- 7 Nisan 2016
- 1.408
- 1.392
- 34
yaa altınlara dokunmıcam da toplu para alıyoruz yaa biz devletten o baya bişeyi hallettirir oyüzden bide öyle duşunuyorum :)Mantıklı tabi canım hem altın filan da gelir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yaa altınlara dokunmıcam da toplu para alıyoruz yaa biz devletten o baya bişeyi hallettirir oyüzden bide öyle duşunuyorum :)Mantıklı tabi canım hem altın filan da gelir
teşekkür ederim canım taksite girmektense toplu para alacağım devletten onun içinden hallederim dedim :))Sizin maddi durumunuza ve evinizin düzenine hangisi uyuyorsa o en mantıklı olandır canım. İçini ferah tut, şartlarını en iyi sen biliyorsun sonuçta.
bende 16. haftada başladım canım 12. haftada cinsiyet erkek diyince doktor zaten hediyeler fln da gelmeye başlamıştıArkadaslar alis verise kac haftalikken basladinz..benm 14 haftalik cinsiyet belli olunca baslayim diyorum ilk bebegm olacak kiz kardesim falan da yo bilgi alabilecegim o yuzden simdiden arastiriyorum..cinsiyet belli olunca alisverise baslasam erken mi olur? Bir de ben yogun calisiyorum bos zamanim cok olmuyor baslasam anca bitiririm gibi geliyor
S Spizella canım hayırlı olsun iyi günlerde güle güle kullanın inşallah ana kucağını çok beğendim ikinci el almakla iyi yapmışsın bende sepet beşik bulmuştum 2. el temiz kaçırmadım ne kadar kullanacakki zaten diye.. Bi de yatak odası yapmaktan vazgeçtim yani daha doğrusu şimdi yapmıcam zaten doğduğunda 6 aya kadar beşiğinde yatacak o zaman rahat rahat yaparım kendimi maddi olarakta sıkıştırmim dedim yatak odamdaki şifonyere bebeğin kıyafetlerini koycam bi müddet öyle idare edim diyorum kızlar sizce de mantıklı mı acaba
ayyy minik pandaaaaa çok tatlılar canım güle güne kullanın inşallahTeyzeleri biz de başladık alışverişimize Betül'ümüzün cicileri de bunlar
İlk önce kıyafetlerimiz; henüz iki üç parça. Birini babalar günü hediyesi olarak almıştım eşime. Diğerini de bebeğimizin cinsiyeti öğrendikten sonra aldık
Eki Görüntüle 2164855 Eki Görüntüle 2164856 Eki Görüntüle 2164857
Beşik olarak Prego Santa Maria Anne Yanı tercih ettik. Güzel bir indirim bulmuştuk internette, 425liraya aldık.
Eki Görüntüle 2164853 Eki Görüntüle 2164852
Betül'ümün eşyaları için de şifonyer almak yerine (bizim de eşya koymak için yere ihtiyacımız olduğundan) direkt 3 kapılı gardrop aldık. Bellona'da 1800 gibi bir fiyatı vardı, Modoko'daki mağazasında ayın indirimli ürünleri arasında olduğu için 1500e geldi yanlış hatırlamıyorsam. Kendimize yatak bakmaya gitmiştik aslında, sonra yatak bir yıl daha idare eder diyerek bebeğimize dolap alıp çıktık
Eki Görüntüle 2164851 Eki Görüntüle 2164854
Süt pompasını da elektrikli tercih ettim. Ablamın tavsiyesi üzerine Kraft marka aldım. Kraft Solo modeli. Bunu da internette indirimden aldık, 180e geldi. Gayet kaliteli duruyor ürün, elimle denedim de güzel çekiyor gibi. Kablolu, pilli veya usb ile şarj edilip kullanılabiliyormuş.
Eki Görüntüle 2164858
Son olarak 24lü ıslak mendilimizi de uni babyden aldık. Acelesi yok aslında ama internetten sipraiş verirken bunu da yanında söyleyiverdim.
