• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Free Beta Hcg tutmuyormuş demek ki :)
Sağlıkla gelsin inşallah, hayırlı evlat olsun:KK200: Candır ya abla, kardeş. Defalarca iyiki ablam var demişimdir, her başım sıkıştığında önce o koşar Allah razı olsun. İnşallah senin kızlarında birbirlerine ve sana can yoldaşı olurlar.
Amin canim sagol guzel duan icin. Siz de hayirli haberler alin insallah

Kızlar ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim. Çok zor bir doğum oldu. Detaylara hiç girmiycem. 2 ay yataktan kalkamadım. Kuyruk sokumumda zedelendi ve ömrüm boyunca çekicem ağrısını. İkinci kızımda sezeryan oldum, çünkü ilk doğum yüzünden psikolojim bozulmuştu. Çok çok rahat geçti. Akşama ayaklandım.
Ve ilk doğumumda afedersiniz ama pansumanlarımı eşim yaptı. Ve çok şükür psikolojisi falanda bozulmadı. Allah ondan razıolsun, Çok ilgilendi o dönem. Dikişlerim çoktu. Hatta daralma olmuş gibi hissettim sonraki dönemlerde:)))
Velhasıl sezeryandan sonra dedimki, ben sezeryanla 40 tane çocuk doğururum.

Kızlar ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim. Çok zor bir doğum oldu. Detaylara hiç girmiycem. 2 ay yataktan kalkamadım. Kuyruk sokumumda zedelendi ve ömrüm boyunca çekicem ağrısını. İkinci kızımda sezeryan oldum, çünkü ilk doğum yüzünden psikolojim bozulmuştu. Çok çok rahat geçti. Akşama ayaklandım.
Ve ilk doğumumda afedersiniz ama pansumanlarımı eşim yaptı. Ve çok şükür psikolojisi falanda bozulmadı. Allah ondan razıolsun, Çok ilgilendi o dönem. Dikişlerim çoktu. Hatta daralma olmuş gibi hissettim sonraki dönemlerde:)))
Canım ya nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız benimde ilk doğum çok zordu belki ilk diye bilmiyorum kimseyi korkutmak istemem detaya girmicem benimde pansumanımı hep eşim yaptı çok dikişli olmama rağmen çok defa sordum varmı bi gevşeme diye ısrarla yok derdi ameliyattan çok korkardım bi aksilik çıksada sezeryan olsam derdim nitekim ikinci sezeryan oldu kızımın kalp atışı yükseldi sitrese girmiş zilli doğmak için neyse sonuç hala ikisinede kararsızım bana göre sanki ikiside zor :kahve:

Bu arada hamilelikle beraber ciddi bir değişiklik oldu saçlarımda. Normalde 2. Gün saçlarım yağlanırdı şimdi 3. Gün bile yağlanma olmuyor.
Benim gibi yağlı saçtan çekenler şu anki rahatlığımı anlayacaktır
Aynen benimde artık haftada bir saçımı yıkıyorum ne kirleniyor ne de yağlanıyor :)

çok geçmiş olsun canım benim neyseki sağlıkla bebişlerini almışsın kucağlna zor da olsa eşinde ne kadar güzel destek olmuş benim eşimde sürekli normal doğum yapmamı istiyor ama bu tür seylerden dolayı çok tırsıyorum biraz ona da anlattım böyle yaşanan şeyleri yüzü değişti anlatırken duyunca böyleyse başımıza gelince nasıl olir artık bilmem :KK12:

Yok yani biz sezeryanla ilgili kötü anımızı anlatınca bizi korkutma diyorlar :)) Zaten yıllarca normal doğumla ilgili korkutuldu insanlar ve Bakanlık sezeryana karşı nasıl önlem alacağını şaşırdı, sizde normal doğumu kötülemeyin o zaman, insanlar yeterince önyargılı. Ben neden sezeryanın iyi anlatılıp, normal doğumun kötülendiğini gerçekten anlamıyorum.

merhaba hamişler nasılsınız:KK54:
biraz erken belki düşünmek için ama doğum konusunda fikirleriniz neler paylaşabilir misiniz benim ilk bebeğim olacak Allah nasip ederse ve doğum konusunda endişeliyim sezaryen mi yoksa normal mi yoksa epidural ile mi yapsam bilemiyorum şimdiden korkusu sardı beni :oops::cry::KK42:

Benim ilki normal doğum. Suan da seseryan dusunmuyorum. O bana daha zormus gibi geliyor. Surekli o yarayla dolasmak soguklarda sızlıyo diyenler var. teknoloji gelisti ama o bana cok ameliyat gibi geliyor. Dedikleri gibi agrisiz dogumlar var. Biraz sancı cektim. Sonra gecti. Bebek dogdu unuttum.

