- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Sağol canımm :) evet ya iyiki yaptrmışızÇok geçmiş olsun canım neyse ki aşılıymış kuzucuk..
Sağol canım evet ya senle konuştuktan bikaç gün somra sağlık ocağına aşıya gttik sanırım orda kaptı :/Aaa gecmis olsun canimm konustugumuzda iyiydi ege
Anlattıklarının aynısıydı canım ya, yusuf Ege de bukdar yok canım daha minik benekler var.Bizde de bezden taşacak kadar kaka hiç olmadı ama mesela gece 1 kez kaka yapmaya uyanıyordu bu sefer her memeye uyandığında kaka yaptı. Bir gecede 3-4 kez kaka yapıyordu. Gündüz de 4-5 kez az az da olsa kaka yaptı. Yüzünde kırmızılık var demiştim ben de geçmiş sayfalarda hatta fotoğraf yüklemiştim. Eki Görüntüle 2253012
Canım doktora gittiniz mi? Ultrason için? Bi şey yoktur ama için rahat etsinBu arada kalça demişken, bizim kızın bacağındaki boğum eşit değil kızlar. Kalça ultrasonunda sorun çıkmamıştı, her ay da doktora muayeneye gidiyoruz. Bir sıkıntı doğurur mu acaba, bunun için özel olarak doktora gidip sormalı mıyız sizce? Ben boğum eşitsizliği sıkıntı diye biliyordum çünkü, şimdi kilo aldıkça daha belli olmaya başladı
Benim kayinvalidem hemsire saglikci olmasina ragmen ilk bebegimde 2 aylikken tutturmuştu su verelim su verelim die. Sutumden ihtiyaci olan suyu aliyor gerek yok diyordum. Versek nasil icer sip sip diyordu. Dedim cay versem cay da icer. Cocuk icer die nie veriyoruz. Ama biz toplum olarak cocuga yedirmeye icirmeye merakli bi toplumuz. O yuzden cok gorme bu soylenenleri.Ve tabiki sen dogru yoldasin yolundan dondurmelerine izin verme..Bebeğim 4 gün sonra 5 aylık olacak anne sütü hariç hiçbir şey vermedim ama şimdilerde eşim de kayinvalidemler de artık büyüdü yavaştan su vermeye basla diyorlar neymiş ağzının ici temizlenirmis anne sütünden ala koruyucu temizleyici şey mi var diyorum dinlemiyorlar. Bir de tadımlık ağzına bir şeyler vermeliymişim tadına bakabilirmiş 1 ay sonra zaten ek gıdaya geciş yapacağız hemen yemek yemeye baslayamayack ki tadımlık olacak ne gerek var şimdiden diyorum ağız büküyorlar bana cahil cahil konuşuyorlar gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum bu konularda çok da fikir sahibi değilim doğru düşünüyorum dimi 6 aylıkken zaten tadımlık olmuyor mu yavaş yavaş sebzelerin meyvelerin tadını bilsin keşfetsin amaç dimi. Bir de böyle dizlerine alıp desteksiz oturtmaya kalkıyorlar müdahale ediyorum daha destekli bile oturtmuyorum 5 aylık olsun öyle yavaş yavaş oturtacagim kemikleri zorlanmasın diyorum aman sen de çok pinpiriklisin deyip gıcık oluyorlar bana doğru değil mi Allah aşkına yaptığım.kendi akrabaları 30 günlük bebeğin emziğini parol ağrı kesicisine bandırıp bandırıp ağzına veriyormuş ağlamasın diye, ekmek içini ıslatıp veriyorlar filan saçma saçma isleri var hepsinin benden de aynı performansı bekliyorlar bilinçli davranınca suçlu oluyorsun kafayı yicem
Gitmedik henüz canım. Doktoruma yazdım, o ortopedi baksın dedi ama dayımla konuşunca o rahatlattı. Zaten 6.ayında bakılacak, öyle ciddi bir şey görünmüyor ilk ultrasonu güzel, kalçasındaki boğum da simetrik. Yine de yapılacakları yap, büyük bez giydir, bacaklarını çok sıkıştırmayacak kıyafetleri seç, bacakları ayrık kucakta tut vs dedi. Bir şey çıkarsa 6.ayda bi aparat takılıyor zaten, şu an sana diyecekleri bunlar, korkma diyerek güzelce anlattı sağolsun.Canım doktora gittiniz mi? Ultrason için? Bi şey yoktur ama için rahat etsin
Gitmedik henüz canım. Doktoruma yazdım, o ortopedi baksın dedi ama dayımla konuşunca o rahatlattı. Zaten 6.ayında bakılacak, öyle ciddi bir şey görünmüyor ilk ultrasonu güzel, kalçasındaki boğum da simetrik. Yine de yapılacakları yap, büyük bez giydir, bacaklarını çok sıkıştırmayacak kıyafetleri seç, bacakları ayrık kucakta tut vs dedi. Bir şey çıkarsa 6.ayda bi aparat takılıyor zaten, şu an sana diyecekleri bunlar, korkma diyerek güzelce anlattı sağolsun.
