- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Daha ayın 28inde raporum bitti 10gün kullandım hala laf söylüyolar canım. Bugünse afedersin salya sümük öksürüyorum yinemi hastalık vs dediler. Çıkarın ozaman işten dedim bende rapor alsam kim bilir nolurdu o yüzden istemedim canımGözünüz aydın. Neden rapor istemedin dinlenirdin hiç değilse?
Amin canım cümlemizinkini inşallahGeçmiş olsun canım. İyi yapmışsın gitmekle. Rabbim bebeğini sana bağışlasın.
Evet cnm bilgim var benim.veteriner hekimiyim ben.
Şöyle anlatayım.toxoplazma gondii özellikle kedi dışkısıyla atılan bi parazittir.bu parazit yumurtası, ev kedilerinde yada iç parazit uygulaması yapılan kedilerden bulaşmaz.
İnsanlarda bu hastalık gebelikten önce yaşanıp atlatılmış olabilir.çok fazla farkına varılmıyor zaten.grip gibi belirtiler gösteriyor.ömür boyu bağışık oluyorsunuz.yani aslında gebelikten önce keşke herkes bağışıklık kazanmış olsa.
Eğerki bu test negatifse ve gebelikten sonra kapılırsa ilk trimesterde (dikkat edilmezse) bulaşması ve düşük yapması büyük olasılık.2. Ve 3. Trimesterlerde daha düşük ihtimal olmakla birlikte,eğer bulaşırsa bebekte zeka geriliği veya göz problemleri gibi anomalilere sebep oluyor.
Tavsiyem parazit uygulaması olmayan kedilerle temas etmemeye çalışın.eğer unutup temas edersenizde iyice ellerinizi yıkayın.çiğ sebzelerde de sirkeli suda bekletmeyi unutmayın.çiğ et konusunda daha çok bağırsak paraziti kapma ihtimaliniz var.o yüzden yine dikkat edilmesi gerekiyor.
Ben veteriner hekim olarak hayvanlarla içiçe çalıştığım için evlenince hemen gidip test yaptırmıştım.
Kızlar siz progestanı nasıl kullanıyosunuZ? Hap gibi içince bulantı vs yapıyomu ona göre içicem yada vajinal kullanıcam
Bendemi öyle yapsam bulantı vs korkuyorumdaBen vajinal kullanmıştım. Yan etki yapmamisti.
Yok arada test yaptırmaya gerek yok.eğer siz negatif çıktıysanız dikkatli olmanız yeterli.gönlünüzü ferah tutun.illa bulaşan şeyler direkt kana karışıp hemen çocuğa ulaşamaz.mide asidi bir bariyerdir,sonra bağırsak asidi,sonra süzülme,ve kan bariyerleri vardır vücudumuzda.sonra antikorlar var.yani sistemimiz de vücudu gayet güzel koruyor.çok pimpiriklenmek psikolojiyi bozar en fazlaBilgilendirme için çok sağol canım. İnşallah öyle bir riskimiz hiç olmaz. Arada bir test yaptırmak en iyisi. Rabbim sağlık sıhhat versin.
Sevgili veterinerim ben ginepig aseriyorum acaba almamda sıkıntı olurmu?Yok arada test yaptırmaya gerek yok.eğer siz negatif çıktıysanız dikkatli olmanız yeterli.gönlünüzü ferah tutun.illa bulaşan şeyler direkt kana karışıp hemen çocuğa ulaşamaz.mide asidi bir bariyerdir,sonra bağırsak asidi,sonra süzülme,ve kan bariyerleri vardır vücudumuzda.sonra antikorlar var.yani sistemimiz de vücudu gayet güzel koruyor.çok pimpiriklenmek psikolojiyi bozar en fazla
Yok arada test yaptırmaya gerek yok.eğer siz negatif çıktıysanız dikkatli olmanız yeterli.gönlünüzü ferah tutun.illa bulaşan şeyler direkt kana karışıp hemen çocuğa ulaşamaz.mide asidi bir bariyerdir,sonra bağırsak asidi,sonra süzülme,ve kan bariyerleri vardır vücudumuzda.sonra antikorlar var.yani sistemimiz de vücudu gayet güzel koruyor.çok pimpiriklenmek psikolojiyi bozar en fazla
Vajinal yan etkisi daha az diye biliyorum.Kızlar siz progestanı nasıl kullanıyosunuZ? Hap gibi içince bulantı vs yapıyomu ona göre içicem yada vajinal kullanıcam
Muhabbet kuşundan bi şey olmaz herhalde. Testim negatif çıktı ama kuşumu da öpüyorum napayım bana bağımlı(sevgi olarak en çok)Evet cnm bilgim var benim.veteriner hekimiyim ben.
