2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Evet degil mi, bi uzlasma yok, herkes bi sey soyluyor. Insan ne yapacagini bilemiyor. Ama ben artik durdum Cunku gece kotu olan uykusu felakete donusuyor, gunduzleri de surekli ııh ııh, mutsuz oluyor. 1 yas civari bir daha denerim Insallah. Gozumun onunden etler geciyo bazen

Evet canım aynen bir iki kızarıklık olmuştı ilk başta yoğurt çorbasında şimdi bir problem olmuyor ben de acaba dışta bişe yok ama içten huzursuz mu oluyor diye düşünmüştüm ama azılarmış huzursuz yapan şaka gibi onlar da çıkınca 10 tane dişi olacak ne kadar çabuk çıkardı o küçücük bedeniyle nasıl zorlandı ... bende şu an da peynirli böreğe kadar geldim çok şükür bişey Yok inşallaj Tez zamanda kurtuluruz şu alerjilerimizden

Çok zor bir süreç gerçekten biz hem emzir hem hem de güzel beslenme vücudumuz biraz fazla besinsiz kaldı inşallah hem onlar hem de biz toparlarız kısa süre içerisinde

Kızlar sütle ilgili son araştırmayı gördünüz mü? Tüylerim ürperdi "süt ve süt ürünlerini kullanmayın özellikle de çocuklarda. Östrojen de tutun da bir sürü hormon alıyorlar erken ergenliğin en büyük sebebi" ymiş biz ne yiyip ne içeceğiz ne yedireceğiz??

Merhabalar herkese geçenlerde kızımın çok ateşlendiğini azı dişlerinin çıkıyor olduğunu yazmıştım bugin kontrole gittik azı dişleri şiş ama ateşin 6. Hastalıktan kaynaklandığını söyledi dün bugün döküntüler olmaya başladı vücudunda.. onun dışında kilomuz 8200 çıktı bu hafta nerdeyse hiç birşey yemedi ala iki ayda hiç kilo alamamış ... kayınvalidemin kendi çapında kücüçük bir bahçesi var ve ilaç koymadan kabak, fasulye börülce domates ıspanak gibi şeyler ekmişti bütün yaz onları yedirdim muhallebi yapmadım doğru dürüst desem yeri sırf boş kalori almış olmasın diye ama kilo alamamış hata mı yaptım bilmiyorum ( alerjik bir bebek zaten süt ürünleri yumurta et veremiyorum tavuğa geçen hafta başlayabildim ... kilo aldıran tarifleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

Çok geçmiş olsun canım ben hipp in alerjik bebekler için ürettiği pirinç unu ya da tahıl bazlı mamasından 2 kaşık koyup bir çay bardağı suyla haşlıyorum sonra içine cam rendeyle evde ne meyve varsa rendeliyorum ya da çatalla eziyorum. 2 tane de taze hurma nın kabuğunu çekirdeğini çıkarup onu da karıştırıyorum severek yiyor kilo da aldırıyor. Bizim LezzetliCipetpet de kızına aynısını suyla değil de anne sütüyle yapıyor Betül o şekilde sevdi yedi aklında olsun.

tugba2907 canım, ablam anlatmış, Betül de kilo almayınca hipp in pirinç ununa başlamıştık biz. Pirinç alerji yapmıyor ve Betül onu çok sevdi anne sütüyle yapınca. Bir de meyve armut filan cam rendeden geçiriyordum içine.

Kuzu çift çekim kıyma dokunuyor mu? Bize tavuk daha çok alerji yapar dediler diye hiç denemedim henüz. Derili tavuk kalçasını düdüklüde uzunca haşlayıp suyunu buz poşetine koyabilirsin canım. Tavuk dokunmuyor madem onu koy her yemeğine

Bezelye, patates, havuç yiyebiliyor mu? Ben bi küçük patates, yarım havuç, 20-25adet kabuğu çıkarılmış bezelye, 4-5tane önceden hazırladığım küçük kıymalardan, 4-5tane ilikli kemik suyu ve zeytinyağı koyuyorum tencereye. Bir de 2tane arpacık soğan olabilir. Onu çekip yediriyorum. Sen de et yerine tavuk suyuyla yapabilirsin bolca koyup pişir.

