2018 KPSS-SINAVA HAZIRLIK-ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Normalde sadece kpss ye çalışıyordum. Sadece kpss ye odaklanmıştım. Sonra eşim geldi seni ingilizce sınavına yazdırdım dedi. Kizmistim kendisine calismayacagim kpss çalışıyorum İngilizceye 1 gün bile vermem demiştim. Geçmişte aldigim 52.5 puan vardı yani birikim bayagi vardı..hiç calismadan girdim sinava ve geçtim. Şaşırdım. Sinavda çok rahattim. Onunda etkisi oldu. Böylece sınavda rahat olmamin anlamını ogrendim.

Doktora sınavı açıldı okulda ve ben kazandim. Şimdi hem doktora hem de kpss yi ayni anda götürmeye çalışıyorum ve zorlanmaya başladım. Ben sadece kpss ye hazırlanmak istiyorum aslında. Ama bir taraftan da kpss yi kazanamazsam hic değilse kendimi gelistirecegim başka bir yerin olması hoşuma da gidiyor..Bugün sadece 1 tane video seyredebildim. Çünkü okul vardı. Bilmiyorum bu halde inşallah fazla sıkıntıya girmem ya. Aslında 4 ders bitti. 2 ders kaldı. Bir şekilde gidiyor da. Elimden geleni yapıyorum da. Ama ne bilim bugün ki gibi az calistigim zamanlar canım sıkılıyor. Allah yardimcim olsun ya.

Doktora burslu olarak kazandim. Eğer burslu olmasa dondururdum. Sonucta benim önceliğim kpss'ydi. Şimdi dua ediyorum. Bir şekilde ilerleme devam etmeli. Elimden geleni yapmalıyım. Bilmiyorum ya. Bazen diyorum ki calismaya başlayalı 11 ay olmus. Bazı arkadaşlar yeni başladı calismaya..çok emek verdim gerçekten. Geçmişteki bu kadar emek var üzülme yaparsın diyorum işte. Neyse bakalim içimi döktüm bende.

Iyi akşamlar arkadaşlar beni de aranıza alır mısınız :KK54: ben de 26 yaşındayım 2 yaşında bir kızım var matematik mezunuyum daha önce girip 85 aldım ama olmadı bu sene son deyip bir daha başladım. Matematik de sıkıntım yok gibi sadece soru cozuyorum günlük 100 soru. Tarih de osmanlı devleti yükselme donemindeyim günlük bir ders çalışıyorum akşam konu çalışıp sabah o konunun sorusunu cozuyorum o akşam başka dersin konu anlatımına geçiyorum türkçeyi bitirdim coğrafya da iklim konusundayim vatandaşlık ise anayasa hukukundayim inşallah bu sene bizim senemiz olur ve hepimiz ataniriz Allah yardımcımız olsun inşallah :KK51:

Masallah bayagi iyi puan almissiniz. Ben bu puanı alsam atanirim kesin. İnşallah alırım böyle bir puan ya. Bu arada benim kızım da 2 ay sonra 2 yaşında olacak allahın izniyle.

Maşallah Allah bağışlasın öncelikle çocukla çok zor ama daha bilinçli olunduguna inanıyorum Allah yardımcımız olsun inşallah puana gelince maalesef mülakatta 76 verildi ve atanamadim bu sene çift sene olduğu için bir yandan da memurluk için yukleneyim diyorum gk gy de en az 87 almak istiyorum Rabbim gonlumuze göre versin inşallah :dua:

merhaba kızlar
aslında gırıp gunluk bıldırım yapsak, motıve olur bıze de.
benım 2014 te topıgım vardı burada cok guzel motıvasyon olmustu. 87 puan almıstım.
ama atanamadım
2016 ya 3 ay kala calısabıldım 84 puan aldım yıne atanamayacagım gıbı gorundugu icin tekrar hazırlanıyorum.
benım kızım da 3 ay sonra 3 yasına girecek. krese gıdıyor gun ıcınde ancak o zaman calısabılıyorum.
hafta sonları calısamıyorum.

dershaneye gıtmeme kararı aldım, onlar sımdı basladılar ben cogu derse yarıladım cografya ve anayasa bıttı bıle denılebılınır.

hedefım aralıkta tamamen konuları bıtırmek sonra bol tekrar ve soru deneme insallah.

Doktora burslu olarak kazandim. Eğer burslu olmasa dondururdum. Sonucta benim önceliğim kpss'ydi. Şimdi dua ediyorum. Bir şekilde ilerleme devam etmeli. Elimden geleni yapmalıyım. Bilmiyorum ya. Bazen diyorum ki calismaya başlayalı 11 ay olmus. Bazı arkadaşlar yeni başladı calismaya..çok emek verdim gerçekten. Geçmişteki bu kadar emek var üzülme yaparsın diyorum işte. Neyse bakalim içimi döktüm bende.
canım zaten erken hazırlanmaya baslamıssın, hıc kaygı etme.
onemlı olan ğrogramlı calısmak. programını ona gore yaparsın.

bu arada onceden de yazmıstım buraya ama tekrar hatırlatayım

87-84 gibi puanlarla onlısans mezunu oldugum ıcın ve bolumumden az alım oldugu ıcın atanamadım.
bu sene lısans ısletme mezunu olarak sınava girecegım.
lisantan bu puanlarla atanırım ama bu puanları almak daha z0r
ben 77 netle 87 puan almıstım mesela
ama lısanstan 90 nete ancak 87 lı puanlar gelebılıyor.

