• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bence az canım. Büyük ihtimalle sütün çok olduğu için kızın acıkmıyordur. Tokken benim kızım da yemek istemiyor ama ben bi şekilde dikkatini dağıtıp hızlıca 50cc bitirtmeye çalışıyorum. Oyuncak gösteriyorum ya da sevdiği şarkıları söylüyorum, bazen 5dk mola verip bezini filan açıp tekrar kalanı yedirmeye çalışıyorum. Babası evdeyse daha kolay oluyor, o komiklik yapıyor filan.

Ama sütüm az olduğu zamanlar 100cc ile bile yediği oluyor. Geçen anneme bıraktık, standupa gittik o zaman da 100cclik yemiş.

Her gün yediriyor musun? Biliyorsun kızım geçen ay 20günde 100gr almıştı. Bu ay 30 günde 600gr almış elhamdulillah

ya sorma dondurucuda 2 lt den fazla süt oldu
çünkü gündüz 3 kere formül mama veriyorum
doktor emzir üstüne içtiği kadar mama ver dedi
ama emince üstüne mama içmiyor ki
ben de hiç emzirmeyip direkt mama veriyorum, sütü sağıp dolaba koyuyorum.

yulaflıyı kendi sütümle yaptım ama 2 gün verdim kıvamını tutturamamışım ya çok katı oldu ya da su gibi. sonra egzama çıkınca ben de neydendir bilemedim bi kaç gün vermedim. bugün yine yaptım kıvamı güzel oldu ama 1 saat önce emmişti, aç sayılmazdı yani. 30cc kadar yedi. yerken iştahla yiyor ama :) doyunca da yutmamaya başladı.
ben bişey yedirirken oyuncak vs. vermiyorum. sadece mama içmeye odaklansın istiyorum. mesela eşim evdeyse o gezinirken bebeğe bişey yediremiyorum hemen bırakıp onu izliyor. :D
ben de elinden oyuncağını bile alıyorum yemek yiyeceğinde.
maşallah iyi kilo almış bu ay.
bizim de geçen ay 700 gram falandı. bu ay her şeyi aynı yapıyorum ama yemesine rağmen kilo alamadı.

Gece emmesini kesmek için gece uyandığında nasıl uyuyacağız canım ben sadece emerek uyuyabiliyorum gece

gece açsa emzirmek gerekmiyor mu?
mesela 2 de emdiyse 2.30 da tekrar uyandığında ben meme yerine emzik veriyorum.
ama 2 de emip 4 te uyandıysa acıktığını düşünüp meme veriyorum.
bi de ağzında emzik gibi tuttuğunda ağzından çekiyorum. yani aktif emmediği zamanlarda.

Saç dökülmesini nirvanada yaşayan bir ben değilim dimi yaa, duşa girmek istemiyorum psikolojim altust oluyor avuç avuç dökülen saçlarımı görünce kazıtasım geliyor kafamı. Ne zamana kadar devam edecek bu dökülme bilen var mı makasla kulak memesine kadar kestirecektim esime bu sefer de toplayamayacağım daha çok dökülecek. Evin her köşesi saçlarınla doluyor elime süpürge yapıştı kaldı süpürüp duruyorum bıktım

Benim de aşırı dökülüyordu kısa kestirdim erkek model nerdeyse, ön biraz uzun şekil vermek için :) gerçi hala dökülüyor ama baya farketti. Ben çok seviyorum kısa saç yakıştırdım da kendime, cesaret edersen kestir sende acayip rahatlık valla 👍

kaç ayda kesmek lazım?
mesela benimkinin gece uykusu başladıktan sonraki emme saatleri:
23.30 - 02.45 - 4.30 - 6.30
bazen 2 gece beslenmesi yapıyor ama genelde 3 oluyor.
bence en fazla 2 yapsa yeter ama artık alışkanlık mıdır nedir
kilo problemi var diye de ben de besliyorum.

10 gündür yine kiloda durma oldu 5800 de duruyor. ne zaman atak dönemi şiddetli olsa böyle oluyor.

Canım sen kilo durumundan dolayı doktora sormadan kesme. Benim bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra 11 saat emmeden durabiliyorlar.

