- 5 Temmuz 2011
- 11.804
- 8.937
-
- Konu Sahibi ballikayfe
teşekkür ederim inşallahBen eylül sonu çalışmaya başladım. Mayısta sınava girdim. Çok şükür nasip oldu. Bu işin en temel sırrı inanmak. Gayretini göstermeni ve inanmanı dilerim, tabi sonunda da hedefine kavuşmanı :)
Sizin bransiniz nedir hocam merak ettim :)Ben eylül sonu çalışmaya başladım. Mayısta sınava girdim. Çok şükür nasip oldu. Bu işin en temel sırrı inanmak. Gayretini göstermeni ve inanmanı dilerim, tabi sonunda da hedefine kavuşmanı :)
bende sizin branşınızı merak ettimSizin bransiniz nedir hocam merak ettim :)
A grubundan atandım :)Sizin bransiniz nedir hocam merak ettim :)
hayırlı olsunA grubundan atandım :)
Hayırlı olsun canım.Allah kolaylık ve başarılar nasip etsin ömür boyu inşallahA grubundan atandım :)
Teşekkürler darısı hayırlısı ile sizlere inşallahhayırlı olsun
İnsallahTeşekkürler darısı hayırlısı ile sizlere inşallah
Canım her son yeni bir başlangıç.bugün sınava çalışmadığıma öyle pişman oldum kison 2 ay bile olsa en azından göz gezdirmediğime yarın tekrar başlıyorum inşallah
bende çok üzüldüm. maddi-manevi onca emek veriliyor, yeri geliyor sevdiklerimizden ayrı gidiyoruz ama bu tür olaylar bitmiyor.Canım her son yeni bir başlangıç.
Önümüzdeki maçlara bakalım.
Herşeyden önce hayırlısını dilemek.gerek tabi.
Necmettin öğretmen haberini dinledim.bugun çok üzüldüm.
Önerileriniz için çok teşekkür ederimÖncelikle kolay gelsin bu süreç çok kolay bir süreç değil 2 yıl önce KPSS de ilk 20 ye girmiş ve atanmış bir öğretmen olarak birkaç ufak tavsiye vermek isterim.
Önünüzde 3 adet birbirinden tamamen bağımsız ve zorlayıcı sınav var. O yüzden gireceğiniz tüm sınavları ve birbirinden bağımsız olarak düşünmeli ve çalışmalısınız.
Ben Ankara'da hazırlandım bu sınava ve Tarih hocam Ramazan Yetgin'di. Tarih dersinden en fazla 5 net yapan ben sınavda sadece 3 boş bıraktım tarihte. internette videoları var Ramazan hocanın her sene o senenin sınavı için tek tek konu konu çeker videoları youtube da. Mutlaka onları izleyip düzenli not tutarsanız ve burasına işaret koyun dediği yerlere dikkat ederseniz tarihi çok büyük ölçüde halletmiş olursunuz. Tarih için yüzeysel sorular çözüp geçiştirmeyin. ÖSYM tüm sınavlarında derine inmeyi seviyor tarih dersi için.
Türkçe için çok soru çözmek kadar okuma ve anlama hızınızı yükseltmek de önemlidir. Videolarla olacak iş değil Türkçe önemli olan soru çözmenizi geliştirmek.
Vatandaşlık dersini videolarla halledebilirsiniz ama kitaptan çalışıp not alarak ve önemli yerleri anahtar kelimelerle ilişkilendirerek çalışmak en yararlı olanı. Vatandaşlık tamamen ezber işi.
Matematik için püf noktaları ve kısa yolları bilirseniz tek dikkat edeceğiniz işlem hatası yapmamak.
Eğitim dersleri için en önemli şey anahtar kelimelerdir. Her ders her konu için bir anahtar kelime mevcuttur. Sorularda gördüğünüz an ilişkilendirip işaretleyebileceğiniz. farklı kaynaklardan çözerek bu anahtar kelimeleri pekiştirebilirsiniz.