çok geçmiş olsun canım benim neyseki sağlıkla bebişlerini almışsın kucağlna zor da olsa eşinde ne kadar güzel destek olmuş benim eşimde sürekli normal doğum yapmamı istiyor ama bu tür seylerden dolayı çok tırsıyorum biraz ona da anlattım böyle yaşanan şeyleri yüzü değişti anlatırken duyunca böyleyse başımıza gelince nasıl olir artık bilmem :KK12:
Ben ve eşimde ilk doğumda normal istiyoruz diye kendimizi yırtmıştık ne gerek varsa. Ama o süreç ikimizide çok yıprattı. İkinci doğumumda ikimizde keşke dedik.

Yok yani biz sezeryanla ilgili kötü anımızı anlatınca bizi korkutma diyorlar :)) Zaten yıllarca normal doğumla ilgili korkutuldu insanlar ve Bakanlık sezeryana karşı nasıl önlem alacağını şaşırdı, sizde normal doğumu kötülemeyin o zaman, insanlar yeterince önyargılı. Ben neden sezeryanın iyi anlatılıp, normal doğumun kötülendiğini gerçekten anlamıyorum.
Haklısın canım ama herkesin doğum hikayesi farklı işte. Benimki normal bir normal doğum değildi diyelim. Suyum geldiğinde dahaçatı muayenem yapılmamıştı. Çatım uygun bile değilmiş. İlk doğumum, hiçbişeyden haberim yok. Kimsede uygun değilsin sezeryan yapalımdemedi ki. Kadın normal doğuma elverişliyse, çatısı ve açılması uygunsa kesinlikle normal doğurmalı orası ayrı.

evet canım bayanlarda hissizleşme oluyormuş dikişlerden sonra ve eskisi kadar dar olmuyormuş görüntüsü de hoş olmuyormuş ayrıca 40 gün üstüne oturamıyormuşsun ilerdede idrar kaçırma sorunları oluyormuş hem böyle olup hemde en sağlıklısı nasıl normal doöum oluyor bilmiyorum bir yandan insan istiyor ama bunlarl duyup düşününcede yok olmaz diyorsun:110:o_O
Kızlar kesme dikiş konusu o an acıdan anlaşılmaz ki.annem 2 tane normal doğum yaptı.kesip dikmişler.anlamadım bile diyor.ayrıca idrar tutamama meselesi başka şeylerin sonucudur.dikişlerden dolayı 40 gün oturamama da mantıklı değil.çünkü orası da bir deri ve iyileşme süreci normal deri iyileşme süreci gibi oluyor.yani elimi kesmiştim 10 günde yapışma olmuştu.sonra da merhemlerle falan iyileşir.o kısımları düşünüp düşünüp korkmayın.bunları doktor düşünsün tamam??vaginamız normal doğumdan sonra eskisi gibi olmayacak tabiikide.koca kafalı bebişler geçicek oradan:emir_bebek:o yüzden biraz geniş kalması normal.ama hissiyat olarak bi değişiklik olacağını sanmıyorum.

Ben ve eşimde ilk doğumda normal istiyoruz diye kendimizi yırtmıştık ne gerek varsa. Ama o süreç ikimizide çok yıprattı. İkinci doğumumda ikimizde keşke dedik.

Haklısın canım ama herkesin doğum hikayesi farklı işte. Benimki normal bir normal doğum değildi diyelim. Suyum geldiğinde daha çatı muayenem yapılmamıştı. Çatım uygun bile değilmiş. İlk doğumum, hiçbişeyden haberim yok. Kimsede uygun değilsin sezeryan yapalım demedi ki. Kadın normal doğuma elverişliyse, çatısı ve açılması uygunsa kesinlikle normal doğurmalı orası ayrı.
Aynen ne bileyim ya, doğum yani, kabız olunca canımız acıyor doğumda herhalde acıyacak. Doğumun kolaylığı vücutla alakalı, Allah hepimize kolay doğum nasip etsin.

