2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba arkadaşlar. Benim kızım 8 aylık , eskiden gece pek uyanmazdı şimdi geceleri bağırarak ağlıyor , genelde de gazı oluyor ve 2 saatte bir kalkıyor. Ayrica kaka yaparken ıkınıyor ve ağlıyor. Prebiyotik kullanıyoruz, Dr 3gün fitokrem sür dedi. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Canım bizim kızda aynı ek gıdaya tam olarak gectigimizden beri ıkınıyor gece ağlayarak uyanıyor yogurt ve z.yagi tükettiğimiz halde her kaka yapmak istediğinde ağlıyor

Çok pahalı kullanımı rahat deyip çocuğunuzu neye alistirirsaniz öyle devam etmek zorundasınız. Ben ilk bebegime flo dan 60 tl lik bir ayakkabı aldım içi de yumuşak severek giydi. Buna da öyle yapicam. Bebek ayakkabıları çok pahalı daha iyi markalar. Bir ayakkabiya 300-400 tl ye de ayakkabı var.
Bütçenize göre. Bir de yumuşak olsun en önemli noktalarından biri de alt kısmı kaydirmaz taban olsun. Çünkü yeni yuruduklerinde kaymalar fazla yaşanıyor ozellikle avm fayanslari çok kaygan oluyor .
Ben daha almadim 10. Ayda alicam bu özellikleri de göz önünde bulundurarak

Ek gıdaya 6 aylıkken geçtik, kakasi katılaştı biraz,anne sütü alırken günde en az 2 kez çok cıvık yapıyordu , 7.aydan sonra iyice katı olmaya başladı, çok zorlanıyordu kaka yaparken ,kıpkırmızı oluyordu,ıkınarak sert top gibi kaka yapıyordu ,hatta 2 günde bir yapmaya başlamıştı ,geçen hafta çarşamba gününden beri ise tam tersi olmaya başladı aynı anne sütü aldığı zamandaki gibi cıvık kaka yapmaya başladı, günde 4 yada 5 Kez cıvık bazen su gibi kokulu kaka yapıyor, yedikleri aynı, farklı bi şey yedirmedim, keyfi yerinde, ateş kusma yok ama bu kadar uzun sürünce tedirgin oldum, bugün doktora götüreceğim, başına böyle bir şey gelen oldu mu?

Canım bizim kızda aynı ek gıdaya tam olarak gectigimizden beri ıkınıyor gece ağlayarak uyanıyor yogurt ve z.yagi tükettiğimiz halde her kaka yapmak istediğinde ağlıyor
Sağol canın. Biz süt alerjisinden dolayı yoğurtta yiyemiyoruz.
Kızlar ilk adim ayakkabısı aldınız mı yada model marka olarak ne dusunuyorsunuz
Fizyoterapist arkadaşım der ki eğer Dr un söylediği bir rahatsızlık yoksa sağlıklı çocuğa kesinlikle ortopedik ayakkabı alma. Bir de ayakkabının tabanı sert olmalıymış. Bunlara dikkat et dedi.hatta evde de çok ayakkabı giydirme normal sert zemine basması iyidir dedi.instagranda Pediatrik Fizyoterapist var takip ettiğim o da öyle diyor.

Eklentiler

• Screenshot_2019-07-15-13-07-12.jpg
    Screenshot_2019-07-15-13-07-12.jpg
    165,4 KB · Görüntüleme: 30
Kizlar selam.. Biz tasindik bebekle ne kadar zormus. Ablam geldi yardima ama benimki benden baskasiyla durmadigi icin ben hic birsey yapamadim. 1 hafta oldu tasinali hala bir suru is var evde. Benim kiz Cok hareketlendi 36. Hafta atagindan sonra iyice huy degistirdi saniye yerinde durmuyor kipir kipir. Emeklemek yerine asker egitimindeymis gibi kollarindan guc alip sürünüyor. Yatarken oturmaya, otururken kalkmaya calisiyor. Bizde sut yumurta alerjimiz vardi. Hem kanda hem deride test yaptrdim negatif cikti oh dedim diyet actm yogurt corbasi yedirdim birsey olmadi. Ama yumurta malesef omuzlarindan egzama cikardi, domateste kizartiyor vucudunu. Egzamalari gecene kadar sut urunlerini ve yumurtayi tekrar kestim. Kahvaltida ne yedirecegimi sasirdim artik. Bizde durumlar böyle

