• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
ginerva ginerva evet cnm. Bnm evin eksiği hol de petek yok 2+1 dört tane petek var üç tanesini yeni yatak odası kapalı artık. Ev çok ısınmıyor hol de de olsa heryere fayda eder ısınır. O yüzden öyle giydiriyorum. Burası da aniden daha da soğudu.

kizlar havalar sogudu, bebekleri nasil giydiriyorsunuz? bizim ev 24-25 derece, kalorifer acmadik henuz. kolsuz atlet, uzun kollu zibin, uzun alt ve corap giydiriyorum uyurken. uzerini de polar battaniye ile ortuyorum. dun gece soguk hissettim, klima actim. uyanikken de yelek giydiriyorum. daha mi kalin giydirmeliyim. uyanikken daha kalin giydirince fazla hareket ettiginden terliyor hemen.

Benim petekler yaklaşık 10 gündür açık ama ev ısısını 24 derecede tutmaya çalışıyoruz. Fazla sıcak da zararlı malum. Ben de aynı şekilde askılı atlet, uzun kollu zıbın, altına da uzun taytını gidiyorum genelde içi tüylü olanlardan ve tek kat çorap. Gün içerisinde uyuyup uyandıktan sonra bi 15-20 dk da yelek giydiriyorum. Zaten bizim ki pek sıcağı sevmiyor. Üzerini değiştirirken çıplak kalınca adeta sevinç çığlıkları atıyor :emir_bebek: sonra ağlayarak yine giyiniyoruz :olamaz:

O uyku eğitimcisi bizi görse işi bırakır.salondaki halıyı topladık ve bebek arabasını çıkardık salona.başka türlü zor uyuyor ya meme ya araba

Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama ınstagramda pedagog Adem Güneş var. Benim takip ettiğim yazılarını dikkate aldığım bir pedagog. Bir kaç gün önce bir yazı paylaştı güvenli bağlanma ile ilgili. Bebeklerin 2 yaşına kadar anne ile beraber yatması gerektiğini ve 4 yaşına kadar da yataklar ayrı ama aynı odada olması gerektiğini belirtmiş. Uzunca bir açıklaması var. Bana mantıklı geldi sanırım biraz da işime geldi :KK76:

Ben aynı yatakta yatmıyorum uyuttuktan sonra kendi yatağına koyuyorum ama çok küçükken de odasını ayırmayı düşünmüyorum. Dilerseniz okuyun belki size de mantıklı gelir :kahve:

Uzun kollu zıbın bir üst tek alt giydiriyorum 24 derece oda cnm. Ama vuzcu sıcak yüz el soğuksa terledigi için olurmuş kendini soğutmaya çalışırmış
benimkiyle ayni gibi. anneme sorsan az giydiriyorum, kv ye sorsan sicaktan pisicek cocuk. biri yaslilktan usur, giydir der, digeri menepozdan sicaklar coraplarini cikart cocugun der. oyle arada derede kaldim. bugun ilk kez çim yesili kaka yapinca korktum. disari cikmistik orada usuttu galiba terleyip sogudu.

Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama ınstagramda pedagog Adem Güneş var. Benim takip ettiğim yazılarını dikkate aldığım bir pedagog. Bir kaç gün önce bir yazı paylaştı güvenli bağlanma ile ilgili. Bebeklerin 2 yaşına kadar anne ile beraber yatması gerektiğini ve 4 yaşına kadar da yataklar ayrı ama aynı odada olması gerektiğini belirtmiş. Uzunca bir açıklaması var. Bana mantıklı geldi sanırım biraz da işime geldi :KK76:

Ben aynı yatakta yatmıyorum uyuttuktan sonra kendi yatağına koyuyorum ama çok küçükken de odasını ayırmayı düşünmüyorum. Dilerseniz okuyun belki size de mantıklı gelir :kahve:
Bende ozguven için aynı şeyi düşünüyorum.

ginerva ginerva evet cnm. Bnm evin eksiği hol de petek yok 2+1 dört tane petek var üç tanesini yeni yatak odası kapalı artık. Ev çok ısınmıyor hol de de olsa heryere fayda eder ısınır. O yüzden öyle giydiriyorum. Burası da aniden daha da soğudu.
hava boyle devam ederse ben de acarim kombiyi. hemen acmak da istemedim cunku gunes cikinca hemen isiniveriyor ev.

