How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ebe dus aldır dediyse aldır.bizim ki dus aldır ağırlığı gitsin diyo mesela bide yarım fitil veriyorum ağrısı olmasın diye sonuçta koskoca insanlar bile ağrı çekeni oluyo

Verem aşısı oldu 3 gün banyo yok malesef. Calpol verdim. Fitil ne biliyim vermek istemiyorum. Şimdi biraz duruldu. İnşallah gece bi aksilk olmaz

Bi doktor sınırın altı demişti ama değiştirdim onu şimdiki normal diyor, vermiyorum mama, almıyor zaten, burda arkadaşlar cc falan hesaplıyor konuşuyor die merak ettim Bi sağıp bakayım dedim bir mememden 80 ml mi cc mi artk ne ise o kadar çıktı yoruldum bıraktım sağmayı, sağsam daha çıkardı, artk ne varsa memede onu emiyor o da canı ne zaman isterse. Solgar ın hapını ve burda bir arkadaştan aldığım karışımın çayını kullanıyorum yoksa sütüm yok. Sık sık emziremiyorum Zorlayınca öğürüyor. Keyifli bir bebek hareketli, agular falan yerinde die biraz saldım artk keyfini yaşamaya çalışıyorum ama yine de 4 saati geçirmiyorum
Her dr farkli bisey soyluyo ama bence ailesel yapiyla alakasi var kilonuj
bizimki eli emmeyi gectim kucagima aldigimda omzumu cukcuk emiyor, nasil sevimli gorunuyor emerken :)) ama baskasi kucagina aldiginda onun da omzunu emerse temizlik/mikrop yonunden naparim bilmiyorum:işsiz:
Benimde ayni omzumu emiyo ve cokurdatarak goguslerimde sismeyip cokurdatinca bitti herhalde süt dedim icim rahatladi :)

Arkadaşım da önermişti, ben de alayım o zaman canım. Sağ ol.
Yaa eşimin de zona hastalığına yakalandığını öğrendik. Doktor ilaç verdi yeni kullanmaya başladı. Çabuk atlatabildin mi acaba? Doktorun biri eşine, bebeğe yaklaşma onlara da bulaşabilir demiş. Bu kadar dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyorduk. Bir önerin var mı?
Çok geçmiş olsun canm, su çiçeği olarak bulaşır bebeğine, sen su çiçeği geçirmediysen sana da bulaşır, ateşli bir hastalık uzak dursun sizden, benim 1 ay da anca geçti daha uzun sürenleri biliyorum, bol bol komedi falan izlesin ilacı kahkaha, güzel beslenip güzel uyusun

Kızlar merhaba . Benim kızım 3 ay 3 günlük. Kafasını tutamıyor. Mesela kucagimdayken destekliyorum elimle yoksa saga sola one dusuyo. Gec mi kaldi sizce. Doktoru 3aylikkn tutar bazen 4 e sarkar demisti. Birde istahsz cok yani meme reddi var. Zorla emziriyorum desem yeridir. 1 ayda 660gr aldi. Sadece anne sutu. Biberon tutmuyor. Zaten doktoru hic mama takviyesi yapalim demedi az almasina ragmen. Var mi bizim gibi olan? Doktor mamaya baslattimi?

bizimki eli emmeyi gectim kucagima aldigimda omzumu cukcuk emiyor, nasil sevimli gorunuyor emerken :)) ama baskasi kucagina aldiginda onun da omzunu emerse temizlik/mikrop yonunden naparim bilmiyorum:işsiz:
bizimki omuzu çok sevmiyor kucakta dik vaziyette yüzü dışa dönük durmayı seviyor.öyle olunca başını omuzlarından kolumuzla destekliyoruz.O zamanda kimin kucağındaysa onun kolunu emmeye başlıyor.e erkeklerin kolları kıllı oluyor.eşimim de kucağına alınca yine başlıyor kolunu emmeye.başını da yana atıyor.kıllı mıllı ama çooookkk tatlı gözüküyor :emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar merhaba . Benim kızım 3 ay 3 günlük. Kafasını tutamıyor. Mesela kucagimdayken destekliyorum elimle yoksa saga sola one dusuyo. Gec mi kaldi sizce. Doktoru 3aylikkn tutar bazen 4 e sarkar demisti. Birde istahsz cok yani meme reddi var. Zorla emziriyorum desem yeridir. 1 ayda 660gr aldi. Sadece anne sutu. Biberon tutmuyor. Zaten doktoru hic mama takviyesi yapalim demedi az almasina ragmen. Var mi bizim gibi olan? Doktor mamaya baslattimi?
kilo alımı az değil normali 400-1300 kg arası alınca normal.seninki de normal sınırlar içerisinde almış zaten.doktorumuz bize etrafını keşfetmeye başlayınca memeyi almaya bilir demişti.yani bence memeyi almamasıda normal.dr muz sesiz sakin ortamlarda,uykusunda emzirebilirsin demişti.birde bu gibi durumlarda bebeği zorlamamak lazım mış.acıkınca zaten alacaktır.başı tutma meselesine birşey diyemiyeceğim çünkü hiç bir bilgim yok