Bir de kırmızı mercimek dokunmuyorsa yine hazırladığın tavuk suyundan bir avuç kırmızı mercimek, yine bir patates, havuç ve arpacık soğan koyup pişirip sonra blenderdan geçirip yedirebilirsin.

Bunlar Betüle kilo da aldırdı çok şükür..

Merhaba , bence kilo aldıran tariftense kilo almama sebebini çözmek lazım. Dr la görüşüp gerekirse test yaptırıp onu bulmaya çalışın. Benim kızım da 2 aydır hiç kilo almadı ve sebebi idrar yolu enfeksiyonuymuş, 2 kere antibiyotik kullandık. Şimdi enfeksiyon un sebebini bulmak için testler yapılacak. Ki benim kızım gerçekten çok güzel yiyor emiyor da ama hiç kilo almadı. İdrar yolları enfeksiyonu olduğunu da çok tesadüf ü öğrendik, başka bir Dr a gitmiştik ben gitmişler genel test yapsan olur mu dedim öyle çıktı ortaya , yoksa ateş falan da olmadığı için anlaşılmayacaktı

Bende bıraktım kaygıyı, yiyor napayım. Zaten şu aralar çok fazla hareketli bu gidişle bir şey kalmayacak zaten. Asla oturmuyor, durmuyor. Sadece uyuduğunda oturuyorum sürekli ayakta oda oda geziyoruz
Hala hiç diş çıkarmayan bebemiz var mı? Benimki 10 ay 7 günlük hala dişimiz yok.
Bizimde dişimiz yok hala, 12sinde 11 aylık olacağız
Ben ilk adetimi kızım 10 aylıkken gördüm, 15 gün sonra tekrar geldi hala adet görüyorum normal olduğunu düşünüyorum ama halsiz bırskıyor insanı

tugba2907 Alerjik olduğu için yedirdiklerin sınırlı olduğu için kilo alamamış olabilir ama bence doğru bir beslenme uygulamışsın, kof kilo aldıran şeyler yerine sağlıklı beslenmesine dikkat etmişsin. Boyunun uzaması nasıl?
Benim kızımın da iştahı iyi,ama ben 9.aydan beri cam rende ve blender kullanmıyorum , parçalı halde ne kadar yerse o kadar yiyor. Çok yemesindense yemeyi,çiğnemeyi öğrenmesi çok daha önemli benim için. Ilk kızımda çok çektim blender alışkanlığından.
Bir günlük beslenmemiz şu şekilde
Kahvaltı 1 yumurta sarısı, bir kaç lokma ekşi maya ekmek, 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü
Ara öğün bebek kavanozu yoğurt
Ana öğün 1 kase kıymalı sebze yemeği yada sebzeli mercimek çorbası yada kuru fasulye nohut gibi bir Yemek
Ara öğün evde ne varsa kemirebildiği kadar meyve yazın şeftaliyi güzel yiyordu,kış meyveleri sert geliyor, fazla yiyemiyor
Aralarda da emzirme
Bu şekilde ilerliyoruz, muhallebi,kaşık maması falan hiç vermedim. Ayda 300-350 g kadar alıyor böyle beslenmeyle

Kızlar selamin aleykum dogum gunlerimiz yaklasiyor varmi hazirliklar organizasyon mu tutacaksiniz yoksa kendiniz mi hazirlayacaksiniz susleme malzemelerini nerden bulabilirim ikisi arasinda kararsiz kaldim
Valla ben sadece aile içi yapacağım kalabalık sevmiyorum ama yine de fotoğraflar güzel çıksın diye süsleyeceğim hepsi burada , trendyolda yada parti evlerinde balon zincir aparatları oluyor duvara zincir kelime balon asmak için onlardan alacağım. Zaten balonlar direkt havayı değiştiriyor. DoğuM günün kutlu olsun flaması alırım.isme özel de fotoğraflı pano ya instagramda yaptırcam yada bulunduğum yerde baskı evinde yaptıracağım. Masaya güzel bir ama örtüsü yeter.sırf Anneanne babaanne istiyor diye bu hazırlıklar da.benim için tek önemli olan 1 yaş fotoğraf çekimi bi onu yaptırmak istiyorum

