- 31 Ağustos 2012
- 21.685
- 35.002
-
- Konu Sahibi FightForVictory
Canım ben anayasa ve coğrafyayı kızım krese başlamadan bitirdim kitaptan ve 1 er soru bankası bitirdim. Şimdi yeniden tüm derslerle birlikte 2 soru bankasından yürütüyorum dersleri. Ama soru sayıları çok değil. Ocak ayında bitince tüm dersler tekrarlarimi da 2 er soru bankasından ilerleyecegim. Sonrası ise Allah kerim..Matematik bir konu bitti ya mesala o konuyu 3 ayrı soru bankasindan bitirdim sonra diğer konuya geçtim öylece bütün konular bitti..bir konudan en az 300 soru oluyordu. Bazılarında 400 450 oluyordu. Tam pekiştigini hissediyordum. Tarih de 4 kaynaktan bitirdim. Türkçe 1 geometri 1 kaynaktan bitmişti. Yani sadece konu çalışarak bitti olayı olmamisti.
Matematik bir konu bitti ya mesala o konuyu 3 ayrı soru bankasindan bitirdim sonra diğer konuya geçtim öylece bütün konular bitti..bir konudan en az 300 soru oluyordu. Bazılarında 400 450 oluyordu. Tam pekiştigini hissediyordum. Tarih de 4 kaynaktan bitirdim. Türkçe 1 geometri 1 kaynaktan bitmişti. Yani sadece konu çalışarak bitti olayı olmamisti.
Hangi kaynakları almayı düşünüyorsunuz,araştırdınız mı kaynaklarınızı? Bizlere de fikir olur belki.Günaydınlar
Bugün kitap siparişi vereceğim, her gün değişiyor listem. Bakalım en son hangi yayınlarda karar kılacağım.
Aslında alacağım yayınları kafamda belirledim ama sıralama değişiyor
Ayda 100 TL kitap bütçesi ayırdım kendime. Bu bütçeyi geçmemek için evirip çeviriyorum listeyi :)
Bugün tarih videosu dinliyorum. Dinle dinle hala yarilayamadim bile video sayısını.
Bu hafta inşallah vatandaşlık videoları bitiyor. Vatandaşlığa ayırdığın haftanın bir gününü, bundan sonraki haftalar, yarım gün vatandaşlık tekrarına, yarım gün tarih videosuna ayıracağım ki biraz daha hizlanayim.
Benim programim bu bu hafta.
Sizler neler yapacaksınız ?
Merhaba arkadaşlar ben size göre çok gerideyim günlük çok fazla soru çözemiyorum ama çalıştığım konuyla ilgili en az 1 kaynak bitiriyorum haftalık tekrar yapıyorum vs... Hergün bir ders çalışıyorum ve not ederek videolardan çalıştığım dersi tekrar edip 1 kaynaktan sorularını bitirince o konuyu bitirmiş sayıyorum daha en baştayım bütün derslerin neredeyse ilk 2 konuları bitti sayılır oda sayılır daha işte tamamlayamadıklarım var burası aktif olduğu için buraya yazmak istedim herkese başarılar
Bugün aldıklarımHangi kaynakları almayı düşünüyorsunuz,araştırdınız mı kaynaklarınızı? Bizlere de fikir olur belki.
Geçen sene ben de tarihten öyle yapmıştım. Soruları kesip bir kutuya koymuştum ve haftalık doz gezdirmistim.Soru sayılarınız çok iyi. Ben henüz o kadar soru çözmedim. O kadar çok kaynağım da yok elimde henüz. O zaman size şunu tavsiye edeyim, yani naçizane fikrim.
Ben 2016 hazırlanırken tarihten özellikle çeşit çeşit kaynak çözdüm. Piyasada bilgi ve kaynak kirliliği çok. Bu yüzden kaynak konusunda titiz olun.
Bir de çözdüğünüz sorularda böyle gözünüze önemli,farklı gelenleri mutlaka işaretleyin ev ara ara onlara bakın derim. Ben 2016 da çözdüğüm sorulara şöyle bi göz atmıştım tarih için diyorum, bunları ne zaman çözmüşüm ya dedim hiç hatırlamıyordum. Bu sene böyle yapmayı planlıyorum. Konu tekrarı ayrı ama soru tekrarı da önemli bence. Çünkü bi bilgiyi farklı şekilde sorduklarında yorumlayamıyoruz bazen.