Peki sen alarm kurup mu emziriyorsun bu şekilde yoksa kendi mi acıkıp uyanıyor?

Çook teşekkür ederim canım.ya en azından bir düzen olursa tekrar düzene dönmek kolay olur. Valla şu gelen giden misafir hala bitmedi ki bir türlü bu işe odaklanamıyorum😑

Sen verdin mi canım, önerilerin varsa alalım. Benim kız 9.30 gibi yatıp gece 12 gibi birde 5 gibi emiyor genelde.

Şuan için gayet güzel canım 6 aydan sonra yavaş yavaş 12 yi geriye çekersin 11-10-9 şeklinde.
Yine de aklında olsun diş döneminde filan ağrısını dindirmek için memeye dönmek isteyebilir o dönemlerde aç değilse meme verip susturmaya alıştırma yoksa bu düzenin de gider :(

Gece emmesini kesmek için gece uyandığında nasıl uyuyacağız canım ben sadece emerek uyuyabiliyorum gece

Ah ah kelin ilacı olsa 😊 valla benim de kolayıma geliyor emerek uyutmak yalan yok ama bu böyle gitmez mecbur başka yol bulacağız. Karnının tok olduğuna eminsen beyaz gürültüyü açıp hafif hafif sallayıp ya da kucağına alıp ağlaması kesilip sakinleşince yatırıp tekrar ağlarsa tekrar alıp bu şekilde uyumaya alıştırmak lazım. Ben mesela Salihi sütten keserken gece asla uyumayacak diyordum çünkü 8aydan 22 aya kadar gece boyu meme ağzında olacak şekilde uyuyordu ama sadece 3gün ağladı ondan sonra emmeden uyumaya alıştı. Bir nevi sütten kesiyorsun gibi düşün. Aç olduğunu düşünüyorsan tabi ki emzir ama aç değilse alışkanlıktan yapıyorsa o zaman emzirme.

Bir de bir alışkanlığı bırakırken başka bir şeye bağımlı etmemek lazım onu da kötü tecrübe ettim. Sütten kesince biberonla keçi sütü vererek uyutuyordum ama aynı emdiği günlerdeki gibi gecede 2-3 kez kalkıp mamiş yap annem diyordu 😣 biberonu da bırakamaz diye düşünüyordum ama onu da 1 hafta gibi bir sürede bıraktı çok şükür.
Kısacası tutarlı ve kararlı olursan eninde sonunda kazanıyorsun 😆
Şimdi sırada tuvalet eğitimi var bakalım onu nasıl başaracağım 🙈

İnşallah salihte yaptığım hataları Yusufta yapmam 🙄

ya sorma dondurucuda 2 lt den fazla süt oldu
çünkü gündüz 3 kere formül mama veriyorum
doktor emzir üstüne içtiği kadar mama ver dedi
ama emince üstüne mama içmiyor ki
ben de hiç emzirmeyip direkt mama veriyorum, sütü sağıp dolaba koyuyorum.

yulaflıyı kendi sütümle yaptım ama 2 gün verdim kıvamını tutturamamışım ya çok katı oldu ya da su gibi. sonra egzama çıkınca ben de neydendir bilemedim bi kaç gün vermedim. bugün yine yaptım kıvamı güzel oldu ama 1 saat önce emmişti, aç sayılmazdı yani. 30cc kadar yedi. yerken iştahla yiyor ama :) doyunca da yutmamaya başladı.
ben bişey yedirirken oyuncak vs. vermiyorum. sadece mama içmeye odaklansın istiyorum. mesela eşim evdeyse o gezinirken bebeğe bişey yediremiyorum hemen bırakıp onu izliyor. :D
ben de elinden oyuncağını bile alıyorum yemek yiyeceğinde.
maşallah iyi kilo almış bu ay.
bizim de geçen ay 700 gram falandı. bu ay her şeyi aynı yapıyorum ama yemesine rağmen kilo alamadı.

