• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
hatunlar üzmeyin birbirinizi, hepimiz can yoldaşı, dert arkadaşı olduk zamanında. şimdi mutlu mutlu bebişleri büyütüp paylaşmak var, birbirimizden esirgemeyelim hoşgörümüzü. alayınızı öperim.:KK15:

22-23:00 arasi uyuyor, 6 gibi kalkiyor. o sansli annelerden degilim yani. 4 aydir 8 de uyutmak icin odaya geciyorum ama yine de alismadi erken yatmaya. bir de bikac gundur yeni huy edindi, kesintisiz 3 saat uyuyan bebek gitti, 1 saat arayla uyanan bir bebek geldi. dun gece 2 den 5e kadar ayaktaydi mesela sanki gunduzmuş gibi.

Bizimki de 3 gündür gece 2’de kalkıp 2-3 saat uyanık kalıyor sonra uyuyor.. ne oldu bu bebişlere? Diş desem bizimkinde görünür bir dişde yok beyazlık kabartı bile yok.. gelişim dönemi içindeyiz ama fırtınalı günlere daha var gösteriyor.. yani bunlar iyi günlerimse :D

Merhaba kızlar uzun oldu yazmayalım görüşmeyeli...
İnş hepiniz iyisinizdir.
Bebişler nasıl ek gıda serüveni başladı yavaş yavaş.Hem çok Zevkli hem de zor..
Kolaydı emzirmek.Şimdi bin türlü iş
Ben oğluma yoğurtla başladım
3 gün kuralı ile ilerledim
Sonra sebze püresi
Doğal pekmez
Meyve püresi
Şimdilik bunları veriyorum
Bir 10 gün daha geçsin kıyma ekleyeceğim sebzelere
Yumurta henüz vermedim
7.ayından sonra başlayacağım
Ben de durumlar böyle

Bizimki de 3 gündür gece 2’de kalkıp 2-3 saat uyanık kalıyor sonra uyuyor.. ne oldu bu bebişlere? Diş desem bizimkinde görünür bir dişde yok beyazlık kabartı bile yok.. gelişim dönemi içindeyiz ama fırtınalı günlere daha var gösteriyor.. yani bunlar iyi günlerimse :KK70:
bizde de diş yok henuz, bu baska bisey heralde. uyku disinda keyfi yerinde olunca cok da sıkıntı etmedim ama gece uyusa iyi olurdu. havalar cok degisti burada belki hava degisiminden olabilir diye dusundum, kiyafetini de tam ayarlayamiyorum ben. kendime gore 1 kat fazla giydiriyorum ama olmuyor sanki. bagirsaklarindan ses geliyor, kimyon iciyorum ama ise yaramiyor hic.

6 ay doldu bizim canım, 5. Ayda fazla kilo almamıştı yoğurt ve meyve başlamıştık, on gündür sebze püresine de başladık, kahvaltıda yumurta falan veriyorum. Çok hevesli değil ama alışır inşallah. Çıngırağı zorla eline ver, bi de dokusu farklı şeyler ver, farklı kumaşlar, iplikler falan gibi, daha fazla sağından solundan parçalar uzanan oyuncaklar al, oyun halısı vardır zaten. Her bebek aynı değil yavaş yavaş başlar artık 6 ayı bitirmeye az kalmış baksana. İstersen beslenme menüsünü atayım
Ay beslenme menüsünü atabilir misin benim kızımda 1 hafta sonra 6 ayı doluyor hala ne yapacagimi bilmiyorum yoğurtla başladım 3 gün verdim yarında kabak mı havuç mu patates mı hangisiyle başlasam bilemedim bide sen yumurta vermeye başlamışsın hemen veriliyor mu öyle çok cahilim yaa