Benim ilki normal doğum. Suan da seseryan dusunmuyorum. O bana daha zormus gibi geliyor. Surekli o yarayla dolasmak soguklarda sızlıyo diyenler var. teknoloji gelisti ama o bana cok ameliyat gibi geliyor. Dedikleri gibi agrisiz dogumlar var. Biraz sancı cektim. Sonra gecti. Bebek dogdu unuttum.
Aynen sezeryan tam bir ameliyat.bi de siz dikişleri sadece üstte gördüğünüz yer sanıyorsunuz.rahim dikiliyor.karın boşluğu zarı dikiliyor.üstüne kaslar dikiliyor.sonra da deri.sonrasında karın boşluğundaki gazı vücut atmaya çalışıyor ve çok acı çekiyor.hastanede daha fazla kalıyorsun.sütün daha geç memeye iniyor.masrafı daha çok.yani bence de çok problemli bi olay.

Aynen ne bileyim ya, doğum yani, kabız olunca canımız acıyor doğumda herhalde acıyacak. Doğumun kolaylığı vücutla alakalı, Allah hepimize kolay doğum nasip etsin.
Doğum dediğin gibi kadınla alakalı ben 2 normal doğum yaptım bunuda normal olsun isterim hemde çok. acı hastanede kalıyor çünkü eve gelmiyor bide devletle özelde yapılan doğumları kıyas yapmayın çok farklı bence ilgi alaka iki doğunda da dikişim vardı 40 gün sürmedi ayrıca estetik dikiş yapılıyor anlatılan gibi değil bide anne çok hareketliyse doğumda ona göre kolay oluyor kesik olayı hissedilmez bile uyuşuk oluyor her evresi o yüzden bu kadar korkutmasın sizi Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize

bilmiyorum canım 3 tane normal doğum yapmış bayandan dinledim şuan birisi hamile bu sefer kesinlikle sezaryanla yapacağım diyor öncekilerde balık kafası gibi kesip dikmişler onunkini:KK43:
O zaman bende sana şöyle bir şey anlatayım. Arkadaşım Avustralya da normal doğum yaptı hem de orda kesi filan atmıyorlar yani çok zor doğum olmasına rağmen sezeryana almıyorlar kızın altı ciddi zarar görüyor. Estetik filan yapıyorlar dikiyorlar ediyorlar sonra boşandı geldi bu hep anlatırdı normal Doğum şöyle kötü böyle kötü. Neyse ikinci evliliğini yaptı ikinci çocuğunu sezeryanla dünyaya getirdi bana dediği şu oldu keşke altım çıksaydı da sezeryan olmasaydım bu nasıl bir ağrı yerimden kalkamıyorum. İzim duruyor en azından diğerinde özel bölgem çok kötü olmasına rağmen toplamıştı görmüyordum bunda karında bir kesi izi. Tabi herkesin kendi tercihi aslında tercih olmamalı ama bizim ülkemizde böyle işte. Benim annemlerde ablamda ay normal Doğum mu aman aman dediler bana asla yapamazsın olmaz bilmem ne dediler ciddi korkuttular. Normal Doğum yapan arkadaşlarım yapabiliyorsa tabi hemen ayağa kalkarken ben bir ay sakat gibi destekle kalkıyordum... karar sizin ve doktorunuzun. Olmuyorsa normal Doğuma zorlanmamalı açılma filan olmuyorsa o zaman beklemenin manası yok.

Kızlar normal giden bulantim vardı ama 12. Haftaya girdim iki gündür resmen tavan yaptı olumsuz bir durummu var azalması gerekmezmi
Canım Benimde öyle doktoruma sordum azalması lazım dedi ama benim çoğaldı gece gündüz kusuyorum bizim gibi olan çok var benim tahlillerim filan normal reflüm de yok.

Ya işte bende anlamıyorum herkes normal doğumu kötülüyor şimdi kötü Doğum yapan arkadaşım bence normal Doğum için uygun değilmiş işte onun bu kadar acı çektirilmeyip sezeryana alınması gerekiyormuş ablamında ilki normaldi biz doktora yalvardık alın diye almadı mesela çok zor bir doğumsa sezaryan olmalı. Ben şuna karşıyım bebek gelmeyi istemiyor anne gidiyor özel hastaneden 38. 39. Haftada sezeryan günü alıyor sezeryan oluyor çıkıyor. Bebeğe yazık anneye yazık. Çocuk gelmeyi isteyip Hastaneye zor yetişenler var arkadaşım üç tane doğurdu üçünü de hastaneye girdim yarım saat sonra Doğum yaptım diyor yani belki çok kolay olacakken o masaya yatıp ameliyat olmanın manası ne ki??? Bence beklenilmeli bakılmalı ona göre karar verilmeli. Valla bebeklere üzülüyorum zamanı gelmeden çıkartıyorlar onları ordan:)

Back