• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ya işte bende anlamıyorum herkes normal doğumu kötülüyor şimdi kötü Doğum yapan arkadaşım bence normal Doğum için uygun değilmiş işte onun bu kadar acı çektirilmeyip sezeryana alınması gerekiyormuş ablamında ilki normaldi biz doktora yalvardık alın diye almadı mesela çok zor bir doğumsa sezaryan olmalı. Ben şuna karşıyım bebek gelmeyi istemiyor anne gidiyor özel hastaneden 38. 39. Haftada sezeryan günü alıyor sezeryan oluyor çıkıyor. Bebeğe yazık anneye yazık. Çocuk gelmeyi isteyip Hastaneye zor yetişenler var arkadaşım üç tane doğurdu üçünü de hastaneye girdim yarım saat sonra Doğum yaptım diyor yani belki çok kolay olacakken o masaya yatıp ameliyat olmanın manası ne ki??? Bence beklenilmeli bakılmalı ona göre karar verilmeli. Valla bebeklere üzülüyorum zamanı gelmeden çıkartıyorlar onları ordan:)
Ha şunu da söyleyeyim ben normal Doğum yaptım estetiğim gitti açılma oldu diye falan gibi şeylerle yanımda olmayacak adam hiç olmasın sanki başkasının çocuğunu yapıyorum... ne saçma bir şey. Yaşlanmayacak mıyız??? Sarkmayacak mı her yerin ? Genç kadın mı alacak yani? O yüzden giden hiç durmasın gitsin.

Bu arada hamilelikle beraber ciddi bir değişiklik oldu saçlarımda. Normalde 2. Gün saçlarım yağlanırdı şimdi 3. Gün bile yağlanma olmuyor.
Benim gibi yağlı saçtan çekenler şu anki rahatlığımı anlayacaktır

Benim de saçım 2 gimde yağlanırdı
Ama şimdi her gün yağlanıyor
Neden bu hamileliğin iyi yönleri benim başıma gelmiyor yaaaa:kızgın:

Kızlar normal giden bulantim vardı ama 12. Haftaya girdim iki gündür resmen tavan yaptı olumsuz bir durummu var azalması gerekmezmi

Arkadaşım geçmiş olsun
Benim 11 den sonra sabah 1 e düştü kusma
Ama bu hafta mesela günde iki de olabiliyor
Eğer sabah kendimi tutarsam kusmazsam tüm gün mide bulantısı yaşıyorum
14 ya da 16. Haftalara kadar artıp sonra bitenler olmuş
Yine de aşırı ise doktoruna danış bence
Allah tez vakitte şifa versin...
Ben şimdi izninle kusmaya gidiyorum yine :işsiz:
:kusmuk:

Benim ilki normal doğum. Suan da seseryan dusunmuyorum. O bana daha zormus gibi geliyor. Surekli o yarayla dolasmak soguklarda sızlıyo diyenler var. teknoloji gelisti ama o bana cok ameliyat gibi geliyor. Dedikleri gibi agrisiz dogumlar var. Biraz sancı cektim. Sonra gecti. Bebek dogdu unuttum.
Canım benim sezeryanımın üzerinden 22 ay geçti gibi sızlama tekrar hamile kaldıktan sonra başladı. Önce kaşınıyordu anlamadım ama bugünlerde yoğun acı çekiyorum. Yani hiç rahat değilim garip bir his var karnımda geriliyor ve acıyor. Böyle giderse 9 ay nasıl geçer bilmiyorum ilk hamileliğimde çatlamadım ama böyle gerilirse kesin çatlarım. Hiç öyle rahat bir şey değil bu sezeryan ben çok çektim allah biliyor sakat kaldım ben diye çok ağladığımı biliyorum bacağım kastı karnımın acısından bir aydan fazla süründüm. Tabi çok rahat geçiren arkadaşımlarım oldu akşamına ayaklanan yani benim öyle olmadı tam geçti derken yine başladı hamile kalınca ağrılarım. Doğum şans işi allah herkese kolay Doğum nasip etsin.