Merhaba kızlar uzun oldu yazmayalım görüşmeyeli...
İnş hepiniz iyisinizdir.
Bebişler nasıl ek gıda serüveni başladı yavaş yavaş.Hem çok Zevkli hem de zor..
Kolaydı emzirmek.Şimdi bin türlü iş
Ben oğluma yoğurtla başladım
3 gün kuralı ile ilerledim
Sonra sebze püresi
Doğal pekmez
Meyve püresi
Şimdilik bunları veriyorum
Bir 10 gün daha geçsin kıyma ekleyeceğim sebzelere
Yumurta henüz vermedim
7.ayından sonra başlayacağım
Ben de durumlar böyle
Canım nasılsın bebegin nasıl uzun zaman oldu yazmayalı
Biz henüz geçtik sayılmaz ek gıdaya arada veriyorum biseyler ana düzenli olarak vermedim daha 5gun sonra tam 6 aylık oluyor 2 haftaya başlarım bende bakalım zorlanmadan atlatıriz inşallah bunuda :)

22-23:00 arasi uyuyor, 6 gibi kalkiyor. o sansli annelerden degilim yani. 4 aydir 8 de uyutmak icin odaya geciyorum ama yine de alismadi erken yatmaya. bir de bikac gundur yeni huy edindi, kesintisiz 3 saat uyuyan bebek gitti, 1 saat arayla uyanan bir bebek geldi. dun gece 2 den 5e kadar ayaktaydi mesela sanki gunduzmuş gibi.

Benim minik de 5.5 aylık oldu. 10 buçuk 11 buçuk arası uykusu gelince benimle yatağa yatıyor emerek uyuyor. Ama asla yanından kalkmama izin vermiyor. Nasıl anlıyor hayret ediyorum. Yataktan kalkar kalkmaz arkamdan ağlıyor :silah:

Gece emmeye kalkmadığı için saat 1 de formül süt veriyorum tok kalsın diye ve beşiğine koyuyorum. Ondan sonra uyanmıyor. Sanırım bunu alışkanlık haline getirdi artık ama işe başlamama 1 ay kalmışken giderek benim için daha yorucu olacak bu durum :KK43:

Sizin bebekler de yanından kalkınca hissediyorlar mı hemen :KK45:

6 ay doldu bizim canım, 5. Ayda fazla kilo almamıştı yoğurt ve meyve başlamıştık, on gündür sebze püresine de başladık, kahvaltıda yumurta falan veriyorum. Çok hevesli değil ama alışır inşallah. Çıngırağı zorla eline ver, bi de dokusu farklı şeyler ver, farklı kumaşlar, iplikler falan gibi, daha fazla sağından solundan parçalar uzanan oyuncaklar al, oyun halısı vardır zaten. Her bebek aynı değil yavaş yavaş başlar artık 6 ayı bitirmeye az kalmış baksana. İstersen beslenme menüsünü atayım

Ay isterim tabi istememmi. Valla benim kiz az kilo aliyo 300 400 gr son iki aydir. Eger 700lerde aliyo olsa ben bu ek gida isini 1 ay otelerdim cidden zormus. Bizr sadece havuc kaabak patates dedi 3 gun kuraliyla. Menu fln yok. Sen atsana kuzucum

Benim minik de 5.5 aylık oldu. 10 buçuk 11 buçuk arası uykusu gelince benimle yatağa yatıyor emerek uyuyor. Ama asla yanından kalkmama izin vermiyor. Nasıl anlıyor hayret ediyorum. Yataktan kalkar kalkmaz arkamdan ağlıyor :silah:

Gece emmeye kalkmadığı için saat 1 de formül süt veriyorum tok kalsın diye ve beşiğine koyuyorum. Ondan sonra uyanmıyor. Sanırım bunu alışkanlık haline getirdi artık ama işe başlamama 1 ay kalmışken giderek benim için daha yorucu olacak bu durum :KK43:

