2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben de kızımın severek içtiği çorba tarifini yazayım
Yarim girit kabak
Yarim havuç
Yarim patates ( patates, havuç ve kabağı küçük boylardan seçiyorum)
1 yemek kaşığı kuzu kıyma
1 diş sarımsak
1 küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı ince bulgur
1- 1.5 su bardağı su( kemik suyu da olabilir)
( düdüklüde daha az, normal tencerede biraz daha fazla su koyabilirsiniz)
Hepsini küçük doğrayıp üzerine suyunu ekleyip haslıyoruz, düdüklüde 15-20dk; normal tencerede yaklaşık 45dkda pişiyor. Biraz parçalı kalacak şekilde blender yapıyoruz , 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ekliyoruz.
Ben bebek için yapılan yemekleri kavurmuyorum, ya haşlayarak yada buharda pişiriyorum. Bu tarifi bayağı ağzını aça aça severek yiyor kızım.

Selam kızlaar bizde 7 ay 29 günlüğüz
2 dişimiz çıktı, emekliyoruz hatta artık özgür bebek diyorum. İstediği yere gidiyo koridorda dört dönüyor
Biz bin şükür anne sütüyle devam ediyoruz. Bir zamanlar kafayı yemiştim
Biz bazen 2 bazen 3 öğün yapıyoruz. Kahvaltı(çok az oluyo bazen ama bikaç parça bişey yiyor)-yoğurt/meyve- çorba/ et /yemek
Kahvaltımızı bu aralar salladık, dr hergün yumurta sarısı ver demişti ama artık havalar çok sıcak rahatsız olur diye vermiyorum. Pankek vs yapıyorum ya da peynir ekmek muhallebi meyve geciştiriyorum maksat benle yesin diye.
Yoğurt yada meyve yi başka öğünde çorba et yada yemeğini akşam veriyorum. Bizimle yemek yerken iyi oluyo uyku vaktine yakın. Ek gıdayla aramız maşallah iyi, dr yediği kadar zorlamadan ver sonra bu yediği günleri çok arayacaksın dedi. Ben kısıtlı veriyodum çünkü çok kg alıp sağlıksız beslenmesin diye :) bi tek şeftali dokundu bize. Oysaki hamilelikte nekadar çok tüketmiştim. Şimdilik onu es geçtik maşallah başka şeylere şimdilik alerjimiz çıkmadı.
8,5 kiloyuz. Geçen hafta çok hastalandık. Serum vs takıldı. Bin şükür şuan iyiyz.
Biz uzun zamandır baba ve mama diyoruz. Tutunup kalkmak ve emeklerken oturmak henüz yok :) ama oturabiliyo.
Bizdende böyle :)

Bı tarifte benden gelsin +8
Kuzu kıymayı suda pişiriyorum.
Daha sonra içine soğan taze fasulye isteğe göre havuç ve kapya biber sarimsak koyuyorum.su da ekliyorum az daha.hepsi piştikten sonra az tel şehriye ekliyorum.biraz kimyon biraz zeytinyağı ekledik mi yemegimiz hazır
Afiyet olsun

Suyu ve malzeme miktarını kendiniz ayarlarsınız

Bugün ne yiyecek bebekler ben daha yemek yapmadım ?
Dün etli fasulye yedi.bugun ne yese?
Kabak patates soğan suda pişirdim.yarim pisim olunca içine tel şehriyeli bulgur ekledim.uzerine zeytinyağı kimyon karabiber ve ilk kez çok çok az pulbiber septim.sebzeli bulgur oldu yanına da yoğurt
Ekim annelerinden ferhunde001 paylaşmıştı ben de bugün yaptım kızım afiyetle yedi.

Amanin kizlar ne cok sey yediriyorsunuz. Cidden o kdr sey yiyorsa bravo yani :) ben akisina bıraktim uyandikca ne denk gelirse veriyorum. Cunku maglum yaz ayindayiz her gun ya da her ogun evde degiliz. Ama bizim kiz etcil cikti herseye hayir der ete demez, dun tursuya uzandi bildiğin bayildi cok sevdi ama aldim elinden bide limona bayildi. Milletin bebesi pure yer meyve yer muhallebi yer bizimki yakında cig kofte durum yiyecek

Hay masallah cok istahli bir bebekmis senin dana Allah daim etsin :)))) is durumunu naptin evdesin demi ayrildin tamamen :))

Diş çıkartırken iştah durumunuz nasıldı? Kızım yoğurt dışında hiç bişey yemiyor. Dün mesela sadece 2 öğün yoğurt yedi, başka da bişey yediremedim. Aç diye üzülüyorum

Diş çıkartırken iştah durumunuz nasıldı? Kızım yoğurt dışında hiç bişey yemiyor. Dün mesela sadece 2 öğün yoğurt yedi, başka da bişey yediremedim. Aç diye üzülüyorum

Ona şükret yusuf sadece taze soğan kemirdi günlerce canım

Günaydın kızlar, verdiğiniz yiyecekler çiğnenerek yenilecek şekilde mi? Ben dün minik sulu köfte yaptım patates ve havuç da koydum minicik doğrayarak. Çok güzel yumuşacık oldu, ama sadece 3 minik köfte yedi, sonra ağzını açmamaya ittirmeye başladı. Blenderdan geçirerek çorba olarak yapınca daha çok yiyor. Ben de parçalı vermek istiyorum ama daha iştahlı ve daha doyacak kadar yemesini istiyorum. Siz de durumlar nasıl?

Maşallah yine de güzel yemiş canım, eline sağlık

Benim kızın bir günü bir gününü tutmuyor. Çorbası pütürlü olursa kesin öğürüyor ama pütürlü başka gıdaları yiyor. Ben de çok üstüne gitmiyorum. Yiyebildiği kadar yesin diye. Kilo sorunumuz var şu sıralar. Zaten arada pütürlüleri yediği için zaman geçtikçe alışacaktır diye düşünüyorum

Bazen yoğurt bile yemiyor arada meyve veriyorum o da toplasan gün içinde 2 yemek kaşığıdır. Bütün dişler damak şiş. Bu yaz böyle geçecek ama anne yüreği aç mı vitamin mineral protein kalsiyum derken üzülüyorum. Utku da yok ağlayarak uyanıyor en az4 kere çok zor uyuyor memeye bile hayır diyor ki emerek uyuyor normalde

Betülcük büyük şeyler atlattı canım, yine de maşallah ek gıdasını da yiyormuş benim kızım da salatalık, ekmek kemiriyor, parça parça çiğneyerek yiyor ama doyacak kadar değil tabi. Ben de hatalı davranarak ,blender çok kullanarak çocuğa yanlış beslenme akışkanlığı kazandırmaktan korkuyorum. Zamanla çiğneyerek de karnını daha iyi doyurmayı, daha çok yemeyi öğrenir inşallah

hiç dert etme neredeyse 8.5 aylık oldu benimki kilo 6700

Çoğumuzun korkusudur canım blendera alıştırmak ama salatalık bile kemiriyorsa Allahın izniyle bir şey olmaz. Unutmasın kemirmeyi yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…