• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
İşe yarıyor mu peki, kesiyor mu bulantını canım? Bir de ismi neydi ilacın acaba? Doktoruma sorayım ben de... 7 Mayısta gideceğim muayeneye ama reçetesiz alabiliyorsak maille de sorabilirim.
2 hamileligimde de ust duzey kusmalar yasamis biri olarak kullandigim.hic bir bulanti hapi iyi gelmedi. Suan 2. Sinde 4 gundur bir serum takiliyor icine zofer koyuyor doktor 3 gun kusmuyorum. Gercekten o ilac ile ask yasiyorim. Yalniz her hamileye vermiyorlar o ilaci benim gibi hipermesis seviyesinde ise kusmalariniz o zaman veriyorlar. Cunku biraz agir bi ilac kemo sonrasi kusmalari engellemek icin veriyorlar hastalara

Annem bana spiralle hamile kalmis bir komsumuz da 3. Cocuktan sonra tupleri baglatmisti ama hamile kaldi insan neye guvenecegini sasiriyor
Şimdi 7 yılda hamile kalamayan ben ne desem bilemedim imkansızı basardigimi söylediler.diyorum ya Bn normal yolla hamile kalanlara şaşırıyorum bırak korunanlari :)

Bence kola aşırı zararlı. Zaten mide kasılmadan dolayı süklüp püklümken bir de asitli içecek içmek mideyi daha da mahveder. Bir işe yaramazsa onu kusması var mahvolur insan ben asitli diye maden suyu içmeye korkuyorum.
Gazli icecekler gercekten rahatlatio bi nebze ben saglikli hic birsey yiyip.icenedigim icin uzuluyorum aslinsda yeni yeni yemek yemeye basladim

Şimdi 7 yılda hamile kalamayan ben ne desem bilemedim imkansızı basardigimi söylediler.diyorum ya Bn normal yolla hamile kalanlara şaşırıyorum bırak korunanlari :)
Insallh saglikla kucagina alirsin . Allah nasip etmis bak ne guzel. Cok yakinimin cocuk hasretine sahit olsdigim icin boylw guzel haberler beni cok daha mutlu ediyor

Sizi cok iyi anliyorum iste Allah bir seyi isteyince o kadar kolay ve istemeyince o kadar zor ki bende vajinismus ile hamile kaldigimda ustelik tiroid yetmezligi ve polikistik overime ragmen, bunu cok daha iyi anladim sukurlerim bitmez. Allah yavrunuzu size bagislasin. Oyle uzuluyorum ki insanlar dualarla beklerken baskalarinin dogurup cope atmasina kader mi demeli ne demeli bilmem ki..

Bana bir premesis verdi günde 3 defa aç karnına. Bu devlet karşılamıyor 50 tl. Folik asit b12 b6 kalsiyum vs olan bir hap. Ben şu an günde 1 tane içiyorum. Bir de ilk olarak emedur fitil verdi ama benim bağırsaklarımı ağrıttığı için tablet versiyonuna geçtim. Sabah akşam az bir şey atıştırıp iç dedi. Ama ben gündüz çok fena değilsem sadece yatmadan önce içiyorum çünkü uykumdan bulantıyla uyanmak çok kötü oluyor hem de uyutuyor biraz. Bu arada doktorum doc. Üniversite hastanesinde iyi bir doktor oldugunu düşünüyorum. Yani güvenmesem asla sana da ilaç ismi vermem.
Tamam canım çok sağol, ben de sorayım inşallah doktoruma...

