• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizim hastanede var kadın doğum acili. Orada neden yokki.? Baldirlarin ağrısı normaldir korkma. Bebekte kalp durma riski her zaman var ama biz içimizi ferah tutalim Allah ne yazdiysa o olur.
İstanbulda avrupa yakasındayız 3 hastane aradın yok
Tüh ya bu geceyi rahat geçiremezsin gibi özel hastane yok mu? İlk gebeliğimde 4 aylık hamile arkadaşıma yardım olsun diye taşınırken gitmiştim. Can sildim, büyük halılar kaldırdım ki ben de hamileymişim haberim yok. Sıkma canını olmaz inşallah birşey. Sırf strese girme diye görünsen. Stres mahvedecek.
Özel var canım ama pazartesi günü kendi doktoruma gidicem, gidip ona da ücret vermiyim dedim bu ay sıkışığız biraz . Annesine yüz eğmek istemiyorum:KK12: olmaz dimi bişey Allahın izniyle.

Eşim geldi hemen anlattım böyle böyle diye. Biraz kızdı gidelim dedi. Eğer gece ağrım olursa gideriz dedim. Ama streste girmesemde gitsem sanki okadar paradan ölcekmiyim diyorum. Sanırım gidicem kızlar :KK43:

ay ona niye kızıyo ki :KK12: dikkatli ol canım valla havadan nem kapma zamanlarımız. allah şifa versin hepimize

oh maşallah canım, rabbim tez zamanda korkularınızdan emin kılsın anneciğin bian önce iyileşsin :KK68:

şuan başağrım için minoset içicem canım, eğer böyle giderse akşam başımın ağrısı devam ederse bi gidicem hastaneye :KK43: boğazım için vermez belki ama başka şeyler söyler belki iyi gelebileceko_O
sen nsılsın canım
Amin canım inşallah

Günaydın kızlar. Bu aralar ben de dinlenemiyorum hiç. Küçük oğlum 1 yaş sendromunda sanırım. Herşeyi kurcalayım, diyor. Ev almış başını gidiyor. Dün gece 12 Yi geçmiş uyumuyor. Müzikli ışıklı uçağı vardı. Tekerlekleri de dönüyor. Sen al eline saçıma yapıştır. Saç dolan dur. Hac hediyesi: Lebbeyk Allahümme Leybeyk diyor saçıma dolanıyor. Ben oyuncağı tutayım kapatayım saçların hepsini tutturmadan diyorum. Bu sefer oyuncağını vermiyorum sanıp saçıma asılıyor. Acı ve o sesler..sanki tavaf yaptım ben de :KK48: Eşim de sigara içiyor balkonda saçımda uçakla gidince O da şok! Sonra abisi aldı kucağına abiye bi tırmık çocuğun burnunun içine gelmiş şıp şıp kan damlıyor. Bizimki en son babada masum masum bakıyor. O kadar atraksiyona sabah 7 de kalk. İyice gözüm korkmaya başladı. Doğum günü de yaklaştı. Hayırlısıyla bi atlatsam.
Ay ben ona kıyamam kuzum yavrum ya. Canım benim oğlumda o aylarda öyleydi hatta sabahlardık 4 ten 5 te uyurdu gece gündüz de en geç 9 da uyanırdı şimdi çok şükür ki normal saatlerde uyuyor:))) ama bu sabah 06.30 da ayaktaydı valla gözlerinin içi parlıyordu her yere saldırdı. Bende dışarı çıkardım onu bugün enerjisini attı sanırım şimdi masum masum oturuyor ama eve dönerken uyudu işte bakalım bu gece ne yapacak:)))

Kızlar merhaba,
Bugün yeni bir şey öğrendim. Hamileliğin başımda muhakkak doktorunuz kan tahlili yaptırmıştır. Bu tahlillerden biri de toxoplazma testi bende öğrenince bugün tahlillerime baktım şükür negatif. Fakat bu tahlil çok önemliymiş . bir çeşit parazit çiğ et yıkanmamış sebze hayvan dışkısı teması ile vücuda giriyor. Yetişkinlerde bir belirtisi yok fakat hamilelikte oluşur ve bebeğe geçerse ciddi hasarlar düşükler yada her ayda kayıplara sebebiyet verebilen acil tedavisi gereken bir durummuş. Bu tahlil başında yapıldı ama her ay aslında tekrarlanması gerekmiş. Çünkü o ay farketmeden yediğimiz bir şeyden yada bir temasdan geçebilirmiş. Bu sebepten dolayı ileriki aylarda bebeğini kaybedenler varmış (ALlah korusun) çok evham yapmamak lazım ama bu konuda bilgisi olan var mı . yoksa da mutlaka araştırın ve bu testi mutlaka yaptırın. Ben bir dahaki randevuda tekrarı için doktora danışacağım. Yakın zamanda randevusu olanlar danışıp yazabilirse bilgilenelim.

