2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Doktor vermiş ilacı, zaten gebelik kategorisi a olan bir ilaç yani insana ve hayvana gebelikte zararsız...

İnşallah gönlüne göre olur, ssvd yaparsın canım. Doktor da çok önemli ssvd için, doğum anında hem anne hem bebeğin sağlık durumuna göre değerlendiriliyor sanırım. Sağlıkla kucağınıza alın da inşallah, en önemlisi o 💕

Amin canım ALLAH razı olsun cümlenizden. Bende ıyı doktorlar araştırıyrorum bu konuda.. yinede nasipten ötesi yok. sağlıkla gelsinde inşallah. sadece sezeryan sonrası sürecini iki bebekle yeniden yaşamak istemiyorum bu nedenle bu kadar çok istemem ama hayırlısı diyelim yinede.

Gozun aydin, insallah saglicakla gelir bu yavrun da. Bazen ben de s3nin gibi düşünüyorum, ara acildikca uzaklasiyorum 2. Bebek fikrinden. Zor bir surec hele brbekle, allah guc kuvvet saglik versin kuzum.

Canım insan arası uzadıkça daha zor geliyor başa dönmek. Birde benim yaş durumuda var 34 olucam ve artık ertelemek istemedim. Yavrum tek büyüsünde istemedim bu nedenle cesur bir karar aladık inşallah sağlıkla hayırla gelir . zor olacak biliyorum şuan bile zor ama 2 yıl daha sabır diyeceğim. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

BU arada bizim yavruş 13 aylık oldu benim zor süreçlerim olduğu için foruma giremedim. bebeğim benim hiç emeklemedi 5,5 -6 aylıkken yürüteç kullanmaya başladık 10 aylıkken yürümeye başladı. emeklemiyor diye üzülürken erkenden yürüdü. çok iştahı olan bir bebek değil önceleri çok takıyordum onu yesin bunu yesin diye kendimi çok hırpaladım sonra akışına bıraktım şimdi ne zaman ne kadar yemek isterse zorlamıyorum. öyle konuşmaya pek niyeti yok anlamsız kendi kendine çok şey söylüyor ama anlamlı kelimeleri daha yok. aşıları tam yaptırdım tüm söylenenlere rağmen. sadece bir kere ciddi hasta oldu 2 aylıktı şimdiye kadar doğru dürüst ateşi bile olmadı. Çok sonraları şunu anladım ki her bebek ayrı bir dünya ve hiçbiri birbiri ile kıyaslanmamalı.. bir başka bebek erken yürüdü yada erken konuştu diye sizin bebeğinizden daha zeki veya üstün asla değil.. her bebeğin bir kişiliği ve karakteri var kendi seçimleri kendi damak tadı ve zevkleri biz sadece öncülük edebiliyoruz elimizden geldiğince de doğruları öğretmeye çalışırız ama kaderini çizemeyiz. Duam odur ki evlatlarımız sağlıklı sıhhatli ve hayırlı evlat olsunlar inşallah Ailelerine vatan ve milletlerine....

Amin canım ALLAH razı olsun cümlenizden. Bende ıyı doktorlar araştırıyrorum bu konuda.. yinede nasipten ötesi yok. sağlıkla gelsinde inşallah. sadece sezeryan sonrası sürecini iki bebekle yeniden yaşamak istemiyorum bu nedenle bu kadar çok istemem ama hayırlısı diyelim yinede.
Tabi canım tahmin edebiliyorum..

