- 21 Kasım 2016
- 3.677
- 5.249
- 158
Hergun yapuyor canim benim kizimBebekleri mama alanlara bir sorum var?
Ne kadar zamanda bir kaka yapıyor?
Benimki mamadan sonra 3 günde 1 yapar oldu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hergun yapuyor canim benim kizimBebekleri mama alanlara bir sorum var?
6.ay denilince heyecan yaptım8 aydan sonra ayrılık kaygısı başlıyor 8 aydan önce kessen iyi olur canım 6 ay olur olmaz kesme zorunluluğu yok tabi
Surekli reddetmiyor ama atak donemlerinde oluyor 4. Atak bittiginde normale dondu 5. Atakta tekrar basladi. Birde her emisinde yapmiyor. Uykuda cok guzel emiyor. Gece cok guzel emiyor eger 3 4 saat emmemisse cok guzel emiyor. Biraz huylu bence. Emzik emmez biberon almaz. Kasikla verirsin yutmaz ilki cok istahliydi. Ayirt etmezdi hic bisey bu cok secici. Bide cok mutlu bi bebek oyle aglamasi zirlamasi yok alerji olsa mutlaka baska huzursuzklari olur die dusunuyorum.Yazdıklarının altına imzamı atarım
Ama şu memeyle kavga meselesi Yusufta alerji olduğunda oluyor canım süt ürünlerini tamamen kestim ve çocuk düzeldi. Geçen gün dışarıdan aldığım bir şey yedim de sanırım içinde süt ürünü vardı çocuk yine perişan oldu emziği cuk cuk emiyor ama memeyi verince tekmeler yumruklar atıyor... Sizde alerji durumu var mıydı?
Valla onlar buyuyo ama biz yaslanioruz. Ilk cocuk memede buyudu resmen ayiramiodum agzindan kolayini bulsa beni bile yerdi :) bu da tam aksi zorla sokuom memeyi agzina. Sagliklari yerinde olsun da analar ceker yükü :)))rabarbaa aynen canım her çocuk ayrı bir filmmiş, ilk çocuk çoooook zordu gazlıydı her derdi yaşattı bana ikinciden umutluydum evrene hep olumlu mesaj gönderdim ama mesaj yanlış yere gitmiş galiba bu ilkinden beter geldi demek ki bizim genimiz bozukmuş diyorum Tecrübe bile unutuluyormuş bazen sanki ilk defa yaşıyormuş gibi oluyorum hatırlamıyorum bile ilk çocukta napıyordum diye
Surekli reddetmiyor ama atak donemlerinde oluyor 4. Atak bittiginde normale dondu 5. Atakta tekrar basladi. Birde her emisinde yapmiyor. Uykuda cok guzel emiyor. Gece cok guzel emiyor eger 3 4 saat emmemisse cok guzel emiyor. Biraz huylu bence. Emzik emmez biberon almaz. Kasikla verirsin yutmaz ilki cok istahliydi. Ayirt etmezdi hic bisey bu cok secici. Bide cok mutlu bi bebek oyle aglamasi zirlamasi yok alerji olsa mutlaka baska huzursuzklari olur die dusunuyorum.
Valla onlar buyuyo ama biz yaslanioruz. Ilk cocuk memede buyudu resmen ayiramiodum agzindan kolayini bulsa beni bile yerdi :) bu da tam aksi zorla sokuom memeyi agzina. Sagliklari yerinde olsun da analar ceker yükü :)))
Canim.brn yine de 1 damla zeytinyagi ile veriyorum ilaci. Bazen de 1 damla su ile.Ayy söylediğin iyi oldu canım teşekkür ederim aklımda bulunsun. Zaten bebeğim hep ishal belki kullanmaya başlarsam biraz toparlanır kakası.
Bu arada hipp pirinçli kaşık mamasını kullanan var mı @LezzetliCipetpet ten başka acaba sizlerde de ishal yaptı mı ? Ben denedim birkaç kere ve yedikten sonra daha çok kaka yaptı bebeğim. bizim genlerde hakkaten sorun var galiba herşeyimiz ters. Hallalles şampuan fayda etmez, hipp mama daha çok ishal yapar falan
merhaba biberonu nasıl bıraktırdınız? oğlum 17 aylık sutum olmadığı için mama veriyorum.Ama gece besliyorum 9.30 gibi mama veriyorum uykuya geçiyor.bazen 3.00-3.30 gibi uyanıyor o zaman yine mama yapıyorum.Bazen sabaha karşı 5.00-5.30 gibi uyanıyor. Gündüz mama vermiyorum.Siz ne kadarlıkken süt vermeye başladınız ve ne kadar süre verdiniz?Kusura bakmayın çok soru sordumCanım sen kilo durumundan dolayı doktora sormadan kesme. Benim bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra 11 saat emmeden durabiliyorlar.
