2018 Kasım Bebeklerinin Cicileri :)

Arkadaslar alis verise kac haftalikken basladinz..benm 14 haftalik cinsiyet belli olunca baslayim diyorum ilk bebegm olacak kiz kardesim falan da yo bilgi alabilecegim o yuzden simdiden arastiriyorum..cinsiyet belli olunca alisverise baslasam erken mi olur? Bir de ben yogun calisiyorum bos zamanim cok olmuyor baslasam anca bitiririm gibi geliyor
bende 16. haftada başladım canım 12. haftada cinsiyet erkek diyince doktor zaten hediyeler fln da gelmeye başlamıştı

Teyzeleri biz de başladık alışverişimize :KK200: Betül'ümüzün cicileri de bunlar :21:

İlk önce kıyafetlerimiz; henüz iki üç parça. Birini babalar günü hediyesi olarak almıştım eşime. Diğerini de bebeğimizin cinsiyeti öğrendikten sonra aldık :KK68:
IMG-20180618-WA0006.jpg IMG-20180624-WA0011.jpg IMG-20180624-WA0012.jpg

Beşik olarak Prego Santa Maria Anne Yanı tercih ettik. Güzel bir indirim bulmuştuk internette, 425liraya aldık.
IMG-20180606-WA0012.jpg IMG-20180606-WA0011.jpg

Betül'ümün eşyaları için de şifonyer almak yerine (bizim de eşya koymak için yere ihtiyacımız olduğundan) direkt 3 kapılı gardrop aldık. Bellona'da 1800 gibi bir fiyatı vardı, Modoko'daki mağazasında ayın indirimli ürünleri arasında olduğu için 1500e geldi yanlış hatırlamıyorsam. Kendimize yatak bakmaya gitmiştik aslında, sonra yatak bir yıl daha idare eder diyerek bebeğimize dolap alıp çıktık :-):-)
IMG-20180606-WA0010.jpg IMG-20180606-WA0013.jpg

Süt pompasını da elektrikli tercih ettim. Ablamın tavsiyesi üzerine Kraft marka aldım. Kraft Solo modeli. Bunu da internette indirimden aldık, 180e geldi. Gayet kaliteli duruyor ürün, elimle denedim de güzel çekiyor gibi. Kablolu, pilli veya usb ile şarj edilip kullanılabiliyormuş.
Kraft Solo.jpg

Son olarak 24lü ıslak mendilimizi de uni babyden aldık. Acelesi yok aslında ama internetten sipraiş verirken bunu da yanında söyleyiverdim.
uni-baby-yenidogan-24-adet-islak-mendil-x.jpg

Şimdilik bu kadar :KK36: Bu haftasonu taşınıyoruz, taşındıktan sonra hediyeliklerini süslerini filan yapmaya girişeceğim inşallah:KK68: Nevresim takımı filan da beğendim aslında ama onları da yeni evimize geçince söyleyeceğim inşallah :KK36:

S Spizella canım hayırlı olsun iyi günlerde güle güle kullanın inşallah ana kucağını çok beğendim ikinci el almakla iyi yapmışsın bende sepet beşik bulmuştum 2. el temiz kaçırmadım ne kadar kullanacakki zaten diye.. Bi de yatak odası yapmaktan vazgeçtim yani daha doğrusu şimdi yapmıcam zaten doğduğunda 6 aya kadar beşiğinde yatacak o zaman rahat rahat yaparım kendimi maddi olarakta sıkıştırmim dedim yatak odamdaki şifonyere bebeğin kıyafetlerini koycam bi müddet öyle idare edim diyorum kızlar sizce de mantıklı mı acaba

Ben 1 sene daha 1+1 de oturacağım
O yüzden ben de oda yapmıyorum
6 aylık olana kadar aynı odada kalırız zaten
Sonra ayırırım taşınınca
Kıyafet ve eşyaları için 4 kapılı gardırobumuzun 2 kapısını ona ayırdım
Kendi eşyalarımızı diğer kısma taşıdım
Şimdi bebeğin bol bol yeri var
Bence mantıklı senin düşüncen de
Zaten ufacık ufacık eşyaları var :)

