- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
Anladım afiyet olsun bebişe yarasın inşallah :)Canim ben hippin hazir muhallebilerinden almami soyledigi icin doktor ondan aldm icine meyve koyuyrum o sekilde yediriorum
Benmkide alttaki iki dişiyle üst damağını kaşıyo. Yaşlı dedeler gibi geziyo tüm günKuzum dişlerini birbirine sürtüyor altta iki tane üstte de bir hafta önce çıkan bir dişi var. 1 haftadır aynı şey eline oyuncak kaşıyıcı falan veriyorum ama ara ara yine yapıyor. Oyun haline getirmesinden korkuyorum dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum . Bir de etkiler mi diş yapısını bilemiyorum
Biraz ağrım var ama azaldı önümüzdeki hafta geçmezse doktora giderim. Hastaneye gitmeye korkuyorum arkadaşımızın oğlu kontrolde mikrop kapmış tedavi altına alındı. Taşıyıcı olmak istemem.
Kakasını klozet yapması çok çok iyi bir şwyherkese selam
benim kızım 8 ay 6 günlük oldu.
tuz, bal, süt ve yumurta beyazı dışında her şeyi ver dedi doktor. doktor demedi ama şeker de vermiyorum.
ben de kendi yemeklerimizden yediriyorum.
kuruyemişleri (fındık fıstık falan) robottan çek un gibi yap yer dedi. muhallebi puding yapıp üstüne ekliyorum badem falan.
genelde kendi eliyle yiyor.
8.ayda boyu 64 cm
kilosu 6650 gram..
emeklemiyor, dişi yok, sürünmüyor, dönmüyor.
ama ayağından azıcık destek verirsem sırt üstü yatarken kendi doğrulup oturuyor. bir de 2 elinden tuttuğumda uzun süre adımlıyor. evi geziyoruz sabahtan akşama....
doktor yürüteç ve yürüme arkadaşı kullanma dedi.
bunun dışında konuşmuyor, dö dö dö dö diyor
kakasını klozete yapıyor :) bu benim için en iyi şey sanırım.
sizde durumlar nasıl?
Kakasını klozet yapması çok çok iyi bir şwybenim kız da çok fazla yemiyor ek gıda ve nu ara kendi yemek istiyor. Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ama yumurta yı nasıl versem bilemedim. Süt alerjisi var bir de biz de. Blw ye uygun önerileriniz varsa alırım, mesela köfte tarifi
Çok teşekkür ederim canımmAzıcık soğan rendele
Biraz galeta unu
Biraz maydonoz kıy
Bir yumurta sarısı
2 kere çekilmiş kuzu kıyma
Biraz kimyon
Çok az karabiber
Azıcık zeytinyağında pişirirsen çok lezzetli bir köfte oluyor :)
Bizim de diş çıkmadı daha 8.5 aylık oldu ama. Bazısının geç çıkıyormuş bakalım ne zaman gelcekKizlar masallah herkesin disi cikmis ek gidalar veriliyor. Benim kiz 1 hafta sonra 9 aylik olacak hala disimiz yok dis etinin icinden iki dis gozukuyor resmen saydam olmus orasi. Ama bi yukari cikip patlayamadi. Bizimde sut yumurta alerjimiz oldugu icin. Ben sabahlari 1 muz yada patates haslamasi yediriyorum. Oglen ya mercimek corbasi ya sebze corbasi icine ekmek dogruyorum. Ya da sebze yemegi yapiyorum. Aksama dogruda 1 tane kayisi yada elma puresi yediriyorum. Alerji testlerimiz negatif cikti ama yumurta yesin egzamasi cikiyor hemen o yuZden bir sure daha bekliyorum. Cok zor oluyor bu sekilde. Emekliyor yatarken oturur pozisyona gecmeye basladi iki gundur. Surekli yurutmemi istiyor. Gecen doktora kontrole goturmustum 8 kiloydu 3 hafta sonra ayaginda tirnak batmasi olup enfeksiyona cevrdi onun icin tekrar goturdum hic kilo almams. Ama asiri hareketli doktor bile 10 dk da sen bunun daha kilo vermedigine sukret bu hareketlilikle dedi. Gunde 5 defa mama yiyor cok ek gida alamadigi icin bizdede durumlar boyle
Bizim de diş çıkmadı daha 8.5 aylık oldu ama. Bazısının geç çıkıyormuş bakalım ne zaman gelcek
[/QUOTEBirsey yedirirken kasiga geliyor, sert sert disi varms gibi ses cikiyor. Gec olsun güc olmasin :)Bizim de diş çıkmadı daha 8.5 aylık oldu ama. Bazısının geç çıkıyormuş bakalım ne zaman gelcek
Oh masallah afiyet olsn minise biz buraya tariflerde yazalim boyle guzel oluyor. İnsan ne yedirecegini sasiriyor :)Arkadaşlar bebegimin bayilarak yediği yemeğin tarifini vereceğim seçici bebekler bile bayilarak yerler.
Hem kendinize yemek çıkıyor hem bebeginize.
Kusbasi eti ister düdüklü ister normal bir tencereye suda yumuşacık plana kadar haslayin. Ben kuzu eti tercih ediyorum.
Birazini kendinize yemek yapın birazini bebeginize çorba. Et haslandiktan sonra içine küçük Soğan ve sarimsak da ilave edin.
Bebek için bir su bardağı olacak kadar aldım. Gerisini kendimize yemek yaptım.
Bebeğe aldığım et ve suyunun içine princ patates ve havuç ilave ettim. Iyice pisirdim. Çok az tuz da ekledim . Kimyon ve nane de ekledim. Robottan az çektim yine taneli kaldı sayılır.
Afiyetle yedi.