Bugün 2017 sinav sonrası ramazan ve engin hocanın sinav yorumlamak için katıldığı bir programın video sunu dinledim.

2017 sınavı daha çok yorum agirlikliym is sorular
2018 nasıl olacak bakalım
Her sene bir dersi zorluyorlar

Merhabalar bu grubu yeni gördüm. Bir iki sayfa yorumları okudum.
Ben de çalışmaya başladım, 2016'da da hazırlanmıştım ama aldığım puan ile şimdiye kadar atanamadım.
Tekrar hazırlanıyorum. Kursa yazıldım fakat kurs henüz başlamadı. Kursa yazılma amacım da bana disiplin katsın,kaynak,deneme sağlasın.
Pekçok kişi video izleyerek çalışıyor. Ben de öyle yapıyorum. Kendim okuyunca masal okur gibi oluyor, kalıcı olmuyor diye düşünüyorum.
İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Merhabalar bu grubu yeni gördüm. Bir iki sayfa yorumları okudum.
Ben de çalışmaya başladım, 2016'da da hazırlanmıştım ama aldığım puan ile şimdiye kadar atanamadım.
Tekrar hazırlanıyorum. Kursa yazıldım fakat kurs henüz başlamadı. Kursa yazılma amacım da bana disiplin katsın,kaynak,deneme sağlasın.
Pekçok kişi video izleyerek çalışıyor. Ben de öyle yapıyorum. Kendim okuyunca masal okur gibi oluyor, kalıcı olmuyor diye düşünüyorum.
İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Teşekkürler kolay gelsin sana da
Ben ders han tercih etmedim çünkü hafta içi de dersaneye gidersem çalışacak zaman kalmıyordu bana
Bolu nedir sizin

Kızlar geometrinin üstüne pek dusmemistim diğer seneler. Bu sene geo ve dil bilsinden eksiğim kalmasın istiyorum. Dil bilgisi için fazla yayın yok sanırım. Tecrube diye bir yayının olduğunu gördüm onu alacağım

Geometri ise antrenmanlarla geometri alacaktım ama bir de 0 geometri diye bir kitap gördüm. Hakkında bilgisi olan var mi

Kızlar geometrinin üstüne pek dusmemistim diğer seneler. Bu sene geo ve dil bilsinden eksiğim kalmasın istiyorum. Dil bilgisi için fazla yayın yok sanırım. Tecrube diye bir yayının olduğunu gördüm onu alacağım

Geometri ise antrenmanlarla geometri alacaktım ama bir de 0 geometri diye bir kitap gördüm. Hakkında bilgisi olan var mi

Ben şimdilik Türkçe için Benim Hocam yayınevinden Öznur Saat Yıldırım ın çözümlü soru bankasını aldım. Şimdilik iyi gidiyor.
Ama geometri hakkından kitap fikrim yok, ben de üzerinde durmadım hiç evvelki sene. Hatta matematiğin de durmamıştım.

merhaba kızlar
aslında gırıp gunluk bıldırım yapsak, motıve olur bıze de.
benım 2014 te topıgım vardı burada cok guzel motıvasyon olmustu. 87 puan almıstım.
ama atanamadım
2016 ya 3 ay kala calısabıldım 84 puan aldım yıne atanamayacagım gıbı gorundugu icin tekrar hazırlanıyorum.
benım kızım da 3 ay sonra 3 yasına girecek. krese gıdıyor gun ıcınde ancak o zaman calısabılıyorum.
hafta sonları calısamıyorum.

dershaneye gıtmeme kararı aldım, onlar sımdı basladılar ben cogu derse yarıladım cografya ve anayasa bıttı bıle denılebılınır.

hedefım aralıkta tamamen konuları bıtırmek sonra bol tekrar ve soru deneme insallah.
Benim de hedefim aynı. İnşallah başarırım ya. Son 2 ders kaldı bakalım insallah.

Ben geometri için ygs geometri kitabını almıştım. Onu çözüyorum hoşuma da gitti.

Türkçe bitmişti ben de ama tekrar yaparken dil bilgisinin eksik olduğunu fark ettim. O yüzden ben de Önder dönmez konu anlatim dil bilgisi ve aynı hocanın soru bankasi kitabını aldım. Daha gelmedi nasıl bir kitap fikrim yok ama önerilen bir kitapti.

Önümüzdeki 2 ay cografya ve vatandaslik üzerinde durup bütün dersleri bitirmiş olmak istiyorum artik. Çünkü geçmişi tekrar ederken fark ediyorum eksiklerim fazla. Bu sorunu ancak çok soru çözerek hallederim. Tekrar için kara kutu setini aldım. Tüm çıkmis soruları çözmüş olacağım böylece inşallah. Kara kutu seti bitince de denemelere başlarım artık. Son 3 ay denemeye bırakmam lazım. Konu gerçekten tekrarlarda ve deneme zamanında tam öğreniliyor.

Doktora dersleri beni bunaltiyor. Ama hayırlısı olsun ne yapalım. Doktora dersi ve ev haricinde boş vakilerim re hep dersin basindayim daha ne olsun. Elimden geleni yapayım da vicdanim rahat olsun.

X