Eğitim dersleri için ne kadar farklı tarzda soru çözerseniz o kadar pratiğiniz artar tek bir kaynağa takılı kalmayın. Emin olun KPSS de çıkan eğitim sorularının kat kat zorlarını çözmüş olacaksınız farklı kaynaklarda. Bir de terimler arasındaki farkları çok iyi anlamaya çalışın eğitim konularında. Mesela açık oturum ile panel arasındaki fark gibi. ÖSYM çok sever bu gibi karıştırılan terimleri.
Çalışmanız gereken en önemli ders alan dersleri. Alan netinizi 35 in üstünde tutmaya çalışın. Hedefiniz 45 olsun. 30 un altına düşmemeye çalışın. Alan için piyasada çok farklı kaynaklar yok. Biz girerken sadece iki yayının vardı ve alan yeni gelmişti. Mümkün olduğunca çıkmış soruları bulmaya çalışın. yayınlar tam yakalayamayabiliyor ÖSYM nin tarzını. Çok zorlanırsanız alan için bir dersaneye gidebilirsiniz.
Bu sınav için ilk olarak inanmak ve büyük emek vermek gerekiyor. Unutmayın hayatınızın bir yılını daha kaybetmeyi kimse istemez.
Çok konuştum sanırım ama hakedenlerin ve emek verenlerin hepsinin emeklerinin karşılığını almasını ve atanmasını istiyorum. bu süreci güzel sonuçlarla atlatmanız dileğiyle. İyi günler...
Benide alin araniza merhaba iyi calismalarMerhaba, bazı günlüklere paylaşım yapmayı denedim ama çalışmayınca katılıma da devam etmedim. Bu kez kendi günlüğümü açayım dedim. Genel kültür-genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi olmak üzere üç sınava hazırlanıyorum. Bu yıl mezun oldum, evdeyim yani. Dershaneye gitmek istemiyorum çünkü hızlı program uygulanıyor ve ben bir kez bir konuya yetişemeyince diğerlerinden de kopuyorum. Böyle en azından çalışma durumuma göre ilerleyebilir, programımda esnek davranabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Yapamadigimiz sorularida burada paylasalim tartisiriz mat dahi olsacanım kusuruma bakma çok geç gördüm kendi konumu takibe almamışım dahem bir özel sorun hemde toplanma yol yerleşme derken (üniversite bitti) siteye uğradım ama buraya uuğrayamadım. evet sürekli canlı tutucam ve düzenli çalışacağım. bölümüm sınıf öğretmenliği, sınavı yetiştirememek çok kötü ya ben geçen ay sınava girdim çalışmamış olduğum için bilmediğimi geçtim özellikle matematikte. ama korkuyorum bu yıl yetiştirememekten.
Zamanla konular oturursa o karisiklik gidecek sen yeter ki istikrarli calis calistikca yaptikca insan daha da calisayim daha da yapayim diyeceksinBenim kafam ders sırası konusunda çok karışık ya. O kadar çok konu var ki
Benim iki oglum var istersek olur bende bugun basladimSlm kızlar bebeklı bı anneyım kpss ye hazırlanmaya nıyetlıyım sızce zorlanırmıyım??
Evet int vodeolari cok iyi dersane bende zaman kaybi oldu bazen oldugun sinif umitsiz vaka ise azim yoksa calisma gudulenme yoksa inanin sizede bulasiyor her zaman iyi olmuyor siniflarHocam sizi cok yormayacaksa gidin gudulenme açısından iyi oluyo. Fakat nette güncel videolar var her sene çekiliyor ücretsiz benim hocam videoları var izleyin inanin dersane gibi çok iyi gyk EB
Basta en sevdigin dersten baslasoru bana mı bilmiyorum ama, ben direk bıraktımbi türlü tekrar başlayamadım