gece açsa emzirmek gerekmiyor mu?
mesela 2 de emdiyse 2.30 da tekrar uyandığında ben meme yerine emzik veriyorum.
ama 2 de emip 4 te uyandıysa acıktığını düşünüp meme veriyorum.
bi de ağzında emzik gibi tuttuğunda ağzından çekiyorum. yani aktif emmediği zamanlarda.
Yerken bizde de bir ara diliyle ittirmeye, tükürmeye başlıyor. O sıra dikkatini dağıtıp tekrar mamaya dönersem bitiriyor geri kalanını işte. Bazen ara verince soğuyor mama, ben tekrar ısıtıyorum. Ben formül sütten çok daha fazla sevdim pirinçli mamayı

Kutusunda da internet sitesinde de bir öğün için 200ml diyor. Yani bizim verdiğimiz çok çok az aslında. Yemezse aç kalacak diye korkudan bi zıplamadığım kalıyor 😅 demin süt sağdım mesela, 30anca çıktı 20 de su koydum, öyle yaptım mamayı. Süt gelmiyor, çocuk aç, mecbur bitirtmek lazım (aç olduğu için çok zorluk çıkartmadı yerken)

Sen de iyice acıktırıp mı versen. Önden emzirirsen hiç yemez ki zaten senin sütün bol maşallah. Kıvamı da dediğin gibi tutmadıysa yemiyor. Sulu olursa ağlıyor hatta.

Gece meselesini bilmiyorum canım, ben her ağladığında emziriyorum. Emzik tutmuyor, kandıramıyorum. Genelde 21:30gibi emiyor ve uyuyor, 23:30gibi yine emiyor, sonra 3-4gibi emiyor ve 7-8gibi tekrar emiyor. Bazen daha sık emiyor 12-2-5-8 gibi. Bir ara 12-6-8emiyordu, çok rahat oluyordu benim için ama atak geldi, düzen değişti

Canım sen kilo durumundan dolayı doktora sormadan kesme. Benim bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra 11 saat emmeden durabiliyorlar.

Şuan için gayet güzel canım 6 aydan sonra yavaş yavaş 12 yi geriye çekersin 11-10-9 şeklinde.
Yine de aklında olsun diş döneminde filan ağrısını dindirmek için memeye dönmek isteyebilir o dönemlerde aç değilse meme verip susturmaya alıştırma yoksa bu düzenin de gider :(

Ah ah kelin ilacı olsa 😊 valla benim de kolayıma geliyor emerek uyutmak yalan yok ama bu böyle gitmez mecbur başka yol bulacağız. Karnının tok olduğuna eminsen beyaz gürültüyü açıp hafif hafif sallayıp ya da kucağına alıp ağlaması kesilip sakinleşince yatırıp tekrar ağlarsa tekrar alıp bu şekilde uyumaya alıştırmak lazım. Ben mesela Salihi sütten keserken gece asla uyumayacak diyordum çünkü 8aydan 22 aya kadar gece boyu meme ağzında olacak şekilde uyuyordu ama sadece 3gün ağladı ondan sonra emmeden uyumaya alıştı. Bir nevi sütten kesiyorsun gibi düşün. Aç olduğunu düşünüyorsan tabi ki emzir ama aç değilse alışkanlıktan yapıyorsa o zaman emzirme.

Bir de bir alışkanlığı bırakırken başka bir şeye bağımlı etmemek lazım onu da kötü tecrübe ettim. Sütten kesince biberonla keçi sütü vererek uyutuyordum ama aynı emdiği günlerdeki gibi gecede 2-3 kez kalkıp mamiş yap annem diyordu 😣 biberonu da bırakamaz diye düşünüyordum ama onu da 1 hafta gibi bir sürede bıraktı çok şükür.

Çok güzel anlattın canım ya.. Se okurken cesaret geliyor, S Spizella yı okurken de uyku eğitimine cesaretleniyorum ama başlayınca nasıl olacak bilmiyorum.

Uyku eğitimi vermeyi düşünen arkadaşlar 7 ayı geçirmeyin çünkü tutunup ayağa kalkmaya başlayacaklar ondan sonra çok daha zor olacak. Ayrıca uyku eğitimi vermeseniz bile emziren anneler gece beslenmesini mutlaka kesin çünkü gece emzirme süresi büyüdükçe daha da çok artacak. Bütün gece memeye yapışık bir şekilde uyumak isteyecek 😫
2 sene uyumamis anneler burdami :)) ya bende hep diyordum.ki 2. Cocukta kesinlikle 6 aydan sonra gece beslenmesini kesicem die. Ama bir gece agiz tadiyla emziriom valla. Şu 4. Ve 5. Atak yedi beni her atakta gunduz memeyle kavga edio ancak ayakta emio. Gece nasil kesicem bilemiorum. Bide uyku sersemi dayiyom memeyi agzina :))) sozde bide tecrubeliyiz :)) ama her cocuk ayri bir tecrubeymis.

