2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Şu ara iştahını kaybetse de son günlerde eline yiyecekleri rahatça veriyorum kendi ne kadar koparıp yutarsa yiyor. Sabahları benle simit yiyor. Baya ağzındayken çekip kopartarak yiyor. Bundan önce sebzeleri hep blenderdan geçerdim, hatta ufak parçalar kaldıysa öğürürdü ama şimdi eliyle yiyor istediği gibi. Hatta bugün sebzeleri blw yöntemiyle pişirip vereceğim.

Her öğün bir şeyler sunmaktan yoruldum. Dışarda yedirmeye çalışıyorum yanıma 2 tür sebze, yoğurt, meyve ne bulduysam koyuyorum. Hangisini yerse diye

Dün yaptığım mini sulu köfte tarifini yazayım kızlar. Lezzetli olmuştu.
1 yemek kaşığı kuzu kıyma
1 diş sarımsak ( sarımsak ezici ile ezdim)
Çeyrek soğan rendesi
1 tatlı kaşığı ince bulgur
Biraz ince kıyılmış maydanoz
Çay kaşığı ucuyla kimyon
1 yumurta sarısı
Bunları yoğurup fındık kadar minik yuvarlayıp bir tabağa tam buğday unu döküp içine atıp döndürerek una buladım.
Çeyrek patates ve çeyrek havucu minik minik doğrayıp kaynayan suya köfte ve sebzeleri attım yaklaşık 45 dk pişirdim. Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyagı ekledim. Undan dolayı suyunun kıvamı da iyi oluyor. Denemek isteyenlere afiyet olsun

Hay masallah cok istahli bir bebekmis senin dana Allah daim etsin :)))) is durumunu naptin evdesin demi ayrildin tamamen :))
Amin canım darısı hepimize inşallah :))
Evdeyim canım, bi ara geri dönmeye çok sıcak bakıyodum patronum geri dönmem için çok güzel olanaklar sunmuştu. Sonra kv falan sürekli çalış çocuğa ben bakarım vs vs dediği için sinirlendim eşime çalışmıcam sanki açız açıktayız, bana sen çalışma aman kızım çok sıkışırsanız ben yardımcı olurum diyeceği yerde çalış deyip duruyo sırf annenin inadına çalışmıcam dedim tamam dedi o da. Öylelikle geri dönme mevzusu 1-2 yıl kapanmıştı.
Taa ki geçen hafta patronum intihar edene kadar geri dönmek için vs üzülmedim hiç,olan kendisine ve çocuklarına oldu. Böylelikle firma da kapatılacak sanırım ortağı falan buradaki yeri kapatacakmış başka yere taşınırsa bende gidemem zaten. Ortağı daha önce ortaklıktan ayrılırsa beni yanında istediğini çok önceden söylemişti ama işlerinrengi değişti şuan. Sanmıyorum yani bu firma ve patronlarımda yolum ayrıldı artık

Bizde de doyumluk degil hicbisey yogurt bile 2yemek kasigindan oteye gidemiyo cogu zaman 1 kasik yiyor. Bence normal bu durum bizim gibi ogun olarak yemesini beklemek bana nedense tuhaf geliyo mideleri daha kucucuk zamanla oturur. Sizinle sofraya oturtmayi deneyebilirsin biz oyle yapiyoruz. Mama sandalyesinin onunu cikardik masaya dayadik bizimle takiliyo. Mesela bugun tavuklu makarna vardi bikac tane parmak seklinde kesilmis tavugu ona gore cok az tereyagda hasladim onune koydum suyunu cikarmaya calisti beceremeyince atacakti yere bi parca agzina soktum tadini alinca kendi yemeye basladi 2parmak buyuklugunde tavuk parcasi yedi yemek boyu normalde tek basina yemiyor. Sabahlari bizimle yogurt ve salatalik yiyo arada peynir veriyorm sofra boyunca bizimle geciyo. Karpuzu dilim seklinde eline veriyorm sivi olmayan herseyi eliyle yiyo. Once red yasiyoz sonra agzina zorla bir parca sokuyorum devamini kendi getiriyor. Tabi hergun boyle degil bazen hicbisey yemiyor bazen guzel yiyor degisiyor

Maşallah canım inşallah daha da iyi olacak.
Beslenmesi nasıl düzeldi mi ? Kusma ve işgal nasıl canım bitti mi ?
Çok teşekkürler. Kusma ishal kesildi elhamdulillah canım. Ağzına uyanı yiyor yaramaz ama çok şükür yiyor ya yeter bana. Yemediğinde hemen ishal oluyor tekrar. Kıymayı da deneyebileceğimizi söyledi doktor artık. Çok şükür, çok mutlu oldum 200gr alsa yeter demişti, 250gr almış elhamdulillah...

Kahvaltıda yumurta sarısını biraz anne sütüyle krema gibi yaparsam yiyor. Yanına ekmek, salatalık filan veriyorum bazen yiyor. Doymazsa meyve şeftali vs veriyorum. Tek yumurtayı bile bitirmediği günler de oluyor.