Bugün aldıklarım
Arşiv tarih
Tecrübe paragraf ve dilbilgisi
Ve geometri 0 diye karakok yayınlarının kitabı.
Dilbilgisi ve geometri daha öncelerden çok üstüne dusmedigim konulardı. Bu yüzden özellikle onlara 1 er kitap aldım.
Pegem yayınlarını çözdüm.
Data inovasyon ve yargı kozmik oda kitaplarının coğrafya anayasalarini aldım çözüyorum, memnun kaldım bunların bir de diğer derslerini alacağım.
Önümüzdeki aylar ise karakutu ve benim hocam kitaplarını set halinde alıp çözeceğim
Toplamda 5 farklı yayın çözmüş oluyorum inşallah plana bu şekilde sadık kalıp yetiatirirsem. Tarihten daha fazla hatta.
Ben önceki seneler çalışırken de, kaliteli değişik.kaynak çözmeye dikkat ettim. Hatta 2014 ye cozmedigim kaynak kalmamıştı. 54 soru bankası bitirmistim toplamda. Bunların mükafatı olarak 87 puan aldım ama, atanma şansım olmadı.
İnşallah bunda olur .
Kitapları çözdükçe buraya yorum yaparsanız iyi olur. Ben şimdilik almayı düşünmüyorum ama almayı düşündüğümde bakarım yorumlarınıza.
Bende de, tarihten Benim Hocam,Tarihin Pusulası bir de kursun verdiği Beyaz Kalem yayınevini n test kitapları var. Beyaz Kaleme daha başlamadım. Diğer ikisi güzeldi.
Türkçe'den yine Benim Hocam Türkçe soru bankası ve Ayhan Adıyaman diye birinin Yargı yayıncılıktan çıkma Paragraf soru bankası var. Memnunum bunlardan şimdilik. Beyaz Kalem de var ama daha çözmedim.
Matematikten Benim Hocam ın kitabı var sadece. Sizin bahsettiğiniz Karekök yayınevini sanki üniversiteye hazırlanırken hatırlıyorum,güzel kitaptı sanırm.
Coğrafyadan da Benim Hocam ve Yargı-Kozmik Oda soru bankası. Güzel bunlar da şimdilik.
Ben 2016 da Tarih için karakutuyu çözmüştüm. Çook eski zamanlardan başlıyordu çıkmış soruları. Bazen çözerken vakit kaydı diye düşünmüştüm, çünkü eski sorular ile şimdilik soruların hiiç alakası yok. Ama diğer derslerini bilmiyorum açıkçası.
Sizce diğer derslerin Kara Kutusunu almalı mıyım faydası olur mu bana sizce? Yani soru tipleri çok değişmiş mi eskiye nazaran. Tarihten çok soru vardı onu çöze-mek yerine güncel kitap mı çözseydim dedim çünkü.
Kitapları çözdükçe buraya yorum yaparsanız iyi olur. Ben şimdilik almayı düşünmüyorum ama almayı düşündüğümde bakarım yorumlarınıza.
Bende de, tarihten Benim Hocam,Tarihin Pusulası bir de kursun verdiği Beyaz Kalem yayınevini n test kitapları var. Beyaz Kaleme daha başlamadım. Diğer ikisi güzeldi.
Türkçe'den yine Benim Hocam Türkçe soru bankası ve Ayhan Adıyaman diye birinin Yargı yayıncılıktan çıkma Paragraf soru bankası var. Memnunum bunlardan şimdilik. Beyaz Kalem de var ama daha çözmedim.
Matematikten Benim Hocam ın kitabı var sadece. Sizin bahsettiğiniz Karekök yayınevini sanki üniversiteye hazırlanırken hatırlıyorum,güzel kitaptı sanırm.
Coğrafyadan da Benim Hocam ve Yargı-Kozmik Oda soru bankası. Güzel bunlar da şimdilik.
