2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Biz de 8 ay 4 günlük olduk
Kilomuz 8.900g
Anne sütü ağırlıklı olarak besleniyoruz. Günde 4 kez ek gıda veriyorum ama hepsinin toplamı en fazla 2 çay bardağı kadar oluyordur.
Sabah: yumurta sarısı,labne,tereyağı,pekmez karışımına biraz su, 1 tatlı kaşığı tahıllı kaşık maması ekleyerek yediriyorum
Öğle: kıymalı sebze çorbası yada taze fasulye,semizotu gibi sebzelerle yaptığım püre
İkindi: yoğurt
Akşam: şeftali yada kayısı
Aralarda emzirme, gece de sık sık uyanıyor, gece de 3 4 kez emzirme
Çiğneme hareketi iyi ama ben panik biri olduğum için eline bişey vermeye korkuyorum, eşim yanımdayken salatalık ekmek buharda pişmiş patates falan veriyorum ama kalbim küt küt atıyor bi şey olacak diye
9.aydan sonra kahvaltısını ayrı ayrı vermeyi, köfte ve biraz daha parçalı sebze yemekleri vermeyi düşünüyorum.
Ilk dişimiz yeni çıktı. Dönerek,sürünerek hareket ediyor, bir yere tutunarak ayakta duruyor, elinden tutunca biraz adımlıyor
El sallamaya başladı dünden beri. Işık nerde deyince de kafasını kaldırıp ışığa bakıyor
10 gündür devam eden ishali var,tahliller temiz çıktı , bişeye karşı alerjisimi var bilemiyorum,farklı bişey de yedirmedim.

Kuzum dişlerini birbirine sürtüyor altta iki tane üstte de bir hafta önce çıkan bir dişi var. 1 haftadır aynı şey eline oyuncak kaşıyıcı falan veriyorum ama ara ara yine yapıyor. Oyun haline getirmesinden korkuyorum dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum . Bir de etkiler mi diş yapısını bilemiyorum

Kuzum dişlerini birbirine sürtüyor altta iki tane üstte de bir hafta önce çıkan bir dişi var. 1 haftadır aynı şey eline oyuncak kaşıyıcı falan veriyorum ama ara ara yine yapıyor. Oyun haline getirmesinden korkuyorum dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum . Bir de etkiler mi diş yapısını bilemiyorum
Benmkide alttaki iki dişiyle üst damağını kaşıyo. Yaşlı dedeler gibi geziyo tüm gün :-)

S saglik35 canım çok geçmiş olsun okudum ama bi türlü yazamadım. Şimdi nasılsın iyi misin
I ilkbahar canım kul sıkışmadıkça hızır yetişmezmiş. Rabbim evladının rızkını size vaktiyle yollamayı nasip etsin inşallah
Biraz ağrım var ama azaldı önümüzdeki hafta geçmezse doktora giderim. Hastaneye gitmeye korkuyorum arkadaşımızın oğlu kontrolde mikrop kapmış tedavi altına alındı. Taşıyıcı olmak istemem.
Bizim çocukluğumuzda bu kadar kolay hasta olmuyorduk. Resmen sağlığımızla oynuyorlar. Her şey kirli hava su toprak

Selam guzel anneler
Bizde 8 ay 10 gunluguz 8.900 kilosu ben surekli doktora goturmuyorum kontrole sadece saglik ocagina goturuyorum onada buay gitmedik daha ilk oglum cok nazliydi her y giderdim 1,5 yasina gelene kadarda her ay gittim ama ufagim cok nadir gitti doktora bizde yorulduk galiba surekli doktora gitmekten bu sefer boyle oldu cok sukur saglik problemimizde olmadi dr gerektiricek. Ek gidamizi gunde 4 sefer veriyorum
Sabah 6 7 gibi uyaniyor
Labne peynir,Tereyagı,yarim ceviz,pekmez,bebe biskuvisi 3 tane falan,kaymak,yumurta sarisi butun olarak,buzlukta ekmegi dondurdum blendırdn cektim ekmek kırintısıda koymaya basladim devam sutuyle baya bi az ezip yediriyorum sabahlari ac oluyor baya bi yiyor bi kase falan bitiriyor
Saat 9 gibi uyuyor o sırada 60 cc ye yakında mama iciyor
11 12 gibi 1 kase ev yogurdu yiyor

