2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
merhaba 19.5 aylık oldu benimki de.
kilo hala 8.9 falan boy da 76-77 cm kadar.
kelimeler tek tek genelde. bazı renkleri söylüyor (mor ve pembe), hamur, hello, babam, annem, gel, al, mama falan bu tür kelimeleri var.
kreşe gidiyor bu aralar.
gece beslenmesini 1 hafta önce kestim. uyanmayacak dediler ama hep uyanıyor ben çözemedim.
1 yaşından beri yürüyor düşme vs. yok,
kendi başına kaydırağa tırmanıp kayabiliyor mesela, bu konularda iyi.
dans etmeyi ve şarkıları çok seviyor.
kalemle, resimle hiç işi yok. kaç çeşit boya aldım ama sevmiyor boya yapmayı.
genel olarak uyumlu ama tersi de çok fena.

Benim kızım da hala kilo almıyor, boyu uzamıyor
Yemesi hala iyi çok şükür gece yatmadan önce tartıldığında 10.5 kilo, sabah 9.9
Üçlü, dörtlü basit cümleler kurabiliyor, anne kitap oku, abla gel mama ye, baba geldi, mama bitti gibi
Ablasının ranzasının merdivenlerinden kendi başına çıkabiliyor
Yemeğini kendi yemek istiyor, genellikle uysal, açıklayarak anlattığımda tamam diyor
Bez değiştirme işleminden hiç hoşlanmıyor, sırtı yere gelsin istemiyor, hala memeye çok düşkün, gece 3 4 kere uyanıyor ,memesiz uyumuyor
Yediğini belli edecek şekilde kilo alıp, boyu uzasa, gece de uyanmasa başka bir sorunumuz yok Allaha şükürler olsun

Bıngıldagı kapanmayan varmi ? Kizimin hala acik doktora goturmeyi dusunuorm
Çok az bi yumuşaklık var hala, bizimki de bu vakte kadar kolay kapanmadı. Doktor 18 aya kadar kapanır demişti. Kontrole gittiğimde soracağım. Siz de doktorla görüştükten sonra yazar mısınız?

Biz de 20 aylığız. 1 yaşına gelip yürümeye başladığından beri kakasını lazımlığına yapıyordu, 2 haftadır da küçük tuvaletini de yapmaya başladı. Artık gece de gündüz de dışarı da çıksak bez bağlamıyoruz. Kendi de asla istemiyor bezi. Kolay öğrendi şükür. Yemesi hep problemdi hala öyle. Bazen yiyor bazen yemiyor. 10 kilo boyu da 80 oldu. İkinci çocuk düşünmüyorum. İlerde pişman olacağım belki ama ikinci çocuğu yetiştirecek gücü kendimde göremiyorum.

Çok az bi yumuşaklık var hala, bizimki de bu vakte kadar kolay kapanmadı. Doktor 18 aya kadar kapanır demişti. Kontrole gittiğimde soracağım. Siz de doktorla görüştükten sonra yazar mısınız?
Merhaba dün kontrole goturdum ufak bir açıklık var ama kemik oluşumu başlamış dedi doktorumuz testler istedi ayaginda da hafif bir egrilik var gibi sanki dedi kalsiyum d vitamini troit testleri istedi ptesi yaptirip gosterecegim. 20 aya daha girmedik 13500kg 87cm cok sukur gelisimi iyi tuvalet egitimi icin hazir olmadigini dusunuorum ben cunku kaka ve cis die soylemiyor asla bezine kakasini yapinca bile rahatsiz olmuyor cok zorlabacagim gibime geliyor tuvalet egitiminde

Merhaba, kızım 9-10 aylıkken kabız olduğu bir gün zor yaptığını hissedince bacaklarımdan tutup oturma pozisyonuyla yardımcı olmuştum. Sonra diğer günler kakası geldiğinde önüme gelmeye başladı. Tutmamı istiyordu. 1 yaşına gelip yürümeye başlayınca hemen lazımlık aldım. Kakasını buraya yapmasını söyledim. Bizi de tuvalette otururken görüyordu zaten. Bir de kaka kitabı aldım. Kitaplara bakmayı seviyordu. İlk denemede oturdu yaptı, kalktı. Kakasını beze yapmayı bırakmıştı. Yaz gelince 19-20 aylık olunca da küçük tuvaletini de yapması gerektiğini anlattım. Pek anlamadı, 2 gün boyunca üstüne yaptı. 3-4. Gün sık sık tuvalete oturtturdum yaptırmak için. Diğer hünlerde kendi söylemeye başladı. Şimdi geceleri de bez kullanmıyoruz. Yaklaşık 1-2 haftada bez işimiz tamamen bitti. Bu arada kakasının geldiğini ığğğ diye ses vererek bildirirdi, küçük tuvaleti için de aynı sesi çıkarıyor.

Yaaa maşallah sübhanallah tam pes edecekken nasıl iyi geldi mesajiniz çok teşekkür ederim Ben bir hafta kadar denemedim baktim olmuyor cevremdeki herkesde erken diyince ara verdim aslında olmaya çok yakındı ama ben biraz tembellik yaptım sanırım ama bu mesajdan aldığım destekle yarin tekrar başlayacağım inşallah bu defa basari kaydederimbahsettiginiz kaka kitabının ismini öğrenmem mümkün müdür acaba?

