• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben şikayetimiz olan günden bir gün önce fıstıktan buğdaya , yumurtadan domatese alerjen olan ne varsa herşeyi yemişim anlamak biraz zor oluyor haliyle 🤣🤣 hepsini birden kestim şimdi teker teker denetiyor bakalım...ara ara kızarıklık oluyor yine ürtiker tarZında 😩 Anlayamıyorum teni de çok hassas dokunduğu yer kızarıyor ... en azından ek gıdaya geçmeden anlasak da hiç yedirmesem neye alerjisi varsa 🙏🏻 Ben de aynen doktoruma çok güveniyorum o ne derse öyle yapıcam
:-):-)
İnşallah bulursun canım. Bulduktan sonra uzak durmak kolay :KK48:

Ben de bazen kızıma bir şey dokundu diyorum, sonra da tuttuğumu için olduğunu anlıyorum. Tenleri çok hassas ya, hemen iz oluyor kızarıyor

4.ayda 400 gr az degil. 4 aylik cocuga istahi acilsin die gida takviyesi vermek bence hic dogru degil. Ustelik 1 gundede fayda gormenin imkani yok.
Aslinda bende oyle dusunuyorum 4. Ayda cok almaz diye biliyorum ama hemsire oyle diyince birde dedigim gibi cok istahsiz insallah duzelir istahi cok sagol cevabi icin

Ben şikayetimiz olan günden bir gün önce fıstıktan buğdaya , yumurtadan domatese alerjen olan ne varsa herşeyi yemişim anlamak biraz zor oluyor haliyle 🤣🤣 hepsini birden kestim şimdi teker teker denetiyor bakalım...ara ara kızarıklık oluyor yine ürtiker tarZında 😩 Anlayamıyorum teni de çok hassas dokunduğu yer kızarıyor ... en azından ek gıdaya geçmeden anlasak da hiç yedirmesem neye alerjisi varsa 🙏🏻 Ben de aynen doktoruma çok güveniyorum o ne derse öyle yapıcam
Benim.kizim banyo sonrasi yer yer kizariyordu kullandigim bebe yagindan oldugunu farkettim kullandigin nemlendirici yada bebe yagi var ise onuda bir gozlemle

İnşallah ayrılmak zorunda kalmasınız çok zor gerçekten ama yine de çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Onlarla da çok zordu :/

Rica ederim canım ama bende izninle tavsiye de bulunmak istiyorum. Instagram hesabından dm atsan foto yollasan bir iletişime gecseniz orayla. Onların da işi bu size belki bazı tavsiyelerde bulunurlar. Çünkü bizde doktora söylediğimizde gitmeyin öyle yerlere gerek yok dedi. Ama ben o gün arayıp randevu aldım gittim iyi kide gitmişim.

Evet canim iletisime gecmistim onlara fitograflar iletmistim bana orta siddette deformasyonel skafosefali var gibi dedi ama en iyi sonucu olcerek vereceklerdi ben bursadayim gidemedim.
2 nisan’da da Marmara Univ. Pendik arastirma hastanesinde doktor Adan beye randevu aldim. Adnan bey bu iste cok iyiymis ancak esim yeter gitmeyelim kac doktor problem gormedi diyor ama ben ozellikle bu konuda uzman birinin gormesini istiyorum. Bu arada bu merkezin calisanlari gercekten cok kibarlar ve herseye cevap veriyorlar

Aslinda bende oyle dusunuyorum 4. Ayda cok almaz diye biliyorum ama hemsire oyle diyince birde dedigim gibi cok istahsiz insallah duzelir istahi cok sagol cevabi icin
Her cocuk farkli ve hepsinin beslenme ihtiyaci gudusu farkli oglum asiri istahliydi saatlerce emzirirdim resmen mememde yasiyordu. Kizim ac degilse kesinlikle emmiyor istemior istedigi kadar emip birakior ayni anadan tamamen farklilar. Oglum oyle mutluydu kizimda boyle mutlu onlarda insan yaa secme haklari var ne kadar besleneceklerine karar verme haklari var gelisim gosteriyormu boy kafa kilo ilerliomu 100 gr 200 gr neyin hesabini yapiolar anlamiorum. Bu doktorlar ve hemsirelerin gercekten surekli kendilerini gelistirmeleri gerekio yil olmus 2020 gr hesabi yapilio hala 2500 gr dogan cocukda saglikla doguyor 4500 gr doganda kimi ayda 1 kilo alir kimi yarim kilo kiloma dokunma hashtagi acacam valla :)))

