• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben adaçayı hariç bir çok bitki çayını içiyorum günde 2 kez. Sallama çay olarak. En çok da zencefil limon kabuklu çay içiyorum.
Yasak listesinin uzun olduğunu biliyorum da içine nelerin girdiğine bakmadım hiç, tüketmiyorum zaten sevmediğim için. Dünden beri boş bir hapşırma var çok şükür halsizlik falan yok, ya nezle ya yine alerjik bir durum, limonlu çay işimi görür diye düşündüm nezleyse. Salgın var yine sanırım, bayağı gribim diyen var bu ara.

Yasak listesinin uzun olduğunu biliyorum da içine nelerin girdiğine bakmadım hiç, tüketmiyorum zaten sevmediğim için. Dünden beri boş bir hapşırma var çok şükür halsizlik falan yok, ya nezle ya yine alerjik bir durum, limonlu çay işimi görür diye düşündüm nezleyse. Salgın var yine sanırım, bayağı gribim diyen var bu ara.
Polen mevsimi belki ondandır bende de çok var boş bi hapşırma oluyor

Canım 5 yıllık evliyiz biz. Ama 11 senedir birlikteyiz toplamda. Canım ufak tefek sorunlar oluyordu oğlum yaşına girdikten sonra sorunlar çok büyüdü o zamana kadar öyle büyük sorunumuz yoktu. Hatta ben bir tane daha çocuk olmasın diye gittim spiral taktırdım. Yani yanaşmaz diye düşünüyorum terapiste bir kaç kez konusu geçmişti yok demişti sen git. Zaten benden çok ayrılmaya hevesli biliyor musun? Ben tutuyorum onu dün çok ağladım hamile halimle gidecek misin beni bırakıp diye? Bakıcı tutacakmış gidecekmiş boşanacakmışız. Yani oğlumda çok üzüldü duydu hep tartışmaları benim ağlamalarımı gördü. Ya öyle durdu yarım saat aynı yerde sonra gittim yanına sarıldım gözyaşları döküldü gözlerinden. Acıdı bizim o halimize sonra barışmaya çalıştı. Ama söyledikleri konuştukları ortada kavga sebebi yokken kavga çıkartıyor. Onun için her şey kavga sebebi her şey sorun masanın üzerinde niye bardak var diye tartışır büyütür. Yani boşanmak istediğini uzun zamandır söylüyor ben sadece yol vericem aslında. Benim İnan kızdığım nokta çocuk olacağını duyunca ben çok üzüldüm istemedim o istedi madem boşanacaktı madem hamile halimle gitmek isteyecekti niye bu çocuk kalsın diye çaba sarf etti.. yani derdim çok büyük aslında iyi olmaya çalışıyorum sadece.
Canım okurken agladim inanirmisin ogluna yavruna cok uzuldum o hali geldi gozumun onune yapmayin cocuklarin yaninda tatlım biŕak gitmek istiyosa gitsinn senin yaninda kalmak istemeyeni zorla tutmaya calisirsan sana eziyetten ve cocuklarinin psikolojilerinin bozulmasindan baska ise yaramaz yasin kac bilmiyorum ama ben bi kere bosandim evet cocuum yoktu ama gencligim gitmisti onunla 11 yillik evlilikti bendim bosanmak isteyen taraf ve sonunda bitti he kotumu olldu hayir hersey cok daha guzel oldu onunla olmaya zorlasaydim kendimi hala tek basima cocuk cocuk diye agliyor olup kendimi yiyip bitirecektim evet bizim de suanda illa problemlerimiz oluyor ama bu boyutta degil elbet senin esinin bence hayatinda biri var seni uzmek istemem ama baska bi durummus gibi gelmiyo yada ailesi iyi fisekliyor ayrilmaniz icin bu iki secenekten baskasi olamaz ama su asamada bi sure ayri kalman senin ve cocuklarinin psikolojisi icin cok cok daha iyi olacak

Anket için çok teşekkür ederiz Mune ablacığım:KK36:
Ne demek ablacım, hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum, Allah bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :nazar::anneadayı::anne:

Hepinizi öperim, bir isteğiniz olursa da bir özel mesaj ötedeyim :KK52:

