2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar memeyi azaltarak biraktirmak istiyorum. Artik emzirmek hic keyif vermiyor oyle uzun ve sik emiyoki daraliyorum artik. Hele geceleri saat basi kalkiyo ve kesinlikle memesiz uyumuyo. Hicbi sekilde oyalayamiyorum meme dedim mi illa emecek. Beni cok yordu bu durum. Sinirlerim lackalasti
Iki gecedir agliyorum artik her emzirdigimde. Hamileyken cok istemistim emmesini cok sukur emdi. Nankorluk mu yapiyorum diyorum ama gercekten cok darladi bu meme sevdasi. Azaltarak birakacak gibi de degil. Biseyler surup onu uzmekte istemiyorum. Napicam gercekten cok uzuluyorum
Farklı değil yaşadıklarımız. Dişleri çıktı mı çıkmadıysa biraz daha sabır

Ben de ikinci çocuk düşünmüyorum, hiç düşünmedim neden pişman olayım ki tam bana göre bi çocuğum var :) hedefim ona biraz mal mülk para bırakabilmek, böylece hayallerini gerçekleştirebilmek için daha cesaretli olabilir. Birden fazla çocukla bunları eşit ve istediğim oranda gerçekleştiremem.
Ayrıca bir daha hamile kalmayacak olmaktan, bir kaç yıl içinde hayatımızın daha çok düzene girip kendime daha çok vakit ayırabilecek olmaktan, tekrar emzirmemek düşüncesinden çok memnunum :)
Gerçekten bir kaç yıla düzene girer miyiz? Bir tane de olsa eski düzen olmayacak gibi geliyor bana. Örneğin gece 1lerde 2 lerde eve giremem, alkollü eğlence mekanlarına çocuğumla gidemem diye düşünüyorum.
İstanbulda yaşıyorum ve tek maaşla( her ne kadar 2 maaş kadar rakam olsa da) bir çocuğu maddi olarak anca yeteriz diye düşünüyorum. Evet büyük bir yorgunluk içindeyim 2. Çocuğu istememekte en büyük sebebim bu olsa da istanbul gibi gider rakamlarının çok olduğu yerde ikinci çocuğa maddi olarak yetemeyiz diye düşünüyorum. Etrafım ise kardeş iyidir diyip duruyor. Benden büyük kardeşlerim olsa da doğduğumdan beri ayrı evlerde büyüdük, tek çocuk gibiydim ve bundan hiç şikayetçi olmadım.

Çok sevimli cevap olmuş çok teşekkür ederim :) Kızımın bir kardeşinin olmasını çok istedim. Bebeğim de Allah sağlık verirse şu dönemi atlatıp doğarsa 2 tane çocuk yeter benim için :) Allah isteyen herkese versin 🙌 Ben 34 yaşındayım ilerde sanki o gücü cesareti bulamayacağım gibi geldi. Bir de şimdi daha çok yorulacağım belki ama arkadaş gibi büyüyecekler ve bir zaman sonra ikisi de büyüdüğü için bazı şeyleri tatil ya da başka her hangi şeylerde daha rahat edeceğiz gibi göründü, biz de o yüzden biraz erken kardeş düşündük :) Aralarında tam 2 yaş olacak :) Zorlukları ise şimdiden başladı gibi, yerinde durmayan ayın 10'unda 20 aylık olacak bir kızım var hamile olduğumdan dolayı çok uzun kucağıma alamıyorum ya da sürekli kaldıramıyorum. Altını değiştirirken, oynarken veya dışarıda şimdiden zorluyor🙈
Maşallah 💐 benim kardeslerim arasinda da iki yas var suan biri 18 digeri 20 yasinda o kadar güzel iliskileri varki kıskanmiyo değilim bazen😂 hayatlarının her donemini birlikte geciriyorlar onları gördükçe gaza geliyorum bi 18 yil sonrasimi düşünüp ama sonra o lohusalik sürecim gelince aklima hopp frenliyorum kendimi🙈 inşallah zor görünen hersey cok kolay gecsin sizin ve minikleriniz için 🙌 rabbim sağlıkla huzurla versin kucaginiza💐 banada o cesareti versin kisa zamanda🙈😂

Arkadaslar İstanbul Küçükçekmece tarafında önerebilceginiz 19 aylık bebekler için bir oyun grubu var mi acaba yada bebeğinizi oyun grubuna gonderiyor musunuz gönderenler varsa memnun mu benimle bu konudaki fikirlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum💐❤️