Gitmedik henüz canım. Doktoruma yazdım, o ortopedi baksın dedi ama dayımla konuşunca o rahatlattı. Zaten 6.ayında bakılacak, öyle ciddi bir şey görünmüyor ilk ultrasonu güzel, kalçasındaki boğum da simetrik. Yine de yapılacakları yap, büyük bez giydir, bacaklarını çok sıkıştırmayacak kıyafetleri seç, bacakları ayrık kucakta tut vs dedi. Bir şey çıkarsa 6.ayda bi aparat takılıyor zaten, şu an sana diyecekleri bunlar, korkma diyerek güzelce anlattı sağolsun.
Biz de 4 gün sonra 5 aylık olacağız. Doktorumuz 5. Ayda bir kaşık bir kaşık tadımlar yapacağımızı söyledi. Su konusunu bilmiyorum, daha vermedik. Kucağımızda oturur pozisyonda tutuyoruz doktor bir zararı olmaz, yanlarına yastık koyup oturtmayın dedi.Bebeğim 6 gün sonra 5 aylık olacak anne sütü hariç hiçbir şey vermedim ama şimdilerde kayinvalidemler de artık büyüdü yavaştan su vermeye basla diyorlar neymiş ağzının ici temizlenirmis anne sütünden ala koruyucu temizleyici şey mi var diyorum dinlemiyorlar. Bir de tadımlık ağzına bir şeyler vermeliymişim tadına bakabilirmiş 1 ay sonra zaten ek gıdaya geciş yapacağız hemen yemek yemeye baslayamayack ki tadımlık olacak ne gerek var şimdiden diyorum ağız büküyorlar bana cahil cahil konuşuyorlar gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum bu konularda çok da fikir sahibi değilim doğru düşünüyorum dimi 6 aylıkken zaten tadımlık olmuyor mu yavaş yavaş sebzelerin meyvelerin tadını bilsin keşfetsin amaç dimi. Bir de böyle dizlerine alıp desteksiz oturtmaya kalkıyorlar müdahale ediyorum daha destekli bile oturtmuyorum 5 aylık olsun öyle yavaş yavaş oturtacagim kemikleri zorlanmasın diyorum aman sen de çok pinpiriklisin deyip gıcık oluyorlar bana doğru değil mi Allah aşkına yaptığım.kendi akrabaları 30 günlük bebeğin emziğini parol ağrı kesicisine bandırıp bandırıp ağzına veriyormuş ağlamasın diye, ekmek içini ıslatıp veriyorlar filan saçma saçma isleri var hepsinin benden de aynı performansı bekliyorlar bilinçli davranınca suçlu oluyorsun kafayı yicem
Bebeğim 6 gün sonra 5 aylık olacak anne sütü hariç hiçbir şey vermedim ama şimdilerde kayinvalidemler de artık büyüdü yavaştan su vermeye basla diyorlar neymiş ağzının ici temizlenirmis anne sütünden ala koruyucu temizleyici şey mi var diyorum dinlemiyorlar. Bir de tadımlık ağzına bir şeyler vermeliymişim tadına bakabilirmiş 1 ay sonra zaten ek gıdaya geciş yapacağız hemen yemek yemeye baslayamayack ki tadımlık olacak ne gerek var şimdiden diyorum ağız büküyorlar bana cahil cahil konuşuyorlar gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum bu konularda çok da fikir sahibi