Burada bi arkadaşımız yazmıştı, bulantının en üst noktasına geldiğini hissettiğinde bi bardak soğuk kola iç demiş doktoru. Çok şükür ben öyle bişey yaşamadm ben sürekli mide yanması yaşıyorum ve maden suyu içiyorum çok artınca. Bi dene istersen ama ben tecrübe etmedim
Koladan korkuyorum canım ya, doktor asla elini sürme dedi... Sağolasın

Canim zencefil cayi oneriliyor bir arastir istersen. Bende de pek bulanti ve kusma olmadi ama sevinemiyorum cunku bulantı cok olunca kiz diyorlar genelde:KK14:
Tamam canım bakayım inşallah zencefile. Hadi bakalım kız mı olacak erkek mi, heyecanla bekliyorum :))

2 hamileligimde de ust duzey kusmalar yasamis biri olarak kullandigim.hic bir bulanti hapi iyi gelmedi. Suan 2. Sinde 4 gundur bir serum takiliyor icine zofer koyuyor doktor 3 gun kusmuyorum. Gercekten o ilac ile ask yasiyorim. Yalniz her hamileye vermiyorlar o ilaci benim gibi hipermesis seviyesinde ise kusmalariniz o zaman veriyorlar. Cunku biraz agir bi ilac kemo sonrasi kusmalari engellemek icin veriyorlar hastalara
O kadar kötü değilim galiba canım ya, Allah yardımcın olsun, çok çok geçmiş olsun... Çok teşekkürler

Son düzenleme:
Kızlar iki haftadır bulantı kusma yoktu bugün gece uyanıp kustum ve sabah tekrar kustum. Regenesis diye vitamin ilacı verdi doktor en etkili buymuş üç gündür kullanıyorum sizce o yapmış olabilir mi içinde balık yağı var şu an her yerden balık kokusu geliyor sürekli öğürüyorum. 13.hafta içindeyim.
Merhaba ben de eczaciya sordum baska bi vitamin ilaci kullaniyorum bulanti yapar mi dedim mutlaka yemekten hemen sonra al yoksa yapar demisti. Demir ilaci da yemekten 1saat once veya iki saat sonra dedi. Doktorum da aynisini soyledi bu ikisini kullaniyorsan bu sekilde kullanmani tavsiye ederim. Ben de 13.haftadayim bu gun ve dun ilk defa kusmadim darisi basina. Inanalim azalicak bu kusmalar kizlar! :)

Canım sizin ense kalınlığı kaç çıktı,benim kızımda normaldi yaş 29du,şimdi 33üm ben de tedirginim,dün 13+2 gösterdi ultrason önde gidiyoruz ve ense kalınlığı 2.1 çıktı kafam çorba gibi oldu
12 hafta 4 günlüktü salı günü canim ogün 1.1 cıktı ensesi ama 3un üstü problem demişti üzülme sen de

Göğüs hassasiyeti 12. haftadan sonra azalır diyor okuduğum yazılarda. Benim 10+1 henuz. Sanki eskisi gibi hassasiyet yok gibi. Sizlerde durum nasıl? Yıllardır bu özlemle yanıp tutuşunca insan acayip etkileniyor her şeyden.Eve ultrason alıp sürekli izleyesim var o kadar yani:KK39:

Göğüs hassasiyeti 12. haftadan sonra azalır diyor okuduğum yazılarda. Benim 10+1 henuz. Sanki eskisi gibi hassasiyet yok gibi. Sizlerde durum nasıl? Yıllardır bu özlemle yanıp tutuşunca insan acayip etkileniyor her şeyden.Eve ultrason alıp sürekli izleyesim var o kadar yani:KK39:
Yazinizi okuyunca bi yokladim da:) bende de su an eski hassasiyet kalmamis 9+4de olmama ragmen. Korkmayin guzel dusunelim guzel olsun. Yere egilirken eskisi kadar rahat degilim rahmin buyudugunu hissediyorum bende bu gibi seylerle rahatliyorum:)

