2018 KPSS-SINAVA HAZIRLIK-ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Dersane konusunda benim eşim de ısrarcı oldu. Gittik eski dersaneme görüştük felan, ama açılmasi bu aya kaldığı için, ve ben derslere başladığım için, vazgeçtim.

Benim kizimdan dolayı hafta içi kreşe gidince ancak ders calisabiliyorum. Hafta sonu hiç ders calisamiyorum. Hafta içi 2 günüm de dersaneye gitsem, kalan 2 gün çok az süre kalır diye düşündüm ve eşimi de böyle ikna ettim.

Bu benim son sandım, sınav a girdiğimde 32.5 yaşında oluyorum. Bundan sonra tekrar hazırlanmak beni çok yorar. Evli olarak hazırlanmak çok çok yorucu.

Bende lise de sayısal mezUnuydum. Tarih coğrafya anayasa temelim hiç yoktu. Yaşama yürütme yargı organlarını bile, KPSS ye hazırlık sürecinde öğrendim. Ekvator nedir paralel nedir gerçekten sifirdim. Çok emek verdim bu süreçte. İnşallah atanarak karşılığını alırım.

Ders çalışmada disiplin ve süreklilik gerçekten çok önemli. Evde kendimi disiplinli görmesem kesinlikle baslardim dersaneye. Ama evde güzel bir programim oluştu. Dersane haftanın bir günü deneme yapacak haftalık. Ona mutlaka gideceğim ama.
Maşallah evlisiniz çocuğunuz da var ama sisteminiz çok iyi, oturtmuşsunuz daimi olur inşallah ya.
Ve evet sizin çocuğunuz varken vaktinizi daraltır dersane. İyi etmişssiniz dersane parasına bir sürü kitap bile alabilirsiniz hatta.
İnşallah emeklerinizin karşılığını kat kat alırsınız.

Maşallah evlisiniz çocuğunuz da var ama sisteminiz çok iyi, oturtmuşsunuz daimi olur inşallah ya.
Ve evet sizin çocuğunuz varken vaktinizi daraltır dersane. İyi etmişssiniz dersane parasına bir sürü kitap bile alabilirsiniz hatta.
İnşallah emeklerinizin karşılığını kat kat alırsınız.
İnan yüksek puan alıp atanamamak o kadar yıprattı ki, her atama döneminde kadro açılmadığını görmek, artık paranın hesabını yapmıyoruz bile. Her sene 84 le kapatan bölümde 87 ile atanmak kısmet olmadı.

1 net artisinin bile olacağını bilsem, parayı hiç sorun etmem giderim, ama böyle daha verimli oldugumu düşünüyorum. İnsallahta öyledir.

Günaydınlar
Bugün kitap siparişi vereceğim, her gün değişiyor listem. Bakalım en son hangi yayınlarda karar kılacağım.
Aslında alacağım yayınları kafamda belirledim ama sıralama değişiyor
Ayda 100 TL kitap bütçesi ayırdım kendime. Bu bütçeyi geçmemek için evirip çeviriyorum listeyi :)
Bugün tarih videosu dinliyorum. Dinle dinle hala yarilayamadim bile video sayısını.
Bu hafta inşallah vatandaşlık videoları bitiyor. Vatandaşlığa ayırdığın haftanın bir gününü, bundan sonraki haftalar, yarım gün vatandaşlık tekrarına, yarım gün tarih videosuna ayıracağım ki biraz daha hizlanayim.

Benim programim bu bu hafta.
Sizler neler yapacaksınız ?
Kara kutu setini ve genel kültür benim hocam setini almıştım. Bütün dersler bitsin genel kültür için kullanacağım inşallah.

Soru sayılarınız çok iyi. Ben henüz o kadar soru çözmedim. O kadar çok kaynağım da yok elimde henüz. O zaman size şunu tavsiye edeyim, yani naçizane fikrim.
Ben 2016 hazırlanırken tarihten özellikle çeşit çeşit kaynak çözdüm. Piyasada bilgi ve kaynak kirliliği çok. Bu yüzden kaynak konusunda titiz olun.
Bir de çözdüğünüz sorularda böyle gözünüze önemli,farklı gelenleri mutlaka işaretleyin ev ara ara onlara bakın derim. Ben 2016 da çözdüğüm sorulara şöyle bi göz atmıştım tarih için diyorum, bunları ne zaman çözmüşüm ya dedim hiç hatırlamıyordum. Bu sene böyle yapmayı planlıyorum. Konu tekrarı ayrı ama soru tekrarı da önemli bence. Çünkü bi bilgiyi farklı şekilde sorduklarında yorumlayamıyoruz bazen.
Yapamadığım bütün soruları kestim defterlere yapıştırdim. Bütün derslerden ayrı ayrı soru defterim var. Bu sayede yapamadigim tek soruyu çöpe atmamis oldum. Bütün dersler konular bitsin. Her gün yarım saat de olsa o defterin uzerine gideceğim inşallah.