Bi de şu aşerenler. Gerçekten canınız birşey istiyor mu? Numara mı yapıyorsunuz? Ben önceki hamileliğimde de bunda da hiç bişey aşermeyi bırak normal yemeğimi iştahla yiyemiyorum. Bu sefer dedim eşime biraz nazlanayım. Biseyler istiyim.yok. dilim varmıyor şunu istiyorum diye. Düşününce bile canım istemiyor
Neden numara yapayim ki? Çok iştahlı bir tip değilim ama bi an aklıma geliyor cnm istiyor ve aldırıp yiyiyoruyom.

Kızlar merhaba,
Bugün yeni bir şey öğrendim. Hamileliğin başımda muhakkak doktorunuz kan tahlili yaptırmıştır. Bu tahlillerden biri de toxoplazma testi bende öğrenince bugün tahlillerime baktım şükür negatif. Fakat bu tahlil çok önemliymiş . bir çeşit parazit çiğ et yıkanmamış sebze hayvan dışkısı teması ile vücuda giriyor. Yetişkinlerde bir belirtisi yok fakat hamilelikte oluşur ve bebeğe geçerse ciddi hasarlar düşükler yada her ayda kayıplara sebebiyet verebilen acil tedavisi gereken bir durummuş. Bu tahlil başında yapıldı ama her ay aslında tekrarlanması gerekmiş. Çünkü o ay farketmeden yediğimiz bir şeyden yada bir temasdan geçebilirmiş. Bu sebepten dolayı ileriki aylarda bebeğini kaybedenler varmış (ALlah korusun) çok evham yapmamak lazım ama bu konuda bilgisi olan var mı . yoksa da mutlaka araştırın ve bu testi mutlaka yaptırın. Ben bir dahaki randevuda tekrarı için doktora danışacağım. Yakın zamanda randevusu olanlar danışıp yazabilirse bilgilenelim.
Evet yapıldı bendede riskşi özellikle kediden ve çiğ etten az pişmiş etten uzak dur dedi doktorum ama heray tekrarlanmadı gerektiğini bilmiyordum 2 hafta sonra randevüm gidince sorarım

Canım her ay tekrarlamak aslında biraz bize bağlı, erken teşhis için .çünkü bu paraziti ne zaman vücuda alacağımız meçhul. Bu nedenle temkinli olmak için hamilelikte rutin yaptırılması gerektiği söyleniyor. Toxoplasma testinin.

Merhaba kızlar
İkili tarama testimin sonuçları cıkmış ama haftaya gidicem kontrole. Anlayan varsa yorumlayabilir mi, sonuçlar ekte :)

Eklentiler

• 4DCF2599-EE35-472D-A913-EEAEFA00EC4F.jpeg
    4DCF2599-EE35-472D-A913-EEAEFA00EC4F.jpeg
    30,3 KB · Görüntüleme: 104
  • F55DA124-26F5-4E7F-A2E8-1F1D0C47F6AD.jpeg
    F55DA124-26F5-4E7F-A2E8-1F1D0C47F6AD.jpeg
    128,1 KB · Görüntüleme: 117
İstanbulda avrupa yakasındayız 3 hastane aradın yok

Özel var canım ama pazartesi günü kendi doktoruma gidicem, gidip ona da ücret vermiyim dedim bu ay sıkışığız biraz . Annesine yüz eğmek istemiyorum:KK12: olmaz dimi bişey Allahın izniyle.

Eşim geldi hemen anlattım böyle böyle diye. Biraz kızdı gidelim dedi. Eğer gece ağrım olursa gideriz dedim. Ama streste girmesemde gitsem sanki okadar paradan ölcekmiyim diyorum. Sanırım gidicem kızlar :KK43:

Hiç korkma canım inan ben sabahtan akşama kadar bel ve bacak ağrısı çekiyorum ozelliklede bel ağrısı ama şükür bi sorun yok bebekle ilgili sende kalbini ferah tut. Emin ol hiçbişey yoktur.

Amin canım gidemiyorumda doktora, kendi doktorum yokmuş devlette uzakta sıra bekle eve dön diyene kadar 8i geçecek. çünkü minibüsle dönmek 40 dk sürüyo bide gidip sıra beklemesi var :KK43:
ben yolda dürüm yerken tıkanıp ölen adamdan çok etkilendim. atm sırasında bekleyenlerden yardım istiyolar ama adamlar sırtına yavaşça vurmaktan başka bişey yapmıyodu. bu ablada sarımsak yutarken tıkanmış. bişey olur diye korktum gerçekten. Rabbim bilir eğer bişey olursada rabbimin hikmetidir artık yapacak bişey yok herşey bi vesile ile oluyo sonuçta bekleyemezdim diğerleri gibi öyle:KK43:
Bu kadar hamile duası aldın, bir can kurtardn canım Rabbimin izniyle birşey olmamıştır içini ferah tut.

Merhaba kızlar
İkili tarama testimin sonuçları cıkmış ama haftaya gidicem kontrole. Anlayan varsa yorumlayabilir mi, sonuçlar ekte :)
Canım çok anlamıyorum ama senin cinsiyet bellimiymi? Sonuçlarda cinsiyetini görüyosun diye bişey duymuştum.

