Ben de ilk kitabı okudum
Benim yöntemim şöyle uyku arkadaşına alıştırdım
ve emzik desteği kullanıyoruz (emzik önerilmiyor ama napayım bizimki seviyor)
Gece uykusuna geçmeden yarım saat önce odasına götürüyoruz (18.45 gibi)
biraz oynayıp enerjisini attırıyoruz
Sonra mutlaka yıkanıyor
Güzelce müzik eşliğinde masaj giyinme babasının iyi geceler öpücüğü sonrasında gece lambası ışığında kucağıma alıyorum. Çünkü ağlama seansımız var
bebekler gün içinde yaşadığı zorlukları gece uykusundan önce ağlayarak stres boşaltmak isteyebilirlermiş. önceden susturmaya çalışıyordum anladım ki bu ağlamayı sadece erteliyor. O yüzden kucağıma alıp sarılıyorum ve istediği kadar ağlamasına müsaade ediyorum. Yırtınırcasına ağlıyor. Normal zamanlarda bu ağlama (3-4 dk) ama atakta 10 dk yı geçiyor. Neyse iyice içini döktükten sonra kucağımda sakin şekilde durmaya başlayınca yatağına koyup emzik ve uyku arkadaşını veriyorum. Sonra beşiğin yanına diz çöküp oturuyorum beni görebileceği şekilde. (Aslında çok uykulu görünüyorsa direkt bırakıp çıkıyorum)
Bekliyorum mızırdarsa elimle hafif göğsüne pıt pıt yapıyorum. Çok direnirse kucağıma alıp sakinleştiği an yatağa geri koyuyorum. Yatakta benle göz teması kurarsa yavaşça gözlerimi kapatıyorum beni taklit ediyo
Ilk gece uykusuna böyle 10-15 dk içinde dalıyor çok atakta falan değilse :)
Gece uyandığında hiçbir şey yapmıyorum açsa meme veriyorum aç değil de öylesine uyanmışsa emzik veriyorum. Hafif ağlıyor gibiyse kucağımda 2-3 dk tutuyorum
Bunları hep gece lambasında yapıyorum. Normalde sadece acıkınca uyanıyordu ama son 1 haftadır kucakta falan durmak istiyor, atağa verdim hoşgörüyorum :)
Gündüz saat tutuyorum, genelde 2 saate yakın ayakta kalabiliyor. Uykusu geldiğini gördüğüm an yatırmaya götürüyorum, perdeler mutlaka kapalı oluyor.
İlk 30 dk içinde uyandıysa 30 dk daha uyutmayı deniyorum. Çoğuu zaman uyuyor. Uyumasa bile yatakta tutuyorum 1 saat uyuması gerekiyosa o saat tamamlanana kadar.
50 dk da falan uyanıyosa kaldırıyorum. Hala 4 uyku yapıyor son uyku 25-30 dk şekerleme oluyor.
Ben doğduğundan beri hiç sallamadım, kucakta da uyutmadım. Sanırım o yüzden daha kolay alıştı.
Şu atak da bitseydi
beni çok yordu huysuzluğu.
Oldum canım 25 gün önce
doğumhanede yaptılar o dokuyu kesip aldılar 1 dikiş attılar
İyi gibiyim arada yine acıyor tekrarlamaz umarım.
Tutarlı olmak çok önemli bence.
Biraz eziyeti oluyor 15 gün falan gözden çıkar
Ama geçen arkadaşlarım geldi
Ben kızımı yatırayım dedim gittim yatağına bıraktım 1 dk sonra geri geldim şok oldular nasıl yani uyudu mu diye. Yarım saat falan uğraşırsın sandık dediler :) işin bu yönü de paha biçilemez bence.
Akşam 19.30 gibi uyuyor sonra biz eşimle film izleyebiliyoruz mesela :)