Öyle düşünme canım ya, LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet dediği gibi yapısıyla alakalı bişey bu. Benim oğlumu da gezdirseler dışarı çıksa benide aramaz belki bilemiyorum. Bide şöyle bişey var benim etrafımda kimse yok. Aslında çok akrabam komşum arkadaşım var hatta kapı komşumu hemen hemen hergün görüyo ama yinede ona gitmez onda durmaz. Bi babanesini yabancılamıyo o da kucaktan indirmiyo diye. Doğduğundn beridir biz ikimiziz 2-3 haftada bir ablamı görürse görüyo kvmi haftada 1-2 görüyo. Kalan zamanlarda hep tekiz. O yüzdende bana düşkün olmasını normal karşılıyorum ben.
senin evladın kadar olsun istemezdim belki diyorum ya Kvye gidiyo diye bile kızıyorum ama bazen çok yıpranyorum ya. Keşke benmkini de götürseler böyle 1-2 saat kafam dinlense diyorum bazen 🙄 dediğin gibi insanoğlu hep kendinde olmayanı istiyo ya. Sağlığı yerinde olsunda 1-2 sene sonra kimselere gitmez emin ol canım aklı iyice ersin peşinden ayrılmaz 😊
Aminn diyorum buna ama bnmkide hep bni goruo arada sirada goruyor etrafı bazen sikiliyor ben goturuorum bugun tamirciler geldi adamlara kostu bana gelmio alin bu kadinin elinden bni der gibi nasil agladi giderlerken sastim kaldm tamircilerde tanıdığımizdi o yuzd3n ses etmedim bana normal gelmiyor nedense bu durum

Aminn diyorum buna ama bnmkide hep bni goruo arada sirada goruyor etrafı bazen sikiliyor ben goturuorum bugun tamirciler geldi adamlara kostu bana gelmio alin bu kadinin elinden bni der gibi nasil agladi giderlerken sastim kaldm tamircilerde tanıdığımizdi o yuzd3n ses etmedim bana normal gelmiyor nedense bu durum
Canım aklın biraz takılmış bu konuya sanki, o yüzden öyle geliyor sanırım. Yoksa her çocuk gidenin arkasından ağlar zaten beni de alın diye. Gezmeye gidecek diye.. Yine kendimden örnek vereceğim ama benim kızım da ömründe bi kere gördüğü kargocuya bile gülüyor veya asansörde genç birini görse hemen gülüyor, şirinlik yapıyor, peşlerinden öpücük atıyor 🙈

bizimki de yaslilari yabanciliyo 😂😂 anneannem ve kuzenlerim geldi gormeye kuzenleri sevdi anneannem kucagina aldigi an yirtti kendini. Kadin yazik ben bisey yapmadim fln dedi bisey yaptgini dusundugumu sandi😅 cirkeflige vuruyo artik zilli. Biri eve gelince basta yabanciliyo dokunmayin diyorum 10 15dk sonra alisip kur yapiyo🙈 cok komikler yaaa bence uzulme buyudukce cok degisiyolar
Insallah degisir yoksa bu huyu hali hos olmuo alisma sureci falan yok hemen atlio cunku

Cok sanslisin bende biri alsa baksa gitse de az kafa dinlesem diyorum. Annem bazen alip markete fln gidiyolardi hic sesi cikmiyo dedi. Gecen kardesimle annem geldi dogumgunu kutlamasi icin siz cocuk bakin ben sinemaya gitcem dedim. Uyudu,uyandi, emzirdim, corba yaptim, ciktim evden. En uzun film hangisiyse ona gittim 😁🙈resmen nefes aldim yaa ozlemisim cocuksuz hayati. Desarj olup geldim cok iyi geldi valla
Tek basina mi gitin ohh ne guzel hic aklina gelmedimi napio özlemedin mi ay bn yapamam sanirim

Canım aklın biraz takılmış bu konuya sanki, o yüzden öyle geliyor sanırım. Yoksa her çocuk gidenin arkasından ağlar zaten beni de alın diye. Gezmeye gidecek diye.. Yine kendimden örnek vereceğim ama benim kızım da ömründe bi kere gördüğü kargocuya bile gülüyor veya asansörde genç birini görse hemen gülüyor, şirinlik yapıyor, peşlerinden öpücük atıyor 🙈
Ayy ayni bnmki de kargocu gelir gülüyor öpücük atiyor evet fazla takıldım hem üzülüyorum hem normal mi diye sorguluyorm demekki normal

Ayy ayni bnmki de kargocu gelir gülüyor öpücük atiyor evet fazla takıldım hem üzülüyorum hem normal mi diye sorguluyorm demekki normal
Bence çok normal, diğer kız yeğenlerimde de gördüm bu durumu. Erkek yeğenim de eve gelen tamirciyle konuşur, soru sorar filan, hiç yabancılamazdı küçücüktü, kargocuyla biz bi imza atana kadar ayak üstü 2dkda muhabbet bile kurar. Büyüdüğünde Betül de böyle olacak büyük ihtimalle. Çok dışa dönük işte, doğuştan karakterleri böyle canım, takma kafana