Peki sen alarm kurup mu emziriyorsun bu şekilde yoksa kendi mi acıkıp uyanıyor?
Şuan için gayet güzel canım 6 aydan sonra yavaş yavaş 12 yi geriye çekersin 11-10-9 şeklinde.
Yine de aklında olsun diş döneminde filan ağrısını dindirmek için memeye dönmek isteyebilir o dönemlerde aç değilse meme verip susturmaya alıştırma yoksa bu düzenin de gider
Ah ah kelin ilacı olsa valla benim de kolayıma geliyor emerek uyutmak yalan yok ama bu böyle gitmez mecbur başka yol bulacağız. Karnının tok olduğuna eminsen beyaz gürültüyü açıp hafif hafif sallayıp ya da kucağına alıp ağlaması kesilip sakinleşince yatırıp tekrar ağlarsa tekrar alıp bu şekilde uyumaya alıştırmak lazım. Ben mesela Salihi sütten keserken gece asla uyumayacak diyordum çünkü 8aydan 22 aya kadar gece boyu meme ağzında olacak şekilde uyuyordu ama sadece 3gün ağladı ondan sonra emmeden uyumaya alıştı. Bir nevi sütten kesiyorsun gibi düşün. Aç olduğunu düşünüyorsan tabi ki emzir ama aç değilse alışkanlıktan yapıyorsa o zaman emzirme.
Bir de bir alışkanlığı bırakırken başka bir şeye bağımlı etmemek lazım onu da kötü tecrübe ettim. Sütten kesince biberonla keçi sütü vererek uyutuyordum ama aynı emdiği günlerdeki gibi gecede 2-3 kez kalkıp mamiş yap annem diyordu biberonu da bırakamaz diye düşünüyordum ama onu da 1 hafta gibi bir sürede bıraktı çok şükür.
Kısacası tutarlı ve kararlı olursan eninde sonunda kazanıyorsun
Şimdi sırada tuvalet eğitimi var bakalım onu nasıl başaracağım
İnşallah salihte yaptığım hataları Yusufta yapmam
merhaba biberonu nasıl bıraktırdınız? oğlum 17 aylık sutum olmadığı için mama veriyorum.Ama gece besliyorum 9.30 gibi mama veriyorum uykuya geçiyor.bazen 3.00-3.30 gibi uyanıyor o zaman yine mama yapıyorum.Bazen sabaha karşı 5.00-5.30 gibi uyanıyor. Gündüz mama vermiyorum.Siz ne kadarlıkken süt vermeye başladınız ve ne kadar süre verdiniz?Kusura bakmayın çok soru sordum
çok sağolun uzun uzun yazmışsınız.ben panik anneyim maalesef.sizi okuyunca rahatlıyorum .bir süre daha devam edeceğim sizin yaşlara yakın ben de o şekilde yapayım. tekrar çok teşekkür ederim.deliksiz uykuya hasret kaldım. sütü uyumadan önce ve gece uyandığında mi verdiniz peki?22 aylıktan 33 aya kadar devam etti canım. Tabi koca adam olduğu için oturup konuştuk öyle bıraktık. İnternetten birlikte suluk seçtik artık suyu abiler gibi sulukla içeceksin sütü de pipetle bardaktan içeceksin dedik. Sonra kargo gelince aşırı heyecanlandı. Hemen sterilize edip su koyduk verdik çok sevdi. Koliye de eski biberonları beraberce koyduk bunları bebeklere hediye edeceğiz dedik. İlk gün gece uyumadan önce biberon diye tutturdu ağladı ben de uzun uzun tekrar konuştum sen artık abiler gibi sulukla içeceksin pipetle içeceksin biberonları bebeklere vereceğiz diye. O zaman sadece biberonuma bakıcam dedi koliyi açtık biberonlara baktık sonra kendi koydu bunlar bebeklerin dedi. Neredeyse bir hafta biberonlara bakmak istedi sonraki hafta anneme gitmiştik geldiğimizde biberonları hatırlamadı bile hiç sormadı.
Sizinki daha bebekmiş bu şekilde anlar mı bilmiyorum. Biberonu bırakınca gece uykusu da düzeldi ama biliyor musun deliksiz uyuyor elhamdülillah.