Arkadaşım geçmiş olsun
Benim 11 den sonra sabah 1 e düştü kusma
Ama bu hafta mesela günde iki de olabiliyor
Eğer sabah kendimi tutarsam kusmazsam tüm gün mide bulantısı yaşıyorum
14 ya da 16. Haftalara kadar artıp sonra bitenler olmuş
Yine de aşırı ise doktoruna danış bence
Allah tez vakitte şifa versin...
Ben şimdi izninle kusmaya gidiyorum yine :işsiz:
:kusmuk:
Ay benimde saçlarım her gün yağlamaya başladı:) hatta 24 saat olmadan yağlanıyor .

Kızlar biz çok zor bir gece geçirdik. Aylardır hemen hemen hiç olmayan bulantı bir günde patlak verdi. Baş ağrısı baş dönmesi mide bulantısı eşliğinde zar zor ağzıma bir iki lokma alıp minoset içtim yattim. Gel gelelim oglusumun uyumayacagi tuttu. Sağolsun eşim çok yardım etti gece ama yine de ikimiz de dayak yemiş gibiyiz şuan :( ah şu tatil gelsin artık ya hiç ise gidesim yok...
Bu arada beni etiketleyen arkadaşlara da ilk fırsatta bakacağım inşallah kusuruma bakmayın bu ara pek PC başına geçemiyorum.. öpüyorum hepinizi :KK68:

Kızlar biz çok zor bir gece geçirdik. Aylardır hemen hemen hiç olmayan bulantı bir günde patlak verdi. Baş ağrısı baş dönmesi mide bulantısı eşliğinde zar zor ağzıma bir iki lokma alıp minoset içtim yattim. Gel gelelim oglusumun uyumayacagi tuttu. Sağolsun eşim çok yardım etti gece ama yine de ikimiz de dayak yemiş gibiyiz şuan :KK43: ah şu tatil gelsin artık ya hiç ise gidesim yok...
Bu arada beni etiketleyen arkadaşlara da ilk fırsatta bakacağım inşallah kusuruma bakmayın bu ara pek PC başına geçemiyorum.. öpüyorum hepinizi :KK68:
Canım çok geçmiş olsun ya:((((

Kızlar biz çok zor bir gece geçirdik. Aylardır hemen hemen hiç olmayan bulantı bir günde patlak verdi. Baş ağrısı baş dönmesi mide bulantısı eşliğinde zar zor ağzıma bir iki lokma alıp minoset içtim yattim. Gel gelelim oglusumun uyumayacagi tuttu. Sağolsun eşim çok yardım etti gece ama yine de ikimiz de dayak yemiş gibiyiz şuan :KK43: ah şu tatil gelsin artık ya hiç ise gidesim yok...
Cok geçmiş olsun canım tahmin edebiliyorum cektiklerini :( tekrarı olmaz İnşallah tez zamanda hamileliğin balayı denilen döneme geçeriz :)

Çok geçmiş olsun. Migrenden sebep mi böyle oldun acaba?

evet canım bayanlarda hissizleşme oluyormuş dikişlerden sonra ve eskisi kadar dar olmuyormuş görüntüsü de hoş olmuyormuş ayrıca 40 gün üstüne oturamıyormuşsun ilerdede idrar kaçırma sorunları oluyormuş hem böyle olup hemde en sağlıklısı nasıl normal doöum oluyor bilmiyorum bir yandan insan istiyor ama bunlarl duyup düşününcede yok olmaz diyorsun:110:o_O

Bunlari kim söylediyse bayağı bi abartmislar. Bakın adı üstünde normal doğum. Olmasi gereken bu. Eğer bi sorun çıkmazsa kesinliklikle normal doğum yapın. Kim demiş 40 gün oturamiyorsun üzerine diye. Gerçekten sinir oldum ya. Normal doğumun acisi özellikle ilk dogumsa en fazla 1 hafta. İdrar tutamama gibi birşeyde kesinlikle yok. Lohusalık neden 40 gün? Çünkü hem anne hemde rahim 4o günde tam olarak toparlanıyor. Korkmayın Allah yardım ediyor. Bebeği kucaginiza aldiginizda hiç bir acı kalmıyor.