Bi de şu aşerenler. Gerçekten canınız birşey istiyor mu? Numara mı yapıyorsunuz? Ben önceki hamileliğimde de bunda da hiç bişey aşermeyi bırak normal yemeğimi iştahla yiyemiyorum. Bu sefer dedim eşime biraz nazlanayım. Biseyler istiyim.yok. dilim varmıyor şunu istiyorum diye. Düşününce bile canım istemiyor
Canım tamamen yapısal ve dönemsel bi durum. Ben doğum yaptığım güne kadar dediğin gibi ay şuda olsa yesem ay şundan biraz daha yicem doymadım ya da ay yanınada şu olsa keşke diye ne bişeye aş erdim ne de iştahla istedim. Ama doğumdan sonra eve geldim ya mağlum vucut süt üretiyor. Hastaneden eve getirdiğimiz artan tatlılar vardı bi tane yiyim dedim başına oturdum tam 1 kutu yemişim farkına varmadan :D canım bi kek istiyor ama nasıl anlatamam keyfen tepsi tepsi kek yapıp yedim gece uyanıp yedim hatta :))) emzirirken fil gibi olacağımı felan düşünmeye başlamıştım nerdeyse :) ve bunda da halen aş erme yok bazen canım bişey istiyor aş erdiğimi sanıyorum o an yiyemiyorsam sonra aklımdan cıkıp gidiyor ya da başka bişey yediğimde o canımın ilk istediğini sonrada istemiyorum karnım doyunca :) ve tabi iştahla alakalı bi vitamin var o yuksek olduğunda o kişilerin iştahı fazla oluyor ondan kaynaklıda olabilir:)

Bu kadar hamile duası aldın, bir can kurtardn canım Rabbimin izniyle birşey olmamıştır içini ferah tut.

Canım çok anlamıyorum ama senin cinsiyet bellimiymi? Sonuçlarda cinsiyetini görüyosun diye bişey duymuştum.
Yok canım sonuçlarla beraber gitcem cinsiyet öğrenmeye hiç baktırmadım :)

Valla dayanamadık kızlar yürüyemiyodum stretten ayaklarıma ağrı çöktü heralde. Özelde muayene oldum kanama alanı olmuş biraz, ama bebiş sağlıklı çok şükür. Düşük tehlikesine karşı ilaç başlattı. Rapor veriyorum dedi aman hocam sağolun kalsın dedim. Cinsiyet tahmini sordum daha çok erken ama erkek olma ihtimali yüksek dedi. Eşimin gülümsemesi gözümün önünde. Ama ben daha fazla çıldırırım sanıyodum eşim izin vermedi olabilir dedi dedi. Ama yinede çok şükür kalp atışı vardı:KK200:
Hepinize çok teşekkür ederm dualarınız için:KK68:

Kızlar merhaba,
Evet cnm bilgim var benim.veteriner hekimiyim ben.
Şöyle anlatayım.toxoplazma gondii özellikle kedi dışkısıyla atılan bi parazittir.bu parazit yumurtası, ev kedilerinde yada iç parazit uygulaması yapılan kedilerden bulaşmaz.
İnsanlarda bu hastalık gebelikten önce yaşanıp atlatılmış olabilir.çok fazla farkına varılmıyor zaten.grip gibi belirtiler gösteriyor.ömür boyu bağışık oluyorsunuz.yani aslında gebelikten önce keşke herkes bağışıklık kazanmış olsa.
Eğerki bu test negatifse ve gebelikten sonra kapılırsa ilk trimesterde (dikkat edilmezse) bulaşması ve düşük yapması büyük olasılık.2. Ve 3. Trimesterlerde daha düşük ihtimal olmakla birlikte,eğer bulaşırsa bebekte zeka geriliği veya göz problemleri gibi anomalilere sebep oluyor.
Tavsiyem parazit uygulaması olmayan kedilerle temas etmemeye çalışın.eğer unutup temas edersenizde iyice ellerinizi yıkayın.çiğ sebzelerde de sirkeli suda bekletmeyi unutmayın.çiğ et konusunda daha çok bağırsak paraziti kapma ihtimaliniz var.o yüzden yine dikkat edilmesi gerekiyor.
Ben veteriner hekim olarak hayvanlarla içiçe çalıştığım için evlenince hemen gidip test yaptırmıştım.

Valla dayanamadık kızlar yürüyemiyodum stretten ayaklarıma ağrı çöktü heralde. Özelde muayene oldum kanama alanı olmuş biraz, ama bebiş sağlıklı çok şükür. Düşük tehlikesine karşı ilaç başlattı. Rapor veriyorum dedi aman hocam sağolun kalsın dedim. Cinsiyet tahmini sordum daha çok erken ama erkek olma ihtimali yüksek dedi. Eşimin gülümsemesi gözümün önünde. Ama ben daha fazla çıldırırım sanıyodum eşim izin vermedi olabilir dedi dedi. Ama yinede çok şükür kalp atışı vardı:KK200:

Gözünüz aydın. Neden rapor istemedin dinlenirdin hiç değilse?

Geçmiş olsun canım. İyi yapmışsın gitmekle. Rabbim bebeğini sana bağışlasın.

Back