2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizim ilk alt dişler daha yeni çıktı.
Hiç kolay değil işleri, umarım çok zorlanmadan atlatırlar.
Kızım 6.ayda çıkarmaya başladı biraz erken oldu ama yapacak bir şey yok. Her ay hemen hemen diş çıkardı. 8tane dişi var. Eylül de çıktı en son. Ara açıldı bu sefer. Allah yardım etsin kuzulara

Cok haklisin. Yemek yemek icin mama sandalyesinde oturmuyor hemen kafasini çeviriyor sonra da kalkiyor dusecek Allah korusun. Kemer memer hic faydasi yok. Oturup zaten yemiyor. Anca iste yatirip videoyla yediriyodumki artik onada kanmiyor zaten. Onceden gene tadina bakiyodu seviyosa 2-3 kasik sizin gibi yiyip birakiyodu. Simdi tadina bile baktiramiyorum. Hergun stresten basim ağrıyor artik. Yemeyen cocuk cok zor

Bence oturtun sandalyeye tabakla koyun onune oynasin dokunsun. 1 kerr bile agzina goturmese dert etme. Buyuk ihtimal senin yonteminden irrite oldu ki kacmaya calisiyor. Kahvaltiya birlikte oturun ver onune yiyecek sen ye o oynasin. Sabredersen zamanla sen yedigin icin oda yer ama bakma ilgilenme istedigini yapsin kaynassin yiyeceklerle. Ama seyrettirme hicbisey yada zorlama duzelir zamanla eninde sonunda yicek emin ol

Oyle deneyim baska carem kalmadi zaten. Ben biktirdim zorla zorla farkindayim. Umarim faydasi olur.

Oyle deneyim baska carem kalmadi zaten. Ben biktirdim zorla zorla farkindayim. Umarim faydasi olur.
Canım benim kızda aynı seninki gibi yemiyordu. Zaten çok iştahlı bi bebek değildi bikaç kaşık alır ağzını bidaha açmazdı diş döneminde tamamen kesti 1 kaşık bile yediremedim. Ama kafama takmadım bu durumu hiç zorlamadım farklı şeyler sundum eline verdim oynayıp dağıtması a izin verdim bazen bikaç lokma aldığı oluyordu. Zamanla düzeldi şimdi mama mama diye dolanıyor peşimde kendisi istiyor. Ha yine öyle bol bol yemiyor ama bikaç kaşık alıp bırakıyor sanırım biraz bünye meselesi. Ben takmıyorum yemiyorsa asla zorlamıyorum elbet acıkacak isteyecek. Ben yer sofrası kuruyorum bizde işe yaradı hep birlikte oturuyoruz yemesede oturuyor sofraya herşeyi rahat görüp izliyor yiyesi yoksa bile canı istiyor bizi izledikçe eliyle gösterip istiyor. Çok baskı yapma annesi sen baskıladıkça direniyor olabilir. Ah bu minikler bizi parmağında oynatıyorlar

Iste bende hep baski yapmicam zorlamicam ne isterse diyorum ama icim rahat etmiyor yemeyince cok uzuluyorum daha cok zorluyorum buda ters tepiyor. Ins sabredicem vericem eline yedigi kadar. Bizle birlikte oturuyor sofraya ama sadece dagitiyor

Hanımlar uzun süredir buralarla ilgilenemiyorum hastalara çok geçmiş olsun

Yemek yeme konusunu biz uykuları düzene girince çözdük çok şükür çünkü emerek uyuyordu dolayısıyla devamlı emdiği için acıkmıyordu. Şimdi uyku eğitimi sayesinde kendi uyuyor ve 1buçuk 2 saat uyuduğu için aç uyanıyor ve yemek olarak ne verirsem fazla tepki vermeden yiyor elhamdülillah

Gece uykuları nasıl canım ? Uyku eğitiminden sonra kendi kendine uyuyabiliyor mu emmeden ?Hiç uyanmıyor mu gece?