Kizlar memeyi azaltarak biraktirmak istiyorum. Artik emzirmek hic keyif vermiyor oyle uzun ve sik emiyoki daraliyorum artik. Hele geceleri saat basi kalkiyo ve kesinlikle memesiz uyumuyo. Hicbi sekilde oyalayamiyorum meme dedim mi illa emecek. Beni cok yordu bu durum. Sinirlerim lackalasti
Iki gecedir agliyorum artik her emzirdigimde. Hamileyken cok istemistim emmesini cok sukur emdi. Nankorluk mu yapiyorum diyorum ama gercekten cok darladi bu meme sevdasi. Azaltarak birakacak gibi de degil. Biseyler surup onu uzmekte istemiyorum. Napicam gercekten cok uzuluyorum

Ben aldım karşıma konuştum
Süt gelince ben sana söylücem dedim her defasında. Artık sabah öğle akşam 3 kere emiyor toplam gece hiç yok
1 hafta sabret çok ağladı başta ama hep süt içtün bitti gelince ben sana söylüycem dedim artık kabullendi

Gerçekten bir kaç yıla düzene girer miyiz? Bir tane de olsa eski düzen olmayacak gibi geliyor bana. Örneğin gece 1lerde 2 lerde eve giremem, alkollü eğlence mekanlarına çocuğumla gidemem diye düşünüyorum.
İstanbulda yaşıyorum ve tek maaşla( her ne kadar 2 maaş kadar rakam olsa da) bir çocuğu maddi olarak anca yeteriz diye düşünüyorum. Evet büyük bir yorgunluk içindeyim 2. Çocuğu istememekte en büyük sebebim bu olsa da istanbul gibi gider rakamlarının çok olduğu yerde ikinci çocuğa maddi olarak yetemeyiz diye düşünüyorum. Etrafım ise kardeş iyidir diyip duruyor. Benden büyük kardeşlerim olsa da doğduğumdan beri ayrı evlerde büyüdük, tek çocuk gibiydim ve bundan hiç şikayetçi olmadım.

Valla 1-2 de eve giremeyiz tabi yine bırakacak kimsen yoksa. Alkollü mekana gitmiyorum ama o uyuyunca eşimle içiyoruz evde bazen. Ben başa saramam ya.. baştan hamilelik doğum büyütme. Yapsam bile uydurmasyon olur eğitimiyle falan ilgilenemem kızıma olduğu kadar. O yüzden o işe hiç girmiyorum kapasitem bu kadar.

Bi de kardeşliğin sen küçük kardeş olduğunda güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Annem öldü, babam yaşlandı, şu an kardeşimden ben sorumlu gibi oldum. Eşim de en büyük çocuk, o da hep sorumluluk hissediyor. Ben biraz şımarık, paylaşmak zorunda olmayan, dünyanın kendi etrafında dönme hissini biraz yaşayabilecek bi çocuk olsun istiyorum ayrıca :KK70: ben ve eşim çok fazla sorumluluk sahibi, önceliği diğer kişiler olan insanlarız ve bu bana mutluluk değil stres getiriyor. O yüzden tam tersini deneyeceğim :KK70: tabi aşırıya kaçmadan, sadece bizim gibi olmasın istiyorum. Kardeş isteyince de köpek alıcam :KK70:

Patlayanlar var hala. Bende gunduzleri dedigin gibi sabir diyorum ama gece her uyanisinda sabredemiyorum :)
Sesim de yükseliyor bu defa daha da uzuluyorum. Verdigim memenin hayri yok mus gibi
Benimkinin de dişleri bitmedi daha büyük azılar hariç 3 dişi boş ama bu sürekli emmesini gerektirmiyor. Canıma tak etti emdiğinde bişey değil zaten bi süre sonra boş boş oynuyordu

Kızlar merhaba,

Uzun zaman olmuş ben de buraya bakmayalı. Tanıdık isimlerden mesajlar görmek güzel :) Ben de görünce bir kaç satır yazayım dedim.

S Spizella Bibliyo Bibliyo Size 2. çocuk konusunda çokça katılıyorum. Bazen bencillik mi ediyorum diye düşünsem de, asıl bencilliğin ilki kadar zaman ayıramayacağın 2. çocuğu yapmak olduğunu düşünüyorum. Istanbul'da yaşıyoruz, çalışıyorum. Evim Anadolu yakasında, işim Avrupa. Günde neredeyse 3 saatim trafikte geçiyor. Eve geldiğimde yorgun ve bitik oluyorum haliyle. Oğlumla uyku öncesi ancak 1-2 saat vaktim oluyor. Benim ailem de eşimin ailesi de başka şehirdeler. Çocuğuma bakıcı bakıyor. Şartlar buyken nasıl 2. çocuğu düşünebilirim ki?