Cuma günü kuzum kanguruda kucağımdayken merdivenden düştüm oturdum. Kuzuma bir şey olmadı çok şükür ama çok korktum. o günden beri rahat oturup kalkamıyorum herhalde kuyruk sokumu zedelendi. Neden dikkat etmiyorsun önüne bakmadan yürüyorsun gibi bir sürü şey işittim eşimden moralim çok bozuldu. Bu yetmiyormuş gibi dün akşam fissler düdüklü tencerenin kapağına düşürdüm sap kırıldı 250tlmiş bir de onun kavgası. Şimdi 8aylık olacak bir kaç gün sonra hareketlendi kuzum ödüm kopuyor. Allah korusun bütün yavruları. Kendimi çok yetersiz hissediyorum

Cuma günü kuzum kanguruda kucağımdayken merdivenden düştüm oturdum. Kuzuma bir şey olmadı çok şükür ama çok korktum. o günden beri rahat oturup kalkamıyorum herhalde kuyruk sokumu zedelendi. Neden dikkat etmiyorsun önüne bakmadan yürüyorsun gibi bir sürü şey işittim eşimden moralim çok bozuldu. Bu yetmiyormuş gibi dün akşam fissler düdüklü tencerenin kapağına düşürdüm sap kırıldı 250tlmiş bir de onun kavgası. Şimdi 8aylık olacak bir kaç gün sonra hareketlendi kuzum ödüm kopuyor. Allah korusun bütün yavruları. Kendimi çok yetersiz hissediyorum
Gecmis olsun canim allah korumus bebegini bu donem gercekten cok zor geciyor evet esler genelde hep ayni benimkide yatga yanina verince cocuga duzgun bak duser hareketli diyorum bisey olmaz tutuyorum sen isine bak diyor gecenlerde cocuk dusmek uzereyken ayaklarindan zor tutmus kafasi nerdeyse vuruyormus yere ben yapsaydim saymadik laf birakmazdi allah koruyor meleklerimizi ve okadar hareketli ki suanda hic bir yerde zapdedemiyorum kucaktada durmuyor yavrum bizde 8 ay 6 gunluk olduk ama bildigin fenayiz yani abiyle aşık atıyor

Olur öyle şeyler canım çoğu erkek öyle. Kendini yetersiz hissetme. Bak bir şey de olmamış belki bebeğine bir şey olacak korkusuyla ani hareket yaptın da kuyruk sokumun zarar gördü.
Hiç bir anne bebeğine zarar gelsin istemez

Kızlar bunu neden yazdigimi hiç bilmiyorum ama bugün öyle bunaldim ki artık sanki hayatta herşey hergeçen gün daha kötüye gidiyor psikolojim alt üst daha önce yazmıştım eşimin işten çıkma konusunu 4 ay bitti hala iş bulamadık ikimizde fabrikalara başvuruyoruz insaat muhendisi almıyoruz diyorlar başka yerler de en az 3 dil istiyor asgari ücretle iş bulamiyoruz En uzuldugumde kucuk meleğim gözümün içine bakıyo sanki ona karşı sorumluluklarımızı yerine getiremiyormuşuz gibi hissediyoruz şuan bisey isteyemiyor bisey istese alamayacağız bi kac gun once bi hastaneye is basvurusu yapmistim çağırdılar görüşmede kadın diyo ki mühendis olman seni ise alacağımız anlamına gelmez olsun dedim ben temizlik bile yaparim ise ihtiyacim var cocuguna kim bakacak dedi dedim bakici himmm olmaz oyle zor olur yarin hep bahane bulursun.... Allahim cildirmak uzereyim insallah bir çıkış yolu olur da melegimle mutlu günlerimiz olur