Bi kaç gün daha bak bakalım c anım baktin hafif gribe çeviriyor ona göre önlem alırsın artık dikkat et kendine üşütme havalarda pek belli olmuyor
Tatlım ben hastaneye gitmek dışında evden dışarı çıkmıyorum ki, üşüterek olmamıştır. Eşim Avmlerde gezip gezip getiriyor virüsleri:KK12:

Kızlar ya eşimle şakalaşıyorduk, 20cm kadar uzun benden boyu, yetişmek için birkaç kere zıpladım, eşimi çekiştirdim filan. Biraz efor sarf ettim galiba. Sonra durunca birden ağrı girdi karnıma, sonra kasıklara indi ağrı. Bir de akşam yemeğini çıkarttım, hepten perişan oldum. Yarın kontrolümüz var ama yarın gidince doktora içim rahat eder. Çok korktuk ama ya ağrı girince, iki gülüştük sonrası zehir oldu resmen :skandal:

iyi akşamlar hanimlar. bu benim ikinci gebeliğim. Özellikle gebelik sayısı birden fazla olanlara sormak istiyorum. Dünden beri kaburgalarimin alt kismina doğru bir baskı hissediyorum. 12. haftadayim. arada kaburgamin alt kismina bişey dokunuyo; ordan bisey dokunarak geçiyor sanki. Acaba bu bebeğim olabilir mi tecrübeli gebe hanimlar :)
herkese sağlık, sıhhat, huzur diliyorum .

Kızlar ya eşimle şakalaşıyorduk, 20cm kadar uzun benden boyu, yetişmek için birkaç kere zıpladım, eşimi çekiştirdim filan. Biraz efor sarf ettim galiba. Sonra durunca birden ağrı girdi karnıma, sonra kasıklara indi ağrı. Bir de akşam yemeğini çıkarttım, hepten perişan oldum. Yarın kontrolümüz var ama yarın gidince doktora içim rahat eder. Çok korktuk ama ya ağrı girince, iki gülüştük sonrası zehir oldu resmen :skandal:
:) Bazen unutuyoruz hamile olduğumuzu, ters hareketler yapmışsın ağrının girmesi normal, bu da böyle bir ders olmuştur.

iyi akşamlar hanimlar. bu benim ikinci gebeliğim. Özellikle gebelik sayısı birden fazla olanlara sormak istiyorum. Dünden beri kaburgalarimin alt kismina doğru bir baskı hissediyorum. 12. haftadayim. arada kaburgamin alt kismina bişey dokunuyo; ordan bisey dokunarak geçiyor sanki. Acaba bu bebeğim olabilir mi tecrübeli gebe hanimlar :)
herkese sağlık, sıhhat, huzur diliyorum .
Bence bebek değidir. O kadar yukarı çıktı mı ki? Bana hala sezeryan dikişinin etrafından bakıyor.

Kızlar biraz önce bir konuya denk geldim sonu iyi bitmemiş, bir hatırlatma yapayım. İlk gebeliğimde düzenli olarak her doktora gittiğimde tansiyon takibim yapılıyordu ama yapılmasa bile benim o takibi yapmam gerekiyor diye tansiyon aleti almıştım, gebelikte yüksek tansiyon çok zararlı. Doktorunuz, ebeniz ihmal ediyorsa bile siz etmeyin lütfen. İmkanınız varsa siz de alın, yoksa eczaneye, sağlık ocağına düzenli olarak ölçtürün.

:) Bazen unutuyoruz hamile olduğumuzu, ters hareketler yapmışsın ağrının girmesi normal, bu da böyle bir ders olmuştur.
Sorma canım ya, hem de ne ders. Biz çok şakalaşırdık normalde ama bir süreliğine artık bitti sanırım :KK48: Bugün biraz abarttım, eşim gülmekten yerlere yattı bi ara ben de sırtına çıktım akıllı gibi. Çok saçma ve gereksiz hareketler olmuş şimdi yazınca farkına vardım :halay:

Sorma canım ya, hem de ne ders. Biz çok şakalaşırdık normalde ama bir süreliğine artık bitti sanırım :KK48: Bugün biraz abarttım, eşim gülmekten yerlere yattı bi ara ben de sırtına çıktım akıllı gibi. Çok saçma ve gereksiz hareketler olmuş şimdi yazınca farkına vardım :halay:
Olsun ya ne güzel maşallah keyfiniz yerinde, Rabbim muhabbetinizi artırsın, bebek doğana kadar sakin sakin şakalaşın :)

Back