How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bahsettiğiniz depresyonu bi 50 gün kadar yaşadım sanırım kaldı ki benim bebeğim tüp bebek o kadar isteyerek yaptım
Biz eşimle yurtiçi yurtdışı çok gezen, rahatına düşkün, tembel ve çok kafa dengi insanlarız
Bir de benim bebeğim çok çok zor bi bebek.. şimdi biraz daha iyi ama düşünün ben 2 ay olmadan 17 kilo verdin uykusuzluktan, iştahsızlıktan
Çok geceler ağladım.. gerçi hala zor geçen günlerde yine ağlıyom
Bl kere yüzünü ellerimin arasına alıp ne istiyorsun benden demiştim onu her düşündüğümde ölüyorum vicdan azabından
Şimdi biraz daha iyi bebeğim ya da ben kabullendim artık
Hep o daha minicik sana muhtaç, ağlamaktan başka şey bilmiyor, en çok seni seviyor ve bu günler elbet geçecek diye telkin ediyom kendimi

Ne de güzel anlatmış ve anlamışsın bizi, önyargışı davrananlara inat. Ya hangi kadın bebeğine sinirlenmek ister? Hangi anne çelişkilerle dolu ruh hali ister? Ben burada içimi döktüm, gerçekleri yazdım. Benim gerçeğim bu, böyle hissediyorum. Hissettiğim için de her gün ayrı ayrı binlerce kez ölüyorum. Bu durumu yaşamayan anlayamaz belki ama suçlamak da kötü. Emin olsunlar biz zaten hergün kendimizi milyon kere suçluyor, milyon kere yargılıyoruz. Herkes süper ane olsun, ben değilim. Ben bu hissettikleriyle başa çıkmak zorunda olan bir anneyim. Profesyonel yardım alıcam en kısa zamanda, tavsiyen için sağol canım
Uzun zamandır bakamıyordum son 2 sayfayı okuyarak yazıyorum annelik dünyanın en zor aynı zamanda en güzel şeyi iki uç duygu ve sizin yaşadığınızın emin olun sayı hiçte az olmayan bir sürü kadın yaşıyor bende arkadaşın verdiğini tavsiyeyi vereceğim lütfen daha da içinden çıkılmaz bir hal almadan profesyonel yardım alın Allah hepimize sağlıkla sıhhatle çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin

