• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 MAYIS Anneleri hadi tanışalım kaynaşalım ❤

Evet canım devlet hastaneleri önce gebe takip sonra sevkle ayrintili gunu aliyorsun
Ben aralık 15 inde gittim zeynep kamile 17 haftaliktim 21 haftaya veriyodu randevuyu 12 ocağa aldım.
Bu hastane gebze de mi ücret olarak ne kadar gerçi gebze bana uzak biraz
bende eşim görsün istiyorum
Kartal da abdülkadir sağkol ün muayenesi var orada dr her muayenede ayrıntılı bakıyormuş ama rapor yazamıyormuş 200 tl dediler. Raporu sadece radyolog ce perinatolog yazabiliyor.
Kartal'da canım. Aslinda vazgectim ordan. Cünkü haftaici geliyomus bi sekilde perinatologun haftasonu bakacagi bir hastane bulmam lazim..uff hayirlisiyla ben de atlatsam cok mutlu olucam..kendi doktorum da 20.hafta da gel dedi zaman gecmiyor:anneadayı:

Kızlar herkeste başka başka mı oluyor bilmem, benim genel şikayetlerim şunlar, azıcık terlesem tenim çok fena kokuyor ya da bana öyle geliyor her gün duş almak da zor oluyor, sacımı yıkamadan günde iki defa falan duş almak zorunda kalıyorum. Koltuk altıma lazer yaptırmıştım tüy yok ama bildiginiz kapkara oldu çok kötü görünüyor. Ellerim kötü mesela, sabahları ellerimi kullanırken çok zorlanıyorum bileklerimde ödemden dolayı sinir sıkışması olmuş, baş parmaklarımda da tendon sıkışması diye bi şeyler olmuş, örgü vs örmem yasak, bileklerimi yoracak işler yasak, ayrıca akşamları da çok agrıyor. Çatı agrım akşamları yogunlaşıyor, hele ki yatakta dönerken tam bir ızdıraba dönüşüyor, Doğuma kadar devam eder mi bilmiyorum ama inşallah dönemseldir ve bi ara geçer ki ben de biraz dinlenirim. İştahım bu ara beni zorluyor, hunharca yemek istiyorum ama kendimi zor tutuyorum çünkü 7 kilo aldım. Tüm bunlar beni çok geriyor ve en ufak hareketinde eşimi bi kaşık suda boğmak istiyorum :) onun kabahati yok tabiki ama varlığı bile beni deli ediyor bazen :işsiz: Her şey böyle kötü gitmiyor tabi :) bebeğim iyice hareketlendi, tekmeleri beni çok duygulandırıyor, bazen dışarıdan bile belli oluyor, en keyifli anları sanıyorum bu aralar. Saçlarım ve cildim çok güzelleşti, kullandığım vitaminlerden sanıyorum. Henüz tetanoz aşısı olmadım, aslında olmayacaktım ama doktorum bir ay içinde tek doz olmalısın diye ısrar ediyor. Ayrıca 3 hafta sonra da şeker yüklemesi yapacakmışız, ısrarlıydı kabul ettim. O arada kan değerlerine, troide falan da bakarız dedi. Bunlar güzel günlerimiz sanırım ağırlaştıkça bakalım neler deneyimleyeceğiz, sizde durumlar nasıl? Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin :KK15:

Ne kadar zor anne olmak yaaa
Hepimizin aynı ya da farklı sıkıntıları var
Mesela çatı ağrısı bende de fena
Akşamları daha da artıyor
Oturup kalkarken,sağa sola dönerken zor oluyor.
Ben de mesela gariptir bazen göbeğim gerilip acıyor hafif yaka yaka sonra geçiyor
Çok bitkin oluyorum gece wcye git gel vücut dinlenemiyor ki yorgun uyanıyoruz
Ara ara sabah bulantıları hortluyor
Arada tansiyon oynuyor
Gergin oluyoruz
Benim koltuk altım değil ama göğüs ucu çevresi karardı
Bir de göbek deliğimin rengi değişmeyenbaşladı

Hemen nefes nefese kalıyorum
İştahım çok yok benim sabahları pek bir şey istemiyor hatta canım.Ama bi şekilde yiyorum dikkat ediyorum
4 kilo aldım ben de.Karın ve bel çevremden aldım.Diğer yerler aynı
Ben tetanozu yaptırdım
Şeker için doktorum ne diyecek bilmiyorum.4ünde randevum var bakalım ne diyecek.Ayrıntılı ultrason için gideceğim
Aslında 10 gün önce diğer doktoruma gitmiştim.her şeyi ölçtü biçti ayrıntılıyı yaptım dedi ama ben Prof olana yine de gideceğim.
Plesentan aşağıda demişti en son gittiğim doktor.İnş erken doğuma sebep olmaz
En çokta bunun için gitmek istiyorum bakalım bu doktor ne diyecek