Kızlar bunu neden yazdigimi hiç bilmiyorum ama bugün öyle bunaldim ki artık sanki hayatta herşey hergeçen gün daha kötüye gidiyor psikolojim alt üst daha önce yazmıştım eşimin işten çıkma konusunu 4 ay bitti hala iş bulamadık ikimizde fabrikalara başvuruyoruz insaat muhendisi almıyoruz diyorlar başka yerler de en az 3 dil istiyor asgari ücretle iş bulamiyoruz En uzuldugumde kucuk meleğim gözümün içine bakıyo sanki ona karşı sorumluluklarımızı yerine getiremiyormuşuz gibi hissediyoruz şuan bisey isteyemiyor bisey istese alamayacağız bi kac gun once bi hastaneye is basvurusu yapmistim çağırdılar görüşmede kadın diyo ki mühendis olman seni ise alacağımız anlamına gelmez olsun dedim ben temizlik bile yaparim ise ihtiyacim var cocuguna kim bakacak dedi dedim bakici himmm olmaz oyle zor olur yarin hep bahane bulursun.... Allahim cildirmak uzereyim insallah bir çıkış yolu olur da melegimle mutlu günlerimiz olur
Dualarımız seninle, sen içini ferah tut bebeğin şansına en güzel iş çıkacak eşinin ve senin karşına😍😍

Gecen Ağustos ayinda yasadigim çaresizlige benziyor ama anladimki her iste bi hayir varmis. Zamanla anladim. Suan butun sikintilarimi atlattim sayilir o donem yasadigim. Ustune tatile bile gittik dusun yani. O donem hastane parasini nerden bulucam diye ağlıyordum. Allah er ya da gec yardim ediyor cidden bi caresini bulunuyor. Allah bebeginin rızkını verir bi yerden insallah gorunmeyen yerlerden bi kapi acar sana...

Canım öyle yerlerin olmaması daha iyi şimdiden renklerini belli ediyorlar. Vicdanli yoneticilerin olsun inşallah.
Er-Rezzak oku canım . Bunun biz çok faydasını gördük ummadik yerlerden teklifler yağdı. Sabah muhakkak oku mücadeleni ve inancını sağlam tut 3 güne kadar inşallah iş bulduk dersin. Dualarimizdasin.

Tanemin dun aksam atesi 38di. Ne indi ne cikti. Sabahta ishal oldu. Dis oldugunu dusunuyorum. Devam ederse hastaneye goturcez yarin. Simdi acellerde surundurmek istemedim bebegi. Feci kalabalik oluyor bu saatlerde. Aşisida vardi yapmazlar muhtemelen. Hayirlisi ile su disi çıkarsaydik..

Tanemin dun aksam atesi 38di. Ne indi ne cikti. Sabahta ishal oldu. Dis oldugunu dusunuyorum. Devam ederse hastaneye goturcez yarin. Simdi acellerde surundurmek istemedim bebegi. Feci kalabalik oluyor bu saatlerde. Aşisida vardi yapmazlar muhtemelen. Hayirlisi ile su disi çıkarsaydik..
Şurup verdin mi canım? Hangi dişleri çıkıyor şu an?

Gecen Ağustos ayinda yasadigim çaresizlige benziyor ama anladimki her iste bi hayir varmis. Zamanla anladim. Suan butun sikintilarimi atlattim sayilir o donem yasadigim. Ustune tatile bile gittik dusun yani. O donem hastane parasini nerden bulucam diye ağlıyordum. Allah er ya da gec yardim ediyor cidden bi caresini bulunuyor. Allah bebeginin rızkını verir bi yerden insallah gorunmeyen yerlerden bi kapi acar sana...
Amin canım insallah allah evlatlarimizin rızıklarını artirsin

Canım öyle yerlerin olmaması daha iyi şimdiden renklerini belli ediyorlar. Vicdanli yoneticilerin olsun inşallah.
Er-Rezzak oku canım . Bunun biz çok faydasını gördük ummadik yerlerden teklifler yağdı. Sabah muhakkak oku mücadeleni ve inancını sağlam tut 3 güne kadar inşallah iş bulduk dersin. Dualarimizdasin.
Allah razı olsun canım insallah Allah evlatlarimizin rızıklarını artirsin sıkıntı keder gostermesin insallah

X