Bence çok normal, diğer kız yeğenlerimde de gördüm bu durumu. Erkek yeğenim de eve gelen tamirciyle konuşur, soru sorar filan, hiç yabancılamazdı küçücüktü, kargocuyla biz bi imza atana kadar ayak üstü 2dkda muhabbet bile kurar. Büyüdüğünde Betül de böyle olacak büyük ihtimalle. Çok dışa dönük işte, doğuştan karakterleri böyle canım, takma kafana
Saol canim insallah bundan snra takilmamaya calisacagim

Lutfen boyle dusunme cnm, bak psikolojide baglanma sekilleri var, senin bebegin guvenli baglanma ya giriyor. Yani ozguveni yuksek bir bebek. Hem ne olursa olsun annesi sensin, bu gercegi kimse degistiremez, sen nasıl onun bitanesi ilk askisin. Hatta 5 yasina kadar da en buyuk kahramanisin🤣 en cok seni sevip en cok sana kiyamayacak.
Kendine vaktin kaliyor, sevin bence...
Güvenli baglanma icin ilk 4 ay aslinda cok kitap okuyup fazlasi ile uyguladım aslinda bu mukafatim ama iste bu sekilde olcagini bilseydim yaparmiydim sanirim yapmazdim insallah dedigin gibi olur saol cnm bnm

Tek basina mi gitin ohh ne guzel hic aklina gelmedimi napio özlemedin mi ay bn yapamam sanirim

Geldi tabiki ama bisey olsa ararlardi avm uxak degil cunku donerdim. Sadece arada aradim corbayi ictimi diye ekmegi daha cok yemis corbayi az ictigini soyledi kardesim.bide ben evden cikmadan annem kuafore gitmisti 1saate yakin sevgili kardesim tek bakti😁 ve eve dondugumde kucuk hanim yuzume bile bakmadi kendi kendine hala oynuyodu. 2bucuk 3 saate yakin evde degildim aramamis bile. Meme istemiyo musun dedim kaldirdi basini mammmm diye bana geldi🙈 bence insan kendine vakit ayirmali. Daha saglikli dusunuyor ve daha mutlu oluyor anneler zaten 24 saat beraberiz. Ozledim tabiki ama bekar hayatinida ozlemisim. Suan birilerinin gelmesini 4 gozle bekliyorum tek cikmak icin :KK53: yani bezden fln kurtulunca kendini ifade etmeye baslayinca anneme birakip bikac gun gezmelere gidebilirm. Annem benden iyi bakar

Canım henüz doktor belirlemedim daha ssvd için araştırma içindeyım ssvd yapan çok kişi var 21-24 ay olup herşey yolunda giderse nıye olmasın ama tabi şuan için herşey çok erken.. mide bulantıları benim kabusum gibi dün dayanamayıp doktorun verdiği prilam diye ilacı aldım gece sabah ilk defa kusmadım ve şuan daha ıyıyım ama ilaç kullanmak hiç içime sinmiyor...:KK43: inşallah bir zararı yoktur.

Doktor verdiyse olmaz insallah zarari kotu dusunme. Dogumda gonlune gore olur insallah zor bi sureci saglicakla atlatirsin :dua:

Oyle dusunme normal dogumla 2 ay poposunun ustune oturamayan insanda cok. Belki 2.sezeryan daha guzel gecicek. Guzel dusun guzel olsun. En az aciyla atlatabilecegin bir dogum gerceklestirirsin insallah

Insallah degisir yoksa bu huyu hali hos olmuo alisma sureci falan yok hemen atlio cunku

Degisir degisir. Bizde de oyle herkese gulucuk bize kapris. Okul kres cagini dusun cok daha kolay atlaticaksin. Gitmicem diye yirtmicak kendini. O zmnda bu huyuyla ovunceksin. Okul aciliyo anneler 2 hafta okul kapisinda bekliyo teneffuste anneyi gormedigi icin agliyolar. Bunlari hic yasamicaksin guzel yonu cok

