Canım ya ben 34 yaşındayım. Bende 20 yıldır filan var ilk başta anlaşılmadı apandisit dendi hep ya biliyordum ki değil Çünkü karın ağrım hep oluyor kaç defa ameliyat masasından döndüm daha yeni öğrendim fsm hastası olduğumu Çanakkale’de yaşıyorum ben burda sağlık Peki değil ücretsiz izindeyken oğlumun doğumundan sonra aldım İstanbul’da teşhis konuldu. 29 yaşımdan sonra ataklarım tamamen geçmişti. Ta ki oğlumu doğurana kadar. Doğumdan sonra acayip arttı ayda iki üç sürekli atak Yaşar oldum. Ailede kimde var onu bile bilmiyoruz henüz biliyor musun? Çünkü kimse benim yaşadıklarımı yaşamıyor evde ama doktorlar gizlidir olabilir illa atak yaşanacak değil dediler İstanbul’da. D vitamini dedin de geçen test yapıldı d vitamini eksikliği çıktı kuzum acaba o yüzden mi yoğun atak yaşıyorum. Ama doktorum dedi ki Akdeniz ateşi hastaları doğumunu 30 dan sonraya bırakmayacak tabi ben neyim olduğunu bilmediğim için..
Canım bende eklem ağrısı ile başlıyor hani böyle grip olacakmış gibi oluyorum sonra midemde bir ağrı o ağrı gidiyor sağ tarafa yerleşiyor kımıldaymıyorum ateşim yükseliyor eklem yerlerim böbreklerim çok ağrıyor 4 gün filan çekiyorum sonra geçiyor. Senin nasıl oluyor kuzum.
Evet teshis cok zor konuluyor ben de oyle defalarca geri dondum ameliyatlardan. Bence d vitamininin etkisi cok doktoruna danis da kullan derim abla. Aynen ben de oyleyim valla cocukken karnim agrirdi hep ishal agrisi gibi. Sonra eklem agrisina ve yan agrisina dondu ayni dedigin gibi bobreklerin oralarda. Hatta usutursun de sirtin agrir ya ayni oyle agriyor sirtima dogru hep gezen bir agrim oluyor eklem sirt yan bobrek ve hatta bas agrisi bir de ayak bilegimde agri oluyor sisiyor bazen. 1hafta suren bile oldu benim. Ama genelde 2gun. Bir de burda okumustum genelde ikinci cocukta atak yasiyorlarmis. Insallah gecer agrilarin teshisi zor tedavisi zor her seyi zor bu hastaligin. Dua edicem senin icin.