değilim doğru düşünüyorum dimi 6 aylıkken zaten tadımlık olmuyor mu yavaş yavaş sebzelerin meyvelerin tadını bilsin keşfetsin amaç dimi. Bir de böyle dizlerine alıp desteksiz oturtmaya kalkıyorlar müdahale ediyorum daha destekli bile oturtmuyorum 5 aylık olsun öyle yavaş yavaş oturtacagim kemikleri zorlanmasın diyorum aman sen de çok pinpiriklisin deyip gıcık oluyorlar bana doğru değil mi Allah aşkına yaptığım.kendi akrabaları 30 günlük bebeğin emziğini parol ağrı kesicisine bandırıp bandırıp ağzına veriyormuş ağlamasın diye, ekmek içini ıslatıp veriyorlar filan saçma saçma isleri var hepsinin benden de aynı performansı bekliyorlar bilinçli davranınca suçlu oluyorsun kafayı yicem
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Etrafımdaki herkes aynı şekilde. Gerçekten çok üstümüze geliyorlar. Benim felsefem şu yarın çocuğumabi zarar gelse ben ağlarım herkes senin çocuğun der. O yüzden ben ne dersem o olmalı. Ama yemek konusunda Bende teredd9t ediyorum. Anne sütüvermediğim için mecbur başladım. Ama emziren beklerdimBebeğim 6 gün sonra 5 aylık olacak anne sütü hariç hiçbir şey vermedim ama şimdilerde kayinvalidemler de artık büyüdü yavaştan su vermeye basla diyorlar neymiş ağzının ici temizlenirmis anne sütünden ala koruyucu temizleyici şey mi var diyorum dinlemiyorlar. Bir de tadımlık ağzına bir şeyler vermeliymişim tadına bakabilirmiş 1 ay sonra zaten ek gıdaya geciş yapacağız hemen yemek yemeye baslayamayack ki tadımlık olacak ne gerek var şimdiden diyorum ağız büküyorlar bana cahil cahil konuşuyorlar gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum bu konularda çok da fikir sahibi değilim doğru düşünüyorum dimi 6 aylıkken zaten tadımlık olmuyor mu yavaş yavaş sebzelerin meyvelerin tadını bilsin keşfetsin amaç dimi. Bir de böyle dizlerine alıp desteksiz oturtmaya kalkıyorlar müdahale ediyorum daha destekli bile oturtmuyorum 5 aylık olsun öyle yavaş yavaş oturtacagim kemikleri zorlanmasın diyorum aman sen de çok pinpiriklisin deyip gıcık oluyorlar bana doğru değil mi Allah aşkına yaptığım.kendi akrabaları 30 günlük bebeğin emziğini parol ağrı kesicisine bandırıp bandırıp ağzına veriyormuş ağlamasın diye, ekmek içini ıslatıp veriyorlar filan saçma saçma isleri var hepsinin benden de aynı performansı bekliyorlar bilinçli davranınca suçlu oluyorsun kafayı yicem
Heralde canim cok aceleci bizimkilerBizim minnoş da aynı canım heralde abilerine yetişmek için acele ediyorlar
Sagol canim surekli bi sıkınti icindeyiz umarim bundan sonra kazasiz belasiz buyuruzAyy çok geçmiş olsun canım, Korayı da Kutayı da Allah esirgesin..