Her cocuk farkli ve hepsinin beslenme ihtiyaci gudusu farkli oglum asiri istahliydi saatlerce emzirirdim resmen mememde yasiyordu. Kizim ac degilse kesinlikle emmiyor istemior istedigi kadar emip birakior ayni anadan tamamen farklilar. Oglum oyle mutluydu kizimda boyle mutlu onlarda insan yaa secme haklari var ne kadar besleneceklerine karar verme haklari var gelisim gosteriyormu boy kafa kilo ilerliomu 100 gr 200 gr neyin hesabini yapiolar anlamiorum. Bu doktorlar ve hemsirelerin gercekten surekli kendilerini gelistirmeleri gerekio yil olmus 2020 gr hesabi yapilio hala 2500 gr dogan cocukda saglikla doguyor 4500 gr doganda kimi ayda 1 kilo alir kimi yarim kilo kiloma dokunma hashtagi acacam valla :)))
Haklisin canim ama simdiden boyle istahsiz olursa ek gidayida reddeder dite korkuyorum cunku ilk kizimda cok istahsizdi cok cektim ondan dolayi gozum korkmus ama haklisin yapacak birsey yok rabbim saglik versin

Bugun banyo sonrasi dokulen saclarimin ardindan agit yakacaktim cok fena durumdayim bende
Sac dokulmesi sanitim cogumuzda var benim normslde hic sacim dokulmezdi simdi cok dokuluyor kisacik kesmeme ragmen annemin dedigine gore bebek anneyi tanimaya baskadiginda annenin saci dokulurmus

Yumurtayi nasil denedin
Canım doktorum yumurtanın sarısıyla başlıcaz dedi gittim köyden tavuğun totosundan yumurta aldım zeytin yağında yaptım bir güzel yedim akşam oldu bişe yok sabah oldu bişe yok dedim heralde yok bi tane daha yedim yine sadece sarı aradan bir saat geçti ürtikerler başladı yumurta maceram burda bitti 😜 Bu kez yoğurdu köy yoğurdu denemicem akıllandım 😜😆

Benim.kizim banyo sonrasi yer yer kizariyordu kullandigim bebe yagindan oldugunu farkettim kullandigin nemlendirici yada bebe yagi var ise onuda bir gozlemle
Diyete başladığımdan beri kızarmıyor bioderma atoderm serisini kullanıyorım sadece ..ama diyetten önce her banyo sonrası kıpkırmızı oluyordu

tugba2907 tugba2907 Hayir hayir direkt mi yedin yoksa biseyin icine katip mi onu sormak istedim direkt yersen belki tolere edemeyebilir alerji diyeti acmada once pismis urun denenir mesela yogurt yemezsinde yogurt corbasi icersin once yumurtayida direkt haslamak yerine su yada cayla kek yapipmi yoksa direkt mi denedin die sormak istedim.

Hayir hayir direkt mi yedin yoksa biseyin icine katip mi onu sormak istedim direkt yersen belki tolere edemeyebilir alerji diyeti acmada once pismis urun denenir mesela yogurt yemezsinde yogurt corbasi icersin once yumurtayida direkt haslamak yerine su yada cayla kek yapipmi yoksa direkt mi denedin die sormak istedim.
Anladım canım doktorum direkt Tüket dedi yağda veya suda ... bende onu düşündüm acaba şimdi
Yoğurt yerine mesela tarhana çorbası mı içsem belki onu tolere edebilir
🤔

tugba2907 tugba2907 Hayir hayir direkt mi yedin yoksa biseyin icine katip mi onu sormak istedim direkt yersen belki tolere edemeyebilir alerji diyeti acmada once pismis urun denenir mesela yogurt yemezsinde yogurt corbasi icersin once yumurtayida direkt haslamak yerine su yada cayla kek yapipmi yoksa direkt mi denedin die sormak istedim.
Sadece sarısı dediği için tek tükettim