Merhaba :) ben yeni üyeyim o yüzden bu gurupta daha önce yoktum ama bende kasım 2018 annesiyim şimdi tekrar hamileyim bu seferde yine kasım :)
Merhabalar öncelikle cesaretinizden ötürü sizi tebrik ediyor ve saglikla huzurla mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum ikinci cocuk fikri hep çok hosuma gidiyor ama ben kaç yıl sonra cesaret edebilirim bilmiyorum

Güzel anneler sizlere bir sorum olacak benim oğlum 19 aylık ama henüz konusamiyor yani tek tük konuşuyor kitap okumami pek sevmiyor bu yüzden kitaplardan cokta yardim alamadim açıkçası bende onu yaşıtlarıyla oynayabilcegi hem motor gelisimi hem özgüveni hemde konuşma yetisi gelişsin diye bi oyun grubuna yazmak istiyorum aranizda varmi acaba oyun grubuna giden su dönemde tabiki en önemli kriter hijyenik olmalı aslında cok mantıklı degil belkide bu donemde boyle bir fikir lakin oğlum evde cok sıkıldı bunaldi onada tabiki tedbirlerim cercevesinde değişiklik olsun diye böyle bisey düşündüm ben İstanbul Küçükçekmece de oturuyorum buralara yakin bildiğiniz önerdiğiniz yerler varmi acaba

Benim avantajım zaten kakasını lazımlığa yapmaya alışık olmasıydı. Yani tuvaletini yapması gereken yeri biliyordu. Üstüne yapacak illa ki. Hani ben onu da beklemiyordum olmayacak galiba demeye başlamıştım. Ama ilerleyen günlerde o demese de sık sık tuvalete oturttum, bazen direndi oturmamaya. O altına kaçırmadan, onun söylemesini beklemeden mesaneyi boşaltmak da işe yarıyor. İlk günler istisnasız altına kaçırdı. Hiç söylemedi. Sonra alıştı. Mesela dün trafikte çişim var sesi çıkardı. Yanımda bez taşıyordum ne olur nolmaz diye, bağlamak istedim ortalığı yıktı. Bir şekilde oyaladım farkında olmadan bağladım bezi. Arabadan inince tuvalete gittik, meğer beze yapmamış. Bazı arkadaşlarım bizden 1 yaş büyük oldukları halde geceleri bez bağlıyorlarmış. Benim gece beze ihtiyacım da olmadı. Sözde gece ıslatması azalınca bezi bırakma zamanı sinyali sayılıyormuş, bizde sabahki bezlerde dolu dolu oluyordu.

Çocuk şarkıları söyleseniz danslı özel hareketleri olan şarkılar. Arkadaşıma doktoru önermişti. Bu dönemde çocuklar anne baba dışında kimseyi göremedi ki en büyük sıkıntı bu oldu. Çünkü çocuklar çocuklardan çok şey öğreniyor bende çok istiyorum oyun grubunu ama çok riskli. Her şey gönlünüzce olsun inşallah içinize sinen bir yer bulursunuz

Çok sevimli cevap olmuş çok teşekkür ederim :) Kızımın bir kardeşinin olmasını çok istedim. Bebeğim de Allah sağlık verirse şu dönemi atlatıp doğarsa 2 tane çocuk yeter benim için :) Allah isteyen herkese versin Ben 34 yaşındayım ilerde sanki o gücü cesareti bulamayacağım gibi geldi. Bir de şimdi daha çok yorulacağım belki ama arkadaş gibi büyüyecekler ve bir zaman sonra ikisi de büyüdüğü için bazı şeyleri tatil ya da başka her hangi şeylerde daha rahat edeceğiz gibi göründü, biz de o yüzden biraz erken kardeş düşündük :) Aralarında tam 2 yaş olacak :) Zorlukları ise şimdiden başladı gibi, yerinde durmayan ayın 10'unda 20 aylık olacak bir kızım var hamile olduğumdan dolayı çok uzun kucağıma alamıyorum ya da sürekli kaldıramıyorum. Altını değiştirirken, oynarken veya dışarıda şimdiden zorluyor

Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu. Maşallah 21 haftalık olmuş yolun yarısını geçmişsiniz. Allah kolaylık versin

Ben de ikinci çocuk düşünmüyorum, hiç düşünmedim neden pişman olayım ki tam bana göre bi çocuğum var :) hedefim ona biraz mal mülk para bırakabilmek, böylece hayallerini gerçekleştirebilmek için daha cesaretli olabilir. Birden fazla çocukla bunları eşit ve istediğim oranda gerçekleştiremem.
Ayrıca bir daha hamile kalmayacak olmaktan, bir kaç yıl içinde hayatımızın daha çok düzene girip kendime daha çok vakit ayırabilecek olmaktan, tekrar emzirmemek düşüncesinden çok memnunum :)

Kizlar memeyi azaltarak biraktirmak istiyorum. Artik emzirmek hic keyif vermiyor oyle uzun ve sik emiyoki daraliyorum artik. Hele geceleri saat basi kalkiyo ve kesinlikle memesiz uyumuyo. Hicbi sekilde oyalayamiyorum meme dedim mi illa emecek. Beni cok yordu bu durum. Sinirlerim lackalasti
Iki gecedir agliyorum artik her emzirdigimde. Hamileyken cok istemistim emmesini cok sukur emdi. Nankorluk mu yapiyorum diyorum ama gercekten cok darladi bu meme sevdasi. Azaltarak birakacak gibi de degil. Biseyler surup onu uzmekte istemiyorum. Napicam gercekten cok uzuluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…