2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benimde arkadaş çevremden edindiğim bilgilere göre bebek bezini cekistiriyorsa rahatsız oluyorsa tam tuvalet eğitimine başlama zamanı diyorlar. Oyun şeklinde yaparsanız başarılı olur. Bende lazimlik adaptör kilot aldimda henüz başlamadık hiç işaret yok ben wc girince aglama krizine giriyor benim oğlan.

Ben henüz bir basari kaydedemedim ilk günler güzel gitti aslında ama hala kendi soylemiyor yada belirti olmuyor ben tuvalete götürdükcede aglamaya başlıyor lazımlik almamistim ben direk normal tuvaletten alışsın her yere lazımlik goturmeyeyim diye ama normal tuvalet konusunda basari kaydedemedim bakalim aksam lazımligi gelecek bi kac gun daha denicem sıkmadan eger yine ayni sekilde devam ederse ertelicem

Uzun zaman olmuş kimse bir şey yazmamış. Dışarı çıkınca her şey güzel ama bir süre sonra meme diye tutturuyor mecbur dönüyoruz. Yapışık ikiz gibiyiz nereye gitsem yanımda babaya da pas vermiyor. Bağımlı mı oldu acaba yaa

Bizimki kesinlikle bağımlı. Oyunda oynasa 3 dk oynayıp 5 dk emiyor sonra yine aynı tur. Bi yere gideceğime de pişman oluyorum

Bizde aynı sorunları yaşadık şuana kadar 3aya kadar yani bir sorun yaşamadık doktorlar çocugu gördüklerinde çok iyi diyorlar ben hep bi korku içindeyim kilo alımı emmesi herşeyi yolunda inşallah sonrasında bişey gelişmez

Bende ikinciyi düşünmeye başladım allah nasip ederse. Doktoru ile görüştüm kalsiyum ve troitlerine bakilmasi gerekiyor fedi haftaya randevu aldıkbu corona yuzunden de korkmuyo değilim insallah sorun olmaz

Bende ikinciyi düşünmeye başladım allah nasip ederse. Doktoru ile görüştüm kalsiyum ve troitlerine bakilmasi gerekiyor fedi haftaya randevu aldıkbu corona yuzunden de korkmuyo değilim insallah sorun olmaz

Hepimiz aynı durumdayiz canım.benim kızımda sinek falan ısırdıkça şişiyor geçen acile bile gittik mecburen.arastirilmasini istiyorsanız alerji polk.gidin dediler.ama cekiniyoruz açıkçası.
Senin de gönlüne göre olsun canım
Merhaba :) ben yeni üyeyim o yüzden bu gurupta daha önce yoktum ama bende kasım 2018 annesiyim şimdi tekrar hamileyim bu seferde yine kasım :)

Merhabalar Allah kucağınıza almayı nasip etsin

Kapanmaya başlamış kapandı demedi doktor kontrollerimiz devam ediyor zaten sürekli doktor kontrolündeyiz ben de kontrol ediyorum kapanma yok ama yavaş yavaş kapanacakmış