Arkadaslar benm cocuk oldugu icin cok fazla calisamiyorum saglik sorunlari nedeniylede son zamanlarda ustune dusemedim tarihten trablusgarpa kadar geldim ama en bastan alsammi calismayi yoksa tuttugum notlari tekrar edip soru cozup kaldigim yerden devammi etsem
Bence en baştan kısa bir tekrar soru cozumu yapsanız daha iyi olur. Geçmiş olsun.
İnan yüksek puan alıp atanamamak o kadar yıprattı ki, her atama döneminde kadro açılmadığını görmek, artık paranın hesabını yapmıyoruz bile. Her sene 84 le kapatan bölümde 87 ile atanmak kısmet olmadı.

1 net artisinin bile olacağını bilsem, parayı hiç sorun etmem giderim, ama böyle daha verimli oldugumu düşünüyorum. İnsallahta öyledir.
Bende dersaneye gıtmeme kararı aldım. İnşallah doğru karardır. Evde 11 aydır çalışıyorum. Düzen olustu artık dedim gitmedim. Hayırlısı olsun.

Soru sayılarınız çok iyi. Ben henüz o kadar soru çözmedim. O kadar çok kaynağım da yok elimde henüz. O zaman size şunu tavsiye edeyim, yani naçizane fikrim.
Ben 2016 hazırlanırken tarihten özellikle çeşit çeşit kaynak çözdüm. Piyasada bilgi ve kaynak kirliliği çok. Bu yüzden kaynak konusunda titiz olun.
Bir de çözdüğünüz sorularda böyle gözünüze önemli,farklı gelenleri mutlaka işaretleyin ev ara ara onlara bakın derim. Ben 2016 da çözdüğüm sorulara şöyle bi göz atmıştım tarih için diyorum, bunları ne zaman çözmüşüm ya dedim hiç hatırlamıyordum. Bu sene böyle yapmayı planlıyorum. Konu tekrarı ayrı ama soru tekrarı da önemli bence. Çünkü bi bilgiyi farklı şekilde sorduklarında yorumlayamıyoruz bazen.

Teşekkür ederim. Bende yapılamayan sorulara çok önem veriyorum. Kaynak olarak da piyasadaki önerilen kaynaklari almistim.

Tarih icin
Tarihin pusulası, pegem tarih, data tarih, arşiv tarih bitti. Şu an yediiklim soru dünyası tarih çözüyorum. Bu kitaptan sonra benim hocam ve kara kutu tarih aldım. Onlari çözeceğim. Toplam 7 kaynak olmuş olacak. Yeterli olduguna inanirsam ilk önce branj denemesine sonra da genel denemelere geçeceğim inşallah.

Mat için de adım adım mat, aşina mat, 657 yayınları mat bitti. Şu an pegem mat çözüyorum. Sonra kara kutu mat var sırada.

Türkçe arşiv türkçe bitti. Şu an 657 yayınları türkçe çözüyorum. Sırada kara kutu türkçe seti var.

Mat kitaplarinin arkasindaki geometri bitti. Geometri ygs yayınlarının geometri kitabini cözüyorum şu an. Sırada kara kutu var.

Vatandaslik yeni başladım. Pegem vatandaslik, vatandaslıgin pusulası soru bankasi, Evveliyat vatandaslik, data vatandaslik bu 4 kitaptan ilerlemeye çalışıyorum. Bunlardan sonra benim hocam ve kara kutu var sırada.

Coğrafya yeni başladım calismaya. Pegem cografya, data cografya, yaprak test, cografyanin pusulasından ilerliyorum. Bunlar biterse benim hocam ve kara kutu bitecek.

Bunlar haricinde 2 paragraf 2 mantik kitabı. Kara kutu mantik kitabı var. Onlar biter inşallah ya ne diyelim ☺

Kaynaklar boyle. Bitirilenler bitirilecek olanlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Son düzenleme:
Kızlar merhabalar.video izlemek için internet bağlatıcam.kablolu yada wifi.hangi paketi kullanıyorsunuz.fiyat yonunden hangidi avantajli.yardimci olur musunuz

Teşekkür ederim. Bende yapılamayan sorulara çok önem veriyorum. Kaynak olarak da piyasadaki önerilen kaynaklari almistim.

Tarih icin
Tarihin pusulası, pegem tarih, data tarih, arşiv tarih bitti. Şu an yediiklim soru dünyası tarih çözüyorum. Bu kitaptan sonra benim hocam ve kara kutu tarih aldım. Onlari çözeceğim. Toplam 7 kaynak olmuş olacak. Yeterli olduguna inanirsam ilk önce branj denemesine sonra da genel denemelere geçeceğim inşallah.