Ayrı ülkede olmak zor olmalı. Benm süt sıkıntım hiç olmadı. Sadece beni hastanede hiç emmedi. Hiç. Sarılık olmaya başlayınca mama verdiler. Hastanede bile sütüm vardı. Sonra sağıp verdim bir hafta boyunca. Arada silikonla deniyordum emer belki diye. 1 hafta öyle uğraştıktan sonra silikonla emmeye başladı biraz rahatladım o bile sıkıntı olsa da sağ ver daha zor. Şimdi allaha şükür kendi emiyor. Sürekli orda durup aylaklık etmek istiyor gülüyor çekiştiriyor kendi kendine. Rahatına da pek düşkün. Bi keresinde bende bağırmıştım emmediği zamanlarda. Eşim o sana muhtaç küçükcük öyle yaparsan ne hisseder düşündün mü hiç diye bir gün çıkışınca odur budur hiç bağırmadım. O sekilde düşünüp kendimi sakinlştiriyorum. Hala onun benm bebeğim olduğuna inanamıyorum. Belki 22 yaşında daha önümde bir sürü yapmak istediğim şeu varken anne olup bunlar ertelendiği için bebeğime mi kızgınım diye düşünüyorum ama öyle de değil. Sanki kendi bebeğime değil de birisi geldi bıraktı onu bana sonra gelip alacak benden. Öyle hissediyorum. Hamileliğimde bile doğru düzgün iletişin kurmamıştım onunla. Tuhaf geliyordu. İstemiyordumç amaşimdi konuşuyoruz gülüyor çok tatlı oluyor. İki ayı daha yeni bitti önümüzde daha bir sürü zamanı var beraber geçireceğimiz. Benm annem yok. Kv ile birlikte yaşıyorum. Allahım bana bilmiş de öyle bi kv göndermiş şükürler olsun. Yemeği yapıyor yeri geliyor evi süpürüyor bende bebeğimle ilgileniyorum ya da dinleniyoeum çok yorgunsam alıp bakıyor. Aslında sizin durumuzda anneler varken benm şikayet etme hakkım yokmuş gibi duruyor ama napıyım elimde olmuyor. Özellikle geceleri uyumadığı zamanlarda çok geriliyorum. Ki aslında fena da uyumuyor. Hep uyuycak değil ya çocuk ben sanırım küçücük bebekten fazla şey bekliyoeum :)) yine de iyi kötü yuvarlanıp gidiyoruz bir şekilde. Allah size kolaylık versin tek olmak da zor bebek bakımında. Bende bir şekilde atlatacağıma inanıyorum. Ama hala doğum kontrol hapıyla hamile kaldığıma inanamıyorum düşününce. Ki ben kızlığımda düzensiz adet gördüğüm için dr a gitmiştim bana polikistlerin var hormon tedavisi görmezsen ilerde çocuğun zor olabilir demişti. Bende o zamanlar yaşım daha 17 18 di istememiştim hormon almak. Şimdi o doktoeu bulup o çocuğu gözüne sokmak istiyorum. Ha diyceksiniz ki oldu da pişman mısın yok değilim deli gibi hareketli herkese şaklabanlıklar peşinde daha 2 aylık bebek büyüdü mü ne olacak allah bilir ama yin2 de bir tarafım çok zorlanıyor. Kimsyee belli etmemeye çalışmak da zor. Napacağımı bilemiyorum bazen işin içinden çıkamıyorum
Ay inanmıyorum. Bu benim bebeğim değilmiş alacaklar hissi bende de çok güçlü. Uzun uğraşlar sonucu İsteyerek kendiliginden hamile kaldım ama kalamayacagima inandirilmistim. O yüzden hamile olduğuma inanmadım hamileligim boyunca..bebek doğduğunda da benim bebeğim gibi gelmiyordu.

Bu Bengi çok güzel Benim bebeğim olamaz diyordum. Ablam benden uç hafta önce üçüncüyü doğurdu. Teyze olmaya alisigim sanırım, bebegimin teyzesi oldugumu sanıyordum. Defalarca ağzımdan teyzecim lafı kaçtı onunla konuşurken annecim demek yerine.

Şimdi alıştık biz. Gece uykusu için stres oluyordum. Ben kendime rutinler oluşturdum. Bebeği su saatte yıkayacağım, su kadar emecek, su kadar sonra biberon getirecek eşim. Yaklaşık İki saatte uyuyaxak diye. Aynı şekilde bütün gününü basit rutinler koymaya çalışıyorum. Daha kolay geliyor.

Ay inanmıyorum. Bu benim bebeğim değilmiş alacaklar hissi bende de çok güçlü. Uzun uğraşlar sonucu İsteyerek kendiliginden hamile kaldım ama kalamayacagima inandirilmistim. O yüzden hamile olduğuma inanmadım hamileligim boyunca..bebek doğduğunda da benim bebeğim gibi gelmiyordu.

Bu Bengi çok güzel Benim bebeğim olamaz diyordum. Ablam benden uç hafta önce üçüncüyü doğurdu. Teyze olmaya alisigim sanırım, bebegimin teyzesi oldugumu sanıyordum. Defalarca ağzımdan teyzecim lafı kaçtı onunla konuşurken annecim demek yerine.

Şimdi alıştık biz. Gece uykusu için stres oluyordum. Ben kendime rutinler oluşturdum. Bebeği su saatte yıkayacağım, su kadar emecek, su kadar sonra biberon getirecek eşim. Yaklaşık İki saatte uyuyaxak diye. Aynı şekilde bütün gününü basit rutinler koymaya çalışıyorum. Daha kolay geliyor.
Ben o rutini koyamıyorum malesef çnkü benm bebeğim şu saatte emecek diye bişeysi yok malesef :) canı sıkıldıkça meme istiyor beyefendi. Bir de istedi mi canı çıkıyo gibi ağlıyo. Mecbur veriyoeum yani. Yıkanma düzeni var genelde akşamdan yıkıyorum. Bir de saat en geç 9 10 gibi uyuyoruz uzun bi süre onun dışında bi rutinimiz yok gibi erken kalkmak dışında birde sabah namazına kalkıyor kurulu alarm gibi. Hiç şaşmaz doğduğundan beri böyle. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum işte de bakalım nolacak ilerde

