• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım cok sagol allah razi olsun iyiki buraya yazmisim manyak hemsire beni korkuttu ya bende ek gidaya yavas yavas baslamayi dusunuyorum tabi bu ay sadece tadimlik ama hala tam belli degil kizimin alerjisi var mi yok mu bilmiyorum ben oglumda da 4 aylikken baskadim masallahhh ileride yeme sikintisi hic cekmedim herseyi yerdi ana ilk kizimda gec basladim cok istahsiz bir bebekti suan 16 yasinda hala yemek secer oglum 9 yadinda ne bulsa yer gelusimide cok iyi o yuzden baslamak istiyorum bakalim bir 10 gun daha gecsin an azindan tattiririm insallahhh
Allah sendende razı olsun canım benim. Bende 4,5 aylık olunca tattırıcam yani bi 10 gün sonra falan. Herkesin kendi kararı herkesin yargılamadan saygı duyması lazım.
Oyyy akıllı bıdık yaa sıkılmayı da bilirmiş :-):-):-)

Canım dün neler yedim neler :-) elhamdulillah eskisi gibi değil hala ama yine de geliyor. Sık sık emmek istiyor, inşallah o da arttıracak :KK48:
Çok haklısın canım. Doktor da kendini üzme vs çok güzel moral verdi Allah razı olsun..

Evlatlarımız sağlıklı olsun, Rabbim bol bol versin rızıklarını inşallah :KK200:
Canım sen ve betüş neler atlattınız neler.. aynı hastanede aynı katta birbirimizi bile göremedik o dereceydik :) ama bu zamana kadar bin şükür getirdik. Dediklerinde çok haklısın ve ayşe hoca da çok çok iyi bi doktor sözüne tepkilerine sonuna kadar güveniyorum. Mesela genelci bi doktor olsa bana bu ay sabret deyip size 4,5 ayda ek gıdaya başla asla demezdi. Bebeğine göre değerlendiriyo kesinlikle. Sen lütfen canını sıkma annesin sen hangisi seni rahatlatacaksa lütfen onu yap.
Betüşümde karnını doyurur allahın izniyle sıvı tüketimine çok dikkat et sadece. Ben gece az su içersem gündüzde Yusuf ege memeden inmek istemiyo.

Benim tosun paşa gece 4 kere uyanırsa oh bu gece güzel uyudu diyorum yoksa saat başı kalkıyoruz bin şkür :)
Emira SY Emira SY canjm nasılsınız sesin çıkmıyor
A Afra00 Hebehubele Hebehubele sizler nasılsınız canımlar

Allah sendende razı olsun canım benim. Bende 4,5 aylık olunca tattırıcam yani bi 10 gün sonra falan. Herkesin kendi kararı herkesin yargılamadan saygı duyması lazım.

Canım sen ve betüş neler atlattınız neler.. aynı hastanede aynı katta birbirimizi bile göremedik o dereceydik :) ama bu zamana kadar bin şükür getirdik. Dediklerinde çok haklısın ve ayşe hoca da çok çok iyi bi doktor sözüne tepkilerine sonuna kadar güveniyorum. Mesela genelci bi doktor olsa bana bu ay sabret deyip size 4,5 ayda ek gıdaya başla asla demezdi. Bebeğine göre değerlendiriyo kesinlikle. Sen lütfen canını sıkma annesin sen hangisi seni rahatlatacaksa lütfen onu yap.
Betüşümde karnını doyurur allahın izniyle sıvı tüketimine çok dikkat et sadece. Ben gece az su içersem gündüzde Yusuf ege memeden inmek istemiyo.

Benim tosun paşa gece 4 kere uyanırsa oh bu gece güzel uyudu diyorum yoksa saat başı kalkıyoruz bin şkür :)
Görüşemedik diye çok üzüldüm ya, son dakika bebişin hediyelerini de aldım geliyordum yanına ama Betül bi ağlamaya başladı katıla katıla, sonra bi kustu bi kustu, hemşireleri çağırdım bebek kusuyor diye bi yandan ağlıyorum 😅😅😅 şimdi çok komik geliyor, bebek bu kusar da ağlar da ama işte acemilik ya 😅😅

Havalar biraz güzelleşsin, acısını çıkarırız inşallah uzun uzun otururuz canım 🤩

Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için ♥️

Çok hızlı geçiyormuş zaman :KK48: bu fotoğrafı kolaj yapalı bile 1aydan fazla olmuş ya şaka gibi :KK68: aydingelini aydingelini canım bak soldaki fotoğraf o gece hastaneden çıkıp eve ilk geldiğimiz an ♥️ tek başına aceleyle giydirmişim üstünü. O kadar küçük ki minicik çorapları bile ayağından fırlamış 😅

2019-03-12-12-45-48.jpg

Canım benim çok sağol sorduğun için 😘

Yusuf bey artık baya dillendi tatlandı o yüzden Salih kıskanmaya başladı 😣 eskiden yusuf devamlı uyuyordu şimdi toplasan 4 saat uyumuyor gündüz o yüzden çok ilgilenemiyorum burayla. Tek çocuk hiç çocukmuş gerçekten o yüzden doya doya sevin sevmeden büyüyor yavrum :(

