylasmak istedim. yesil kaka illaki usutmus demek degilmis:super:
Cnm ben de kaldığım memeden baslayorum emzirmeye o zaman düzeliyor.

Benimde oyle bendende sut gelmiyomus gibi bissediyorum. Cisli bez sayisinida ne desemki. Sonucta bezin kapasitesi cok fazla. Brnde gunde 3 defa cisli bez aliyorum. Sabahki col dolu alsamki bombos mesela. Sabahkini 2 bez mi sayayim simdi.

aynı aynı gece değişmiyorum ben uyanıyo diye sabaha dolu oluyo. sonraki de fena olmuyo ama üçüncü baya az oluyo.

Merhaba anneler ek gidalara nasil basladini ilk yoğurt mu olcak mama aliyo ne kadar vermeliyim
yarım çay bardağı yoğurt verebilirsn dedi dr. ama yemiyo bebiş. iki haftada anca iki yemek kaşığına ulaşabildi. sonra havuç, patates ve kabak tattırdım. meyveye geçiçem. üç gün aynı şeyi verip alerjisi var mı takip edicekmişiz.

Biz yoğurtla başladık 1-2 çay kaşığı yedi zaten istemeyince belli ediyor merak etme anlıyorsun. Öğleden sonra uyanınca açken ver daha iyi oluyor , karnı tokken istemiyorlar genelde.
Bizim ki 1 ayın sonunda yeni yeni 4-5 yemek kaşığı yemeye başladı.
Yogurdu inek sütü ile mi mayaladin. Bir yaşından önce vermeyin diyorlar neyle yapcam yoğurdu ben

Back