Mat için de adım adım mat, aşina mat, 657 yayınları mat bitti. Şu an pegem mat çözüyorum. Sonra kara kutu mat var sırada.

Türkçe arşiv türkçe bitti. Şu an 657 yayınları türkçe çözüyorum. Sırada kara kutu türkçe seti var.

Mat kitaplarinin arkasindaki geometri bitti. Geometri ygs yayınlarının geometri kitabini cözüyorum şu an. Sırada kara kutu var.

Vatandaslik yeni başladım. Pegem vatandaslik, vatandaslıgin pusulası soru bankasi, Evveliyat vatandaslik, data vatandaslik bu 4 kitaptan ilerlemeye çalışıyorum. Bunlardan sonra benim hocam ve kara kutu var sırada.

Coğrafya yeni başladım calismaya. Pegem cografya, data cografya, yaprak test, cografyanin pusulasından ilerliyorum. Bunlar biterse benim hocam ve kara kutu bitecek.

Bunlar haricinde 2 paragraf 2 mantik kitabı. Kara kutu mantik kitabı var. Onlar biter inşallah ya ne diyelim ☺

Kaynaklar boyle. Bitirilenler bitirilecek olanlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Masallah canım çok güzel ilerlemissin.
Kaynakların da çok kaliteli.

Kızlar bir de pegem ezberbozan seti var, onun da iyi olduğunu çok duydum. Ama ben ilk başlarken bu sene pegem konu anlatım ve soru bankasını aldığım için pegem tekrar çözmeyi düşünmüyorum.

Ben geçen sene 9. Ayda önlisans sınavına girdiğim için, o zamana kadar ders çalışmıştım. 7. Aya kadar mola vermiş oldum, 7. Ayda tekrar ders çalışmaya başladım. Ama verimli bir şekilde 9. Ayda kızım krese başlayınca başladım.

Bugün programimda coğrafya vardı
Ama geldiğim konunun videosu yüklenmemiş henüz.
Kendim tekrar yaparak ilerlesem, video izleme duzenim bozulacak.
Bu yüzden bu günümü de tarihle devam edeceğim.
Osmanlı dağılma videolarını izleyip soru çözeceğim inşallah.

Bugün 7 tarih videosu izledim. Kafam allak bullak oldu. Akşam kızımı uyuttuktan sonra da soruları cozecegim inşallah.

Sizler ne yaptınız kızlar ?

Bugün programimda coğrafya vardı
Ama geldiğim konunun videosu yüklenmemiş henüz.
Kendim tekrar yaparak ilerlesem, video izleme duzenim bozulacak.
Bu yüzden bu günümü de tarihle devam edeceğim.
Osmanlı dağılma videolarını izleyip soru çözeceğim inşallah.
Hangi videoyu izliyorsunuz , benim hocam mi ? Onun hepsi yüklü diye biliyorum.

Kızlar merhabalar.video izlemek için internet bağlatıcam.kablolu yada wifi.hangi paketi kullanıyorsunuz.fiyat yonunden hangidi avantajli.yardimci olur musunuz
wifi var biz de sıkıntı yaşamadım ama fiyat hakkında pek bilgim yok. En mantıklı olan kablolu çekim sorunu yaşanmaz diye biliyorum.

Masallah canım çok güzel ilerlemissin.
Kaynakların da çok kaliteli.

Kızlar bir de pegem ezberbozan seti var, onun da iyi olduğunu çok duydum. Ama ben ilk başlarken bu sene pegem konu anlatım ve soru bankasını aldığım için pegem tekrar çözmeyi düşünmüyorum.

Ben geçen sene 9. Ayda önlisans sınavına girdiğim için, o zamana kadar ders çalışmıştım. 7. Aya kadar mola vermiş oldum, 7. Ayda tekrar ders çalışmaya başladım. Ama verimli bir şekilde 9. Ayda kızım krese başlayınca başladım.
sağol canım. cok erken başladım calışmaya ondan böyle ilerledim. bazen bunalma durumu oluyor erken başladığında da maalesef. ama kendimle savaşıp düzeltiyorum. benim doktora dersleri de var ya iyiki de erken başlamışım yoksa gercekten çok çok zor günler yaşayacakmışım.

wifi var biz de sıkıntı yaşamadım ama fiyat hakkında pek bilgim yok. En mantıklı olan kablolu çekim sorunu yaşanmaz diye biliyorum.

sağol canım. cok erken başladım calışmaya ondan böyle ilerledim. bazen bunalma durumu oluyor erken başladığında da maalesef. ama kendimle savaşıp düzeltiyorum. benim doktora dersleri de var ya iyiki de erken başlamışım yoksa gercekten çok çok zor günler yaşayacakmışım.
Canım kusura bakma unuttum ben söylemiştim ama
Bölüm neydi ?
İlk 3 sayfayı da okudum, orda da göremedim ?

X