Bi de sana da oluyor mu
Bazen tekmelerini rahmimde hissediyorum.Acaba plesenta aşağıda olduğu için mi diye endişeleniyorum
Göbeğime vurduğuda oluyor.Gezinip duruyor

Allah kolaylık versin bize valla.işimiz zor

kızlar bu çatı agrısı nasıl bir sey yani adetteki kasık agrısı gibi degil di mi? benim de buaralar cok afedersiniz rahmimin üstü agrıyor..o mu oluyor bu agrı:KK22::KK22:gittigimde doktora danismayi dusunuyodum. 18.hafta erken degil mi acaba bu agri icin? cocuk daha kac gramki baskı yapsın bilemedim:işsiz:tecrübelilerden yorum bekliyorum:kahve:

kızlar bu çatı agrısı nasıl bir sey yani adetteki kasık agrısı gibi degil di mi? benim de buaralar cok afedersiniz rahmimin üstü agrıyor..o mu oluyor bu agrı:KK22::KK22:gittigimde doktora danismayi dusunuyodum. 18.hafta erken degil mi acaba bu agri icin? cocuk daha kac gramki baskı yapsın bilemedim:işsiz:tecrübelilerden yorum bekliyorum:kahve:

Canım vajen üzeri ve iki kasık arasında ağrı sızı oluyor.Oturup kalkarken sağa sola dönerken.
Pelvis eklemi hamile olmayanlarda hareketsiz halinde oluyormuş
Hamilelikle beraber artan hormonlar eklemi yumuşatıp oynar hale getiriyor bizim de canımız yanıyor.Oynar hale gelmesinin sebebi doğuma vücudu hazırlamak.

Ne kadar zor anne olmak yaaa
Hepimizin aynı ya da farklı sıkıntıları var
Mesela çatı ağrısı bende de fena
Akşamları daha da artıyor
Oturup kalkarken,sağa sola dönerken zor oluyor.
Ben de mesela gariptir bazen göbeğim gerilip acıyor hafif yaka yaka sonra geçiyor
Çok bitkin oluyorum gece wcye git gel vücut dinlenemiyor ki yorgun uyanıyoruz
Ara ara sabah bulantıları hortluyor
Arada tansiyon oynuyor
Gergin oluyoruz
Benim koltuk altım değil ama göğüs ucu çevresi karardı
Bir de göbek deliğimin rengi değişmeyenbaşladı

Hemen nefes nefese kalıyorum
İştahım çok yok benim sabahları pek bir şey istemiyor hatta canım.Ama bi şekilde yiyorum dikkat ediyorum
4 kilo aldım ben de.Karın ve bel çevremden aldım.Diğer yerler aynı
Ben tetanozu yaptırdım
Şeker için doktorum ne diyecek bilmiyorum.4ünde randevum var bakalım ne diyecek.Ayrıntılı ultrason için gideceğim
Aslında 10 gün önce diğer doktoruma gitmiştim.her şeyi ölçtü biçti ayrıntılıyı yaptım dedi ama ben Prof olana yine de gideceğim.
Plesentan aşağıda demişti en son gittiğim doktor.İnş erken doğuma sebep olmaz
En çokta bunun için gitmek istiyorum bakalım bu doktor ne diyecek

Bi de sana da oluyor mu
Bazen tekmelerini rahmimde hissediyorum.Acaba plesenta aşağıda olduğu için mi diye endişeleniyorum
Göbeğime vurduğuda oluyor.Gezinip duruyor

Allah kolaylık versin bize valla.işimiz zor
Canım allah beterinden sakınsın hepimizi, ben de bazen çok aşagıda hissediyorum bazen de göbek deligimin iki parmak üstünde hissediyorum, haftasonu doktora sordum arada baya fark var yani, gezip duruyo mu dedim, kendi küçük alanı büyük olduğu için en çok gezdiği haftalar, her yerde hissedebilirsiniz dedi:) iki üç haftaya kadar büyüyeceği için bu kadar fazla dolanmayacakmış yaramazlar

Canım allah beterinden sakınsın hepimizi, ben de bazen çok aşagıda hissediyorum bazen de göbek deligimin iki parmak üstünde hissediyorum, haftasonu doktora sordum arada baya fark var yani, gezip duruyo mu dedim, kendi küçük alanı büyük olduğu için en çok gezdiği haftalar, her yerde hissedebilirsiniz dedi:) iki üç haftaya kadar büyüyeceği için bu kadar fazla dolanmayacakmış yaramazlar