Merhaba ben de eczaciya sordum baska bi vitamin ilaci kullaniyorum bulanti yapar mi dedim mutlaka yemekten hemen sonra al yoksa yapar demisti. Demir ilaci da yemekten 1saat once veya iki saat sonra dedi. Doktorum da aynisini soyledi bu ikisini kullaniyorsan bu sekilde kullanmani tavsiye ederim. Ben de 13.haftadayim bu gun ve dun ilk defa kusmadim darisi basina. Inanalim azalicak bu kusmalar kizlar! :)
Bende balık yağı ve damla şeklinde demirle karışım vitamin kullanıyordum. Mide yanması yaptı bütün yemek borusunda hissediyorum o yangıyı. Bugün doktoruma sordum aç karna aldığım (Demir+folik aslit+b12) karışım ilaca ara ver dedi. Bakalım inşallah geçer çok kötü bi his. Şuana kadar kusmadım ama 8. Haftadan itibaren sürekli öğürmelerim oluyor ve ilaçlardan sonra da arttı :(

Kolaya bişey diyemem canım ama doğal maden suyunun zararı yok hatta aşırı olmazsa faydası var diye okudum. Günde 2 kereden fazlası zararlı. Bende 2 tane içiyorum günde işe yarıyo mide yanmasında çok şükür. Bazen fayda etmiyo sadece
Ben mide kanaması geçirdiğim için normalde de içemiyorum. Midemi ağrıtıyor. Ama yanmaya iyi geliyordur doğrudur.

Canım ara ara o hassasiyet hafifliyor. Bende 10.haftada azalmıştı, doktora gittim hersey yolundaydı. Şimdi 11+4 olduk eskisi gibi acımıyor. Rahat ol. Normal sanırım.

Yazinizi okuyunca bi yokladim da:) bende de su an eski hassasiyet kalmamis 9+4de olmama ragmen. Korkmayin guzel dusunelim guzel olsun. Yere egilirken eskisi kadar rahat degilim rahmin buyudugunu hissediyorum bende bu gibi seylerle rahatliyorum:)
Olumlu ve iyi düşünmeye çalışıyorum ama evde dinlenmem gerektiği için kendimi çok dinliyorum sanırım.
Birkaç hafta önce belgesel izlemistim hamile kadın ne dağ kaldı tirmanmadigi ne hayvanların yemini taşımadığıı. Köyde yaşadığı için kontrole 2.5 saatte gidiyor köy yolundan bir de bunun dönüşü var. En son yeni doğmuş buzağı kucakladı... Benim için son nokta. o kadar ozendim kii. Ben kendi eviimin işini bile yapamıyorum:bicak: Akıl sır ermiyor. Allahın takdiri yiyecek ekmeği içecek suyu varsa dünyaya geliyor bebişler. Sağlıklı hayırlı evlatlarımızı olsun:dua:

Sizi cok iyi anliyorum iste Allah bir seyi isteyince o kadar kolay ve istemeyince o kadar zor ki bende vajinismus ile hamile kaldigimda ustelik tiroid yetmezligi ve polikistik overime ragmen, bunu cok daha iyi anladim sukurlerim bitmez. Allah yavrunuzu size bagislasin. Oyle uzuluyorum ki insanlar dualarla beklerken baskalarinin dogurup cope atmasina kader mi demeli ne demeli bilmem ki..
Bizde sorun bulunamadı ilk denemede 10.hafta kürtaj oldum şimdi korkular ve telkinlerle gün geçirip şükrediyorum. O kadınlara söyleyecek bişey bulamıyorum .maddi manevi okadar yipraniyosun kadın doğurup atiyo öldürsem gam yemem o tipleri.amin hepimizin yavrusunu bağışlasın

Benim her günüm ağır artık psikolojik olarak çöktüm başka hastalığım mı var diye abuk subuk Şeyler düşünmeye başladım
Yok korkma canım benim. Belki biraz daha sürecek ama sonra geçecektir. Serum takviyesi şart o zaman sana.

Merhaba kızlar, bugün sabah ikili taramam vardı. Her şey çok normal dedi. Kesenin konumu, plasenta vs. Cinsiyeti de kız dedi.”bacak arası boştu” dedim “ben ona göre değerlendirmedim” dedi. Yüzde kaç kız dedim 99 dedi. Ben yanılmam diye de iddia etti. Çok sevindim, kız istiyorduk :)
@pinkstrap doğru bildin, kız bebekmiş bendeki :)
Hayırlı olsun

Back