Teyzeleri biz de başladık alışverişimize :KK200: Betül'ümüzün cicileri de bunlar :21:

İlk önce kıyafetlerimiz; henüz iki üç parça. Birini babalar günü hediyesi olarak almıştım eşime. Diğerini de bebeğimizin cinsiyeti öğrendikten sonra aldık :KK68:
Eki Görüntüle 2164855 Eki Görüntüle 2164856 Eki Görüntüle 2164857

Beşik olarak Prego Santa Maria Anne Yanı tercih ettik. Güzel bir indirim bulmuştuk internette, 425liraya aldık.
Eki Görüntüle 2164853 Eki Görüntüle 2164852

Betül'ümün eşyaları için de şifonyer almak yerine (bizim de eşya koymak için yere ihtiyacımız olduğundan) direkt 3 kapılı gardrop aldık. Bellona'da 1800 gibi bir fiyatı vardı, Modoko'daki mağazasında ayın indirimli ürünleri arasında olduğu için 1500e geldi yanlış hatırlamıyorsam. Kendimize yatak bakmaya gitmiştik aslında, sonra yatak bir yıl daha idare eder diyerek bebeğimize dolap alıp çıktık :-):-)
Eki Görüntüle 2164851 Eki Görüntüle 2164854

Süt pompasını da elektrikli tercih ettim. Ablamın tavsiyesi üzerine Kraft marka aldım. Kraft Solo modeli. Bunu da internette indirimden aldık, 180e geldi. Gayet kaliteli duruyor ürün, elimle denedim de güzel çekiyor gibi. Kablolu, pilli veya usb ile şarj edilip kullanılabiliyormuş.
Eki Görüntüle 2164858

Son olarak 24lü ıslak mendilimizi de uni babyden aldık. Acelesi yok aslında ama internetten sipraiş verirken bunu da yanında söyleyiverdim.
Eki Görüntüle 2164859

Şimdilik bu kadar :KK36: Bu haftasonu taşınıyoruz, taşındıktan sonra hediyeliklerini süslerini filan yapmaya girişeceğim inşallah:KK68: Nevresim takımı filan da beğendim aslında ama onları da yeni evimize geçince söyleyeceğim inşallah :KK36:
ayyy minik pandaaaaa çok tatlılar canım güle güne kullanın inşallah :KK200:

Ben 1 sene daha 1+1 de oturacağım
O yüzden ben de oda yapmıyorum
6 aylık olana kadar aynı odada kalırız zaten
Sonra ayırırım taşınınca
Kıyafet ve eşyaları için 4 kapılı gardırobumuzun 2 kapısını ona ayırdım
Kendi eşyalarımızı diğer kısma taşıdım
Şimdi bebeğin bol bol yeri var
Bence mantıklı senin düşüncen de
Zaten ufacık ufacık eşyaları var :)
aynen canım bende öyle düşündüm aten ufacık eşyalar şifonyeri yeter ona bi müddet

Devlette çalışanlar, doğum parası nasıl alınıyor ve ne kadar acaba?
canım 32. haftanda raporunu alıyorsun sonra bunu bildiriyorsun raporun bitince ptt den ödemesini alıyorsun ne kadar olduğu da internette brütünü yazdığında hesaplayan siteler var ama hesaplamak istersen brüt maaşın 4 te 3 ü ödeniyor. Yani 4 aylık toplu para alacaksın rapor bitince

canım 32. haftanda raporunu alıyorsun sonra bunu bildiriyorsun raporun bitince ptt den ödemesini alıyorsun ne kadar olduğu da internette brütünü yazdığında hesaplayan siteler var ama hesaplamak istersen brüt maaşın 4 te 3 ü ödeniyor. Yani 4 aylık toplu para alacaksın rapor bitince

peki o sürede maaş?
hiç bilmiyordum ben bu olayı kafam karıştı :)
son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alırsak?

