• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
1,5 sene de iyi, yeter bu kadar tadını çıkardığın :) Hakikaten yaş unsuru da göz önüne alındığında çok geniş davranamıyoruz. Amin canım inşallah

Allah pişman etmesin kimseyi verdiği kararlardan. Bebek dünyamızı güzelleştirecek inşallah :KK200: orta yaşlı anne babası olacak zaten, daha yaşlı da olmasınlar :-)

Ya kızlar bende bu saatte yemek yapıyorum, kolum kalkmıyo okadar yorgun bitkinim ki bugün. Ama şimdi yemek yapmazsam yarın aşırı zorlanıcam diye dayanmaya çalışıyorum, sabahta erken kalkıp kahvaltı hazırlıycam oooy oyy, işten mi kovulsam acaba diyorum :p çamaşır katladım anca 1 saatte yavaş yavaş. Sanki kanım çekildi bugün enerjim bitik :uykucu:

Gündüz işe gidip bu saatte yemek mi hazırlıyorsun bi de :KK57: tebrik ederim valla helal olsun. Ben çalışıyor olsam hiç bişey yapmazdım herhalde başka. Maşallah sana :nazar:

Hoşbulduk :KK200:
Etiketleyip yazayım gerekli bilgileri.
Sen de benim gibi aralık annesi gözüküyorsun. Kasım annelerindesin ama. Laf aramızda ben aralık annelerine bir kere yazdım kimse sallamadı beni, burda hemen kucak açtınız bana :KK200: teşekkür ederim.
Rica ederim canım ne demek. Ben de Aralık annelerine bakıyordum aslında ara sıra ama burada konu sahibi değişti, ablama devretti. Doğumlarımız da peş peşe olacak inşallah, birlikte geçiririz diye düşündüm ve şimdi devamlı buradayım :halay:

Allah pişman etmesin kimseyi verdiği kararlardan. Bebek dünyamızı güzelleştirecek inşallah :KK200: orta yaşlı anne babası olacak zaten, daha yaşlı da olmasınlar :-)

Gündüz işe gidip bu saatte yemek mi hazırlıyorsun bi de :KK57: tebrik ederim valla helal olsun. Ben çalışıyor olsam hiç bişey yapmazdım herhalde başka. Maşallah sana :nazar:
Malesefki canım, hem çalışıyor hemde tüm işimi gücümü kendim hallediyorum, ama artık pilim bitiyor heralde o_O teşekkür ederim bu arada :KK36:

İnşallah canım. Genciz ya orta yaş nedir:KK12:

Rica ederim canım ne demek. Ben de Aralık annelerine bakıyordum aslında ara sıra ama burada konu sahibi değişti, ablama devretti. Doğumlarımız da peş peşe olacak inşallah, birlikte geçiririz diye düşündüm ve şimdi devamlı buradayım :halay:

Ekim sonu gibi başlar doğumlar, senle ben de en son topiğin kapanışını yaparız herhalde :KK49:

Malesefki canım, hem çalışıyor hemde tüm işimi gücümü kendim hallediyorum, ama artık pilim bitiyor heralde o_O teşekkür ederim bu arada :KK36:

Ekstra yorgunluk tabi. Ama Rabbim sabrını da veriyordur mutlaka :dua:
Allah yardımcın olsun. Sende ki güçten kuvvetten biraz bana da versin inşallah :-)

Ekim sonu gibi başlar doğumlar, senle ben de en son topiğin kapanışını yaparız herhalde :KK49:

Ekstra yorgunluk tabi. Ama Rabbim sabrını da veriyordur mutlaka :dua:
Allah yardımcın olsun. Sende ki güçten kuvvetten biraz bana da versin inşallah :-)
Aynen canım çok şükür rabbim yardım ediyo gerçekten, amin amin al birazı sana gelsin :-)

Kızlar sünnet meselesi konuşulmuş ben de yorum yapmak istiyorum. Peygamberimiz bebeklerin esas 7. Günde sünnet olmasını tavsiye edermiş ben de o yüzden 7gunlukken yaptırmak istedim ama doktor sarılık olduğu için tavsiye etmedi bir de zaten 3 hafta erken doğum olmustu daha yeni yeni kilo alıyordu riske atma dedi. Ayrıca yeni doğan sünnetinde derinin yeniden oluşma ihtimali var şimdi yaptırsan bile ileride tekrar müdahale gerekebilir dedi o yüzden biz de 3 aylıkken yaptırdık. Biraz da ilk bebeğim olduğu için zaten bez değişmeyi bile beceremezken ameliyatlı bebeği nasıl yaparim cesaret edemedim. Ancak ikinci bebek de erkek olursa kesinlikle kırkı dolmadan yaptırmak istiyorum çünkü o zamanlar zaten hep uyuyordu. Muhtemelen hiç birşey anlamadan hallolacakti. 3 aylıkken bile geç kalmışım diye düşündüm yani...
Evet canım işte o zamanlar yaptırmak lazımmış benim ki Şuan biraz riskli bir döneme giriyor 22 aylık neyse 2 yaşında olacak 2 yaşında tavsiye etmiyorlar eğer yaptırmazsam 6 yaşını bekliycem mecburen çünkü 2-6 arası sağlık sorunu olmadığı sürece yapmak doğru değil dedi.

Benim oglum da beş yaşında. Biz yedii aylikken genel anestezi ile yaptirdik. Ciktiginda hoplayip ziplayip duruyordu. Keyfi yerindeydi. Bezliydi de. Bakimi da zor olmadi. Cok cabuk iyilesti. Suanda bisey hatirlamiyor haliyle. Bence buyudukce travmasi artiyor.

Alti ay oncesi lokal anestezi ile yapabiliyorlar. Alti ayi gecince hareketliligi artiyorr cunku.
Evet ben biraz geç kaldım annemin hastalığı kolikti çocuğun alerjisiyken derken doğru zamanı kaçırdım sanki şimdi her şeyi anlıyor. Ben anesteziden de korkmuyorum alıp götürecekler yanımdan bayıltmadan ameliyathane de ne kadar bekleyecek ağlaya ağlaya katılır o ağlamaktan o arada psikolojisi etkilenir diye korkuyorum aslında o ağlayınca oradakilerin yaklaşımı nasıl olacak çocuğa annem beni bıraktı burda diye düşünecek kendini yalnız hissedecek sanırım çok duygusal bakıyorum. Sünnet sonrası bakımdan da korkmuyorum o benim yanımda olduktan sonra ben her şekilde bakarım yavruma.

Size bi sorum var. İkili test icin 23une randegu almistim. Haftaya carsamba. Haftaici oldugu icin esim de merak ediyor. Cinsiyet isini bu arada :)
Sizce bu cumartesi gitsek(12+5) hafataya carsamba gitmem de fark eder mi?
Yani dort gun once gitmem cinsiyet ogrenme konusunda fark eder mi:)
Ben de fark etmedi 11+5 te söyledi cinsiyeti. O bebekle alakalı sanırım doktor görebiliyorsa söylüyor.

Back