2018 kpss sürecim

Evet int vodeolari cok iyi dersane bende zaman kaybi oldu bazen oldugun sinif umitsiz vaka ise azim yoksa calisma gudulenme yoksa inanin sizede bulasiyor her zaman iyi olmuyor siniflar
bak işte bunu hiç düşünmemiştim
Basta en sevdigin dersten basla
mantıklı aslında onu yapınca diğerlerinde de bir istek gelir heralde :KK70:

Öncelikle kolay gelsin bu süreç çok kolay bir süreç değil 2 yıl önce KPSS de ilk 20 ye girmiş ve atanmış bir öğretmen olarak birkaç ufak tavsiye vermek isterim.
Önünüzde 3 adet birbirinden tamamen bağımsız ve zorlayıcı sınav var. O yüzden gireceğiniz tüm sınavları ve birbirinden bağımsız olarak düşünmeli ve çalışmalısınız.

Ben Ankara'da hazırlandım bu sınava ve Tarih hocam Ramazan Yetgin'di. Tarih dersinden en fazla 5 net yapan ben sınavda sadece 3 boş bıraktım tarihte. internette videoları var Ramazan hocanın her sene o senenin sınavı için tek tek konu konu çeker videoları youtube da. Mutlaka onları izleyip düzenli not tutarsanız ve burasına işaret koyun dediği yerlere dikkat ederseniz tarihi çok büyük ölçüde halletmiş olursunuz. Tarih için yüzeysel sorular çözüp geçiştirmeyin. ÖSYM tüm sınavlarında derine inmeyi seviyor tarih dersi için.

Türkçe için çok soru çözmek kadar okuma ve anlama hızınızı yükseltmek de önemlidir. Videolarla olacak iş değil Türkçe önemli olan soru çözmenizi geliştirmek.

Vatandaşlık dersini videolarla halledebilirsiniz ama kitaptan çalışıp not alarak ve önemli yerleri anahtar kelimelerle ilişkilendirerek çalışmak en yararlı olanı. Vatandaşlık tamamen ezber işi.

Matematik için püf noktaları ve kısa yolları bilirseniz tek dikkat edeceğiniz işlem hatası yapmamak.

Eğitim dersleri için en önemli şey anahtar kelimelerdir. Her ders her konu için bir anahtar kelime mevcuttur. Sorularda gördüğünüz an ilişkilendirip işaretleyebileceğiniz. farklı kaynaklardan çözerek bu anahtar kelimeleri pekiştirebilirsiniz.
Eğitim dersleri için ne kadar farklı tarzda soru çözerseniz o kadar pratiğiniz artar tek bir kaynağa takılı kalmayın. Emin olun KPSS de çıkan eğitim sorularının kat kat zorlarını çözmüş olacaksınız farklı kaynaklarda. Bir de terimler arasındaki farkları çok iyi anlamaya çalışın eğitim konularında. Mesela açık oturum ile panel arasındaki fark gibi. ÖSYM çok sever bu gibi karıştırılan terimleri.

Çalışmanız gereken en önemli ders alan dersleri. Alan netinizi 35 in üstünde tutmaya çalışın. Hedefiniz 45 olsun. 30 un altına düşmemeye çalışın. Alan için piyasada çok farklı kaynaklar yok. Biz girerken sadece iki yayının vardı ve alan yeni gelmişti. Mümkün olduğunca çıkmış soruları bulmaya çalışın. yayınlar tam yakalayamayabiliyor ÖSYM nin tarzını. Çok zorlanırsanız alan için bir dersaneye gidebilirsiniz.

Bu sınav için ilk olarak inanmak ve büyük emek vermek gerekiyor. Unutmayın hayatınızın bir yılını daha kaybetmeyi kimse istemez.

Çok konuştum sanırım ama hakedenlerin ve emek verenlerin hepsinin emeklerinin karşılığını almasını ve atanmasını istiyorum. bu süreci güzel sonuçlarla atlatmanız dileğiyle. İyi günler...
Canım paylaşımın için çok teşekkür ederiz. Dikkatle okudum

bak işte bunu hiç düşünmemiştim

mantıklı aslında onu yapınca diğerlerinde de bir istek gelir heralde :KK70:
Kesinlikle geliyor konulardan dogrular gelince istek artiyor ben gunluk iki uc ders olarak program yapamam herkesin yasantisi farkli ben soyle calisacagim her hafta bir ders o dersi de bor sonraki gun oncekinin tekrari onemli yerleri not alma her pazar mutlaka bir deneme sinavi ki ora da da diger dersler unutulmasin simdilik tarih ile basladim

Bn umudumu kaybettım bebekle cok zor
Her buldugun zamanda calis sedece disipline etmen lazim tavsiyem ders ders git pazarlarida bir deneme seklinde yap hem duzenli calimana hemde kopmamani saglar ben oyle yapiyorum ders ders olsa mumkun degil yapamadigim cocuklar dan kalan ders havada kaliyor ama ornek ben tarihten basladim cocuk uyandi agladi derdi yok kaldigim yerden devam ediyorum en azindan calisiyorum diye motive oluyorum farkinda olmadan iki saati geciyor calismam e cocuklar hep boyle degil bazende akilli olur yaninda iki oyuncak verirsin ilgilenmez bile seninle ders 3 saat ustune cikar umudunu yitirme elinden gelenin en iyisini yapmaya calis en onemlisi hersey bebisinin gelecevi icin

Kesinlikle geliyor konulardan dogrular gelince istek artiyor ben gunluk iki uc ders olarak program yapamam herkesin yasantisi farkli ben soyle calisacagim her hafta bir ders o dersi de bor sonraki gun oncekinin tekrari onemli yerleri not alma her pazar mutlaka bir deneme sinavi ki ora da da diger dersler unutulmasin simdilik tarih ile basladim