1 2 arası ogle uykusuna yatiyorlar abiyle uyaninca 1 kasede meyve puresini yiyor onada erik armut kayisi seftali elma ne bulursam kaynatıyorum pisince meyveler pirinc unu koyup suyunu koyulatuyorum patates ezici kasikla eziyorum buna yeni basladim hep blendirla ceker puruzsuz yapardim baya buyuk buyuk kaliyor meyveler ama yiyor kuzum masallah
5 6 gibi tekrar uyuyor mama icip
Bu arada uyurkende bazen uyanip mama iciyor.
Uyandiginda acikma durumuna gore sebze puresini yiyor.Patates kabak havuc kirmizi biber yesil biber taze fasulye ispanak evde ne varsa pirinc veya sehriye bulgur degisiyor blandirdan cekip yediriyorum daha kiymadan krkuyorum sehriye corbasini rahat iciyor ama enterasan olan su ki sabah kahvaltida yedigi ekmek kirintilarini corbayla yutamiyor yada yutmak istemiyor.gecen gun mercimek corbasi yaptim sevmedi tarhanayi sevmiyor sasiriyorum ne pisirip yicegimi gecen gun babannesi mercimek kofte yoguruyordu 1 yarim mervimek koftesini oturdu basina kasenin yedi dundu kısır verdim agzini guzelce yedi tabi kasik kasik degil tadimlik verdim.
Eline armut veriyorum soyup tabi ki kemiriyor havucu verdim istemedi sevmedi pek suzgecine kayisi seftali kavun karpuz koyuyorum severek emiyor bazende ekmek veriyorum kıyisini ozellikle kemiriyor
Deli gibi emekliyor zapdedemiyorum tutunup kalkmaya basladi koltuklara yatagindada korkuluga tutunup kalkiyor cok korkuyorum dusucek diye yurumeye meraklıyiz 2 tane alttan disi pespese cikti abinin kıskanclik tavan tabi cocugu yakaladigi yerde cirmaliyor tokat atiyor ittiriyor oda abisinin pesinde ordek gibi surekli geziyor ne yapicagimi sasirdim evde bir saniye yanliz birakamiyorun bazen de kardesini sikıstirip opucuklere boguyor dusucek tehlikeli bisey yapicagi zaman da korkup bana sesleniyor yani hem severim hem doverim misali
Aksamda 9 9.30 civari yatiyorlar ama benim de hasatim cikiyor.
Bizdende haberler boyle kizlar tarif veren arkdaslarida okuyup uyguluyorum biz meme emmedigimiz icin ek gidayi baya cok aliyoruz ama hareketi cok oldugu icin aman aman kilosu yok yani

Masallah yaa ek gidata herkes tam gaz devam. Benim kiz simdilik memeci. Haftaya pazar tam 8 aylik olacak 9800gram sanirim suan. Bizde de donme yok emekleme yok dis yok. En iyi yaptigimiz sey oturdugu yerden herseye hakimiyet saglamak. Oyuncaklarin ustu bitti cevirip altlarini inceliyor, bagiriyor ilk annii dedi:KK36: simdi ba ba diyor arada.
Ek gida da iae sabah ise gidecekmis gibi 6da kalkiyor emzirip yataginda oturtup oyuncak veriyorum bende uyukluyorum ek gida aklima bile gelmiyo valla:KK22: en sevdigi sey yogurt ve meyve. Elma, armut, kayisi, karpuz kabuklu dilimli eline veriyorum kemiriyor. Yogurt hergun yer ama 1 2yemek kasigi kadar. Gecende koy tavugunu icine defne yapragi koyup duduklude pisirdim butunu az etli kemikli eline verdim yedi. Ayri yemekten hoslanmiyor mana sandalyesinin onunu cikarip yemek masasinda bizimle yiyor ve istahi daha iyi oluyor onune parca koyuyorum yiyo dokuyo istedigini yapiyor ama sizler kadar yemiyor. Zorladigimda meme istiyor bizde durumlarda boyle. 5agustosta saglik ocagi topuktan kan degerine bakacakmis umarim dusmemistir degerleri