Hepinizi tek tek etiketleyemedim ama teşekkürler hepinize bir yandan alerji bir yandan yemek üretmeye çalışmaktan çok yoruldum daha önce vermiş olmama rağmen bugin kahvaltısına bir çay kaşığı ceviz ekledim sonuç (( hippin pirinçli ve beş tahıllısını bir kaç kez verdim meyveyle pek beğenmedi ama içine hurma koymamıştım her gün bir tane hurma veriyorum bol kalsiyum varmış içinde en çok severek yediği şey diyebilirim ... bir de öyle deneneyim bakalım belki vermeyi başarırım... kuzu kıyma anında kızarttı saniyeler içerisinde sadece parmağımı yalatmıştım deneme amaçlı ... kayınvalidem kendisi tarhana yaptı içinde nohut, soğan , buğday, domates , kırmızı biber var onu severek yiyordu bu aralar ondan da soğudu maalesef ... şükür tavuk bişe yapmadı geçen haftadan beri veriyorum suyuna çorba fln yapıp, bakliyat veriyorum yine dokunmadı... bu hafta balık denerim diyordum bugünkü ceviz faciası yine hevesimi köreltti yeni birşey deneme korkulu rüyam oldu tek şansım anında tepki veriyor olması ... bu resim bu sabah cevizden... çok teşekkür ederim tarifleriniz için inşallah kilo aldırabilirim

Eklentiler

• IMG_9104.JPG
    84,7 KB · Görüntüleme: 78

Oyyy kuzum kıyamam senin gül yüzüne çok geçmiş olsun canım tez vakitte iyileşsin inşallah

Canım sizde yumurta alerjisin yoktu sanıyorum tavuk hiç bişe yapmaz diye düşünüyorum bizde olduğu halde dokunmadı çok şükür tabi köy tavuğu almak lazım malum diğerlerinin içinde bir biz yokuzdur...
Oyyy kuzum kıyamam senin gül yüzüne çok geçmiş olsun canım tez vakitte iyileşsin inşallah
Sağol canım benim inşallah

Bende canım blender hiç kullanmadım hep çatalla ezip verdim boyu iki cm uzamış ama boy eğer uzun süre beslenemezse durur dedi dr ... bakalım tarifler aslında hemen hemen verdiğim şeyler biraz daha öğünleri artırsam belki işe yarar tabi yerse

Oy kiyamam ben sanaa. Geçmiş olsun

Yazık kıyamam ya, bayağı ciddi reaksiyon veriyor bünyesi demekki. Inşallah en kısa sürede geçer, gönül rahatlığıyla her şeyi yiyebilirsiniz

Kızlar selamin aleykum dogum gunlerimiz yaklasiyor varmi hazirliklar organizasyon mu tutacaksiniz yoksa kendiniz mi hazirlayacaksiniz susleme malzemelerini nerden bulabilirim ikisi arasinda kararsiz kaldim
Zaten pek yapasım yoktu ama aileler biz geleceğiz diyince yapayım bari dedim bir çok yere baktım inceledim sonra yine içimdeki ses dur napiyorsun dedi.eşimin kuzeni ağrı Patnos a atandı sınıf öğretmeni onu.aradım kuzularinin mont ayakkabı ihtiyaci.varmı diye sordum.ailelerin giydirmediginı söyledi okulun kırtasiye eksiği varmış kitap vs ne lazımsa liste yap kızımın doğum günü için saçma sapan balona vs harcayacagima eğitime katkımız olsun dedim bu ay inş alıyoruz eksikleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…