Merhaba arkadaşlar ve evet uzun zaman olmuş buraya girmeyeli. Covid sebebiyle evde eğitime geçince bizim ayarlar iptal oldu. Özel bir kolejde olmasına rağmen zorlu bir süreç oldu acikcasi birde yavrum 1. Sınıfta böyle bir duruma denk geldi. 1m sınıfı anlamadan 2. Sınıf oluverdi. Birde eğitim hayatına balta vuran minik bir canavar var evde :) okul kapanınca biraz nefes almaya başladık. Canlı dersler bitti de rahatladık. Minik kızıma gelince bu aralar formunun doruklarında. Inanılmaz özgür ruhlu bir çocuk. Oğlum hiç boyle değildi yani tecrübeli anne olmak da bazen yeterli olmuyor. Evet bana ve mememe çok düşkün ama herşey onun istediği şekilde ve istediği zamanda olmali:)) gelişim olarak bana normal geliyor. Ince motorda baya kabiliyetli çok iyi kalem tutuyor. Evin duvarlari sandalyeler yataklar kapılar heryeri cizip karalıyor. Yuvarlaklar çizmeye başladı bayadır. Amacı aydede çizmek ama:) 14 ayından beri lego takip sokuyor artık baya kuleler şekiller yapio. Mama sandalyesinin kemerini söküp takıyor. Kapıları açmasına ramak kaldı. :) açamadığı pek bisey yok. Kilitli kasa versek acacak o derece :)) hareketli bi cocuk asla yerinde durmuo merakli da ayni zamanda. Ama cok duşuyor. Aslinda temkinlide ama heyacanina yenik dusuo bazen. Kitaplari cok sevio ama ayni zamanda cizip karaliyo. Bulasik makinesini tek basina bosaltabilir. Koca koca tencereleri tabaklari cikarip bana verio mutlaka birlikte bosaltiyoruz. Konusma konusunda yeterli baya kelimesi var 3 kelimeli cumleler kuruyo. Ama basit cumleler. Ancak havlu catal corap ugurbocegi karpuz meyve cilek.cicek gibi cesitli bir kelime haznesi var. Kendini ifade edebiliyor gelmek istemwzse gelmem kabul ediyorsa olur yemek istemiyorsa doydum falan gibi şeyleri soyluo. Yemek konusu biraz acılı:)) benim yedirmeme izin vermio kendisi de inanılmaz rezil biçimde yiyo abisi 16 aylıkken bardaktan dökmeden şu içerdi bu hala heyecandan o işi tam rayına oturtamadı.yani günü gününe tutmuo yada öğünü ogugunune her zaman asla asla reddetmedigi bal keciboynuzu ozu d vitamini :)) kahvaltıda bazen süt veriyorum tabağa döküp ekmek banarak yiyo :)) paketli gıda olarak sadece zuber veriyorum arada nefsini körlesin die çubuk kraker dahi yemedi bugüne kadar rafine şeker çok nadir evde kek kurabiye yaparsam. Kürü meyvelerle de arası iyi. Kuru dut hurma kuru kayisii kuru uzum bu ara yaban mersinini sevio meyvelerlede arasi iyi genel olarak islenmis gida vermiorum salam sosis sucuk gibi. Etle arası pek yok bitek etli biber dolmasini güzel yiyo daha hala 1 köfteyi güç bela yiyo. Tavuk zaten almıyoruz. Meme artık ağzında sakız gibi sürekli ve uzun uzun emiyor gece de çok sık olmasada uyanıyor. Ama henüz kesmeyi dusunmuyorum 2 yaşı bi görelim diyorum kısmetse. 2 3 aydır çiş yapınca çiş. Kaka yapınca kaka yi soyluo. Ama ben hiç hazır değilim. Birde erken olduğunu düşünüyorum. Tecrübelerime dayanarak sadece şuan tanıtma yapabilirim. Çünkü tuvalete yapsada o alışkanlığı tam oturtması zaman alır diye düşünüyorum oğlumu 25 aylıkken ağırdım gecenin oturması 3 yaşi buldu çarşaf yıkamaya hazır değilim.suan:)) yatak olarak beşikte yatmak istemediği için yere yakın yatak yaptırdık 120lik ve beraber yatırıyoruz 10 aylıktan beri bu düzen daha rahat oldu bizim için. Düşme korkusu da yaşamıyorum. Su ile oynamaya bayilio banyodan çıkarmak tam bir kriz. Onun dışında onun olan seyler onun abisinin olan şeylerde onun ona gore :)) önüne 30 tane kitap koyuyorum. Yinede abisinin okuduğu kitabı istio:)) 12 dişi var köpekler kabarık ama çok uzun suruo dislerinin patlaması patlayınca birden sürüo ama kabarmadan sonra en az 3 ay da anca patlio. Kiyafetle 11. 300 falan gelio 11 sayiyorum. Düz hesap :)) boyu da 84 cm. Abisininde benimde canıma okuo.:)) uzun oldu kızlar uzun zaman yazmayınca inşallah daha sık girebilirim tüm kuzuları operim

Ayy ben daha düşünmüyorum Allah izin verirse 2 yıl sonra falan inşallah.
seninde rabbim gönlüne göre verir inşallah

Ayy ben daha düşünmüyorum Allah izin verirse 2 yıl sonra falan inşallah.
seninde rabbim gönlüne göre verir inşallah
2 çocuk erken de olsa geç de olsa farklı zorlukları var. Evet guzellikleri de var. Ama ilk çocukta ne kadar zorlanmış olsanda 2.'yi doğurunca ne kadar boş zamanım varmış önceden diyorsun. Eminim 3 çocuğu olanlarda 2 cocukluyken ne kadar rahatmışım diyorlardir. Benimkilerin araları 5 yaş tam büyüğün ilk okul dönemine küçügun cavcavli zamanları denk geldi. Çocuklarının arası 2 3 yaş olan arkadaşlarım var şimdi onlar rahatlar. Ama ben tek çocuğun rahatlığını sürerken de onlar deliriyordu. Her türlü zor ama bi şekil yaşanıo kız 3 yasa gelince biraz durulur diyorum ama oğlan da o zaman 3. Sınıf oluo gitti çocuğun 2 senelik okul hayati:)

Ya dediğin gibi peşpeşe de olsa araları olsa da zor. Ama şuan bitane daha bebişim olursa sanırım ben kendimi kaybederim tek haliyle zorlanıyorum. Aslında sürekli emmek için ağlamasa beni darlamasa herşeyi farklı düşünebilirm ama şuan düşünemiyorum tam okul zamanına gelmesi cidden kötü bi durum. Kocama kalsa tek çocuk yeter diyo

R ruyam28 canım merhaba nasılsın? Uzun süredir yoktun sanırım beğeni gelince yazmak istedim ☺ oğlun nasıl? Ameliyat süreci olacaktı?
Merhaba cnm teşekkür ederim iyiyiz çok şükür. Oğluöda iyi ameliyatını 3günşükken oldu. Her şey iyigeçti. Büyüdüğünü görmek o kadar güzel ki. Burda sende dahil dua edenlere çok teşekkür ederim. Oğluşla nasıl vakit geçiyor bilmiyorum vallahi anca arada bir buraya girip yorumları okuyabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…