2 sene uyumamis anneler burdami :)) ya bende hep diyordum.ki 2. Cocukta kesinlikle 6 aydan sonra gece beslenmesini kesicem die. Ama bir gece agiz tadiyla emziriom valla. Şu 4. Ve 5. Atak yedi beni her atakta gunduz memeyle kavga edio ancak ayakta emio. Gece nasil kesicem bilemiorum. Bide uyku sersemi dayiyom memeyi agzina :))) sozde bide tecrubeliyiz :)) ama her cocuk ayri bir tecrubeymis.

Yazdıklarının altına imzamı atarım 🤣
Ama şu memeyle kavga meselesi Yusufta alerji olduğunda oluyor canım süt ürünlerini tamamen kestim ve çocuk düzeldi. Geçen gün dışarıdan aldığım bir şey yedim de sanırım içinde süt ürünü vardı çocuk yine perişan oldu :( emziği cuk cuk emiyor ama memeyi verince tekmeler yumruklar atıyor... Sizde alerji durumu var mıydı?

Yazdıklarının altına imzamı atarım 🤣
Ama şu memeyle kavga meselesi Yusufta alerji olduğunda oluyor canım süt ürünlerini tamamen kestim ve çocuk düzeldi. Geçen gün dışarıdan aldığım bir şey yedim de sanırım içinde süt ürünü vardı çocuk yine perişan oldu :KK43: emziği cuk cuk emiyor ama memeyi verince tekmeler yumruklar atıyor... Sizde alerji durumu var mıydı?
Ah bu meme reddine bir çözüm yok mudur acaba ne zor dert. Sizde de varmış allah yardımcın olsun canım. Ben 5 Aydan fazladır öyle yaşıyorum diyet de yapıyorum ama bir gram iyileşme yok alerji ilacı kullanıyor musunuz ?

rabarbaa rabarbaa aynen canım her çocuk ayrı bir filmmiş, ilk çocuk çoooook zordu gazlıydı her derdi yaşattı bana ikinciden umutluydum evrene hep olumlu mesaj gönderdim ama mesaj yanlış yere gitmiş galiba bu ilkinden beter geldi demek ki bizim genimiz bozukmuş diyorum :KK48: Tecrübe bile unutuluyormuş bazen sanki ilk defa yaşıyormuş gibi oluyorum hatırlamıyorum bile ilk çocukta napıyordum diye

Canım bestiron da kabız yapıyor bilgin olsun.
Ayy söylediğin iyi oldu canım teşekkür ederim aklımda bulunsun. Zaten bebeğim hep ishal belki kullanmaya başlarsam biraz toparlanır kakası.
Bu arada hipp pirinçli kaşık mamasını kullanan var mı LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet ten başka acaba sizlerde de ishal yaptı mı ? Ben denedim birkaç kere ve yedikten sonra daha çok kaka yaptı bebeğim. bizim genlerde hakkaten sorun var galiba herşeyimiz ters. Hallalles şampuan fayda etmez, hipp mama daha çok ishal yapar falan :oha:

Yok alarm hiç kurmadım aşağı yukarı bu saatlerde uyanıyor ağğğğ diye seslenip bekliyor hanımefendi
Ben de kölesi olarak koşarak emzirmeye gidiyorum :)
Bugün 19.45 te emmişti 00.30 da az önce uyandı mesela. Bundan sonra saat 3 gibi tekrar emer.
Eğer tek meme emerken uyuyakalıyorsa 2 saate acıkıyor. Az önce ikisini de emebildi 3 saat kadar durur inşallah.