Gunaydın annişler!
Yine bir salı , yine işe dolmuşla gitme günü yine aman gazımı saldım koktu mu utancı:oha:

Sadece salılari olmuyor gaz elbette ama demek kocamin yaninda kamyon şoförü gibi salmaya alışmışım, insan icinde zorlanıyorum. :lülülü:

3 gündür bende de ögurme başladı sadece bulantı gidiyoruk ne güzel ama yaaa

Kızlar ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim. Çok zor bir doğum oldu. Detaylara hiç girmiycem. 2 ay yataktan kalkamadım. Kuyruk sokumumda zedelendi ve ömrüm boyunca çekicem ağrısını. İkinci kızımda sezeryan oldum, çünkü ilk doğum yüzünden psikolojim bozulmuştu. Çok çok rahat geçti. Akşama ayaklandım.
Ve ilk doğumumda afedersiniz ama pansumanlarımı eşim yaptı. Ve çok şükür psikolojisi falanda bozulmadı. Allah ondan razıolsun, Çok ilgilendi o dönem. Dikişlerim çoktu. Hatta daralma olmuş gibi hissettim sonraki dönemlerde:)))
Velhasıl sezeryandan sonra dedimki, ben sezeryanla 40 tane çocuk doğururum.

SeniN niye böyle kötü olmuş ya. Bilmiyorum ama ben maşallah ilk doğumda hemen toparlandım. Diğerlerinde de en fazla 4 gün yatakta kaldım. Tabi dinleniyordum sık sık ama kalkip eve bi süpürge atip toz alıyordum. Allah herkesin Yardımcısı olsun ama bi sikinti cikmazsa genelde hemen toparlanıyor insan.

amin canım inşallah ama benim okuduöum bazı seyler beni çok korkuttu özelliklenormal doğumla alakalı vanijaya atılan kesi ve dikişler ürkütüyor beni eski halini almadığı söyleniyor birkaç doğum videosu izledim bide orası çok kötü görünüyordu ne bileyim herkesin bir olacak diye birsey yok tabiki ama çevremdede çok duydum o yüzden kararsızım :110::KK43:
Açık açık gösterilen doğum videoları değil de böyle hikaye gibi olanları izliyorum ben hep. Boşuna kendini germe şimdiden. Belki Allah korusun mecburi olarak sezeryan diyecek doktor. O yüzden daha başında zehir etme kendine bu güzel günleri.

Canım sonuçta profesyonel bir iş. Bizim kadar duygusal bakmaz doktorlar, emin ol. Bahane filan düşünüp kendini yorma bir şeycik olmaz :KK48:

Geçen Cuma çok kanamam oldu, bir gün önce doktora gitmiştik ama kanaman artarsa gel acil doktoru bakar demişti. Gece gidince doktorun yanına girmemle çıkmam bir oldu resmen. İki saniye kalbini dinledi bebeğimin, hemen kapattı cihazı. Kanama alanı var mı, ne durumda bir şey mi oldu hiç bakmadı. Yüzüme bile bakmadı neredeyse, hızlı hızlı ilaçlarına devam et o kadar dedi. Aşırı bozuldu moralim, resmen ağladım geri dönerken arabada. Eşim diyor senin doktorun çok ilgili, sen alıştığın için şok oldun bu doktorun hareketlerine... Kanamam kesildi ama hala içim rahat değil, kaç gün geçti... Kanaması olan bir hamileye öyle davranılmamalı bence, korkmuşum ki gecenin bi vakti kalkmış gelmişim...

Neyse yani diyeceğim o ki canım, ilgili doktor çok çok fark ediyor bence. Hastane aynı hastane ama tavırlar kişiden kişiye değişiyor malesef...