Geldi tabiki ama bisey olsa ararlardi avm uxak degil cunku donerdim. Sadece arada aradim corbayi ictimi diye ekmegi daha cok yemis corbayi az ictigini soyledi kardesim.bide ben evden cikmadan annem kuafore gitmisti 1saate yakin sevgili kardesim tek bakti😁 ve eve dondugumde kucuk hanim yuzume bile bakmadi kendi kendine hala oynuyodu. 2bucuk 3 saate yakin evde degildim aramamis bile. Meme istemiyo musun dedim kaldirdi basini mammmm diye bana geldi🙈 bence insan kendine vakit ayirmali. Daha saglikli dusunuyor ve daha mutlu oluyor anneler zaten 24 saat beraberiz. Ozledim tabiki ama bekar hayatinida ozlemisim. Suan birilerinin gelmesini 4 gozle bekliyorum tek cikmak icin :KK53: yani bezden fln kurtulunca kendini ifade etmeye baslayinca anneme birakip bikac gun gezmelere gidebilirm. Annem benden iyi bakar
Hahha ya çok tatlı 🤭🤭 bıcırık tam 😅 iyi gelmiş sana ne güzel bi nefes almışsın. Ben de ihtiyaç hissediyorum arada...

Ben de haftada 2gün yeğenimi spora götürüyorum. Hava çok soğuk olduğunda filan anneme bırakıyorum kızımı. Bugün yaklaşık 1buçuk saat yoktum, döndüğümde aynı dediğin gibi kendi oynamaya devam etti, bi geldi sarıldı gitti 😅 sonra hemen çıkalım diye montunu giydirdim, kapıya gittik. Annemden bana gelmiyor, ağlıyor. Neymiş annemle kalacakmış 😅

Horlama konusunda da ayniyiz desem 🤣
Artik esime dedim ki eti mi aldiriyosun burnunu mu aldiriyosun, yoksa ayri eve mi çıkarsın?!! Sonuc ameliyat gunu almis bugün, insallah cozum olur.
Yabancilamak konusunda brnim bebegimde de cok var, babasina bile gitmiyor illlallah ettim ama, gecenlerde arkadaslarla oteuduk biyerde biseyler yiyelim sohbet flan, oysa ki dogdugu gun dahil hep gordugu insanlardi 2 aya kadar, sanoye gitmedi kucaklarina basti yaygarayi. Babadina da gitmedi, arabasiba da oturmadi, mecburen kalktik ama hep brnim kucagimda. Sonuc sag bilegim iptal suan.
Benim eşim bi hafta gececi bi hafta gündüzcü olduğu için çok laf söylemek istemiyorum adama ama şu son zamanlarda dayanamıyorum valla sinir sistemim bozuluyo.
inşallah ameliyat çözüm olur eşine
Benim oğlum çok babacı. Karnı tok altı temiz olsun ondan bana gelmiyo. İşime de geliyo bu hali ya ☺️ Ama başka birisi olsun bana rahat vermiyor sürekli emmek istiyo kucaktan inmiyo. dışarıda da babasının kucağında geziyo arabasında durmazsa ama ağlamasından mızmızlanmasından bişey yapamıyoruz çok şükür. Bir sene sonra daha da farklı olacaklar diye seviniyorum bi yandan, bi yandan da bu günleri bile özleyeceğiz deyip üzülüyorum 😅
BU arada bizim yavruş 13 aylık oldu benim zor süreçlerim olduğu için foruma giremedim. bebeğim benim hiç emeklemedi 5,5 -6 aylıkken yürüteç kullanmaya başladık 10 aylıkken yürümeye başladı. emeklemiyor diye üzülürken erkenden yürüdü. çok iştahı olan bir bebek değil önceleri çok takıyordum onu yesin bunu yesin diye kendimi çok hırpaladım sonra akışına bıraktım şimdi ne zaman ne kadar yemek isterse zorlamıyorum. öyle konuşmaya pek niyeti yok anlamsız kendi kendine çok şey söylüyor ama anlamlı kelimeleri daha yok. aşıları tam yaptırdım tüm söylenenlere rağmen. sadece bir kere ciddi hasta oldu 2 aylıktı şimdiye kadar doğru dürüst ateşi bile olmadı. Çok sonraları şunu anladım ki her bebek ayrı bir dünya ve hiçbiri birbiri ile kıyaslanmamalı.. bir başka bebek erken yürüdü yada erken konuştu diye sizin bebeğinizden daha zeki veya üstün asla değil.. her bebeğin bir kişiliği ve karakteri var kendi seçimleri kendi damak tadı ve zevkleri biz sadece öncülük edebiliyoruz elimizden geldiğince de doğruları öğretmeye çalışırız ama kaderini çizemeyiz. Duam odur ki evlatlarımız sağlıklı sıhhatli ve hayırlı evlat olsunlar inşallah Ailelerine vatan ve milletlerine....
Beş parmağın beşi bile bir değilken şöyle bebek çocuk kıyaslanmasına çok sinir oluyorum. Kimsenin evladı kimseden üstün değil, kardeş bile kardeşten üstün değilken..
benim de kuzenimin oğlu benim oğlumdan 20 gün ufak. O 8 aylkken yürümeye başladı benim oğlum hala tam yürüyemiyo, benim oğlumun 5 dişi var ama onun hala hiç dişi yok. Bana göre kıyaslanabilecek şeyler değiller. Soranlar hala yürümüyo mu koşmuyo mu dediğinde sinir oluyorum. Sanki çok geride kalmış sorunu varmış havasına bürünüyolar. Artık 4-5 adım atmaya başladı, sırada ne var acaba diye düşünüyorum artık bakalım neyle kıyaslayacaklar.
anasına babasına vatanına hayırlı evlat olsunlar sağlıcakla büyüsünler de gerisi mühim değil dediğin gibi canım.
mesela bende tüm aşılarını yaptırdım çoğu şeyine dikkat ettim ama her ay bir kez illa ki hastalanıyoruz, kan değerimiz çok düşük. Elimden geleni yapıyorum ama olacak olana da engel olamıyorum maalesef
bi pedagogla konuşup içini rahatlatabilirsin canım, ama anormal bi durum olacağını sanmıyorum. Bizim burda kanı sıcak derler. Demekki kanı sıcak kuzucuğun🥰
Yaşı büyüdükçe uygun bir biçimde yabancılarla mesafeli olmasını gerektiğini öğretirsin illaki, bi sorunla karşılaşmadan bu durumuda aşarsınız inşallah canım 😊