Ya bizim uykular iyice zivanadan cikti. Emerek ayakta sallayarak ve bunu 5 saat boyunca yaptıriyo. Saat 9da uykusu geliyo basliyo soylenmeye 1 bucukta anca uyyabiliyo daha dogrusu bayiliyo artik. Uyku egitimi vermeliyim. Ama cokk agliyo katiliyo dayanamiyorum. Yatarak olmasi guzel en azindan sende dinleniyosn. 11de fena bi saat degil. Haline şükret dostum :)

yatagina yatiriyorum ben. emerek uyuyor sonra alip yatagina koyuyorum, sirti yataga degdigi an agliyor. sonra kucaga alip pispisliyorum yada tekrar memede uyutup yeniden yataga koyuyorum tekrar tekrar. 8 de baslayip 12 ye kadar, kiz bayilip uyuyana kadar boyle. yapilmamasi gereken her seyi caresiz kalip yapiyorum.
bugun, yatakta uzanarak emzirsem uyudugu yerde kalsa daha uzun sure uyur mu acaba diye dusundum. benimle uyumaya alissin da istemiyorum ama.
ben ucretsiz izin aldim, ise gitsem sabah 7 de cikip aksam en erken 7de evde olabilirdim. bakacak kimsem de yok. ins iznim bitene kadar uykulari duzene girer.

Ay isterim tabi istememmi. Valla benim kiz az kilo aliyo 300 400 gr son iki aydir. Eger 700lerde aliyo olsa ben bu ek gida isini 1 ay otelerdim cidden zormus. Bizr sadece havuc kaabak patates dedi 3 gun kuraliyla. Menu fln yok. Sen atsana kuzucum

Ya bizim uykular iyice zivanadan cikti. Emerek ayakta sallayarak ve bunu 5 saat boyunca yaptıriyo. Saat 9da uykusu geliyo basliyo soylenmeye 1 bucukta anca uyyabiliyo daha dogrusu bayiliyo artik. Uyku egitimi vermeliyim. Ama cokk agliyo katiliyo dayanamiyorum. Yatarak olmasi guzel en azindan sende dinleniyosn. 11de fena bi saat degil. Haline şükret dostum :)
uyku egitimi icin direncli olmak lazim, o da ben de yok sanirim. yapma dedikleri herseyi bilmeme ragmen yapiyorum zaten. kv nin bi tanidigi uyku egitmeni tutmus, telefonla calisiyormus. uyku zamani rutin alt degistirme, masaj, ninni soyluyormussun. sonra yataga birakiyormus, her agladiginda odaya baba girip sakinlestirip cikiyormus. sen kucuksun, uyuman lazim diyormus devamli. ise yaramis onlarda. bizimki babada kesinlikle sakinlesmez, aglamaktan katilir heralde cocuk.

Merhabalar..
Siz 2018 mayıs annelerisiniz. Allah kısmet ederse bende 2019 mayıs annesi olucam.
Size bir sorum olacak neler aldınız ? Gerçi daha başındayız ama inşaallah alışveriş yaptığımız zamanlarda olacak. Elinde liste olan yada şunu aldım pişman oldum şunu aldım çok memnunum dediğiniz şeyler nelerdi.? Bir el atsanız :KK66: :)))

Kesinlikle alınmalı diye hamilelere önerdiklerim;

1- reflu yatağı (gittigim her yerde hala yanımda. Onda yatırıyorum oglani:))
2- emzirme yastığı (6.aya yaklaştık artık izerinde duranayacak kadar büyüdü ama ısrarla kullanmaya devam ediyorum. Emzirmek cok rahat oluyor. Nereye gitsem yanımda..)
3- 2’ser koli 1 ve 2 numara bez

Alınmasa da olur dediğim;
1- Oyun halısı (bizimki hic sevmedi.5 dk zor duruyor üzerinde.. oyuncakları cekistirip ahzina sokmaya çalışıyor, akabinde krizlere girip agliyor. Zor sakinleştiriyorum. Ben haric alan herkes memnun muhtemelen:))

