• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım ya ben 34 yaşındayım. Bende 20 yıldır filan var ilk başta anlaşılmadı apandisit dendi hep ya biliyordum ki değil Çünkü karın ağrım hep oluyor kaç defa ameliyat masasından döndüm daha yeni öğrendim fsm hastası olduğumu Çanakkale’de yaşıyorum ben burda sağlık Peki değil ücretsiz izindeyken oğlumun doğumundan sonra aldım İstanbul’da teşhis konuldu. 29 yaşımdan sonra ataklarım tamamen geçmişti. Ta ki oğlumu doğurana kadar. Doğumdan sonra acayip arttı ayda iki üç sürekli atak Yaşar oldum. Ailede kimde var onu bile bilmiyoruz henüz biliyor musun? Çünkü kimse benim yaşadıklarımı yaşamıyor evde ama doktorlar gizlidir olabilir illa atak yaşanacak değil dediler İstanbul’da. D vitamini dedin de geçen test yapıldı d vitamini eksikliği çıktı kuzum acaba o yüzden mi yoğun atak yaşıyorum. Ama doktorum dedi ki Akdeniz ateşi hastaları doğumunu 30 dan sonraya bırakmayacak tabi ben neyim olduğunu bilmediğim için..

Canım bende eklem ağrısı ile başlıyor hani böyle grip olacakmış gibi oluyorum sonra midemde bir ağrı o ağrı gidiyor sağ tarafa yerleşiyor kımıldaymıyorum ateşim yükseliyor eklem yerlerim böbreklerim çok ağrıyor 4 gün filan çekiyorum sonra geçiyor. Senin nasıl oluyor kuzum.

Evet teshis cok zor konuluyor ben de oyle defalarca geri dondum ameliyatlardan. Bence d vitamininin etkisi cok doktoruna danis da kullan derim abla. Aynen ben de oyleyim valla cocukken karnim agrirdi hep ishal agrisi gibi. Sonra eklem agrisina ve yan agrisina dondu ayni dedigin gibi bobreklerin oralarda. Hatta usutursun de sirtin agrir ya ayni oyle agriyor sirtima dogru hep gezen bir agrim oluyor eklem sirt yan bobrek ve hatta bas agrisi bir de ayak bilegimde agri oluyor sisiyor bazen. 1hafta suren bile oldu benim. Ama genelde 2gun. Bir de burda okumustum genelde ikinci cocukta atak yasiyorlarmis. Insallah gecer agrilarin teshisi zor tedavisi zor her seyi zor bu hastaligin. Dua edicem senin icin.

Evet teshis cok zor konuluyor ben de oyle defalarca geri dondum ameliyatlardan. Bence d vitamininin etkisi cok doktoruna danis da kullan derim abla. Aynen ben de oyleyim valla cocukken karnim agrirdi hep ishal agrisi gibi. Sonra eklem agrisina ve yan agrisina dondu ayni dedigin gibi bobreklerin oralarda. Hatta usutursun de sirtin agrir ya ayni oyle agriyor sirtima dogru hep gezen bir agrim oluyor eklem sirt yan bobrek ve hatta bas agrisi bir de ayak bilegimde agri oluyor sisiyor bazen. 1hafta suren bile oldu benim. Ama genelde 2gun. Bir de burda okumustum genelde ikinci cocukta atak yasiyorlarmis. Insallah gecer agrilarin teshisi zor tedavisi zor her seyi zor bu hastaligin. Dua edicem senin icin.
Sağol Bi tanem ya doktorum d vitamini içinde 12. Haftadan sonra vericem deri bulantılarım çok fazla o yüzden sanırım. Benim şişliklerim olmuyor kuzum. Ama tabi çok ağrılarım oluyor allah biliyor ya çok ağlıyorum yaşamak istemediğim zamanlar oluyor çok zor bir hastalık gerçekten. Canım benim bir ara geçmişti işte Doğumdan sonra ayda 2-3 olmaya başladı tekrar bir hamilelik bu kez daha da zor. Canım sana tavsiyem kaç çocuk düşünüyorsun bilmiyorum ama ikinci çocuk bizim için çok zor. Eğer yapacaksan da 30 yaşından sonraya hamilelik bırakma.