herkese selam
benim kızım 8 ay 6 günlük oldu.
tuz, bal, süt ve yumurta beyazı dışında her şeyi ver dedi doktor. doktor demedi ama şeker de vermiyorum.
ben de kendi yemeklerimizden yediriyorum.
kuruyemişleri (fındık fıstık falan) robottan çek un gibi yap yer dedi. muhallebi puding yapıp üstüne ekliyorum badem falan.

genelde kendi eliyle yiyor.

8.ayda boyu 64 cm
kilosu 6650 gram..

emeklemiyor, dişi yok, sürünmüyor, dönmüyor.

ama ayağından azıcık destek verirsem sırt üstü yatarken kendi doğrulup oturuyor. bir de 2 elinden tuttuğumda uzun süre adımlıyor. evi geziyoruz sabahtan akşama....
doktor yürüteç ve yürüme arkadaşı kullanma dedi.

bunun dışında konuşmuyor, dö dö dö dö diyor :p

kakasını klozete yapıyor :) bu benim için en iyi şey sanırım.

sizde durumlar nasıl?
Kakasını klozet yapması çok çok iyi bir şwy😆 benim kız da çok fazla yemiyor ek gıda ve nu ara kendi yemek istiyor. Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ama yumurta yı nasıl versem bilemedim. Süt alerjisi var bir de biz de. Blw ye uygun önerileriniz varsa alırım, mesela köfte tarifi

Kakasını klozet yapması çok çok iyi bir şwy😆 benim kız da çok fazla yemiyor ek gıda ve nu ara kendi yemek istiyor. Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ama yumurta yı nasıl versem bilemedim. Süt alerjisi var bir de biz de. Blw ye uygun önerileriniz varsa alırım, mesela köfte tarifi

Azıcık soğan rendele
Biraz galeta unu
Biraz maydonoz kıy
Bir yumurta sarısı
2 kere çekilmiş kuzu kıyma
Biraz kimyon
Çok az karabiber

Azıcık zeytinyağında pişirirsen çok lezzetli bir köfte oluyor :)

Bebişlerinize maşallah hanımlar benim oğlum da memeci malesef ek gıdayı pek sevemedi.. Süt alerjisi de olunca pek bir şey veremiyorum diyebilirim. En son 7650gr gelmişti şuan kaç bilmiyorum. Abisinin peşinde emekleyip duruyor bütün gün 🤭 gündüz hala 3 uyku uyuyor. Büyük tuvaletini ben de ıkındığını görürsem klozete tutuyorum yapıyor maşallah.
Bu aralar düşen şeyleri eğilip aramayı öğrendi bir de tutunup kalkmayı öğrendi. Geçen de mamasandalyesinde ayağa kalkmış hatta masanın üstüne çıkmış halde yakaladım😣 bağlamamı da istemiyor sıkılıyor paşa hazretleri. Konuşma olarak da suya buh diyor bir de giggi diyor ama o cici mi demek gitti mi demek bilmiyorum 🤣

Kizlar masallah herkesin disi cikmis ek gidalar veriliyor. Benim kiz 1 hafta sonra 9 aylik olacak hala disimiz yok dis etinin icinden iki dis gozukuyor resmen saydam olmus orasi. Ama bi yukari cikip patlayamadi. Bizimde sut yumurta alerjimiz oldugu icin. Ben sabahlari 1 muz yada patates haslamasi yediriyorum. Oglen ya mercimek corbasi ya sebze corbasi icine ekmek dogruyorum. Ya da sebze yemegi yapiyorum. Aksama dogruda 1 tane kayisi yada elma puresi yediriyorum. Alerji testlerimiz negatif cikti ama yumurta yesin egzamasi cikiyor hemen o yuZden bir sure daha bekliyorum. Cok zor oluyor bu sekilde. Emekliyor yatarken oturur pozisyona gecmeye basladi iki gundur. Surekli yurutmemi istiyor. Gecen doktora kontrole goturmustum 8 kiloydu 3 hafta sonra ayaginda tirnak batmasi olup enfeksiyona cevrdi onun icin tekrar goturdum hic kilo almams. Ama asiri hareketli doktor bile 10 dk da sen bunun daha kilo vermedigine sukret bu hareketlilikle dedi. Gunde 5 defa mama yiyor cok ek gida alamadigi icin bizdede durumlar boyle