Göğüs pedi almayın havasız bırakıyor sivilcelendiriyor ve yara oluyor göğüs ucu. Tulum evet fazla almayın çabuk uzuyorlar giydiremedigim yada bir kere giydirdigim kıyafet çok oldu. Yazın içine bence kırkı çıkana kdr sıfır yada kısa kollu citcitli body üzerine de alt üst uzun kollu giydirebilirsiniz. Belli zaman geçmesi lazım vücudunun alışması için . Vücut ısısına göre kısa kollu ya şort a gecersiniz.
Mcz09 Mcz09

Ben kapsonlu kolsuz bir yelek almıştım, rüzgarlı havalarda 2.ayi itibariyle hep onu giydirdim.. epey is gördü. Hala da giydiriyorum (buyuk beden almıştım)

Bir suru zibin aldim; en cok kullandığım ebebekte ki duz beyaz tulumlar. Hem kampanyalı oluyor; 9 aya kadar olan bütün bedenlerden 3er tane al derim.. kolsuz ve uzun kollu olarak Yarim kollu da aldim ben ama ikinci kez hamile olmaz yarim kollu hicbir sey almam. Sifir kol ve uzun kol ideal

Islak mendil almıştım bir kolu ama nerdeyse hepsi duruyor,keşke almasaydım. Zira ben bebeğin altını hep yıkıyorum, mendilleri sadece doğduğu ilk ay içinde kullandım.

Ayy söylemeyi nasıl unuttum; anne icin bence göğüs kalkanları çok kullanışlı. Memem emzirmeye alışana kadar oluşan yaralarda dua etmiştim bana kalkan önerene. Nerdeyse gün boyu takıyordum kalkanları, yaralarımda çok işe yaramadı.

Kesinlike haklısın belki de oyle olacak haklısın sadece düşüncem ama zamanın getireceklerine amennna o yüzden sormak istedim..
Bu ara uykudan başımı alamıyorum neredeyse 12.haftaya giriyorum ama hala uyku modundayım..
Uykusuzluk imtihanım olacak mı bakalım çünkü uykuya çok düşkünüm..
Hayırla sağlıkla büyütün kuzularınızı nasipse bizde seneye bu zamanlarda sizin yaşadıklarınızı yaşayacağız inşallah

Canim ben de hemen ayrı odada yatırırım diyordum ama gece zırt pirt uyandığı için aynı odada olmak hala daha pratik geliyor. Ebebek te sallanan tahta dikdörtgen beşiklerden almıştım ben doğduğu ay. Hala onu kullanıyorum. Yatak odam minik olduğu halde sığıyor

yatagina yatiriyorum ben. emerek uyuyor sonra alip yatagina koyuyorum, sirti yataga degdigi an agliyor. sonra kucaga alip pispisliyorum yada tekrar memede uyutup yeniden yataga koyuyorum tekrar tekrar. 8 de baslayip 12 ye kadar, kiz bayilip uyuyana kadar boyle. yapilmamasi gereken her seyi caresiz kalip yapiyorum.
bugun, yatakta uzanarak emzirsem uyudugu yerde kalsa daha uzun sure uyur mu acaba diye dusundum. benimle uyumaya alissin da istemiyorum ama.
ben ucretsiz izin aldim, ise gitsem sabah 7 de cikip aksam en erken 7de evde olabilirdim. bakacak kimsem de yok. ins iznim bitene kadar uykulari duzene girer.

10 gündür bizde de durum seninkiyle aynı.. ve ben düşündüğün şeyi yapiyorum; yani yanına uzanıp emziriyorum ve uyuduğu yerde bırakıyorum.. abartısız 2 saat beni hiç birakmadan emdiği oluyor; emzik niyetine.. boş memeyi emdiği için göğüslerim feci şekilde ağrıyor. Ara ara memeyi çektiğimde uyanıyor ve aranıyor. vücudum kaskatı yarı uykulu yarı uyanık halde, karanlık odada, kıpırdamadan memeyi bırakmasını bekleyerek direniyorum. Usanmadan deniyorum; ama emzik almaz, biberona sinirlenir tutmaz, kaşık mama ya da süt yemez tükürür.. her bebeğin huyu başka işte. neyse ki anneyiz sabırlıyız Birgün her şey normale dönecek diye sabredip, sağlığına dua etmekten başka çarem yok. İse başladığımda ne yapacağımı zaman gösterecek.