Canım doktorum yumurtanın sarısıyla başlıcaz dedi gittim köyden tavuğun totosundan yumurta aldım zeytin yağında yaptım bir güzel yedim akşam oldu bişe yok sabah oldu bişe yok dedim heralde yok bi tane daha yedim yine sadece sarı aradan bir saat geçti ürtikerler başladı yumurta maceram burda bitti 😜 Bu kez yoğurdu köy yoğurdu denemicem akıllandım 😜😆
Yogurdu pismis dene ben olsam once keci yogurdunu denerdim baltali basarili bu konuda ama dedigim gibi once pismis tuketmelisin ve miktarin az olmali vucudu alistirmak deniyor buna ilk denemede bir kase corba degilde atiyorum 3 kasik 3 kasikta 3 gun tepki vermedi sonra 5 kasik 5 kasikta tepki vermedi 7 kasik gibi cogaltarak. Yumurtayida ayni sekilde sut urunu kullanmadan kek yapip once yarim dilim 3 gun sonra 1 dilim gibi ama yumirtaya tepki verdiyse 40 gun beklemen gerekir vucuduna unutturmak icin

Anladım canım doktorum direkt Tüket dedi yağda veya suda ... bende onu düşündüm acaba şimdi
Yoğurt yerine mesela tarhana çorbası mı içsem belki onu tolere edebilir
🤔
Cocuk doktorlar malesef bu konuya cok hakim degiller hangi ildesin bilmiyorum ama bulundugun ilde iyi bir cocuk gastrocusu bulabilirsen daha sorunsuz ilerlersiniz

Yogurdu pismis dene ben olsam once keci yogurdunu denerdim baltali basarili bu konuda ama dedigim gibi once pismis tuketmelisin ve miktarin az olmali vucudu alistirmak deniyor buna ilk denemede bir kase corba degilde atiyorum 3 kasik 3 kasikta 3 gun tepki vermedi sonra 5 kasik 5 kasikta tepki vermedi 7 kasik gibi cogaltarak. Yumurtayida ayni sekilde sut urunu kullanmadan kek yapip once yarim dilim 3 gun sonra 1 dilim gibi ama yumirtaya tepki verdiyse 40 gun beklemen gerekir vucuduna unutturmak icin
Haklısın canım aslında benim yaptığım diyet açmak değil tam olarak neye alerjisi
Olduğunu bulmaya çalışıyoruz emin olmadığımız için... doktorumla bunu bir
Konuşayım bakalım ne diyecek 🤔 Teşekkür ederim ilgilendiğin için

Haklısın canım aslında benim yaptığım diyet açmak değil tam olarak neye alerjisi
Olduğunu bulmaya çalışıyoruz emin olmadığımız için... doktorumla bunu bir
Konuşayım bakalım ne diyecek 🤔 Teşekkür ederim ilgilendiğin için
Simdi alerjide soyle bi sikinti.var immun sistem ayaklandimi diger seylere de tepki veriyor. Yani alerjisi olmayan seylerede reaksiyon gosterenbiliyor. Muhim.olan tetiklemeden ilerleyebilmek. Mesela sadece yumurtaya alerjisi vardir. Ama yumurtaya maruz kalip tepki gerceklesince atiorum.elmayada tepki verir. Sen hepsini birden kestin birden yuklenmemesi gerekir deneme yaparken cunku verdigi her tepki malesef surecinizi geriye goturur.

Ya okuduklarimla hayretler icinde kaliyorum acikcasi cok erken ek gida ile tanisiyor bebeler. Bugun devlet hastanesinin kadin dogum polikiliniginde bile kocaman pankart asmislar bir bebek resmi ve bebek soyle diyor ilk 6 ay anne sutunden baska bir seye ihtiyacim yok. Anne sutu yoksa formul sut var. Ek gida acelesi neden. Havuc yogurt yumurta istah suruplari inek sutu sulandirilir falan yapmayin allah askina yazik bebelerinize her doktora inanmayin sorgulayin. Arastirin okuyun acele etmeyin. Ozellikle sadece anne sutu verenler. Siz hic yapmayin. Cunku disardan vucuduna giren hersey bagisikligini bozuo. Sebze meyve yogurt yumurta da buna dahil Hastaliklara daha acik hale gelio ileri omrundeki sagligini etkliyor. 6 ayi doldurmasini bekleyin. Sonrasi zaten omur boyu yiyecekler. Bide tadimlarda once sebze sonra meyve daha sonra sut urunleri en son yumurta seklinde bir siralama var.
Canim inek sütünü ben yazmistim.ama sadece spizella icin yazdim doktor doktor dolasiyor ve bebegi de mamayı kabul etmiyor diye. Başkası kullansin diye demedim yanlis anlaşılma olmasın ki ben de sadece emziriyorum bebis 5.5 aylik oldu hala başlamadım ek gıdaya.

Back