Canim b12 ne baktir hastanede kendinin. benim basima kizimda soyle birsey geldi kizim 14 aylik yurumuyordu kilo almiyordu. zaten kilo alimida durdu doktora kac defa goturdum hep ver gunde 5 kez muhallebi bak nasil kilo aliyo demisti. Ama benim kizim hic birsey yemek istemiyo istahsizdi.sonunda buldum iyi doktor kan degerlerine bakti ve b12 okadar dusuktiki bana dedi birak yurumeyi yakinda basini tutamicak dedi ve sorunun bende oldugunu soyledi. gercekden bendede dusukmus sutumden ona o yuzden gecemiyomus 20 igne verdiler hem bana hem kizima. 2 uc igne sonra yurume basladi igne yakiyo biz 12den sonra biraktik. Bence sen kendini baktir sutunden bebegine gecsin seninki daha 3 aylik hem inan hem degerler bi kac ignede bike tavan yapiyo

Şey benm bildiğim ayda 500-1000 gram arası normal oluyo ay büyüdükçe azalıyo gramlar. Çok üzülmeyin çok az almamış bence benm bebeğim 2 aylık yeni bitti sayılır bir ayda 740 gram almış ilk ay 1000den fazla almıştı. Üç dört derken azalırmış doktor öyle dedi bana sorunca. Meme reddini bilmiyorum ama.

Canım benim kızım uzun süredir tutuyor kafasını hatta 3 günlükken nile tutuyordu gliba . Şuanda hiç dedtek vermiyorum 2.5 aylığız . Ama her çocuğun gelişimi farklı . Bu arada benim kuzında memeyi reddediyor galiba iki çekiyor bırakıp ağlıyor tekrar iki çekiyor yine bırakıp ağlıyor seninki de böyle mi ? Uyku sersemi güzel emiyor sadece kilo olayına bakmadım henüz . Ama ac kalmıyotsa az kilo alması çok da sorun değil benim için

Çok geçmiş olsun canm, su çiçeği olarak bulaşır bebeğine, sen su çiçeği geçirmediysen sana da bulaşır, ateşli bir hastalık uzak dursun sizden, benim 1 ay da anca geçti daha uzun sürenleri biliyorum, bol bol komedi falan izlesin ilacı kahkaha, güzel beslenip güzel uyusun

Sağ ol canım, inşallah çabuk atlatır. Yoksa böyle çok zor. Bizden uzak duruyor bize de geçmesin diye.

kizlar ben 3 gundur ayiptir soylemesi ishalim. ne yaptiysam gecmedi. hala da ayni sekilde devam ediyor. muz, seftali yedim, kahve uzerine limon sikip ictim ama gecmedi bi turlu. bebegimi emziriyorum, baska ne yapabilirim gecmesi icin onerisi olan var mi

kizlar ben 3 gundur ayiptir soylemesi ishalim. ne yaptiysam gecmedi. hala da ayni sekilde devam ediyor. muz, seftali yedim, kahve uzerine limon sikip ictim ama gecmedi bi turlu. bebegimi emziriyorum, baska ne yapabilirim gecmesi icin onerisi olan var mi
Bende bi ara çok olmuştum bir iki hafta geçmemişti. En son leblebiyle patetes haşlaması yemiştim. İçim dışım patates olmuştu. Deneyin blki iyi gelir. Kan ilacı kullanıyorsanız bazen onlarda yapıyo. Ya da sular falan istanbulda yaşıyosanız istanbulun suları beni mahvediyo. Çözümü yemekleri değil ama kaynamış su falan lazım olunca onu bile içtiğim sudan yaptım. Çay falan demlerken vs. Belki sizinki ondsn değildir ama ben diyim dedim. Patates işe yarayabilir ama

