2018 KPSS-SINAVA HAZIRLIK-ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Be de ilk başta ders ders gitmeye karar verdim ama sonra vazgeçtim. Haftada bir ders ders olarak ilerliyorum. Coğrafya ve anayasa daha erken bitecek, onların olduğu günlere de yarım gün genel tekrar ve yarım gün tarif mat çalışarak geçireceğim.

Son 3 ay deneme için fazla değil mi ?
Ben son 1 ayı denemeye ayiracagim. Ara ara öncesinde de deneme yapacağım mutlaka. Hatta bir deneme yaptım bile geçen hafta. Kendimi biraz görmek istedim,

Konular bittikten sonra ders denemelerine de ağırlık vereceğim.

Bende video.adını dinliyorum. Bugün dilbigisine başladım, fransızca geliyor bana dinledikçe. Inşallah soru çözümde anlarım.
Bende tecrube yayını almaya karar verdim
Türkçe kitaplarında dil bilgisi soru sayısı az. Umarım bu kitapla biraz fazla soru çözmüş olurum ve anlarim

Karakuyu setini bende alacağım mutlaka. Ama son baktığımda 2018 yayını çıkmamıştı. Sen 2018 mi aldın?

Bende gıda teknolojisi mezunuyum önlisans.
Bu bölümden ali az ölü ça yüksek puanla atanamayinca isletme lisans bitirdim. Lisans olarak gireceğim bu sene sınava.

İyi etmişsiniz işletme okuyarak. Bi arkadaşımın eşi makine mühendisliği mezunuydu KPSS de 87 almıştı sanırım bi yandan da açıktan işletme bitirmiş olması lazım. Çocuk mühendis olarak değil de işletmeden atandı. Şaka gibi ama gerçek. İnşallah sizin de olur.

Inşallah çok istiyorum çok emek verdim çok hayal kırıklığı yaşadım
Onlisansta daha az ne te yüksek puan geliyordu o yönden şanslıydım ama alım çok az oldu o yönden şanssızlık yaşadım.

2016 önlisans puanın da 84, çok düşük ihtimal yine atanmam. Iyi ki lisansa tamamlamisim, isletme her yönden kadro veriyor.

Zor olan daha fazla net yapmam, onu da yaparım inşallah.

Caanim kızın kaç yasinda, sen bunları yaparken ona ki bakıyor ?
Kızım 2 yaşında. Kreşe gidiyor.

Sınav heyecanı var bende. O yüzden konuları bir an önce bitirip kara kutu setinden tüm dersleri tekrar edip son 3 ayı denemeye ayirmaliyim. 85 ve üzeri için son 3 ay deneme verilmeliymis bir yerde okumuştum. Ne kadar erken başlasam o kadar iyi olur diye dusunmekteyim. Tabii denemeye başlayacağım diye de konuları eksik eksik ilerlemiyorum. Tam bitirip öyle geçeceğim deneme kısmına inşallah. ZAman ne gösterir bilemem plan böyle tabii de.

Karakuyu setini bende alacağım mutlaka. Ama son baktığımda 2018 yayını çıkmamıştı. Sen 2018 mi aldın?
Ben 2017 aldım.

Bence o kadar sıkmayın kendinizi,son 3 ay deneme diyerek kendinizi strese sokmayın boştan yere. 2016 da girdim bahsettiğiniz kadar deneme çözmedim 86,41 aldım. Tabii deneme çözmek rahatlatır ama denemeden sonra insanın çok ders çalışmaya mecali kalmıyor. Bu sefer bi de o yandan sıkarsınız kendinizi.
Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Allah bağışlasın
Sizde benim gibi o zaman hafta sonları pek ders calisamiyorsunuz

Denemenin çok çok yararı var. 2014 sınavına toplam 100 deneme çözerek girdim ve fazlasıyla yararını gördüm

2016 da ise sınava 2 ay kala sınav 1 ay öne cekildi ve benim olanlar alt ust oldu, hedefledigi denemeleri çözemedim ve sinavda fazlasıyla zaman sorunu yasadim

Herkesin algisi anlama süresi pratik ligi farklı farklı tabi.

Siz de çok iyi puan al misiniz, kaç netle bu puanı aldınız acaba. Benim de hedefim aldığınız puan

Bugün yargi videolarini izledim ve 40 soru çözdüm. Yarım günümü aldı.idare hukuku videolari yüklenmiş olsa onları da izler sorularini çözer vatandaşlık tekrarladım başladım ama yuklenmedi hala

Bende matematik problem testi çözdüm 5 tane. Bu kitaptaki problem sorularim bitti çok şükür.

Kızlar ders çalışmaya başladığımda her dersten 10 ar kitap bitirmeyi planlamistim. Ama ilerledikçe görüyorum ki bu zor olacak.

Sizin böyle kitap bitirme hedefleriniz var mi acaba?

Kızlar ders çalışmaya başladığımda her dersten 10 ar kitap bitirmeyi planlamistim. Ama ilerledikçe görüyorum ki bu zor olacak.