Öğlen anne sütüyle yine pirinç unlu mama yapıyorum, armut rendeliyorum bir de. Kızım küçük armutu çok sevdi.

Akşamları da hurma yiyor. Taze hurma alıyoruz ben de çok severim zaten, kabuğunu soyup yediriyorum. Doktor hurmayı mutlaka vermem gerektiğini söylemişti, çok şükür Betül sevdi tadını :)

Normalde akşam bir de püre veya çorba yapıyorum (ya da öğlen) ama birkaç gündür yine yememeye başladı çorbasını... Bugün patates haşlayıp önüne vermeyi düşünüyorum, döke saça yesin bakalım :)

Canım ben 4 haftalık hamıleyım ve catı kemıgı agrıyor bu normal mi

Hamile miymişsin canım, tebrik ederim

Gebeliğin ilk haftalarında adet görecek gibi ağrılar veya kasık ağrıları normaldir. Çatı ağrısı gebeliğin son döneminde olan bir ağrıya verilen isim.
Bılıyorum cnm ama kasık agrısı degıl buradaki arkadaşların anlattığı gibi catı agrısı otururken birbirine gecen kemikler var ya orası teşekkür ederim cnm Allah sonunu getirsin inşallah

Ilk bikac seger öyle oluyor sonradan alisiyor o şekilde yemeye. Ben mesela bütün olarak pismis taze fasulyeyi eline veriyorum yiyor. Erik kayisi nektari armut eline veriyorum yiyor. Gecende minik köfte patates havuc yaptim senin gibi bakicisina da ezmeden ver yer dedim o yine de ezip vermiş. Alışıyorlar zamanla

Ben daha eline bir şey verip yedirmedim korkarım öyle daha hazır değilim sanırım. 2. Çocuk ama nedense bunda daha tecrübesiz gibiyim. Şu ama kadar kiraz yedirdim catalla ezerek birazcık iri şekilde bir de yayla çorbası icirdim ezmeden.

Baya oldu girmeyeli okuyamadım genelde yemekler konuşulmuş bizde ne yemeği yaparsak onu yiyor salça vs yiyor yani ama tuz atmadan yapıyoruz yemekleri biz kendimize ilave ediyoruz sonradan yumurta beyazı bal domatesi direk vermedim yemeklerde pişmiş yiyor ama tuz ve şeker vermiyorum 9 aylık olacağız 3 gün sonra sürünerek emekliyor kendi yattığı yerden oturur pozisyona geçemiyor gayet keyifli herşey den yiyor bizde durumlar böyle

Ayy arkadaşlar dün gece bebeğin çok huzursuzdu . Emmek bile istemedi. Mama yaptım onu biraz yedi su içti uyudu. Gece de 4 defa falan uyandı ağlayarak uyanıyor her defasında. Emzirdim de zor uyudu.
Şu an oyun oynuyor yerde. Çok uykusuzum.
Ateş yok 5. Dis çıkacak sanırım onun sancısı.

Bizim çocuk etrafa ve eşyalara çok meraklı bu günlerde yerde ufacık bir şey bulsa ağzına atıyor hemen. Dün cekmeceleri karıştırmaya başlamıştı açıyor bakıyor kapatıyor öyle yani. Emekleme pozisyonu alıyor bir adim atıp karnını geri yere koyuyor. Sanırım buna yarım emekleme deniyor. Maşallah kusuma. Bizde gelişmeler bu şekilde.
En çok ilgilendiği eşyalar

Terlik kumanda islak mendil ve kablolar.
Örümcek pek kullanma taraftari değildim ama wc ye giderken koyuyorum içine bu sefer daha kolay ulaşıyor her şeye. Yere koysam çekip gidiyor . Bazen bacaklarını kanepe altlarından çıkarıyorum orda ne yapıyor o bacaklar bilmem

Selam kizlar, hala eve yerleşme mevzularimdan dolayi cok yazamiyorum. Ama takip ediyorum. Nasilsiniz bakalim?
LezzetliCipetpet betus iyilesmis kilo da almış masallah ona, güzel bakmissin d3mek ki bravo sana da.
aydingelini isi birakmissin, patronuna üzüldüm acikcasi, yani arkada kalanlarına daha dogrusu.
Tententen masallah ne guzel yiyormus seninki, benimki pütürlü asla yemiyor hemen çıkarıyor. Bu durumun suclusu brnim tabi ama hic hoşuma gitmiyor, macun gbi yiyor herseyi.
Nevreste benim bebeğim de ayni s3kilde huzursuz bu aralar, mama biberon reddediyor, cani isterse 2 emip birakiyor. Onda da bagiriyor hep.Tum gun tepemde, yanimda bile kucagimi istiyor. Diş buyuk ihtimal.
Ek gidada iyi ilerliyorken, hem diş, h4m de tasinma olaylarimizdan dolayi ilerleyemiyorum pek. Yine de yesin yemesin ogun atlamayip birseyler kakaliyorum ağzına, zorkamadqn tabiki. Yani yemese de deniyorum şansımı. Kilo alimimiz 2 ayda sadece 400gr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…