Yerken bizde de bir ara diliyle ittirmeye, tükürmeye başlıyor. O sıra dikkatini dağıtıp tekrar mamaya dönersem bitiriyor geri kalanını işte. Bazen ara verince soğuyor mama, ben tekrar ısıtıyorum. Ben formül sütten çok daha fazla sevdim pirinçli mamayı

Kutusunda da internet sitesinde de bir öğün için 200ml diyor. Yani bizim verdiğimiz çok çok az aslında. Yemezse aç kalacak diye korkudan bi zıplamadığım kalıyor 😅 demin süt sağdım mesela, 30anca çıktı 20 de su koydum, öyle yaptım mamayı. Süt gelmiyor, çocuk aç, mecbur bitirtmek lazım (aç olduğu için çok zorluk çıkartmadı yerken)

Sen de iyice acıktırıp mı versen. Önden emzirirsen hiç yemez ki zaten senin sütün bol maşallah. Kıvamı da dediğin gibi tutmadıysa yemiyor. Sulu olursa ağlıyor hatta.

Gece meselesini bilmiyorum canım, ben her ağladığında emziriyorum. Emzik tutmuyor, kandıramıyorum. Genelde 21:30gibi emiyor ve uyuyor, 23:30gibi yine emiyor, sonra 3-4gibi emiyor ve 7-8gibi tekrar emiyor. Bazen daha sık emiyor 12-2-5-8 gibi. Bir ara 12-6-8emiyordu, çok rahat oluyordu benim için ama atak geldi, düzen değişti

Ne atakmış bıktım ben.
Valla tam düzen oldu diyorum hop atak.
Çok sinir bir durum. Atakta bebeğimi tanıyamıyorum zaten.
Bence de verdiğin formul mamadan sağlıklı bir şey. Aç kalmıyolar onun için dertlenme, aç kalınca kıyamet kopuyor :)) afiyet olsun kiloları artsın inşallah. artık mama süt hipp derken bi de ek gıda işin içine girerse kafam karma karışık olur artık

Süt için malt içeceği denemiş miydin düzenli olarak? Ben hala içiyorum bir de sağmak arttırdı resmen benim sütü. Gene tazyik yapmaya başladı. İyi bir şey değil gerçi :) aman sütüm var da sudan hallice valla bi işe yaradığı yok :)

Ben de ilk kitabı okudum
Benim yöntemim şöyle uyku arkadaşına alıştırdım
ve emzik desteği kullanıyoruz (emzik önerilmiyor ama napayım bizimki seviyor)
Gece uykusuna geçmeden yarım saat önce odasına götürüyoruz (18.45 gibi)
biraz oynayıp enerjisini attırıyoruz
Sonra mutlaka yıkanıyor
Güzelce müzik eşliğinde masaj giyinme babasının iyi geceler öpücüğü sonrasında gece lambası ışığında kucağıma alıyorum. Çünkü ağlama seansımız var :D bebekler gün içinde yaşadığı zorlukları gece uykusundan önce ağlayarak stres boşaltmak isteyebilirlermiş. önceden susturmaya çalışıyordum anladım ki bu ağlamayı sadece erteliyor. O yüzden kucağıma alıp sarılıyorum ve istediği kadar ağlamasına müsaade ediyorum. Yırtınırcasına ağlıyor. Normal zamanlarda bu ağlama (3-4 dk) ama atakta 10 dk yı geçiyor. Neyse iyice içini döktükten sonra kucağımda sakin şekilde durmaya başlayınca yatağına koyup emzik ve uyku arkadaşını veriyorum. Sonra beşiğin yanına diz çöküp oturuyorum beni görebileceği şekilde. (Aslında çok uykulu görünüyorsa direkt bırakıp çıkıyorum)
Bekliyorum mızırdarsa elimle hafif göğsüne pıt pıt yapıyorum. Çok direnirse kucağıma alıp sakinleştiği an yatağa geri koyuyorum. Yatakta benle göz teması kurarsa yavaşça gözlerimi kapatıyorum beni taklit ediyo :D

Ilk gece uykusuna böyle 10-15 dk içinde dalıyor çok atakta falan değilse :)

Gece uyandığında hiçbir şey yapmıyorum açsa meme veriyorum aç değil de öylesine uyanmışsa emzik veriyorum. Hafif ağlıyor gibiyse kucağımda 2-3 dk tutuyorum
Bunları hep gece lambasında yapıyorum. Normalde sadece acıkınca uyanıyordu ama son 1 haftadır kucakta falan durmak istiyor, atağa verdim hoşgörüyorum :)