Biz ek gıdaya 6 aylık başlayacağız inşallah canım salihte 4 buçuk aylık başladım pişman oldum çok sıkıntı yaşadık sonrasında.
Yusuf egeciğim inşallah iştahla yesin annesinin hazırladığı mamaları 😍

Ya okuduklarimla hayretler icinde kaliyorum acikcasi cok erken ek gida ile tanisiyor bebeler. Bugun devlet hastanesinin kadin dogum polikiliniginde bile kocaman pankart asmislar bir bebek resmi ve bebek soyle diyor ilk 6 ay anne sutunden baska bir seye ihtiyacim yok. Anne sutu yoksa formul sut var. Ek gida acelesi neden. Havuc yogurt yumurta istah suruplari inek sutu sulandirilir falan yapmayin allah askina yazik bebelerinize her doktora inanmayin sorgulayin. Arastirin okuyun acele etmeyin. Ozellikle sadece anne sutu verenler. Siz hic yapmayin. Cunku disardan vucuduna giren hersey bagisikligini bozuo. Sebze meyve yogurt yumurta da buna dahil Hastaliklara daha acik hale gelio ileri omrundeki sagligini etkliyor. 6 ayi doldurmasini bekleyin. Sonrasi zaten omur boyu yiyecekler. Bide tadimlarda once sebze sonra meyve daha sonra sut urunleri en son yumurta seklinde bir siralama var.
Ek gıda illa 6.ay diye direten sadece Türkiye yurt dışında asla böyle bir uygulama yok çocuğun hazırbulunuşluğu önemli çocuk 4 aylık siz yemek yerken uzanıyorsa istiyorsa vermezseniz hazırbulunuşluğu gittiği için daha sonra yediremezsiniz aynı şekilde 7 aylık ama istemiyorsa hazır değilse 6 ayı geçti diye zorlamakta yanlıştır benim çocuğum 5 aylık 2 gün sonra ve biz yerken uzanıyor bu durumda tattırmak bence en doğrusu bu arada formül mamanın ek gıdadan daha sağlıklı olduğunu asla söyleyemeyiz tabi anne sütü yoksa ek gıdanın yanında mecbur verilir ama 4.aydan sonra mamadansa ek gıdaya yavaştan hazırlamak daha sağlıklıdır ayrıca herkesin şartları bir değil formül mama dediğiniz şeyin bir kutusu 100 lira her ekonomiye uymuyor her zaman ya da çocuk reddedbiliyor vs vs herkes kendi çocuğunun doğrusuna kendi karar verebilir bence şartlarına göre

Alerjik anneler olarak ek gıdadan benim gibi korkan var mı peki yaa sanki her şey süt ile yapılıyormuş gibi düşünüp bebegime yapacak bir sey bulamayacağım gibi geliyor. Biz 4 buçuk aylık olduk az bir zaman kaldı ek gıda serüvenine, şimdiden bir menü planlama yapmak istiyorum mama kaşığı tabağı önlük şu bu aldım bile:) ama yiyecek listesini nasıl yapmalıyım ona dair hiçbir fikrim yok

Alerjik anneler olarak ek gıdadan benim gibi korkan var mı peki yaa sanki her şey süt ile yapılıyormuş gibi düşünüp bebegime yapacak bir sey bulamayacağım gibi geliyor. Biz 4 buçuk aylık olduk az bir zaman kaldı ek gıda serüvenine, şimdiden bir menü planlama yapmak istiyorum mama kaşığı tabağı önlük şu bu aldım bile:) ama yiyecek listesini nasıl yapmalıyım ona dair hiçbir fikrim yok
Ben de aynısını dedim de doktorum tahıllar sebzeler meyveler ohoo neler neler var sen hiç korkma dedi :-)

Ben de ayni senin gibiyim sanki hayat yogurttan ibaretmis gibi geliyor cunku yogurla baslamayi cok isterdim gerci bizim tam belli degil bir turlu alerji bolumune randevu alamiyorum ama belirtilerimiz alerji gibi insallahhh degildir iki cocuk buyuttum ama sanki ilk kez anne oluyor gibi acemiyim simdiden neyediricem diye dusunuyorum

Ben de aynı fikirdeydim ama ufak çaplı bir araştırma yaptım ohoo onlara özel kurabiye kek tarifleri bile var canım 😁 Burdan paylaşırız bir sürü ek gıda çıkarırız kuzucuklara ilerleyen zamanlarda da

:halay:

Benim oğlumda neocate mama kullanıyor süt ve süt ürünlerine alerjisi çıktı ama çok memnun kaldım hem kilo alımı düzeldi hemde bütün huysuzluk ları bitti kabız da olmadı günde 2 defa kaka yapıyor sanrım o kabızlık bebekten bebeğe değişiyor eğer başlat dediyse başlamasini tavsiye ederim sadece kokusu ve tadı kötü ama başka tercihi olmadığı için 5 gün içinde alıştı artık yiyor
Canim merhaba.bebegin anne sütü aliyor mu?yoksa sadece mama mi? Sadece mama veriyorsan neocate 1 ayda kac kg aldirdi bebegine?