Anladım canım. Haklısın. Bir eşimin de fikrini alıp ikili test sonucu için diğer doktora gideyim ben bir. Daha çok içimd sinecekse onla devam ederim.

Benim doktorum da çok yoğun ama her gittiğimde her ayrıntıyı hatırlıyor, zaten hafta da 1 görüşüyoruz istese de unutamıyordur :)
Deneyim önemli ama samimiyette önemli. Doğum öyle bir an ki, hiç tanımadığınız insanlardan şefkat bekliyorsunuz, güven arıyorsunuz, benim için öncelikli olan deneyimdi doktor doktor geziyordum o yüzden ama doktoruma, samimiyetine o kadar güveniyorum ki bıraktım gezmeyi. Yani zaten sen de hissedersin

Yani tabii biz o kadar sık görüşmüyoruz ve hastası çok hak veriyorum ama çok tutulan bir doktor olunca biraz işte zaten hastam çok giden gitsin havası var sanki. Ultrason başında gayet ayrıntılı anlatır, işte bak burası şöyle şimdi böyle falan gibi ama yine de o doktor hasta uyumu dedikleri şeyi yakalayamadık. Bilemedim :/

Ay yok canım valla hiç öyle düşünmezler emin ol. Bende tam ikili test döneminde değiştirmiştim. Hatta ikili testimi yukarı çıkıp almışlardı diğer doktordan o kadar yani :))))) geçtiğim doktorda o dönemde çok ilgiliydi ben olsam sana kan sulandırıcı iğne yaptırırdım yok bu vitamini ben önermiyorum onu bırak bunu al filan odaya girdiğimde ayakta karşılardı elimi sıkardı çok samimiydi... şimdi yine ona gidiyorum yerinden kalkmayı bırak sen nerden çıktın der gibi davranıyor çok hastası olmuş bu arada zaten zor randevu buluyorum son derece ilgisiz biri olmuş bende değiştiricem değiştirmem için böyle davranıyor sanki :))

Heh ben de bu havayı hissediyorum. Sanki ben gitsem de gitmesem de ona değişen bir şey yok insandan ziyade hasta gözüyle bakıyor evet bir şey sorduğumda anlatıyor falan ama bitse de git havasında. Diğer doktora ilk evlendiğim zaman 2 sene önce gitmiştim baya da kiloluydum o zamanlar. İşte hamilelik için kilo vercem ondan sonra istiyorum dediğimde takma kafana hamile kalamayacak bir kiloda değilsin ben her türlü hamile kalacağını düşünüyorum sonuçlarda sıkıntı yok falan diye rahatlatmıştı. Sırf arkadaşlarım çok deneyimli şöyle iyi böyle iyi dedi diye bu memnun kalmadığım doktora gitmiştim. Düşündükçe değiştirmek daha ağır basıyor. İlgi ve rahatlatma çok önemli gerçekten.

Cok geçmiş olsun canım tahmin edebiliyorum cektiklerini :KK43: tekrarı olmaz İnşallah tez zamanda hamileliğin balayı denilen döneme geçeriz :)

İnşallah canım cok az kaldı inşallah :)

Çok geçmiş olsun. Migrenden sebep mi böyle oldun acaba?

Valla migren gibi değildi çok şükür. Hata biraz bende midemi boş bıraktım birşeyler hazırlayıp yemeğe üşendim hemen böyle oldu. Yok ya tutayım diyordum ama ben oruç filan tutamam azıcık aç kaldım mahvoldum :( bu arada aramıza hoş geldin canım sağlıkla kucağına al evladını inşallah :KK68:

Benim de aynı canım ya, hemencecik yağlanıyor ve normalden de fazla dökülüyor. Hani bu hamilelikte saç dökülmeyecekti :confused:
Çok geçmiş olsun canının içi ya. Kıyamam sana :cry: inşallah günün kolay geçer de en azından gün içinde çok yorulmazsın...

günaydın kızlar bir iki gündür yatarken sağa sola dönerken kasığımda çekilme oluyormus gibi hissediyorum .Sizde var mı böyle bişeyler

Back