Gündüz saat tutuyorum, genelde 2 saate yakın ayakta kalabiliyor. Uykusu geldiğini gördüğüm an yatırmaya götürüyorum, perdeler mutlaka kapalı oluyor.
İlk 30 dk içinde uyandıysa 30 dk daha uyutmayı deniyorum. Çoğuu zaman uyuyor. Uyumasa bile yatakta tutuyorum 1 saat uyuması gerekiyosa o saat tamamlanana kadar.
50 dk da falan uyanıyosa kaldırıyorum. Hala 4 uyku yapıyor son uyku 25-30 dk şekerleme oluyor.

Ben doğduğundan beri hiç sallamadım, kucakta da uyutmadım. Sanırım o yüzden daha kolay alıştı.

Şu atak da bitseydi :( beni çok yordu huysuzluğu.

Oldum canım 25 gün önce
doğumhanede yaptılar o dokuyu kesip aldılar 1 dikiş attılar
İyi gibiyim arada yine acıyor tekrarlamaz umarım.

Tutarlı olmak çok önemli bence.
Biraz eziyeti oluyor 15 gün falan gözden çıkar
Ama geçen arkadaşlarım geldi
Ben kızımı yatırayım dedim gittim yatağına bıraktım 1 dk sonra geri geldim şok oldular nasıl yani uyudu mu diye. Yarım saat falan uğraşırsın sandık dediler :) işin bu yönü de paha biçilemez bence.
Akşam 19.30 gibi uyuyor sonra biz eşimle film izleyebiliyoruz mesela :)
Canım öncelikle çok teşekkür ederim ayrıca tüm kalbimle tebrik ederim. Ben cesaret edemiyorum ama yapanlara hayranım. Kızım 6 aylık oldu kucakta uyuyor artık kolların ağrıyor. Sadece karar vermem ve arkasında durmam lazım. İnşallah yapabilirim

Ne atakmış bıktım ben.
Valla tam düzen oldu diyorum hop atak.
Çok sinir bir durum. Atakta bebeğimi tanıyamıyorum zaten.
Bence de verdiğin formul mamadan sağlıklı bir şey. Aç kalmıyolar onun için dertlenme, aç kalınca kıyamet kopuyor :)) afiyet olsun kiloları artsın inşallah. artık mama süt hipp derken bi de ek gıda işin içine girerse kafam karma karışık olur artık

Süt için malt içeceği denemiş miydin düzenli olarak? Ben hala içiyorum bir de sağmak arttırdı resmen benim sütü. Gene tazyik yapmaya başladı. İyi bir şey değil gerçi :) aman sütüm var da sudan hallice valla bi işe yaradığı yok :)
Yok canım malt içeceği içmedim. Ya bi gün devamlı çatlayacak gibi oluyorum, bi gün 3saatte emzirsem de süt çıkmıyor. Ortam yok 😅 değişik bir bünyem var galiba benim 😅 iki öğün yersem sütüm olmuyor o gün, bulduğum tek fark bu, yoksa zaten hep aynı şeyleri yiyip içiyorum mecburen.

Öyle su gibi filan deme bak vitamini, antikoru gidiyordur İnci prensese annesinden mis gibi ♥️

26.haftadan sonra iki ay rahatmışız inşallah atak filan yok 🤭

Ah bu meme reddine bir çözüm yok mudur acaba ne zor dert. Sizde de varmış allah yardımcın olsun canım. Ben 5 Aydan fazladır öyle yaşıyorum diyet de yapıyorum ama bir gram iyileşme yok alerji ilacı kullanıyor musunuz ?

Maflor veriyorum sadece canım 2buçuk aydan beri. Diyet yapınca bizim bebiş nispeten normalleşti çok şükür canım. Bu arada ağızda pamukçuk veya gazı varsa da emmek istemiyorlar onlara da dikkat et.