Benim oğlum 19,5 aylık şu anda. Sürekli koşuyor, sehpaların, koltukların,saldalyelerin üzerine çıkıyor. Parkta kaydıraklara tırmanıyor, en yükseğinden kaymak istiyor. Salıncaktan keyif almıyor artık hiç :) çok güzel top sürüyor, lego oynamayı seviyor, tabi en sevdiği şey sulu oyunlar. Yemek konusunda pek sıkıntı yaşatmıyor. Et,sebze,çorba yiyor genellikle. Bir de yaz meyvelerinin hepsini çok sevdi. KArpuz, kiraz,kayısı, çilek yemeye başladı mı bırakmak bilmiyor. Bir yandan da memeye aşırı düşkün.Evde olduğum o 1-2 saatte 4-5 kere emiyor, geceleri de en az 3-4 kez uyanıp emmeden uyumuyor. Hele haftasonları 20 dakikada bir anne meme aç diyen bi küçük adam :) Maşallah dil gelişimi güzel. 3-4 kelimelik cümleler kuruyor,taklitler yapıyor, gördüklerini ,gün içince yaşadıklarını anlatıyor, şarkılar söylüyor. Resmen artık büyük insan gibi sohbet etmeye başladı. Bu da tabi anneliği daha da keyifli hale getiriyor :)

işte bizde de son durumlar böyle kızlar. Hepimizin evlatları sağlık, sıhhatle, mutlulukla büyüsünler!

Ben aldım karşıma konuştum
Süt gelince ben sana söylücem dedim her defasında. Artık sabah öğle akşam 3 kere emiyor toplam gece hiç yok
1 hafta sabret çok ağladı başta ama hep süt içtün bitti gelince ben sana söylüycem dedim artık kabullendi
Bende ayni sekil aldim karsima evet kizim meme burda ama sut yok gelince ben sana soylucem o zaman emebilirsin, meme burda ama suan emmek yok diye konustum. Ama cok aglayinca dayanamayip verdim gene. Cunku haykirircasina agliyor, oyalayamiyorum. Agladiginda sen naptin biraz detaylandirir misin

Kızlar uyku tulumu kullanıyor musunuz hangisi daha kullanisli ve hangi markalar terletmiyor
Woolnat uyku tulumu cok memnunum.
Fiyatı yuksek olduğu için çok kararsız kalmıştım geçen eylülde almadim Aralık ayına kadar hep öksürüğü nüksetti geceleri üstünü çok açtığı için, antibiyotik kullanmak durumunda kalinca woolnat uyku tulumu aldım. Keşke daha önce alsaymisim geceleri vücudu sıcacık oluyor. Hiç terlemiyor, Oda sıcaklığına göre giydirirseniz tabi.

Bende ayni sekil aldim karsima evet kizim meme burda ama sut yok gelince ben sana soylucem o zaman emebilirsin, meme burda ama suan emmek yok diye konustum. Ama cok aglayinca dayanamayip verdim gene. Cunku haykirircasina agliyor, oyalayamiyorum. Agladiginda sen naptin biraz detaylandirir misin
Ağladı ağladı benimki kadar ağlayan çocuk azdır çok feci ağlar nefessiz kalana kadar ağlar. Bekliyorum yanında eğer izin verirse sarılıyorum ama genelde vermiyor. üzüldüğünü biliyorum ağlayabilirsin ama sonra gel sarılalım diyorum biraz ağlayıp sonra bişey yokmuş gibi devam ediyor. Gel şuna bakalım gel şarkı dinleyelim falan diye başka bişey sunuyorum.
Artık zamanı olmadığı halde gelip meme isteyince süt gelmemiş gelince ben sana haber veririm dediğimde yüzünü buruşturup üzülüyor ağlamıyor ama sonra oyununa devam ediyor

Ağladı ağladı benimki kadar ağlayan çocuk azdır çok feci ağlar nefessiz kalana kadar ağlar. Bekliyorum yanında eğer izin verirse sarılıyorum ama genelde vermiyor. üzüldüğünü biliyorum ağlayabilirsin ama sonra gel sarılalım diyorum biraz ağlayıp sonra bişey yokmuş gibi devam ediyor. Gel şuna bakalım gel şarkı dinleyelim falan diye başka bişey sunuyorum.
Artık zamanı olmadığı halde gelip meme isteyince süt gelmemiş gelince ben sana haber veririm dediğimde yüzünü buruşturup üzülüyor ağlamıyor ama sonra oyununa devam ediyor
Oyle cok aglayan az cocuklardan biride benimkisi. Nefesi kesilene kadar aglar. Ilk denememi yaptim yarim saat kadar agladi. Dikkatini baska yone cekemedim,oyalayamadim. Sonunda kapti memeyi. Biraz daha kararli olmam lazim galiba. Meme diye yanimdan hic ayrilmadi. Bisey gosterdigim de gene meme diye aglamaya devam etti

X