a
Bende bi ara çok olmuştum bir iki hafta geçmemişti. En son leblebiyle patetes haşlaması yemiştim. İçim dışım patates olmuştu. Deneyin blki iyi gelir. Kan ilacı kullanıyorsanız bazen onlarda yapıyo. Ya da sular falan istanbulda yaşıyosanız istanbulun suları beni mahvediyo. Çözümü yemekleri değil ama kaynamış su falan lazım olunca onu bile içtiğim sudan yaptım. Çay falan demlerken vs. Belki sizinki ondsn değildir ama ben diyim dedim. Patates işe yarayabilir ama
ay yemez miyim canim, patates/ pirinc lapasi donusumlu yiyorum. muz yiyorum ama bana misin demiyor. yarina gecmezse doktora mi gitsem diyorum. suyu hazir su iciyorum damacanadan, evde herkes ondan iciyor kimsede bisey yok benim disimda

Kızlar bu hiç geçmeyecek gibi gelen sıkıntıyı bir tek ben mi yaşıyorum? Böyle hep bir memnuniyetsizlik, hep bir uyusam uyunmasam isteği yada tam kızım uyurken gelen kendim veya ev için bir şeyler yapma isteği (temizlik, kek, yemek vs) sonrası amaann boşver şimdi uyanır yarım kalır fikri ve bu fikrin bana yaşattığı kısıtlanmışlık duygusu ve sonrası kendimi bu duruma soktugum için kendimden nefret etme hissi.
Şimdi bazılarınız “çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşanlar var, bulmuşsun bunama” falan diyeceksiniz ama demeyin. Kızımın saçının teline zarar gelsin istemiyorum ama bende anne olacak sabır, metanet, dayanıklılık vs yok bence. 34 yasındayım ve hiçbir zaman çocuk sahibi olmayı düşünmedim, istemedim de. Hiçbir çocugu aman da aman diye falan sevmedim. Çocuk seven bir yapım yok. Elbette nefret etmiyorum ama özellikle sevmiyorum da. Evlendiğimin 2. ayında hamile kaldım. Korunuyorduk ve hatta eşime 3 doktor tüp bebek harici çocugun olmaz, ileri varikosel var demişti ama oldu. Havalara uçmadım hamile kalınca ve hamileliğim boyunca da çok çok memnun bir anne adayı değildim. Agrılarımdan falan çok çektim, çok zor geçti hamileliğim ve zaten de en son gebelik zehirlenmesiyle apar topar doguma alındım. Sonrasını bilen biliyor. Ben yogun bakıma kızım küveze. Sonrası benim ağlamalarım, çaresiliğim, sütümün gitmesi gelmesi azalması ve bir daha be yapsam çoğalmaması. Mama kullanmak zorunda kalmam ve kendimi acayip yetersiz anne olarak hissetmem. Bunların hepsi için kendime telkinlerim, hatta Dr görüşmelerim ama yine de hep bir tarafımda duran bu duygular.. çok gergin ve mutsuzum.Evet annelik çok çooookkk güzel bir şey. Çok da zor. İşte o zorluk kısmı beni aşıyor. Uykusuz kaldıgım için, kendime zaman ayıramadıgım için, tuvalete bile zar zor gittiğim için, duşta artık 10 dakikadan fazla kalamadıgım için, evimle istedigim gibi ilgilenemediğim için, istedigim an istedigimi yapamadıgım için kendime kızıyorum. Annelik bana göre değil. Bunu kiminiz yanlış anlayacak ama empati yapmaya çalışın. Bende o adanmışlık yok. Hiç yoktu sonradan da olmadı. Kızım için dünyayı karşıma alırım, olmayanı oldururum ama bu kısıtlanmışlık hissi beni öldürüyor. Her zaman çalışan, kendi parasını kazanan, her istediginde seyahatlere çıkan, dost sofralarında sabahlayan biriydim. Eşimle evlendigimde de çok fazla kopmadım kendi hayatımdan. Eşimle iyi anlaşırız. Ama bebek! Allah saçına rüzgar değdirmesin ama ben çok zorlanıyorum. Ve en çok da gelecekte benim bu tahammülsüzlüğümün kızımı çok etkileyeceğini düşünüp üzülüyorum.
Çok uzun yazdım ama yazmasam çatlayacaktım. Eşim hariç kimseyle konuşamıyorum bunları. Adam da çaresiz. Bana mı yansın çocuguna mı bilemiyor. Ben hiç bilemiyorum..

Back