Ayy söylediğin iyi oldu canım teşekkür ederim aklımda bulunsun. Zaten bebeğim hep ishal belki kullanmaya başlarsam biraz toparlanır kakası.
Bu arada hipp pirinçli kaşık mamasını kullanan var mı LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet ten başka acaba sizlerde de ishal yaptı mı ? Ben denedim birkaç kere ve yedikten sonra daha çok kaka yaptı bebeğim. bizim genlerde hakkaten sorun var galiba herşeyimiz ters. Hallalles şampuan fayda etmez, hipp mama daha çok ishal yapar falan :oha:

Ben de denedim ama anormal bir artış olmadı canım günde en fazla 3 kaka yapıyor bazen 2 günde bir yapıyor.

Yok alarm hiç kurmadım aşağı yukarı bu saatlerde uyanıyor ağğğğ diye seslenip bekliyor hanımefendi
Ben de kölesi olarak koşarak emzirmeye gidiyorum :)
Bugün 19.45 te emmişti 00.30 da az önce uyandı mesela. Bundan sonra saat 3 gibi tekrar emer.
Eğer tek meme emerken uyuyakalıyorsa 2 saate acıkıyor. Az önce ikisini de emebildi 3 saat kadar durur inşallah.

Kilo problemi bitince sen de gece beslenmesini azalta azalta bitirirsin canım. Odasını da ayırmışsın kolaylık olur sana da.
Bir ara reklamlarda lactamil dönüyordu acaba o tarz bir şey kullansan sütün kalitesini etkiler mi?

Maflor veriyorum sadece canım 2buçuk aydan beri. Diyet yapınca bizim bebiş nispeten normalleşti çok şükür canım. Bu arada ağızda pamukçuk veya gazı varsa da emmek istemiyorlar onlara da dikkat et.

Ben de denedim ama anormal bir artış olmadı canım günde en fazla 3 kaka yapıyor bazen 2 günde bir yapıyor.

Kilo problemi bitince sen de gece beslenmesini azalta azalta bitirirsin canım. Odasını da ayırmışsın kolaylık olur sana da.
Bir ara reklamlarda lactamil dönüyordu acaba o tarz bir şey kullansan sütün kalitesini etkiler mi?

Lactamil
Süt çayları
Malt içecekleri
Vitaminler hepsini içtim ama sağarken de fark ediyorum suyu çok yağı az sütümün.
Aman napiyim mama, süt, ek gıda böyle gideceğiz artık :)

Lactamil
Süt çayları
Malt içecekleri
Vitaminler hepsini içtim ama sağarken de fark ediyorum suyu çok yağı az sütümün.
Aman napiyim mama, süt, ek gıda böyle gideceğiz artık :)

Aynen öyleydi böyleydi derken 6 aylık oldular zaten :D buzluktaki sütlerle de yoğurt yapar yedirirsin artık ek gıdaya başlayınca 😁

Ayy gece beslenmesini kesmek mi gerekiyor 6. aydan sonraa. Benimki 5 ay 19 günlük oldu 10 güne 6 aylık oluyoruz.
Nasıl kesmek gerekiyor gece beslenmesini, benim bebiş şu an diş çıkarma döneminde uyku düzenimiz mahvoldu uyku düzeni eskiye döndüğü zaman kesmeye çalışayım ben de.
8.30da uyuyordu bebeğim sonraki uyanma saatleri 11.30 - 2.30 - 6.00 şeklinde oluyor gece uyandığında ne yapacağım mesela emzirmeden geri mi yatıracağım

Ayy gece beslenmesini kesmek mi gerekiyor 6. aydan sonraa. Benimki 5 ay 19 günlük oldu 10 güne 6 aylık oluyoruz.
Nasıl kesmek gerekiyor gece beslenmesini, benim bebiş şu an diş çıkarma döneminde uyku düzenimiz mahvoldu uyku düzeni eskiye döndüğü zaman kesmeye çalışayım ben de.
8.30da uyuyordu bebeğim sonraki uyanma saatleri 11.30 - 2.30 - 6.00 şeklinde oluyor gece uyandığında ne yapacağım mesela emzirmeden geri mi yatıracağım

8 aydan sonra ayrılık kaygısı başlıyor 8 aydan önce kessen iyi olur canım 6 ay olur olmaz kesme zorunluluğu yok tabi 😊

Back