Ay
Meme ucunda süt kanalında tıkanma yaşayan var mı? Ucunda beyazlık var geçmiyor
Aynı şeyi bilmiyorum ama iki gündür sağ tarafı emzirirken çok sızlıyor içim çekiliyor. Görüntü olarak bir farklılık filan yok sadece ucu sert fazlasıyla ve sıktığımda süt tek yerden geliyor hep bikaç yerden gelirdi. Sürekli orayı emzirmeye çalıştım biraz hafifledi çok şükür

Hafif birbeyazlıkvar ama iç tarafta hemen yüzeyde değil. Bastırınca hafif acıyor. Bakalım masaj lahana deneyeceğim umarım geçer. Beni çok rahatsız etmiyor ama büyürse iltihap falan yapıp kızıma zarar gelirse diye endişe ettim

Gece uykuları nasıl canım ? Uyku eğitiminden sonra kendi kendine uyuyabiliyor mu emmeden ?Hiç uyanmıyor mu gece?

Yusufun kilosu alt sınırda olduğu için ben gece beslenmesini kesmek istemedim. Gece 19.00 gibi emzirip yatağına koyuyorum kendi kendine uyuyor. 23.30 gibi kendim odaya uyumaya girdiğimde o uyurken alıp emziriyorum. Bir defa da gece 3 gibi emziriyorum sabah 6.30 - 7 gibi uyanıyor emziriyorum sonra zaten devam etmiyor uykuya. Aslında bu ayda gece beslenmesi kolaylıkla kesilebilir çünkü 11 - 12saat aç durabiliyorlarmış normale

Teşekkür ederim cevabın için. çok güzelmiş düzeniniz.
Evet gece beslenmesini en geç 12. ayda kesmeyi öneriyor doktorlar. Ama ben gündüzleri işteyim, sağıyorum ama emzirmek kadar çok çıkmıyor tabi. O yüzden gece emzirmeyi bırakmak istemiyorum, ama uyku eğitimi de olmadığı için çok sık uyanıyor, ne yapmalı bilmiyorum. Gücüm kalmadı hiç artık bu uykusuz yaşama.

İnsan çalışınca vicdan yapıyor biliyorum canım ama en azından rüya öğünü şeklinde sen de 2 ya da 1 kere verebilirsin komple kesmek yerine. Rüya öğünü de o ağlamadan alıp emzirmek demek oluyor. Ağlarken asla emzirmemelisin başka nasıl uyutursan uyutup uyurken emzireceksin o zaman uyku-meme bağlantısını kesebilirsin. Ayrıca annem beni zaten besleyecek diye düşündüğü için uyandığında ağlamayacak.

Merhaba Eylül annesiyim kızım nerdeyse 14 aylık olacak ama hala geceleri uyku düzenimiz berbat sürekli kalkıyor nasıl verdiniz uyku eğitimini yada destek mi aldınız acaba

Merhaba Eylül annesiyim kızım nerdeyse 14 aylık olacak ama hala geceleri uyku düzenimiz berbat sürekli kalkıyor nasıl verdiniz uyku eğitimini yada destek mi aldınız acaba

Psikolog tuğçe yılmaz dan destek aldık canım 2 hafta zor oluyor ama sonrası güzel oluyor. Sandalye yöntemini uyguladık eğer kararlı olabileceksen mutlaka dene derim canım çocuğun da annenin de buna ihtiyacı var kesinlikle

Aslında ben ağlamasından çekindiğim için yapamam gibi geliyor ama cidden bazen o kadar çok kalkıyor ki sabah bu sefer uyanmak istemiyor bu da bütün güne yansıyor haliyle
Yeni mi verdiniz ne kadar süre oldu yani diş dönemi vs uyanmıyor mu bide özel değilse fiyatını öğrenebilir miyim

8 aylıkken verdik canım 750 tl ydi. Bazen hastalık diş vs olunca zorluk yaşıyoruz ama tekrar kısa sürede eski düzene dönüyor çok şükür.
Abisine de instagramda uykuperim hesabı var onun kampanyası vardı 500 tl ye eğitim verdik. İkisini kıyaslarsam uykuperim daha ilgiliydi. Hesabını incelersen postlarında da çok güzel anlatıyor o şekilde de eğitim verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…