Hahha ya çok tatlı 🤭🤭 bıcırık tam 😅 iyi gelmiş sana ne güzel bi nefes almışsın. Ben de ihtiyaç hissediyorum arada...

Ben de haftada 2gün yeğenimi spora götürüyorum. Hava çok soğuk olduğunda filan anneme bırakıyorum kızımı. Bugün yaklaşık 1buçuk saat yoktum, döndüğümde aynı dediğin gibi kendi oynamaya devam etti, bi geldi sarıldı gitti 😅 sonra hemen çıkalım diye montunu giydirdim, kapıya gittik. Annemden bana gelmiyor, ağlıyor. Neymiş annemle kalacakmış 😅

Cok akillilar yaa. Annemde de oyleydi ona bir sariliyodu ki oda ona sariliyor pofidik geliyo sanirim bilemedim🙈 aman aman gitsinler az insan gorsunler. Bizim ust kat komsu gelince basliyor cilvelere gecen gitti diye soylendi bi kapida😁 aslinda biz bagimliyiz durmazmis gibi geliyor ama onlar buyudu artik bizimde buyumemiz lazim😁

Oyle dusunme normal dogumla 2 ay poposunun ustune oturamayan insanda cok. Belki 2.sezeryan daha guzel gecicek. Guzel dusun guzel olsun. En az aciyla atlatabilecegin bir dogum gerceklestirirsin insallah

Orası öyle canım biliyorum. Aslında benım sezeryanım çok rahat geçti agrı sancı hiç olmadı ama oturup kalkmada çok zorlandım ilk zamanlar bebğini kucağına dikişlerden dolayı alamıyorsun sürekli yardım gerekli. nihayetinde ameliyat. normalinde muhakkak cok zorlukları var ama ertesi gün ayağa kalkanlarda çoğunlukta. Yinede bakalım Mevla ne gösterecek..

X