Benim petekler yaklaşık 10 gündür açık ama ev ısısını 24 derecede tutmaya çalışıyoruz. Fazla sıcak da zararlı malum. Ben de aynı şekilde askılı atlet, uzun kollu zıbın, altına da uzun taytını gidiyorum genelde içi tüylü olanlardan ve tek kat çorap. Gün içerisinde uyuyup uyandıktan sonra bi 15-20 dk da yelek giydiriyorum. Zaten bizim ki pek sıcağı sevmiyor. Üzerini değiştirirken çıplak kalınca adeta sevinç çığlıkları atıyor :emir_bebek: sonra ağlayarak yine giyiniyoruz :olamaz:
bunlar yaz bebegi olunca alistilar efil efil gezmeye. bizimki de altini degistiriken bi mutlu, neseli. hemen ayaklar havalaniyor, bas parmak agza gidiyor. giyinirken de kavga dovus :KK11:. aynilar demekki hep

hemen takibe basladim, cok guzel yazmis. (işime geldi) bebegin ayri odada aglaya aglaya uyku egitimi verilmesi zaten bastan hatali geliyor. daha kucucukler ve bildikleri tek dunya biziz. kendi kendilerine uyuyacaklari zaman da gelecek daha cok erken. ilk 3 ay gogsumde yasamisti, simdi beni ittirip oyuncaga, masaya gitmek istiyor, bu gunleri ariyacagiz, uzaklasacaklar yavas yavas oyun oynamak icin.

Valla aldım oğlumu koynuma emerek uyuyo :) tabi ilerde bana nasıl döner bu bilmiyorum ama çok mutluyuz biz erken de uyuyo şükür gecede açılırsa yanaşıp arıyor memeyi alıp devam ediyor. Beni tasa tutarlar keisn uyku eğitimcileri :)
ben hiç yanıma almadım.oğlumun bana çeken tek huyu sinek uçsa bile uyanması.yanıma alırsam ne o uyur nede ben.bide benimki daha dönmüyor,dönse bile benim göğüsler küçük olduğu için bulupta ememez sanırım

facebook tan takip ediyorum bende ama o yazıyı kaçırmışım.bebek aranasın da uyuyunca geri alıp park yatagina koyuyorum zaten.bizdeki sorun memeden kopmak istememek.gece yine yatak odasında park yatakta yatıyor

hemen takibe basladim, cok guzel yazmis. (işime geldi) bebegin ayri odada aglaya aglaya uyku egitimi verilmesi zaten bastan hatali geliyor. daha kucucukler ve bildikleri tek dunya biziz. kendi kendilerine uyuyacaklari zaman da gelecek daha cok erken. ilk 3 ay gogsumde yasamisti, simdi beni ittirip oyuncaga, masaya gitmek istiyor, bu gunleri ariyacagiz, uzaklasacaklar yavas yavas oyun oynamak icin.

Kesinlikle öyle. Benimki de ilk başlarda göğsümde uyumayı çok severdi. Orda sakinleşir uyuyakalırdı. Artık uyumuyor sıkılıp kalkıyor. Ben de özlüyorum bazen orada uyutmak istiyorum bilerek ama yok. Bir de Boğa burcu bebeklerin biraz fazla inadı da var galiba. Daha 5 aylık ama aslaaaa istemediği birşeyi yaptıramam ona. O istemiyorsa gözümün içine bile bakmaz. Ağzını bir kilitleyişi var aman Allahım :olamaz:

facebook tan takip ediyorum bende ama o yazıyı kaçırmışım.bebek aranasın da uyuyunca geri alıp park yatagina koyuyorum zaten.bizdeki sorun memeden kopmak istememek.gece yine yatak odasında park yatakta yatıyor
En doğal hakkı cnm annesini istiyor kuzu