Canim herkes cok biliyor sen kendi bildiginden sasma biz mamayla besleniyoruz saflik ocaginda ebemizde cocuk doktorumuzda baslayabilirsin ekgidaya dedi biz oyle basladik 4 ay 22 gunluk ufaktan basladik anneme baksan herseyden ver yedir diyor.o yuzden sen ne yi iyi biliyorsan dogru odur.eskiler bi anlatiyor biz sans eseri buyumusuz diyorum inek sutlerimi yumurtalarmi ballarmi beslenmisiz simdi bilincli anneler eskisi gibi degiliz .onlarda kendi bildiklerini anlatiyorlar iste. ben de oturtuyorum cunku kendi oturmak istiyor yatar pozisyonda durmuyor malaesef cocuk istiyorsa yavas yavas oturtmaya baslayabilorsiniz diyor drumuz tabikide saatlerce degil dinlendirerekten.Bebeğim 6 gün sonra 5 aylık olacak anne sütü hariç hiçbir şey vermedim ama şimdilerde kayinvalidemler de artık büyüdü yavaştan su vermeye basla diyorlar neymiş ağzının ici temizlenirmis anne sütünden ala koruyucu temizleyici şey mi var diyorum dinlemiyorlar. Bir de tadımlık ağzına bir şeyler vermeliymişim tadına bakabilirmiş 1 ay sonra zaten ek gıdaya geciş yapacağız hemen yemek yemeye baslayamayack ki tadımlık olacak ne gerek var şimdiden diyorum ağız büküyorlar bana cahil cahil konuşuyorlar gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum bu konularda çok da fikir sahibi değilim doğru düşünüyorum dimi 6 aylıkken zaten tadımlık olmuyor mu yavaş yavaş sebzelerin meyvelerin tadını bilsin keşfetsin amaç dimi. Bir de böyle dizlerine alıp desteksiz oturtmaya kalkıyorlar müdahale ediyorum daha destekli bile oturtmuyorum 5 aylık olsun öyle yavaş yavaş oturtacagim kemikleri zorlanmasın diyorum aman sen de çok pinpiriklisin deyip gıcık oluyorlar bana doğru değil mi Allah aşkına yaptığım.kendi akrabaları 30 günlük bebeğin emziğini parol ağrı kesicisine bandırıp bandırıp ağzına veriyormuş ağlamasın diye, ekmek içini ıslatıp veriyorlar filan saçma saçma isleri var hepsinin benden de aynı performansı bekliyorlar bilinçli davranınca suçlu oluyorsun kafayı yicem
Benim o an verdiğim tepkiyi görmeliydin baya baya batırıp veriyormuş nedenini sorunca da daha yenidoğan bebek için "ee öyle alıştı napim durmuyo" hale bakağrı kesiciye emzik mi batırıyormuş. Gözlerim faltaşı gibi açıldı yuh artık.
Kesinlikle yarın bir sey olsa annesi sen değil misin neden bakmadın olacak ben de müdahale ediyorum sürekli ne yapayım. Ben de bilmiyorum ne yapsam tadımlık versem mi anlamadımSeni o kadar iyi anlıyorum ki. Etrafımdaki herkes aynı şekilde. Gerçekten çok üstümüze geliyorlar. Benim felsefem şu yarın çocuğumabi zarar gelse ben ağlarım herkes senin çocuğun der. O yüzden ben ne dersem o olmalı. Ama yemek konusunda Bende teredd9t ediyorum. Anne sütüvermediğim için mecbur başladım. Ama emziren beklerdim
Doktor tavsiyesi ile ben de oturturum canım doğru yapıyorsun benim bebeğe öyle kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler yaptırılmaya çalışılıyo sinir oluyorumCanim herkes cok biliyor sen kendi bildiginden sasma biz mamayla besleniyoruz saflik ocaginda ebemizde cocuk doktorumuzda baslayabilirsin ekgidaya dedi biz oyle basladik 4 ay 22 gunluk ufaktan basladik anneme baksan herseyden ver yedir diyor.o yuzden sen ne yi iyi biliyorsan dogru odur.eskiler bi anlatiyor biz sans eseri buyumusuz diyorum inek sutlerimi yumurtalarmi ballarmi beslenmisiz simdi bilincli anneler eskisi gibi degiliz .onlarda kendi bildiklerini anlatiyorlar iste. ben de oturtuyorum cunku kendi oturmak istiyor yatar pozisyonda durmuyor malaesef cocuk istiyorsa yavas yavas oturtmaya baslayabilorsiniz diyor drumuz tabikide saatlerce degil dinlendirerekten.
Kızım5 aylık ben azar azar veriyorum ama emziremiyorum ondan ebe tavsiye etti. Tadımlık sadeceKesinlikle yarın bir sey olsa annesi sen değil misin neden bakmadın olacak ben de müdahale ediyorum sürekli ne yapayım. Ben de bilmiyorum ne yapsam tadımlık versem mi anlamadım
Biz iyiyiz canım çok şükür, siz nasılsınız nasıl gidiyor günlerIyi aksamlar hanimlar
Bayagidir girmiyorum ne kadar cok sayfa birikmisbitiremedim sayfalari nasilsiniz herkes iyidir insallah
Biz iyiyiz canım çok şükür, siz nasılsınız nasıl gidiyor günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?