M Mustu 34 boyun kaslarının güçlenmesi için karın üstü yatırın. Gunde 5 kez aç karnına. İlk başta sevmiyor 3 sn de ağlıyor hemen alıyorsun. Kafasını kaldırıp senin yüzünü görecek şekilde konumlanin. Kafasını yana çevirince degil.tam karşısında ol. Seslen. Bizim bir aylikken başladık şimdi 5 dk duruyor. Aglamiyor. Artık önüne oyuncak koyuyoruz. Bugün iki saniye gözünü ayırdım takla atmış.

Günaydın kızlar,
Annelik dünyanın en çılgın şeyi bence.Benim bir insanı eşimde dahil kendimden çok düşindüğüm hiç olmamıştı.Hangi kuvvet gece en tatlı uykumuzdan uyandırabilirdiki? Tam olarak evlat bunları yaptırıyor.Hepimizin kolay bebekleri dahi olsa hepimiz çok yoruluyoruz.Ama bir gülüşüyle her şey hafiflemiyor mu? Bende başlarda buhran döneminden geçtim.Bizde eşimle çok gezerdik kısıtlandım,özgürlüğüm gitti hatta ne yaptım beb dedim.Ama şimdi kendim keyif alarak büyütüyorum her gün aynı şeyi yapıp farklı tepkiler verdikçe mutlu oluyorum.Hangi ağlaması neyi ifade ediyor onu anlıyorum.Tanıyorum artık oğlumu.Bu da işleri kolaylaştırıyor sanırım.Bedenim çok yorgun uykusuz sırt diz bel ağrılarım çok.Ama bunu ben istedim Allahıma şükürler olsun Allah aratmadan da evlat sahibi yaptı.Bugünleri geri gelmeyecek keyif almaya bakın çünkü şimdi bile ilk doğduğu hallerine bakıp büyümüş demiyor musunuz? Başta da söylediğim gibi annelik çok çılgın bir duygu.Ama hayatımda da bu kadar kimseyi sevmemiştim.İyi ki yapmışım diyorum.Umarım sizde en kısa zamanda güzel hissetmeye başlarsınız.Çünkü ; Mutlu anne=mutlu bebek ya da Mutlu bebek=mutlu anne :anne:

O
Günaydın kızlar,
Annelik dünyanın en çılgın şeyi bence.Benim bir insanı eşimde dahil kendimden çok düşindüğüm hiç olmamıştı.Hangi kuvvet gece en tatlı uykumuzdan uyandırabilirdiki? Tam olarak evlat bunları yaptırıyor.Hepimizin kolay bebekleri dahi olsa hepimiz çok yoruluyoruz.Ama bir gülüşüyle her şey hafiflemiyor mu? Bende başlarda buhran döneminden geçtim.Bizde eşimle çok gezerdik kısıtlandım,özgürlüğüm gitti hatta ne yaptım beb dedim.Ama şimdi kendim keyif alarak büyütüyorum her gün aynı şeyi yapıp farklı tepkiler verdikçe mutlu oluyorum.Hangi ağlaması neyi ifade ediyor onu anlıyorum.Tanıyorum artık oğlumu.Bu da işleri kolaylaştırıyor sanırım.Bedenim çok yorgun uykusuz sırt diz bel ağrılarım çok.Ama bunu ben istedim Allahıma şükürler olsun Allah aratmadan da evlat sahibi yaptı.Bugünleri geri gelmeyecek keyif almaya bakın çünkü şimdi bile ilk doğduğu hallerine bakıp büyümüş demiyor musunuz? Başta da söylediğim gibi annelik çok çılgın bir duygu.Ama hayatımda da bu kadar kimseyi sevmemiştim.İyi ki yapmışım diyorum.Umarım sizde en kısa zamanda güzel hissetmeye başlarsınız.Çünkü ; Mutlu anne=mutlu bebek ya da Mutlu bebek=mutlu anne :anne:
Orası kesinlikle öyle. Çılgınlık kısmı yani :))inşallah hissedicez bnmki gelgitli az önce bir saate yakın konuştuk güldük maymunluk yaptık. Bu kısımlarda o kadae mutlu hissediyorum ki. Sen nerden çıktın diyorum kendi kendime. Ama o ağlama anı yok mu işte o an kendimden soğuyorum resmen. O gülerkenki hissettiğim şeyler gidiyo yerine çok farklı bi anne duygusu geliyo. Hissedemiyorum o anlarda anneliği. İnşallah geçer bu duygu en kısa zamanda.