Kesinlikle öyle. Benimki de ilk başlarda göğsümde uyumayı çok severdi. Orda sakinleşir uyuyakalırdı. Artık uyumuyor sıkılıp kalkıyor. Ben de özlüyorum bazen orada uyutmak istiyorum bilerek ama yok. Bir de Boğa burcu bebeklerin biraz fazla inadı da var galiba. Daha 5 aylık ama aslaaaa istemediği birşeyi yaptıramam ona. O istemiyorsa gözümün içine bile bakmaz. Ağzını bir kilitleyişi var aman Allahım :olamaz:
benim oğlum da aynı, ilk günden beri doymadan memeden çekilmez doyunca da ağzı mühürlenir. uyku düzenini beslenmesini her şeyini kendi ayarladı, bana uymak kaldı:işsiz: sadece oyun, şarkı gibi metotlarla kandırırsam istediğimi yaptırabiliyorum.

Merhaba kızlar bizde 5aylık olduk nasıl Bebişleriniz Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşllah benim oğlum maaşllah gazsız ve sakin bir bebekti ama 4gündür çok huysuz çok ağlıyor özellikle geceleri sabaha kadar ağlıyor ve emmiyor sık sık uyanıyor ağlıyor kucağımda pışpışla yatır yarım saat sonra yine uyanıp ağlıyor gözleri hep kapalı hep ağlamaca sizce neden olabilir yA çok sıkıntılı bi dönem bi yere gitmeye korkuyorum ağlicak diye

beni de kimse uyarmadi plastikle veriym bari, agzina damlatamiyorum kafasini ceviriyo.

bilemedim aynen, ac gibi de davranmiyo, sagilmis sut veriyorum mama veriyorum yok almiyo, kalicinmi gecici mi istahsizligi gorcez.
kizima 5 aylikken yogurt baslamistim, mayalamayi da bilmiyodum 8 saat bekletiyodum, turşu gibi yogurtlari hapur hupur yiyordu:)
Ay benimde ufak yegenlerim oyleydi. Eksi yogurdu ne bicim yiyolardi. Brnce hic sakincasi yok damak tadi oyleyse niye mahrum kalsin yavrular

Bizim menü kolay canım, bugün havuç kıyma pirinç haşladım, rondodan geçirdim yedi benimki. İnşallah sen de zorlanmazsın. Geçen ay kuzey de 150 gr almıştı, o yüzden işte yoğurt ve meyveye başlamıştık. Biz hızlı girdik ek gıda işine, hayırlısı olsun :)
Oo bebegim bu ne ya. Bu nasil bir hizli giristir. Biz havuc kabak patates basladik. Tadim seklinde. Imi cay kasigi anca yiyo bende hic zorlamiyorum. Bildigin diyetisyenden menu alir gibi menu almissiniz. Benim hatitladigim kuzey pasanin kilo alimi iyiydi. Birden mi 150 gr'a dustu. Bi onceki ay kaçtı. Bence benim kizda bu ay cok az aldi kiyafetleti darlasacagina bollasti

Oo bebegim bu ne ya. Bu nasil bir hizli giristir. Biz havuc kabak patates basladik. Tadim seklinde. Imi cay kasigi anca yiyo bende hic zorlamiyorum. Bildigin diyetisyenden menu alir gibi menu almissiniz. Benim hatitladigim kuzey pasanin kilo alimi iyiydi. Birden mi 150 gr'a dustu. Bi onceki ay kaçtı. Bence benim kizda bu ay cok az aldi kiyafetleti darlasacagina bollasti
Kuzucum liste kabarık görünüyor ama yarım çay bardağı anca yiyecek, zaten günde üç defa meyve bir defa yoğurt yiyordu, kahvaltı ve sebze püresi eklenmiş oldu. 5. Ay kontrolünde 150 gr almıştı, günde 3 defa anca çişli bez alıyordum, huysuzdu uyumuyordu, doymadıgına kanaat getirdi doktor. Kilosu iyi çok şükür ama beklesek kilo verebilirdi, 100 bebekten 75.sırada falan kilo ve boy olarak.. diyetisyenle çocuk doktoru birlikte hazırlamış menüyü, ben doktorumuza güveniyorum çok o yüzden başladık işte yavaştan, giderek miktarı artırıcaz

Back