10 kitap çok aşırı değil mi ? Ben kendi adıma aldığım moduler seti bitireyim,videoları izleyeyim,günde 100-150 soru cozeyim yeter diye bakıyorum :)

Panik atak rahatsızlığı var bende. Belki de ondan dolayi bir an önce konulari bitirmek istiyorum. Tabii adam akıllı ilerliyorum. Bir de sağlam ama cok yavaş ilerlediğimi düşünüyorum. Son iki ders kaldı. İnşallah 2 ay içinde biter de derin nefes alırım. Sonra bütün dersleri kara kutu setinden baştan sona tekrar çalışmış olacağım inşallah. Sonra da deneme tamamdir. Sorunun cevabını uzattım. Panik atak rahatsizligindan kaynaklı hemen konulari bitirme, bitirmek için her boş an da hemen dersin başına oturma ve son 3 ayı denemeye verme düşüncesi var. Çünkü sınavda heyecan olabilir. Heyecanli olsan dahi iyi bir puan almalisin diyorum kendi kendime..o yüzden elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Panik atak için de yakın sürede hastaneye gitmeyi planlıyorum. Bakalım hayırlısı olsun.siz iyi puan almissin iz Tebrikler. Ben o puanı almış olsam atanmış gitmiştim. İnşallah bende alabilirim öyle bir puan. Amin.

Evet bende sizin gibi düşünüyorum. Ne kadar erken geçilirse deneme kısmına sanki kazanma şansım o derece artacak gibi geliyor bana. Bu arada evet hafta sonu çalışamıyorum istedigim derecede..ama bebek uyudu ya mesala. O saatte hiç bir iş ile ilgilenmeden ders başına geçmeye çalışıyorum. Böylece hic değilse 3 er saat calısabılıyorum. Hiç yoktan iyidir diyorum yani ☺
Herkesin algisi anlama süresi pratik ligi farklı farklı tabi.

Siz de çok iyi puan al misiniz, kaç netle bu puanı aldınız acaba. Benim de hedefim aldığınız puan
Mesala benim kafanın kalın kafa olduğunu soyleyebilirim. Hiç zeki değilim ya. Çok yavaş ilerliyorum.

10'ar kitap değil de 3'er kitap ilk çalışma kısmında. 2'ser kitap da daha sonra tekrar kisminda düşünmüştüm. Yani 5 kitap fazlasıyla yeterli. Daha sonra artık branj denemeleri alınıp onlarla ilerleme yapilabilir gibi geliyor bana..ya da tamamen deneme üzerinden çalışmalara devam edilebilir.

Hmm anladım durumu. Haklısınız aslında kafanız nasıl rahat edecekse öyle ilerlemek gerekir. Ve bence yavaş ve sağlam ilerlemek çok güzel. Ben geçen sene yani 2016 da hazırlanırken konular bitsin falan diye acele ettim sonra unuttum çok sık.Bu konu çalışma arasında soru çözme durumunuz nasıl ? Puanım iyi ama ne yazık ki henüz işime yaramadı. Eminim siz de alırsınız hatta daha iyisini alırsınız. Kafanızda planlamışsınız her şeyi.

Matematik bir konu bitti ya mesala o konuyu 3 ayrı soru bankasindan bitirdim sonra diğer konuya geçtim öylece bütün konular bitti..bir konudan en az 300 soru oluyordu. Bazılarında 400 450 oluyordu. Tam pekiştigini hissediyordum. Tarih de 4 kaynaktan bitirdim. Türkçe 1 geometri 1 kaynaktan bitmişti. Yani sadece konu çalışarak bitti olayı olmamisti.

Ama ne kadar 3 ya da 4 kaynaktan bitirsen de evet unutma maalesef oluyor ne yazik ki. Ben cografya vatandaslik konularını bitireyim de bir an önce tüm derslerden kısa tekrar hemen arkasından soru çözümü şeklinde tüm dersleri tekrar bitirecegim. Biraz daha iyi pekisecek inşallah.
İnşallah 80 85 gibi bir puan almayi çok istiyorum ya. Elimden geleni yapiyroum. İnşallah olur.
Çok erken basladim çok emek verdiğimi düşünüyorum. Hala da vereceğim allah izin verdiği sürece. Allah emeklerimin karşılığını versin inşallah. Ve çalışan herkese versin emeklerinin karşılığını. Gerçekten kolay değil aslında masaya oturma başkaları eğlenirken senin kendini aylarca yıpratman. Neyse bir gün bitecek ama güzel bir şekilde bitecek insallh.

10 kitap çok aşırı değil mi ? Ben kendi adıma aldığım moduler seti bitireyim,videoları izleyeyim,günde 100-150 soru cozeyim yeter diye bakıyorum :)
Evet ben de yapamayacağımi anladım.

Hiç hatırlamıyorum netimi. Ama alabilirsiniz bence. Maşallah iyi çalışıyorsunuz. Allah emeklerinizi boşa çıkarmaz inşallah. :)
İnşallah
Çok çok çok istiyorum.

Ben hafta sonları hiç çalışamıyorum
Kizim bir ay oldu krese başlayalı daha hiçbir hafta sonu calisamadim.

Bunda. Sonra duzen kuracağım bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…