Merhaba arkadaşlar herkese günaydın bu benim ilk mesajım mayıs annelerini hamileliğimden beri takip ediyorum fakat yeni üye oldum bende 82 günlük bir kız bebeğine sahibim şimdi burdan bir konuda sizin fikirlerinizi almak istedim çok kararsız kaldım enim bebeğim son 2 haftadır nerdeysen hiç uyumuyor sürekli ağlıyor bunun için doktora götürdük tahlil tetkik yapıldı çikmiş şükür bir sağlık sorunu yok doktorumuzda uykuya alişsin diye biz en good night yazan bir şurup önerdi tamamen bitkisel bağimlılık yapmaz dedi içerisinde Melisa kimyon rezene var kızıma içirdiğimde evet uykuya rahat dalıyor ve uyuyor fakat benim içim rahat deil dişardan müdahale ettiğim için sizce vermelimiyim şurubu

Merhaba arkadaşlar herkese günaydın bu benim ilk mesajım mayıs annelerini hamileliğimden beri takip ediyorum fakat yeni üye oldum bende 82 günlük bir kız bebeğine sahibim şimdi burdan bir konuda sizin fikirlerinizi almak istedim çok kararsız kaldım enim bebeğim son 2 haftadır nerdeysen hiç uyumuyor sürekli ağlıyor bunun için doktora götürdük tahlil tetkik yapıldı çikmiş şükür bir sağlık sorunu yok doktorumuzda uykuya alişsin diye biz en good night yazan bir şurup önerdi tamamen bitkisel bağimlılık yapmaz dedi içerisinde Melisa kimyon rezene var kızıma içirdiğimde evet uykuya rahat dalıyor ve uyuyor fakat benim içim rahat deil dişardan müdahale ettiğim için sizce vermelimiyim şurubu
Yani humananın gece çayı var mesela onlarda da melisa rezene falan var. Bu şurup da da var aynıları yani doktor önerdiyse verin. Bi sıkıntısı da yokmuş allaha şükür. Yani siz bilirsiniz tabi. İçiniz rahat etmiyorsa vermeyede bilirsiniz ama bence o şurup onu sakinleştiriyodur herhangi bi şeysi yoktur yani bilmiyorum ama içindekilere göre oyle olmalı

Yani humananın gece çayı var mesela onlarda da melisa rezene falan var. Bu şurup da da var aynıları yani doktor önerdiyse verin. Bi sıkıntısı da yokmuş allaha şükür. Yani siz bilirsiniz tabi. İçiniz rahat etmiyorsa vermeyede bilirsiniz ama bence o şurup onu sakinleştiriyodur herhangi bi şeysi yoktur yani bilmiyorum ama içindekilere göre oyle olmalı
Hümananın çayını aldım ama içerisinde şeker olduğu için kabızlık yaptı kızıms vermedim bende şurupta bir yan etkisi olmadı ams dediğim gibi dişarıdan müdahale ediyorum diye vicdan yaptım annelik çok zor gerçekten herşey dert oluyor ilk bebek olunca

Hümananın çayını aldım ama içerisinde şeker olduğu için kabızlık yaptı kızıms vermedim bende şurupta bir yan etkisi olmadı ams dediğim gibi dişarıdan müdahale ediyorum diye vicdan yaptım annelik çok zor gerçekten herşey dert oluyor ilk bebek olunca
Ah ah sormayın o dertleri herkes o dertlerden muzdarip. Kabızlık dediniz. Ya ben de rezeneli kimyon çayı kullanıyorum humananın bebeğim zorlanıyor tuvalete çıkarken ondan mı acaba hiç aklıma gelmemişti. Normal rezene çayı mı versm acaba onda şeker yok ya.