Ben de aynı durumdayım alerjik bir bebeğim var ve neye alerjisi olduğunu bilmiyorum. Onu yeme bunu yeme yine de bir sonuç alamadım. Ek gıdaya geçmeye korkuyorum ama bir yandan da herkes ek gıda ver rahatla diyor. Çünkü oğlum memeyi reddediyor mama da almıyor nerdeyse aç yaşıyor. Aslında normal şartlarda olsak hiç korkmam 5 yaşında bir oğlum daha var ondan tecrübeliyim. Gurme bebek sayfası en büyük yardımcım olmuştu orda aylarına göre bir sürü tarifler var. Organik ürünler ve makarnalar aldığım marka var orası da büyük kurtarıcım olmuştu. Ahh 6 ay üzeri için bebek tarhanası yapıyorlar beyaz renkte içinde domates falan yok o çok lezzetli ve besleyiciydi.hatta 7 Aydan sonra çift çekilmiş yağsız kuzu kıymayı küçük köfteler şeklinde buzluğa atıyordum ve her çorbaya bir tane ekliyordum. Birde ben bebe bisküvisini evde kendim yaptım sonra onu çekip toz haline getirdim ve çorbaya meyveye yoğurda ekliyordum doyurucu oluyordu. İçeriğinde tam buğday unu organik irmik yulaf unu tereyağı ve cam reddeden geçirilmiş meyve var. Yani seçenek çok yeter ki bebeler yesin ve alerjileri olmasın :)

Kızın kaç aylık oldu canım? Kilo alımı mı azaldı hayrola?
6 aylik olduk kuzum.kilosu 6 300 boyu 64,5 :(:(
Kizim sutumu icince cok gazi oluyor.bu yuzden artik sutumu de icmek istemiyor.neocate mamaya alistirip anne sutunu tamamen birakmak istiyorum artik.hem bebegim rahatsizlaniyor hem ben kurudum cöktüm:(

6 aylik olduk kuzum.kilosu 6 300 boyu 64,5 :KK43::KK43:
Kizim sutumu icince cok gazi oluyor.bu yuzden artik sutumu de icmek istemiyor.neocate mamaya alistirip anne sutunu tamamen birakmak istiyorum artik.hem bebegim rahatsizlaniyor hem ben kurudum cöktüm:KK43:
Neocateden başka mama kullanamıyor musunuz canım? Denedin mi diğerlerini?

6 aylik olduk kuzum.kilosu 6 300 boyu 64,5 :(:(
Kizim sutumu icince cok gazi oluyor.bu yuzden artik sutumu de icmek istemiyor.neocate mamaya alistirip anne sutunu tamamen birakmak istiyorum artik.hem bebegim rahatsizlaniyor hem ben kurudum cöktüm:(
Zahmetli zor zamanlar gecirdiniz insallah bebegin ek gidayi guzel alir sende rahatlarsin emzirme isi zor ama hayirlisi olsun hem bebegin gem senin icin

Ben de aynı durumdayım alerjik bir bebeğim var ve neye alerjisi olduğunu bilmiyorum. Onu yeme bunu yeme yine de bir sonuç alamadım. Ek gıdaya geçmeye korkuyorum ama bir yandan da herkes ek gıda ver rahatla diyor. Çünkü oğlum memeyi reddediyor mama da almıyor nerdeyse aç yaşıyor. Aslında normal şartlarda olsak hiç korkmam 5 yaşında bir oğlum daha var ondan tecrübeliyim. Gurme bebek sayfası en büyük yardımcım olmuştu orda aylarına göre bir sürü tarifler var. Organik ürünler ve makarnalar aldığım marka var orası da büyük kurtarıcım olmuştu. Ahh 6 ay üzeri için bebek tarhanası yapıyorlar beyaz renkte içinde domates falan yok o çok lezzetli ve besleyiciydi.hatta 7 Aydan sonra çift çekilmiş yağsız kuzu kıymayı küçük köfteler şeklinde buzluğa atıyordum ve her çorbaya bir tane ekliyordum. Birde ben bebe bisküvisini evde kendim yaptım sonra onu çekip toz haline getirdim ve çorbaya meyveye yoğurda ekliyordum doyurucu oluyordu. İçeriğinde tam buğday unu organik irmik yulaf unu tereyağı ve cam reddeden geçirilmiş meyve var. Yani seçenek çok yeter ki bebeler yesin ve alerjileri olmasın :)
Ek gida donemi en korktuuum donem aslinda birde ben ise donecegim kismetse cabuk gecsin de bizimle yemek yemeye baslasin diyorum ama yazdiklarin icimi rahatlatti benimde cok tarif var yeterki bebekler saglikli olsunlar birazda uslu dursunlae cesit cesit yapalim bizde

Back