Ben 2016 da Tarih için karakutuyu çözmüştüm. Çook eski zamanlardan başlıyordu çıkmış soruları. Bazen çözerken vakit kaydı diye düşünmüştüm, çünkü eski sorular ile şimdilik soruların hiiç alakası yok. Ama diğer derslerini bilmiyorum açıkçası.
Sizce diğer derslerin Kara Kutusunu almalı mıyım faydası olur mu bana sizce? Yani soru tipleri çok değişmiş mi eskiye nazaran. Tarihten çok soru vardı onu çöze-mek yerine güncel kitap mı çözseydim dedim çünkü.
konularım bitsin öyle yapıcam çünkü ancak yetiştiriyorum normalde 5 kaynak gideyim dedim ama adla yetiştiremem o zamanMerhabalar. Bence konuyu bitirdikten sonra 1 kaynaktan soru çözmek ile yetinmeyin imkanınız varsa. Her yazar farklı yorumlayabiliyor konuyu. 2 hatta 3 kaynaktan çözmeyi öneriyorlar. Kolay gelsin.
TurunculuKiz canım senin baya temelin olmustur. Geçen sene iyi puan almışsın.
Neden bu sene dersane tercih ettin ?
Ben temelim var diye, dersaneye gitmek ve onların müfredatında ilerlemek, benim yavaşlatır diye düşündüm. Geçen hafta başladı dersler ama ben başlamadım.
İyi mı ettim bilmiyorum.
Yargı paragraf ben de alacaktım biraz önce ama stokta yoktu bu yüzden başka yayın aldim.
Karakutu ben de 2016 da sınava girmeden çözdüm ve çok beğenmiştim. Sorular kolay, ve benzer sorular bir kaç sene aralıklarla, değişik sınavlarda çıktığını görünce, yine çıkabilir diye motive olmuştum. Evet baya kalın bir kitap, ama sorular hap gibi. Çabuk çözülen tipten.
Karakutu bence şu açıdan önemli, Türkçe ve matematikte ÖSYM tarzinda soru çözmek çok önemli. Ben bu yüzden ALES çıkmış sorular kitabını alıp cozmustum. Türkçe artık ALES tarzına kaydı. Matematikte benzer. Bu yüzden karakutu cozmek önemli bence.
Tarihin pusulasını bende çözmek istiyorum ama 2018 baskısı yoktu aldığım sitede. Onu da daha sonra alacağım mutlaka.
Arkadaslar benm cocuk oldugu icin cok fazla calisamiyorum saglik sorunlari nedeniylede son zamanlarda ustune dusemedim tarihten trablusgarpa kadar geldim ama en bastan alsammi calismayi yoksa tuttugum notlari tekrar edip soru cozup kaldigim yerden devammi etsem
Cok tesekkur ederim...Bence tekrar edip soru çözün. Soru çözerken yanlışlarından da konuyu tekrar etmiş olursunuz zaten.
Geçmiş olsun bir de.
Dersane konusunda benim eşim de ısrarcı oldu. Gittik eski dersaneme görüştük felan, ama açılmasi bu aya kaldığı için, ve ben derslere başladığım için, vazgeçtim.Dersane bana disiplin katsın,kaynak,deneme sağlasın diye yazıldım. Kursun da geçtigimiz cmt-pazar başladı.
Dersaneye güvenmiyorum onlara kalsak aynen dediğiniz gibi yavaşlatır. Ben onlardan önce başladım zaten,şimdi de hem tekrar olsun hem de hocalar atıyorum MEB e yeni eklenen bilgileri de söylüyor. İlla ki katkısı olur diye düşündüm.
Temelim şöyle oluştu,mesela 2016 da hazırlanırken gk konusunda 0 dım, tarih coğrafya vat hiç yoktu. Hatta hatırlıyorum, Osmanlı'da yeniçeri maaşlarına verilen ulufe ismini görünce, nasıl ya maaşın ismi mi olur demiştim o kadar 0 dım :) Şimdi o kadar değilim ama unutmuşum yine. Sadece yabancılık çekmiyorum :)
Siz eğer gidişatınız yeterli gelirse yazılmazsınız, devamm edersiniz. Bi de ailem yazılmasam ve düşük puan alma gibi bi aksilik olsa dersaneye bağlayabilirler biraz da o yüzden yazıldım.