Eki Görüntüle 2164859
Şimdilik bu kadar Bu haftasonu taşınıyoruz, taşındıktan sonra hediyeliklerini süslerini filan yapmaya girişeceğim inşallah Nevresim takımı filan da beğendim aslında ama onları da yeni evimize geçince söyleyeceğim inşallah
aynen canım bende öyle düşündüm aten ufacık eşyalar şifonyeri yeter ona bi müddetBen 1 sene daha 1+1 de oturacağım
O yüzden ben de oda yapmıyorum
6 aylık olana kadar aynı odada kalırız zaten
Sonra ayırırım taşınınca
Kıyafet ve eşyaları için 4 kapılı gardırobumuzun 2 kapısını ona ayırdım
Kendi eşyalarımızı diğer kısma taşıdım
Şimdi bebeğin bol bol yeri var
Bence mantıklı senin düşüncen de
Zaten ufacık ufacık eşyaları var :)
Çok teşekkür ederiz canımayyy minik pandaaaaa çok tatlılar canım güle güne kullanın inşallah
canım 32. haftanda raporunu alıyorsun sonra bunu bildiriyorsun raporun bitince ptt den ödemesini alıyorsun ne kadar olduğu da internette brütünü yazdığında hesaplayan siteler var ama hesaplamak istersen brüt maaşın 4 te 3 ü ödeniyor. Yani 4 aylık toplu para alacaksın rapor bitinceDevlette çalışanlar, doğum parası nasıl alınıyor ve ne kadar acaba?
canım 32. haftanda raporunu alıyorsun sonra bunu bildiriyorsun raporun bitince ptt den ödemesini alıyorsun ne kadar olduğu da internette brütünü yazdığında hesaplayan siteler var ama hesaplamak istersen brüt maaşın 4 te 3 ü ödeniyor. Yani 4 aylık toplu para alacaksın rapor bitince
zaten doğuma son 3 haftaya kadar vaktin var canım en son.. Ama daha fazla kalamazsın en son 3 hafta kala ayrılmak zorundasın. Maaş yok 4 ay boyunca ancak 4 ay sonunda toplu alıyorsun ptt den o kadarpeki o sürede maaş?
hiç bilmiyordum ben bu olayı kafam karıştı :)
son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alırsak?
zaten doğuma son 3 haftaya kadar vaktin var canım en son.. Ama daha fazla kalamazsın en son 3 hafta kala ayrılmak zorundasın. Maaş yok 4 ay boyunca ancak 4 ay sonunda toplu alıyorsun ptt den o kadar
bazı şirketler sana aylık ödüyor sonra sen toplu aldığında geri veriyorsun ama onuda her firma yapmıyor. Bide 4 aylık toptan değilde 2 ay bi 2 ay bi rapor alırsan 2 ayda bir devletten paranı almış oluyorsun ama onada başka bi yasa geldi mi toplu almak zorunda mıyız onu bilemiyorum açıkcası bizde de durumlar aynı idare edicez canım napalımAyy nasıl geçinicem ya taksitlerimiz var kredi falan
Maaş alamazsak naparımmm
Ben bu doğum parasını maaş gibi aydan aya öderler sanmıştım
Ya da sadece maaş versinler doğum parası almasam da olur
Ayy nasıl geçinicem ya taksitlerimiz var kredi falan
Maaş alamazsak naparımmm
Ben bu doğum parasını maaş gibi aydan aya öderler sanmıştım
Ya da sadece maaş versinler doğum parası almasam da olur
aaa bunu nasıl yaptın canım bende merak ettım raporunu aydan aya mı verdiler yoksa toplu 4 aylık verdikleri halde mi aylı aldın canım acaba özel sektör farkediyor muCanım ben de memurum ilk çocukta doğum iznine çıkınca normal maaşımı aldım 15inden 15ine. Toplu para filan verilmedi. Sadece hani şu ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400 olan bı ödenek var ya onu verdiler. Ekstradan verilen süt parası da verilmedi. O 300tl için de eşim doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurdu ziraatten kimlikle çekmiştim hatırladığım kadariyla
aaa bunu nasıl yaptın canım bende merak ettım raporunu aydan aya mı verdiler yoksa toplu 4 aylık verdikleri halde mi aylı aldın canım acaba özel sektör farkediyor mu
Eylumt iş arkadaşıma sordum doğum yapmıştı o normal aylık almaya devam etmiş başka bi para almamış ayrıca. Kamuda öyle değil ya da bizim kurumda öyle değil galibabazı şirketler sana aylık ödüyor sonra sen toplu aldığında geri veriyorsun ama onuda her firma yapmıyor. Bide 4 aylık toptan değilde 2 ay bi 2 ay bi rapor alırsan 2 ayda bir devletten paranı almış oluyorsun ama onada başka bi yasa geldi mi toplu almak zorunda mıyız onu bilemiyorum açıkcası bizde de durumlar aynı idare edicez canım napalım
Hıh süper sanırım benim de böyle olacakCanım ben de memurum ilk çocukta doğum iznine çıkınca normal maaşımı aldım 15inden 15ine. Toplu para filan verilmedi. Sadece hani şu ilk çocukta 300 ikinci çocukta 400 olan bı ödenek var ya onu verdiler. Ekstradan verilen süt parası da verilmedi. O 300tl için de eşim doğum belgesiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurdu ziraatten kimlikle çekmiştim hatırladığım kadariyla