Kizlar masallah herkesin disi cikmis ek gidalar veriliyor. Benim kiz 1 hafta sonra 9 aylik olacak hala disimiz yok dis etinin icinden iki dis gozukuyor resmen saydam olmus orasi. Ama bi yukari cikip patlayamadi. Bizimde sut yumurta alerjimiz oldugu icin. Ben sabahlari 1 muz yada patates haslamasi yediriyorum. Oglen ya mercimek corbasi ya sebze corbasi icine ekmek dogruyorum. Ya da sebze yemegi yapiyorum. Aksama dogruda 1 tane kayisi yada elma puresi yediriyorum. Alerji testlerimiz negatif cikti ama yumurta yesin egzamasi cikiyor hemen o yuZden bir sure daha bekliyorum. Cok zor oluyor bu sekilde. Emekliyor yatarken oturur pozisyona gecmeye basladi iki gundur. Surekli yurutmemi istiyor. Gecen doktora kontrole goturmustum 8 kiloydu 3 hafta sonra ayaginda tirnak batmasi olup enfeksiyona cevrdi onun icin tekrar goturdum hic kilo almams. Ama asiri hareketli doktor bile 10 dk da sen bunun daha kilo vermedigine sukret bu hareketlilikle dedi. Gunde 5 defa mama yiyor cok ek gida alamadigi icin bizdede durumlar boyle
Bizim de diş çıkmadı daha 8.5 aylık oldu ama. Bazısının geç çıkıyormuş bakalım ne zaman gelcek

Kızlar günaydın
Biz 9 aylık olduk.
Kilomuz 8500.8. ayda kontrole şehirdisindayiz diye gidemedik.2 ayda 700 civarı kilo aldı.bizim doktorumuz 5- 6. Aydan itibaren kilo almasa bile hiç sorun değil demisti 😉
Dişimiz yok allta uzun zamandır görünüyor ama çıkmadı bı turlu.bu gece 1 saate yakın ağladı 😔
Emeklemiyoruz da 🤭 döne döne istediği yere gidiyor.emekleme pozisyonunda da arkaya doğru gidiyor öne gitmeyi çözemedi hala 🤭
Bu aralar tutunup kalkmak istiyor.
Biz mama+meme gidiyorduk.ek gidayla aramız masaAllah çok iyi her şeyi yemek istiyor ağlıyor yemek için.gunde 1 2 kez veriyordum mamayi doktorumuz bırakabilirsiniz dedi.
Bı ara ba ba ba diyordu. Anne hiç demedi 😣
7-8. Ayindan beri bana bağlılığı arttı.yaninda bile olsam kucağımda olmak istiyor.odadan çıkınca ağlıyor.bu aylar itibariyle normalmiş.
Bizde durumlar böyle 💚