Şöyle anlatayım.toxoplazma gondii özellikle kedi dışkısıyla atılan bi parazittir.bu parazit yumurtası, ev kedilerinde yada iç parazit uygulaması yapılan kedilerden bulaşmaz.
İnsanlarda bu hastalık gebelikten önce yaşanıp atlatılmış olabilir.çok fazla farkına varılmıyor zaten.grip gibi belirtiler gösteriyor.ömür boyu bağışık oluyorsunuz.yani aslında gebelikten önce keşke herkes bağışıklık kazanmış olsa.
Eğerki bu test negatifse ve gebelikten sonra kapılırsa ilk trimesterde (dikkat edilmezse) bulaşması ve düşük yapması büyük olasılık.2. Ve 3. Trimesterlerde daha düşük ihtimal olmakla birlikte,eğer bulaşırsa bebekte zeka geriliği veya göz problemleri gibi anomalilere sebep oluyor.
Tavsiyem parazit uygulaması olmayan kedilerle temas etmemeye çalışın.eğer unutup temas edersenizde iyice ellerinizi yıkayın.çiğ sebzelerde de sirkeli suda bekletmeyi unutmayın.çiğ et konusunda daha çok bağırsak paraziti kapma ihtimaliniz var.o yüzden yine dikkat edilmesi gerekiyor.
Ben veteriner hekim olarak hayvanlarla içiçe çalıştığım için evlenince hemen gidip test yaptırmıştım.
Senin 2'li test kan sonucuna göre bebek cinsiyeti kız. Bunun da diğerleri gibi %100 lük doğruluğu yok ama doktor cinsiyet söylemiş miydi? Tutacak mı merak ettim. Taktık cinsiyete :)Merhaba kızlar
İkili tarama testimin sonuçları cıkmış ama haftaya gidicem kontrole. Anlayan varsa yorumlayabilir mi, sonuçlar ekte :)
Ben Hap olarak kullanıyorum bulantı değil, baş dönmesi yapıyor, özellikle böyle içiyorum başım dönünce rahat rahat uyuyorum diye.Kızlar siz progestanı nasıl kullanıyosunuZ? Hap gibi içince bulantı vs yapıyomu ona göre içicem yada vajinal kullanıcam
Kızlar bilen Yok mu çok acilHanımlar iyi geceler yarın ikili tarama için gidecem ama aklıma birşey takıldı şimdi...kan veriyoruz ya aç veya tok olmak farkediyor mu??kanı aç vermek zorunlu mu??
Hayır aç olmana gerek yok.Kızlar bilen Yok mu çok acil
Çok teşekkür ederim cevap içinHayır aç olmana gerek yok.
Cinsiyet bu hafta mı belli olacakHanımlar benim yüzüm sanki lekelenmeye başladı. Yanaklarımda kahverengileşme var gibi. Ama benim kızlarımda hiç böyle bişi olmamıştı. Çirkinleşiyorum sanki:/
Önümüzdeki perşembe inşaAllah canım.Cinsiyet bu hafta mı belli olacak
İyi birşey kalmamış bakalım bana yarın yorum yapacak mıÖnümüzdeki perşembe inşaAllah canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?