Birde dün ilk defa plesentayı gösterdi doktorum. Çok ilginç geldi. Göbek bağını bile gördüm:) kese ye baya yakınmış plesenta. Ama ileriki haftalarda yukarı çıkar dedi. Yoksa kanama yapabilirmiş. Ama %90 çıkacak dedi.

Balik yagi hamile degilken bile agzima geri geri gelirdi benim de cok gecmis olsun valla daha kapsul tipi ilac verir umarim doktorun. Decavit kullaniyorum ben simdi tokken icince hic biseycik yapmiyor.
Bana da doktorum sabahları tok karna Decavit verdi. Bir sıkıntı çekmedim.
Omega3 hapını da haftada 2 veya 3 kere almamı söyledi (haftada bi defa balık yersen 2 al, yemezsen 3 al dedi). Onu 2 kere içtim henüz. Sonraki hafta 3 kez balık yeyince ara verdim :)

Benim de 9+1 bugün ikili test için henüz birşey denmedi gün falan almadım o yüzden. Özel için güne gerek yoktur zaten.

Bende özele gidiyorum ama randevu al demişti doktorum bende aldım :)) senin gittiğin yer daha rahat demek ki randevu sıkıntısı yok

Arkadaşlar mide bulantısı için ne kullanıyordunuz ben dayanamıyorum bu kadar değildi doktoruma söylemedim o yüzden ama artık bugün sabredemiyorum kusmak istemiyorum sürekli tutuyorum kendimi eşim ağzımda

Arkadaşlar mide bulantısı için ne kullanıyordunuz ben dayanamıyorum bu kadar değildi doktoruma söylemedim o yüzden ama artık bugün sabredemiyorum kusmak istemiyorum sürekli tutuyorum kendimi eşim ağzımda

Bana doktorum mitpamid vermişti. İyi geliyo. Bulantılarım azaldı ama yine arada kullanıyorum.

Bana da doktorum sabahları tok karna Decavit verdi. Bir sıkıntı çekmedim.
Omega3 hapını da haftada 2 veya 3 kere almamı söyledi (haftada bi defa balık yersen 2 al, yemezsen 3 al dedi). Onu 2 kere içtim henüz. Sonraki hafta 3 kez balık yeyince ara verdim :)
Evet guzel gibi decavit. Bana omega3 vermedi balik zamani da gecti artik ye dese de yiyemezdim zaten :) nasil gidiyor senin bulanti fln var mi ?

Elim ağzımda demek istemiştim ne işi var eşimin ağzında zaten sinir oluyorum ona
u

Hahaha hiç güleceğim yoktu :)) bende de sinir yaptı bu hamilelik her şeye sinir oluyorum çok öfkeleniyorum. Eşime diyorum bazen sana iki tane çakasım geliyor, kıyamam o da vur ya napalım çekeceğiz diyor :))

Yarın ikinci kontrolüm var. ne alemde çok merak ediyorum. bir ayı geçiyor neredeyse gitmediğim.

Kızlar meraba bugün doktordan geldik
Herşey iyi çok şükür
Ben ikili test yaptırmadım
Cinsiyet içinde tahmin yaptı ama bu haftada tam belli olmaz dedi

Eklentiler

• 55D361EF-1384-4B87-A9E6-90B2ACD5596F.jpeg
    55D361EF-1384-4B87-A9E6-90B2ACD5596F.jpeg
    74,2 KB · Görüntüleme: 58
Birde dün ilk defa plesentayı gösterdi doktorum. Çok ilginç geldi. Göbek bağını bile gördüm:) kese ye baya yakınmış plesenta. Ama ileriki haftalarda yukarı çıkar dedi. Yoksa kanama yapabilirmiş. Ama %90 çıkacak dedi.

Maşallah Canım sen görmüşsün benim hiç aklıma gelmiyo sormak sadece merak ettiğim bebek şuanda rahimin neresinde ama doktora gidince herşeyi unutuyorum :anneadayı::eek::eek:

u

Hahaha hiç güleceğim yoktu :)) bende de sinir yaptı bu hamilelik her şeye sinir oluyorum çok öfkeleniyorum. Eşime diyorum bazen sana iki tane çakasım geliyor, kıyamam o da vur ya napalım çekeceğiz diyor :))

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Back