Merhaba, benim oğlum da 8 aylık alerjik bir bebek ve kilosu daha 7.500 kg oldu.El ve ayak bilekleri çok ince ya sanki kırılacak :KK48: sokakta görenler 8 aylık olduğuna inanamıyor çünkü daha ufakmış sanıyorlar kilosundan dolayı.Sizin bebişlerinkini okuyunca üzüldüm açıkçası.ek gıdayı yiyor anne sütü de var ama kilo alamıyor. Alerji belirtileri geçti ve bu ay ben diyeti bıraktım.hala dişi çıkmadı :KK43: çıksa da rahatlasak. Ben eline gevelemesi için sürekli birşeyler veriyorum özellikle de ekmek çünkü durmuyor hele de biz yemek yiyorsak onda birşey olmazsa çok içli ağlıyor.çorbasına kıyma soğan sarımsak koyuyorum, blendır yapmıyorum çatalla eziyorum.bu hafta mercimeği deneyeceğim. Kahvaltı öğününü düzenli vermiyorum hava sıcak hergün yumurta yerse rahatsız olabilir diye düşünüyorum.Muhallebi pek vermiyorum 3-4 kere yapmışımdır şimdiye kadar. Bebe bisküvisi yaptım rondodan geçirdim meyvesine ekliyorum ama çok sevmedi tadını. E alerjiden dolayı içine tereyağı koyamıyorum ve tadı çok da güzel olmuyor tabi ki. Sürünme falan yok bu ay ilerletecek diye tahmin ediyorum.abisi dinazor delisi sürekli kükrüyor evde o da abiden öğrendi tuhaf sesler çıkarıp duruyor.kesinlikle gözünün önünden ayrılamıyorum bu ayrılık kaygısı ne zaman geçecek yahu hiçbir şey yapamıyorum.

Merhaba anneler .. biz de 7 ay 23 günlüğüz ... günde 3 öğün ek gıda +anne sütü veriyorum bazen iki öğün meyve bir öğün çorba , bazen de tam tersi ... kilosu 8,5 fln heralde bu ay henüz kontrole gitmedik ... geriye çook güzel emekliyor tüm odayı gezer , ileri bir kaç adım atmaya başladı iki gündür , emeklerken de oturur pozisyona geçebiliyor , yavaş yavaş bir yerden tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor... beni görünce bazen annnii diyor fakat başka hiçbir ses çıkarmıyor ... benden başka kimseye doğru dürüst gülmüyor hatta sürekli kaşlar çatık 😁 5 tane dişi var bi tane de şiş damağımız var .. alerjimiz var ama hala devam ediyor bu sabah yanağına peynir sürdüm baya kabardı yarım saat sonra fln geçiyor güya dr 6 ağustosa mama yüklemesi yapacak yaptırmayacağım durumunu anlatıp .. sabırla geçmesini bekliyoruz artık ..

Arkadaşlar bebegimin bayilarak yediği yemeğin tarifini vereceğim seçici bebekler bile bayilarak yerler.

Hem kendinize yemek çıkıyor hem bebeginize.
Kusbasi eti ister düdüklü ister normal bir tencereye suda yumuşacık plana kadar haslayin. Ben kuzu eti tercih ediyorum.
Birazini kendinize yemek yapın birazini bebeginize çorba. Et haslandiktan sonra içine küçük Soğan ve sarimsak da ilave edin.
Bebek için bir su bardağı olacak kadar aldım. Gerisini kendimize yemek yaptım.

Bebeğe aldığım et ve suyunun içine princ patates ve havuç ilave ettim. Iyice pisirdim. Çok az tuz da ekledim . Kimyon ve nane de ekledim. Robottan az çektim yine taneli kaldı sayılır.
Afiyetle yedi.

Arkadaşlar bebegimin bayilarak yediği yemeğin tarifini vereceğim seçici bebekler bile bayilarak yerler.

Hem kendinize yemek çıkıyor hem bebeginize.
Kusbasi eti ister düdüklü ister normal bir tencereye suda yumuşacık plana kadar haslayin. Ben kuzu eti tercih ediyorum.
Birazini kendinize yemek yapın birazini bebeginize çorba. Et haslandiktan sonra içine küçük Soğan ve sarimsak da ilave edin.
Bebek için bir su bardağı olacak kadar aldım. Gerisini kendimize yemek yaptım.

Bebeğe aldığım et ve suyunun içine princ patates ve havuç ilave ettim. Iyice pisirdim. Çok az tuz da ekledim . Kimyon ve nane de ekledim. Robottan az çektim yine taneli kaldı sayılır.
Afiyetle yedi.
Oh masallah afiyet olsn minise biz buraya tariflerde yazalim boyle guzel oluyor. İnsan ne yedirecegini sasiriyor :)

X