Son düzenleme:
Kesinlikle alınmalı diye hamilelere önerdiklerim;

1- reflu yatağı (gittigim her yerde hala yanımda. Onda yatırıyorum oglani:))
2- emzirme yastığı (6.aya yaklaştık artık izerinde duranayacak kadar büyüdü ama ısrarla kullanmaya devam ediyorum. Emzirmek cok rahat oluyor. Nereye gitsem yanımda..)
3- 2’ser koli 1 ve 2 numara bez

Alınmasa da olur dediğim;
1- Oyun halısı (bizimki hic sevmedi.5 dk zor duruyor üzerinde.. oyuncakları cekistirip ahzina sokmaya çalışıyor, akabinde krizlere girip agliyor. Zor sakinleştiriyorum. Ben haric alan herkes memnun muhtemelen:))
Çok teşekkür ederim bunlarıda dikkate alıcam. Bebeğim sağlıklı olsunda alırız inşaallah. Bu aralar tedirginim bir şey olduysa diye :( kontrolümüzede daha çok var :( bugün 10+6 olduk

uyku egitimi icin direncli olmak lazim, o da ben de yok sanirim. yapma dedikleri herseyi bilmeme ragmen yapiyorum zaten. kv nin bi tanidigi uyku egitmeni tutmus, telefonla calisiyormus. uyku zamani rutin alt degistirme, masaj, ninni soyluyormussun. sonra yataga birakiyormus, her agladiginda odaya baba girip sakinlestirip cikiyormus. sen kucuksun, uyuman lazim diyormus devamli. ise yaramis onlarda. bizimki babada kesinlikle sakinlesmez, aglamaktan katilir heralde cocuk.
O uyku eğitimcisi bizi görse işi bırakır.salondaki halıyı topladık ve bebek arabasını çıkardık salona.başka türlü zor uyuyor ya meme ya araba

O tedirginlik Doğana kdr bitmiyor canım daha çok tedirgin etmiş olmayayım da:KK53: içini ferah tutmalisin kendine dikkat etmelisin tedirgin etme kendini rahatlatmaya çalış. Önünde uzun bı zaman var daha. Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah:KK68:
Çok teşekkür ederim bunlarıda dikkate alıcam. Bebeğim sağlıklı olsunda alırız inşaallah. Bu aralar tedirginim bir şey olduysa diye :KK43: kontrolümüzede daha çok var :KK43: bugün 10+6 olduk

O tedirginlik Doğana kdr bitmiyor canım daha çok tedirgin etmiş olmayayım da:KK53: içini ferah tutmalisin kendine dikkat etmelisin tedirgin etme kendini rahatlatmaya çalış. Önünde uzun bı zaman var daha. Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah:KK68:
Annelik böyleymiş işte. :( amin Allah razı olsun

Ya bnde oyle dusunuyorum. Daha 5.5 aylik cunku. Zat3n az kilo aldigindan tadım seklinde basladik. Agzini aciyomu senin bebis.
d vit i kasikla verdigim icin aliskin herhalde aciyor agzini, ama tukuruyo, bizim de sadece 200 gr almis 5. ayda dr yogurt ver bu ay sadece dedi.yalniz benim sütum var her seferinde de fazlasini kusuyor , neden kilo almadi anlamadim.2 tane dis cikatdi grip oldu 20 gun iyilesmedi, ondan mi bilemedim. dun yogurt vermedim bugun tekrar mayaladim vercem bakalim.

Back