Her buldugun zamanda calis sedece disipline etmen lazim tavsiyem ders ders git pazarlarida bir deneme seklinde yap hem duzenli calimana hemde kopmamani saglar ben oyle yapiyorum ders ders olsa mumkun degil yapamadigim cocuklar dan kalan ders havada kaliyor ama ornek ben tarihten basladim cocuk uyandi agladi derdi yok kaldigim yerden devam ediyorum en azindan calisiyorum diye motive oluyorum farkinda olmadan iki saati geciyor calismam e cocuklar hep boyle degil bazende akilli olur yaninda iki oyuncak verirsin ilgilenmez bile seninle ders 3 saat ustune cikar umudunu yitirme elinden gelenin en iyisini yapmaya calis en onemlisi hersey bebisinin gelecevi icin

Bende konu konu karışık.giditordum. bu sene ders ders gitmeye karar verdim.

Bir başlayayim.calismaya, kitaplarım.gelsin, bir program olusturacagim artık.

Tarih çok uzun çok seviyorum aslında ramazan hocayı dinlemeyi 1 saate başlıycam çalışmaya bakalım. Galiba türkçe tarih gidicem bende o ikisini seviyorum haydi bismillah

Tarih çok uzun çok seviyorum aslında ramazan hocayı dinlemeyi 1 saate başlıycam çalışmaya bakalım. Galiba türkçe tarih gidicem bende o ikisini seviyorum haydi bismillah
Kendimce şöyle bir karar aldım. Video izlemede kitaptan çalışacağım kızım.krese başlayıncaya kadar. Bu zamanda tüm derslerden birer soru bankası bitireceğim. Kızım krese başlayınca da video izlemeye başlayacağım 9. Ayın ortasında. Şimdilik planım bu.

Kendimce şöyle bir karar aldım. Video izlemede kitaptan çalışacağım kızım.krese başlayıncaya kadar. Bu zamanda tüm derslerden birer soru bankası bitireceğim. Kızım krese başlayınca da video izlemeye başlayacağım 9. Ayın ortasında. Şimdilik planım bu.
her gün yaptıklarımızı paylaşalım canım burada

Turkiyenin guclu,istikrarli,kendine guvenen ozgur kadinlari calismaktan hic vazgecmeyin umudunuzu hic yitirmeyin hepinize kocaman GUNAYDIIIIN!..

Dun tarihte iyi yol kat ettim.tarihin temellerini attim anadolunun kapilarini actim gidiyorum

Turkiyenin guclu,istikrarli,kendine guvenen ozgur kadinlari calismaktan hic vazgecmeyin umudunuzu hic yitirmeyin hepinize kocaman GUNAYDIIIIN!..

Dun tarihte iyi yol kat ettim.tarihin temellerini attim anadolunun kapilarini actim gidiyorum
günaydın canım süper valla bende az önce paragraf dinledim yemek molası verdim birazdan paragrafların altını üstüne getiriciğiiim

ben bi türlü düzenli çalışamıyorum ya tam başlıyorum ertesi günü ders çalışmak aklıma bile gelmiyor :KK43: :KK43:

slm kızlar, ben de kpss deneyeceğim inş ama tek sıkıntım TARİHHH :KK70: mühendis olduğum için mat ve tr sorunum yok şükür, vatandaşlık az bişey biliyorum coğrafya da kolay ama TARİH nasıl çalışacağımı bi türlü bulamıyorum, üstelik çalışıyorum, bu ara işte yoğun olmasam da evde yoğunum, 1 ay böyle devam edecek ama benim tarihi halletmem lazım ama nasıl :işsiz::işsiz::işsiz::kahve::kahve: fikri olan varsa herşeye açığım şuan..siz nasıl çalışıyorsunuz ?:KK34::KK34:

slm kızlar, ben de kpss deneyeceğim inş ama tek sıkıntım TARİHHH :KK70: mühendis olduğum için mat ve tr sorunum yok şükür, vatandaşlık az bişey biliyorum coğrafya da kolay ama TARİH nasıl çalışacağımı bi türlü bulamıyorum, üstelik çalışıyorum, bu ara işte yoğun olmasam da evde yoğunum, 1 ay böyle devam edecek ama benim tarihi halletmem lazım ama nasıl :işsiz::işsiz::işsiz::kahve::kahve: fikri olan varsa herşeye açığım şuan..siz nasıl çalışıyorsunuz ?:KK34::KK34:
canıım ramazan hocanın ilk videosunu dinle bir yanılmıyorsam orda kısaca şöyle yapın diyordu her videosunda değiniyor ne yapmamız gerektiğine ama ilk video da da var diye biliyorum. zamanın kısıtlıysa video dinlemen sıkıntı olur diye öneremiyorum ama video ders notlarını alıp ordan çalışabilirsin sonuçta tarih ezber orada da hoca ne anlattıysa var. önemli yerler işaretli falan ramazan hoca der ki tarihi bir kere çözüp bırakmayın tek kaynaktan çözmeyin 2 3 kaynak alın üzerini işaretlemeden çözün sonra tekrar çözün. :KK70: çok haklı bence bunu şöyle açıklamıştı bi kere çözüyosunuz bi soru yanlış çıktı di mi onu öğrendiniz ezberlediniz sanıyosunuz üstünde durmuyorsunuz. sınava giriyosunuz aa ben bu soruyu çözdüm biliyorum diyosunuz ama hangisi doğruydu hatırlayamıyorsunuz .

X