çok sağolun uzun uzun yazmışsınız.ben panik anneyim maalesef.sizi okuyunca rahatlıyorum .bir süre daha devam edeceğim sizin yaşlara yakın ben de o şekilde yapayım. tekrar çok teşekkür ederim.deliksiz uykuya hasret kaldım. sütü uyumadan önce ve gece uyandığında mi verdiniz peki?
inş. canım çok çok sağol.Bakma şimdi rahat rahat konuşuyorum ama yapmadan önce nasıl gözümde büyüyordu
Şuanda da kara kara tuvalet eğitimini düşünüyorum nasıl olacak bakalım
Aslında bebekler acıktığı için uyanmıyor alışkanlık olduğu için uyanıyor canım. Gece uykusuna geçmeden en geç 1 saat önce yeme içme işlerini bitiriyoruz. Pipetle içme olayı keyifli gelmedi sanırım 1-2 kere istedi ama sonra istemedi. Şimdi uyumadan önce karnı açsa irmikli muzlu muhallebi yapıyorum. Hem uzun süre tok da tutuyor.
Bir de şunu farkettim biberonla süt içerken bezi aşırı dolu oluyordu hatta sabahları üstü bile çiş oluyordu onu kesince çiş de azaldı. Tuvalet eğitimi öncesi kesinlikle bırakmak lazımmış onu gördüm. Zaten annem diyordu çocuk gece ağlayıp uyandığında mama istiyor ama aslında aç değil muhtemelen çişi geldiği için rahatsız oluyor ya da bezi dolduğu için rahatsız oluyor o yüzden uyanıyor. Geri kendi kendine uyumayı bilmediği için de biberon istiyor. (bu arada gece uykusunda bezini açmama da asla izin vermediği için gece bezini değişmek imkansızdı)
Bana kalırsa bu yaz deneyebilirsin. Gündüz parkta bahçede iyice yorup akşam da banyo yaptırıp yatırırsan yorulduğu için iyi uyur süt filan istemez
En fazla 2 hafta zorlanırsın ama sonra bana dua edersin inşallah ❤
Günlük yapıyor canım bazen gün de 2 kere ama nadirenBebekleri mama alanlara bir sorum var?
Anne sütüyle günde 2-3 oluyorduGünlük yapıyor canım bazen gün de 2 kere ama nadiren
Off benimki emmeden aslaaaa uyumuyor lAyy gece beslenmesini kesmek mi gerekiyor 6. aydan sonraa. Benimki 5 ay 19 günlük oldu 10 güne 6 aylık oluyoruz.
Nasıl kesmek gerekiyor gece beslenmesini, benim bebiş şu an diş çıkarma döneminde uyku düzenimiz mahvoldu uyku düzeni eskiye döndüğü zaman kesmeye çalışayım ben de.
8.30da uyuyordu bebeğim sonraki uyanma saatleri 11.30 - 2.30 - 6.00 şeklinde oluyor gece uyandığında ne yapacağım mesela emzirmeden geri mi yatıracağım
Cok zor olacak gibi. Brnimki gece gunduz farketmez emmeden asla uykuya grcmiyor. Bazen mama biberon bile reddedio meme istiyor. Nasil yapicaz peki bu isi?8 aydan sonra ayrılık kaygısı başlıyor 8 aydan önce kessen iyi olur canım 6 ay olur olmaz kesme zorunluluğu yok tabi
Rahatsız değilse sorun yok bence. Tamamen mı mama veriyorsun yolsa anne sütü de alıyor muAnne sütüyle günde 2-3 oluyordu
Mama ile salı gününden beri yapmadı rahatsız da görünmüyor bekleyeyim bakalım
Rahatsız değilse sorun yok bence. Tamamen mı mama veriyorsun yolsa anne sütü de alıyor mu
O zaman konuşacak bir şey yok İnşallah. Biz tamamen mama ile besleniyoruzGünde 3 kere mama takviyesi alıyor sadece
Oyyy hayirli olsun kuzuma. Biz henuz çıkarmadık canim nasol omur bilmiyorum. Doktorum bir anda gelmez uzun bir surecte gelecek demisti. Zaten onlar gelmeden diger disler basyacak sirayla.Kızlar hayırlı geceler. Bizim dişlerden birisi patladı elime geliyor ama tam yükselmedi diş yavaş yavaş mı çıkacak diş etinden
Çok geçmiş olsun..Beni 2 gün de iyleştiren şeyler ılık limonlu su, bal ve zencefil i karıştırıp her gün 1 tatlı kaşığı yemek, et suyu veya tavuk suyu çorba yerken de içine bir diş dövülmüş sarımsak, eğer varsa ev turşusunun suyu mutlaka bol bol ılık su iç mikrobu mideye indirmek gerekiyormuş orda yaşayamıyormuşKizlar geceden beri bogazim aciyor. Yutkunamiyorum. Bademciklerim de olmamasina ragmen yerleri cok agriyor. Gece emzirirken cok tereddutetyim emzirmesem mi diye ama durmadi bebis. Agriya dayanamayip bir tane pastil alip yattim.
Var mi tavsiyeleriniz? Ne kullanabilirim? Hata oknak istemiyorum cunku 1 hafta yalnızım bebisle.