Amin canım amin
Valla rahatladım şimdi
Plesentan aşağıda demişti doktor ondan şüphelendim.Acaba oldum
Ama baya baya rahmime vuruyor ya
Dediğin gibi yukarılara da vuruyor
Sorun olmasında gezinsinler bakalım
❤️

Amin canım amin
Valla rahatladım şimdi
Plesentan aşağıda demişti doktor ondan şüphelendim.Acaba oldum
Ama baya baya rahmime vuruyor ya
Dediğin gibi yukarılara da vuruyor
Sorun olmasında gezinsinler bakalım
❤️
Kuzum Sana demişti sanırım doktor bebek ters duruyor falan diye, onu da sordum daha belli olmaz dedi, günde kaç kere yer değiştiriyor dönüyor henüz çok erken bunu konuşmak için dedi. Plesanta düzgün yerinde mi diye sordum agrım çok diye, belki etkiler diye düşünmüştüm onunla ilgisi yokmuş, plesenta yer değiştiren bişi değil diye dalga geçti hatta

Kuzum Sana demişti sanırım doktor bebek ters duruyor falan diye, onu da sordum daha belli olmaz dedi, günde kaç kere yer değiştiriyor dönüyor henüz çok erken bunu konuşmak için dedi. Plesanta düzgün yerinde mi diye sordum agrım çok diye, belki etkiler diye düşünmüştüm onunla ilgisi yokmuş, plesenta yer değiştiren bişi değil diye dalga geçti hatta

Canım doktor bana bebeğin eşi aşağıda dedi.İlişki yasağı koydu.Kanamaya sebep olur diye.Bebek ters duruyor dememişti•
Şimdi ayın 4ünde profla randevum var.En çokta bunun için gitmek istiyorum .Bakalım o ne diyecek.Bi doktorun dediğini diğeri tutmuyor•
Senin de bir sorun varsa aklına takılan ya da olursa söyle ben de sorarım

Doktora gitmeden önce bir sürü soru biriktiriyorum aklımda soracağım diye
Gel gör ki unutuyorum çoğunu
Aslında yazmak en güzeli sanırım•

Canım doktor bana bebeğin eşi aşağıda dedi.İlişki yasağı koydu.Kanamaya sebep olur diye.Bebek ters duruyor dememişti•
Şimdi ayın 4ünde profla randevum var.En çokta bunun için gitmek istiyorum .Bakalım o ne diyecek.Bi doktorun dediğini diğeri tutmuyor•

Telefonun mesaj kısmına kaydet.dr yanına girmeden aç teli bak bak sor ben öyle yapıyorum

Yaz tatlım, ben yazarak gidiyorum, doktorun söylediklerini de eşim gizli ses kaydı yapıyor çünkü heyecandan ya anlamıyorum ya da hemen unutuyorum ne dediğini.. eve gelince sakin kafayla dinleyip anlıyorum :eek: hamilelikte beyin hücreleri ölüyor diyorlar sanırım haklılar..
proftan da iyi haberlerle döneceğine inanıyorum canım, aman bizim ilişki yasağımız yok da ne oluyor sanki, kardeş gibiyiz aylardır. Zaten her yerim agrıyor sagolsun eşim de bişi demiyor, çok şükür bu günümüze

apekmimek apekmimek cnm ben dün kendi doktoruma ayrıntılıyı götürdüm, aşağı yerleşimli plesanta nedir diye sordum o da daha bunun için çok erken, kilo alacaksın şişeceksin plesanta yukarı çıkacak mı çıkmayacak mı belli olacak dedi. Çok mühim birşey değil bunu düşünme bile dedi ve baktı bence öyle bir sıkıntı yok dedi.:ukala: valla benim gibi soğukkanlı rahat insanı da bir değişik yaptı bu doktorlar. senin plesanta doğum kanalını kapatıyor mu eğer öyle ise ilişki yasağı falan oluyormuş.

Boşver can taşıyoruz içimizde kolay değil, bir sürü hormon vs değişiyor, bi dönemde kokulu osuruk yapalım ne olcak :eek:
:D onu yapamayanlar da var ayy çatlıcam yapamıyorum gaz doldum yahuu. oğlan bir yandan tekmeler bir yandan gaz sancısı uykular kaçtı çok şükür :KK15:

Canım 16.haftada başladı ama çatı ağrısı kasik ağrısı değil. Özel bölgedeki kemikler ağrıyor.yere zor basiyorsun

:KK70: onu yapamayanlar da var ayy çatlıcam yapamıyorum gaz doldum yahuu. oğlan bir yandan tekmeler bir yandan gaz sancısı uykular kaçtı çok şükür :KK15:
Canısı gaz sancısı için en iyi gelen şey ayaklarına sicakmi koymak öyle rahatlatıyor ki anlatamam o_O

Back