peki o sürede maaş?
hiç bilmiyordum ben bu olayı kafam karıştı :)
son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alırsak?
zaten doğuma son 3 haftaya kadar vaktin var canım en son.. Ama daha fazla kalamazsın en son 3 hafta kala ayrılmak zorundasın. Maaş yok 4 ay boyunca ancak 4 ay sonunda toplu alıyorsun ptt den o kadar

zaten doğuma son 3 haftaya kadar vaktin var canım en son.. Ama daha fazla kalamazsın en son 3 hafta kala ayrılmak zorundasın. Maaş yok 4 ay boyunca ancak 4 ay sonunda toplu alıyorsun ptt den o kadar

Ayy nasıl geçinicem ya taksitlerimiz var kredi falan
Maaş alamazsak naparımmm
Ben bu doğum parasını maaş gibi aydan aya öderler sanmıştım
Ya da sadece maaş versinler doğum parası almasam da olur

Maaş alamazsak naparımmm
bazı şirketler sana aylık ödüyor sonra sen toplu aldığında geri veriyorsun ama onuda her firma yapmıyor. Bide 4 aylık toptan değilde 2 ay bi 2 ay bi rapor alırsan 2 ayda bir devletten paranı almış oluyorsun ama onada başka bi yasa geldi mi toplu almak zorunda mıyız onu bilemiyorum açıkcası bizde de durumlar aynı idare edicez canım napalım

Maaş alamazsak naparımmm

Canım ben de memurum ilk çocukta doğum iznine çıkınca normal maaşımı aldım 15inden 15ine. Toplu para filan verilmedi. Sadece hani şu ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400 olan bı ödenek var ya onu verdiler. Ekstradan verilen süt parası da verilmedi. O 300tl için de eşim doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurdu ziraatten kimlikle çekmiştim hatırladığım kadariyla

Canım ben de memurum ilk çocukta doğum iznine çıkınca normal maaşımı aldım 15inden 15ine. Toplu para filan verilmedi. Sadece hani şu ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400 olan bı ödenek var ya onu verdiler. Ekstradan verilen süt parası da verilmedi. O 300tl için de eşim doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurdu ziraatten kimlikle çekmiştim hatırladığım kadariyla
aaa bunu nasıl yaptın canım bende merak ettım raporunu aydan aya mı verdiler yoksa toplu 4 aylık verdikleri halde mi aylı aldın canım acaba özel sektör farkediyor mu

aaa bunu nasıl yaptın canım bende merak ettım raporunu aydan aya mı verdiler yoksa toplu 4 aylık verdikleri halde mi aylı aldın canım acaba özel sektör farkediyor mu

Hiç birşey yapmadım canım sadece 32. Haftada doğum izni raporunu müdürüme verdim normal maaşımı aldım. Ekstra toplu bir para gelmedi yani. Ozellerde de muhasebe ile görüşmek lazım herhalde cunku her şirket farklı sistem uyguluyor. Kimi normal maaşını veriyor ama devletten gelen toplu parayı geri istiyor kimi maaş vermiyor devletten gelen parayı maaş yerine sayıyor hatta çok çok iyi biriyse hem maaşı veriyor hem devletin verdiği parayı istemiyor.

bazı şirketler sana aylık ödüyor sonra sen toplu aldığında geri veriyorsun ama onuda her firma yapmıyor. Bide 4 aylık toptan değilde 2 ay bi 2 ay bi rapor alırsan 2 ayda bir devletten paranı almış oluyorsun ama onada başka bi yasa geldi mi toplu almak zorunda mıyız onu bilemiyorum açıkcası bizde de durumlar aynı idare edicez canım napalım
Eylumt Eylumt iş arkadaşıma sordum doğum yapmıştı o normal aylık almaya devam etmiş başka bi para almamış ayrıca. Kamuda öyle değil ya da bizim kurumda öyle değil galiba
Yani inşallah normal maaş yatıyodur ben ona göre kredi ödüyorum :)

Hıh süper sanırım benim de böyle olacak

X