Bence vermeye devam edin bi sıkıntı olmadıysa. Sonuçta bebeğiniz uyumadığında tamam bize yazıl da ona da yazık küçücük bedeniyle uyumaya çalışıp uyuyamıyor. Böyle rahat dalıyorsa uykıya verin bence. Arada bir kesip bakın isterseniz nolıyo diye

Ah ah sormayın o dertleri herkes o dertlerden muzdarip. Kabızlık dediniz. Ya ben de rezeneli kimyon çayı kullanıyorum humananın bebeğim zorlanıyor tuvalete çıkarken ondan mı acaba hiç aklıma gelmemişti. Normal rezene çayı mı versm acaba onda şeker yok ya.
Benim kızımın kabızlık sorunu yoktu sadece bir kere iyi geceler çayından verdim 3 gün tuvalete çikamadı araştırdım içerisinde laktoz olduğu için bebekler zor sindiriyormuş yani şeker bebişlere ağır gelmiş kabız yapmiş sizinde öyle olabilir bence kimyonu kendiniz evde demleyip bir tatlı kaşiği verebilirsiniz ben öyle yapıyorum kızıma bir sorun olmuyor hemde gazını çok güzel çikarıyor

Bence vermeye devam edin bi sıkıntı olmadıysa. Sonuçta bebeğiniz uyumadığında tamam bize yazıl da ona da yazık küçücük bedeniyle uyumaya çalışıp uyuyamıyor. Böyle rahat dalıyorsa uykıya verin bence. Arada bir kesip bakın isterseniz nolıyo diye
Zaten 3 gündür kullanıyorum sadece olmadı bir hafta verip sonra kesip bakayım bir gelişme var mı diye belki uyku düzenine Alişir bu şekilde

Benim kızımın kabızlık sorunu yoktu sadece bir kere iyi geceler çayından verdim 3 gün tuvalete çikamadı araştırdım içerisinde laktoz olduğu için bebekler zor sindiriyormuş yani şeker bebişlere ağır gelmiş kabız yapmiş sizinde öyle olabilir bence kimyonu kendiniz evde demleyip bir tatlı kaşiği verebilirsiniz ben öyle yapıyorum kızıma bir sorun olmuyor hemde gazını çok güzel çikarıyor
Kimyon şu bildiğimiz toz kimyon mı yoksa aktardaki top top kimyon mu? Bende vermiyim o zaman kendi rezene çayımdan yapıyım. Oyle veriyim. Kimyonu da öyle veriyim. Ay çok sağolun.benm bebeğim yapıyo kakası her gün sma çok zorlanıyo yaparken vlki de ondan yazıyo çnkü üstünde süt şekeri içerir diye

Kimyon şu bildiğimiz toz kimyon mı yoksa aktardaki top top kimyon mu? Bende vermiyim o zaman kendi rezene çayımdan yapıyım. Oyle veriyim. Kimyonu da öyle veriyim. Ay çok sağolun.benm bebeğim yapıyo kakası her gün sma çok zorlanıyo yaparken vlki de ondan yazıyo çnkü üstünde süt şekeri içerir diye
Ben aktardan tane kimyon aldim onu evde kendim demliyorum bir tatlı kaşiği kızımın ağzina veriyorum bir bardakta ben içiyorum sütten geçsin diye sizde öyle yapabilirsiniz

Ben aktardan tane kimyon aldim onu evde kendim demliyorum bir tatlı kaşiği kızımın ağzina veriyorum bir bardakta ben içiyorum sütten geçsin diye sizde öyle yapabilirsiniz
Tamam alıyım bn bugün ondan bari deniyim bakıyım düzelme olacak mı ilk defa dün öğlenden beri yapamıyor zeytinyağ veriyorum o bile rtli etmedi. Böyle deniyim ben teşekkür ederim

Rezeneyide kendim demleyip veriyordum ama son ara vermedim onadın tekrar başlayım rezeneye
Ben normalde de papatya rezene hep içiyodum. Bebeğime de alıştırmayı düşünüyorum hani büyüdükçe falan şimdi veriyorum 3 4 çay kaşığı günde iki üç sefer. Hem havalarda sıcak o da biraz su gibi rahatlatıyordur pnu

Back